כותרות העיתונים הבוקר במדריד:
על רקע התמונה של השוער אנדריי לונין מאוכזב והשחקנים על הריצפה אחרי השריקה [לא באמת התרגשנו].
שער המארקה: “הלה-ליגה - על מגש (עבור ברצלונה)” - ריאל מדריד חזרה למעוד במשחק לא טוב והיום עלולה להישאר 11 נקודות אחרי ברצלונה שפוגש את חטאפה בקולוסיאום ללא לאמין ימאל.
בסיקור המשחק נכתב: “הקטור ביירין ‘מגלם’ את העונה של ריאל מדריד” - המגן כבש שער שנוי במחלוקת בדקה ה-93 אחרי משיכה קלה של אנתוני על פרלאן מנדי, מנע מריאל לנצח וביטל את השער המוקדם של ויניסיוס. לונין הציל קודם לכן את קבוצתו של ארבלואה. זו עונה הרת אסון. ודני קרבחאל? לא שיחק דקה, לא התחמם אפילו, סיום אידיאלי לעונה". ציוני המשחק? טיאגו פיטארץ’, ברהים דיאס, ויניסיוס ואמבפה קיבלו את הציון אפס.
שער ה-AS: “רק לונין האמין” - מחמאות לשוער שהציג יכולת טובה במשחק התיקו - "ריאל מדריד אישרה את ‘הפרידה’ שלה ממאבק האליפות בלה קרטוחה| המאמן התלונן על השיפוט בסיום המשחק| ברצלונה יכולה לברוח.
בסיקור נכתב: “ריאל קיוותה אחרי פתיחה חזקה אבל חזרה לעצמה. עכשיו זה רשמי והכניעה של ריאל מדריד כמעט מוחלטת. לונין שהאמין יכל רק לעכב את שער השיוויון של בטיס, שלא הציגה משחק טוב. זה היה משחק הרסני כמו כל העונה של ריאל”.
כותרת גדולה במארקה היא “עונש קשה ומוצדק לריאל מדריד” - סביר להניח שאו שהיא ‘תצטרך’ לעשות לברצלונה פאסיו בקלאסיקו - וזה יקרה אם תאבד נקודות גם נגד אספניול - או שתראה את היריבה הגדולה ‘חוגגת’ זכייה בתואר על חשבונה בשריקת הסיום של הקלאסיקו| הדיווחים הם שריאל לא תקיים את מסדרון הכבוד בגלל פרשת נגריירה. “המוקד עבר ממש מהר ממאבק על האליפות למשחק החישובים”.
ריאל מדריד במשחקים האחרונים שלה:
-הפסידה לאוססונה 2:1 בחוץ בדקה ה-90
-הפסידה 2:1 למאיורקה בחוץ בדקה ה-90
-הובילה 2:3 על באיירן מינכן עד לדקה ה-90 הפסידה 4:3
-ספגה את ה-1:1 מבטיס בחוץ בדקה ה-93
גם נגד אלאבס ריאל ספגה בתוספת הזמן אבל זה היה ה-1:2
אלבארו ארבלואה הפעם כבר לא ‘לקח אחריות’ כמו שהוא עושה אחרי איבודי נקודות, לא דיבר על הרצון לנצח את כל המשחקים שנותרו, אפילו הוא התעייף, למעט להתלונן על השיפוט. המאמן אגב עם מאזן לא טוב של 13-2-8 בתקופתו במועדון.
הוא מתלונן על עבירה של אנתוני על פרלאן מנדי במהלך של שער השיוויון: "מבחינתי, זה מאוד ברור. לא צריך הרבה, במצבים כאלה שבהם אתה משתמש בגוף שלך, כדי שמישהו יוציא אותך מאיזון אפילו במעט ואתה תרד. אבל בשביל זה, אתה צריך להבין קצת בכדורגל, שלדעתי זה משהו שיש לנו איתו בעיה, ואנשים רבים, במיוחד אלה שצריכים לקבל החלטות כאלה, לא יודעים או מבינים.
“ברור שספגנו אכזבה נוספת בדקות האחרונות, כפי שקרה לנו פעמים רבות בעבר, וזו תוצאה שאני לא חושב שמגיעה לנו כי היו לנו הזדמנויות. היה גם פנדל ברור מאוד במחצית הראשונה שאני חושב שיכולנו להשתמש בו כדי לסגור את המשחק (נגיעת היד). הגולים המאוחרים שאנחנו סופגים? אם היינו יודעים מהי הסיבה הברורה, היינו מתקנים אותה. כשמשחקים בתוצאות כל כך צמודות, מצבים כאלה יכולים לקרות, וברור שגם לנו לא היה הרבה מזל”. הוא המשיך לגבי השיפוט: “מבחינתי, זה משהו בסיסי מאוד בעולם הכדורגל, אבל זו לא הפעם הראשונה שמשהו כזה קורה לנו, ואני חושב שאלה שתי החלטות שהשפיעו מאוד על המשחק”.
“קיליאן אמבפה? הוא סובל קצת מאי נוחות ונראה מה יקרה בימים הקרובים”. לגבי דני סבאיוס: “אני תמיד לוקח בסגל את השחקנים שאני חושב שיכולים לתרום לנו הכי הרבה בנקודת הזמן הזו”.