את דבריו של קיליאן אמבפה לאחר המשחק אני מניח שכולם כבר ראו. הנה מה שאמר אלבארו ארבלואה והשוני בין איך שהם הציגו את הדברים - המאמן אמר שטבעי היה שהחלוץ יפתח על הספסל, הכחיש שאמר לו שהוא שחקן ההתקפה הרביעי הערב, וגם ניסה להראות “אני הבוס”.
“אי אפשר לסבול בריאל מדריד - להיפך. אני לא חושב שמישהו מאיתנו מרגיש בנוח במצב הזה כי אנחנו כבר יודעים מהן הדרישות במועדון הזה. שנה רעה מחמירה בגלל עונה נוספת בלי זכייה בתארים, וזה הופך את המצב הזה לקשה יותר, את המשחקים האלה למסובכים יותר ואת הכל הרבה יותר מאתגר. יש לנו אחריות עצומה. אנחנו צריכים ללכת לסביליה, שם יהיה משחק תובעני מאוד לנסות ולנצח, והמשחק האחרון הוא מול האוהדים שלנו, שמגיע להם המאמץ שלנו וניתן את הכל עד הסוף”.
על דבריו ש אמבפה: “הייתי שמח שיהיו לי ארבעה חלוצים, אבל אין לי. אני לא יודע מה להגיד לכם כי אין לי ארבעה חלוצים, ולא אמרתי לו שום דבר כזה. הוא כנראה לא הבין אותי. האמת היא שאני לא יודע מה להגיד כי אף פעם לא יכולתי להגיד לו שהוא החלוץ הרביעי. אם לא הצבתי אותו בהרכב זה משום שלא היה יכול לשחק, זה ברור, כי אני המאמן ואני מחליט מי משחק ומי לא. הייתה לי שיחה איתו לפני המשחק, ואני לא יודע איך הוא היה יכול לפרש את זה ככה..”
“מבחינתי, ברור מאוד ששחקן שלא היה יכול אפילו להיכנס לסגל לפני ארבעה ימים לא היה צריך לפתוח היום. במיוחד מכיוון שזה לא גמר, זה לא משחק של חיים או מוות. גונסאלו גארסיה עשה עבודה נהדרת. חוץ מזה, יש לנו משחק ביום ראשון שבו הוא בהחלט יהיה החלוץ הפותח, כפי שאמרתי לו. שבעה ימים לאחר מכן, הוא בטוח ירוויח את המקום הזה שוב. בכנות, אין לי בעיות עם אף אחד. אני מאמן ריאל מדריד, אני מחליט מי משחק ומי לא. אני מבין ששחקנים שלא משחקים לא מרוצים, זו הסיבה שהם שחקני ריאל מדריד. אני יכול להבין היטב שאמבפה לא שמח היום על כך שהוא לא משחק, אבל זו החלטה המבוססת, כפי שתמיד אמרתי, על הנסיבות. לא רציתי לקחת סיכונים בכך שיפתח גם ביום ראשון הבא, בעוד שלושה ימים. אני חושב שזה היה הדבר הכי הגיוני, טבעי ונכון לעשות”.
האם יש קרע עם אמבפה? - “אם אתה רוצה, אתה יכול לשדר את הראיון של קיליאן באזור המעורב וכולנו נוכל לדון בזה, אבל עד שאשמע מה הוא אמר, אני לא מתכוון להגיב על כל משפט ומשפט כאן. והייתי בסדר עם זה שהוא יחשוב שהקבוצה הייתה מובנית (עם שיטת משחק ברורה) במחצית הראשונה של העונה ולא בשנייה. הוא כנראה כבש הרבה יותר שערים במחצית הראשונה של העונה מאשר בשנייה”.
“לא אכפת לי מה שמם של השחקנים. אם הם מרוצים מזה, נהדר, ואם לא, הם יכולים לחכות לשחקן הבא. זה קרה עם הרבה שחקנים, יותר ממה שאתם יכולים לדמיין. זה גם בגלל הנסיבות, כי שלי היו שונות מאלה של מאמנים אחרים במועדון. יש לי מצפון נקי, ואני חושב שזה נהדר שהשחקנים מביעים את חוסר שביעות הרצון שלהם”.
על שריקות הבוז לאמבםה ולוויניסיוס: “אני תמיד מבקש את תמיכת האוהדים בכל אחד ואחד מהשחקנים שלי. הם שני עמודי תווך, שני השחקנים שהכי משנים את המשחק שיש לנו, והמועדון תולה הרבה תקוות בשניהם. האוהדים תמיד תובעניים, ואני בטוח שברגע שהם יתחילו שוב להבקיע שערים ולשחק כמו שהם יודעים, מחיאות הכפיים יחזרו..”.
האם השחקנים כפויי תודה כלפיך? - “אני לא מצפה מהשחקנים שלי לתת את מה שעשיתי עבורם. אני יודע איך שחקנים נראים, כי למרות שאני בתפקיד הזה כמאמן עכשיו, אתה אף פעם לא מפסיק להיות שחקן כדורגל. אני יודע איך שחקנים ברמה הזאת חושבים, איך הם מרגישים, עם השאיפה הזאת ואגו גדול. אני מסוגל להבין הכל, ולא הייתי משנה שום דבר שעשיתי, אמרתי או איך הגנתי על כל אחד ואחד מהם”.
מחמאות לסאנטי קאסורלה: “:מה אני יכול להגיד? הוא היה חבר קבוצה פנטסטי (בנבחרת ספרד), ונהניתי מאוד לשחק לצידו. זכינו בכל כך הרבה תארים ביחד. יש לו משפחה נפלאה, שאני אוהב ומעריך מאוד. הוא היה אחד השחקנים המוכשרים ביותר בכדורגל הספרדי. כל ספרד נהנתה לצפות בו ובקריירה המדהימה שלו. קשה לומר, אבל כאדם, הוא נהדר בדיוק כמו שהוא ככדורגלן. בשבילי, זה מקור גאווה וכבוד לשחק לצידו, ואני תמיד מאחל לו ולמשפחתו את כל הטוב”.
כותרות העיתונים הבוקר:
שני נושאים מדוברים. שער המארקה: “הסנטיאגו ברנבאו לא סולח (לקבוצה) וקיליאן אמבפה ‘מתפוצץ’ על אלבארו ארבלואה’ (במסיבת העיתונאים)” ונציין גם אזכורים לשלטים במגרש נגד הנשיא פלורנטינו פרס| שער ה-AS על רקע החלוץ עולה מהספסל והמאמן לידו: “הוויכוח האחרון” - ניצחון עצוב של ריאל מדריד הסתיים במתיחות בין אמבפה לארבלואה.