אלבארו ארבלואה במסיבת העיתונאים לקראת הקלאסיקו נגד ברצלונה מחר: “אני לא הולך ‘לשרוף’ את השחקנים שלי על המוקד בפומבי [בתקשורת]. האם חואניטו [אגדת ריאל מדריד] מעולם לא עשה טעות?”. מעבר לכך הוא מגן בחירוף נפש ומגזים כמובן, על מה שהיה, ובכלל על היחס של השחקנים.
לאיזה קלאסיקו הוא מצפה? - “אני מצפה למשחק נהדר נגד יריבה נהדרת, אני ממש מצפה לזה, זה משחק הכדורגל שהעולם הכי משתוקק אליו”.
הסבר מה קרה ואיך טיפלת בזה? - "אני גאה בנחישות שבה פעל המועדון. השחקנים התנצלו בפני האוהדים, וזה מספיק לי. אני לא הולך לצלוב בפומבי את השחקנים שלי כי זה לא מגיע להם. בגלל המאמץ והמחויבות שלהם, על אהבתם לחולצה הזו, ואני לא אשכח את זה. כשאני מדבר על שחקן שייצג את ריאל מדריד בצורה טוטאלית הוא חואניטו, והאם הוא מעולם לא עשה טעות? הוא השחקן היחיד שהאוהדים שרים עליו בכל משחק כי הוא תמיד הגן על הסמל הזה, ואיך הוא יכול לא לטעות? אם אנחנו אוהבים אותו בגלל משהו, זה בגלל שהוא היה אחד מאיתנו. כולנו יכולים לעשות טעויות, ושניהם ראויים שנמשיך הלאה. הם שני אלופי אירופה, ואני גאה בהם.
“שקרים רבים נשמעים. זה שקר שהם לא מקצועיים, וזה שקר שהם לא כיבדו אותי או ששחקנים לא משחקים כי יש להם בעיות איתי. אני לא ארשה את זה כי זה לגמרי לא נכון. אני אחראי לעובדה שאנחנו… לא עמדנו בציפיות, אבל בארבעת החודשים האלה, אני גאה בשחקנים ובאופן שבו הם קיבלו אותי. לפעמים זה מתסכל למצוא את עצמנו במצבים שאנחנו לא רוצים. אנחנו צריכים להתמקד במשחק”
האם הוא מרגיש אחראי לתקרית האחרונה ובכלל לכאוס בחדר ההלבשה: “אם אתה רוצה להצביע על מישהו, הנה - אני”.
האם אי פעם חוויתם משהו כזה כשחקן או כמאמן? - “בזמנו, חבר שלי לקבוצה תפס מקל גולף והיכה אותי איתו. מה שקורה בחדר ההלבשה של ריאל מדריד צריך להישאר בחדר ההלבשה של ריאל מדריד, וזה מה שהכי כואב לי. המצבים האלה תמיד קרו, אני כמובן לא מצדיק את זה בשום צורה. זו הייתה תקרית, והיינו חסרי מזל שפדה ואלוורדה בסופו של דבר קיבל חתך; זה קשור יותר למזל רע מאשר למה שקרה בפועל. הם התנצלו, ומכאן והלאה, אנחנו צריכים להתמקד במשחק”.
האם לשחקנים יש יותר מדי כוח: “אני לא מבין למה אתה מתכוון. אני אומר לכם, כששחקן של ריאל מדריד לא משחק, זו החלטה ספורטיבית. אני בוחר את השחקן שאני מאמין שמגיע לו. האוהדים יכולים להיות שקטים עם חדר ההלבשה הזה והשחקנים האלה. עברנו 30 שנה בלי לזכות בגביע אירופה. הגעתי לכאן ועברו חמש שנים בלי לעבור את שמינית הגמר. אלו מצבים קשים, ואין אף אחד שמוכן יותר מהנשיא שלנו לשנות את המצב. הוא הצליח לשים את ריאל מדריד איפה שהיא צריכה להיות, ואנחנו צריכים להילחם כדי להחזיר את ריאל מדריד לאיפה שהיא צריכה להיות”.
האם לא ניתן היה להימנע מהקטטה ביום השני של הריב שלהם? - “הלוואי שזה היה ככה כדי שאוכל לשלוט בהכל. אם המאמן היה צריך לעצור את זה, אני לוקח אחריות. השחקנים יודעים שהם עשו טעות, וזה צריך לשמש דוגמה לכולם. אנחנו צריכים להמשיך הלאה”.
איך היית מתאר את חדר ההלבשה הזה? - “זה חדר הלבשה ראוי לריאל מדריד. לא קל לקבל שתי עונות בלי תואר [גדול] וזה מה שקרה. לשחקן ריאל מדריד, יש הרבה על כף המאזניים, ולחיות לפי העדר התואר הזה הוא מצב שא קל לקבל. אנחנו בהחלט צריכים לעשות דברים טוב יותר, אבל אני רואה חדר הלבשה בריא, מוכן לנצח שוב. אני בטוח שבשנה הבאה לכולם יהיה יותר ניסיון. חדר ההלבשה הזה צעיר יותר מזה שאני הייתי בו, והחוויות האלה יעזרו להם לצמוח. אני חוזר, שום דבר מארבעת החודשים האחרונים לא גורם לי לומר שאני לא שמח וגאה בחדר ההלבשה הזה”.
לגבי מה שקורה עם אמבפה: הצחוק שלו במכונית, הזמן הפנוי שלו, התנהגותו: “הוא יצא מהאימון עם חיוך, אבל שאר הדברים זה להוציא דברים מהקשרם. אני יכול לדבר על אלבארו קארראס: המשחק נגד אספניול? הוא לא עשה שום דבר לא בסדר, הוא התנהג למופת. כשהוא שיחק זה בגלל שהוא הרוויח את זה, וכאשר לא בחרתי בו זה משום שמישהו אחר היה ראוי יותר. לגבי אמבפה - כולנו יודעים את המאמץ שהוא עשה כדי להגיע למדריד ועל מה הוא ויתר. כולנו ראינו אותו בחליפת טרנינג של מדריד כילד. אני מרגיש לגמרי סמכות של מאמן מדריד; בסופו של דבר, הם מכבדים את המאמן [אותו]”.
ההדלפות: “אני חוזר, הדלפת דברים שקורים בחדר ההלבשה שלנו נראית לי בגידה של ממש וחוסר נאמנות לסמל של ריאל מדריד”.
לסיום הוא נשאל האם הוא עדיין חושב שז’וזה מוריניו הוא ‘אחד משלנו’ כלומר מדרידיסטה ואמר: “בהחלט כן”.