דבר התקשורת :: Rueda de prensa

כמובן יש הרבה ביקורת על פלורנטינו פרס לאור מסיבת העיתונאים ההזויה שלו אתמול בה עלה להתקפה כמעט נגד כל העולם. סנטיאגו קניזארס שוער העבר אמר: “אני לא מזהה את פלורנטינו בכלל ואני מודאג עבורו ועבור ריאל מדריד”. אלפרדו רלאניו, גם הוא מהמארקה, תיאר זאת כ-“נאום של דונאלד טראמפ כפי שנשא ג’ו ביידן” [ממש עירבב פוליטיקה]. חואנמה קסטניו ‘הזכיר’ לפלורנטינו את ההקלטות שפורסמו כשנשיא ריאל מדריד טינף על ראול, כריסטיאנו רונאלדו, איקר קסיאס, ויסנטה דל בוסקה..

העיתונאי ראול וארלה מרדיו מארקה: "במבט ראשון זה היה נראה לנו כמו רעיון טוב לכנס מסיבת עיתונאים אחרי שנה שנייה של כישלון, עם טעויות ענק בכל הרמות. ציפינו לאיזושהי התנצלות, קצת ביקורת עצמית, מסר מעורר השראה שיזכיר לכולם שריאל מדריד תמיד חולמת. אבל לא. ולא פלורנטינו, לא ריאל מדריד ולא אוהדיה היו ‘ראויים’ לפארסה כזו.

"העיתונות אינה אשמה - היא מטרה קלה בעתות משבר, היא לא האויב. ככל הידוע לנו, האנסי פליק הוא לא מגיש חדשות, לאמין ימאל הוא לא יוטיובר והארי קיין אינו העורך הראשי של אף עיתון. ושלושת אלה ניצחו אותו בספורטיביות, בקלות. פרס הפגין גרסה המשלהבת יהירות, גישה של ‘אני יודע הכל’, בורות, דמגוגיה, תוקפנות, צנזורה ובדיחה עולמית. זה לא פלורנטינט החביב, הנגיש, הנאמן והנדיב שאני מכירים.

“אני רוצה לשאול כל אוהד ריאל מדריד האם תצביע עבורו בבחירות הבאות לנשיאות? מצחיק אותי שאדם כזה שאחראי על כל-כך הרבה עובדים - חושש ממחאה של כמה אלפי בסנטיאגו ברנבאו שיצעקו לו בוז”. זו הייתה הופעה לספרי ההיסטוריה, בלתי נשכחת, כל הדיבורים האלה עלובים".

פדג’ה מיאטוביץ’ מגיב על הריאיון הארוך של פלורנטינו פרס ומייעץ מה ריאל מדריד צריכה לעשות - בשיחה שלו לקדנה סר. הוא ממליץ למועמד האמיץ לא להתמודד אגב - לחכות שיהיה בשל יותר וכשלוח הזמנים ייאפשר באמת להתארגן. הוא גם אומר שכדאי לחשוב בכובד ראש על מכירת אחד משחקני ההתקפה..

"אני מכיר את אנריקה ריקלמה היטב, גם אותו וגם את אביו, שהיה בדירקטוריון (תחת רמון קלדרון) כשהייתי המנהל הספורטיבי של ריאל מדריד. אנריקה הוא איש עסקים צעיר שהשיג דברים חשובים רבים, והוא לא מסתיר את רצונו להיות נשיא ריאל מדריד מתישהו. אבל האם היום הזה כבר הגיע? אני לא חושב כך. הכרזה על בחירות מוקדמות משאירה מעט מאוד זמן לקמפיין רציני. והוא צעיר, אז יש לו הרבה זמן. אם הייתי במקומו, לא הייתי ממהר, במיוחד לאור העובדה שאני מתחרה מול לא אחר מאשר פלורנטינו פרס.

"לא דיברתי עם אנריקה בימים האחרונים, אבל אם הוא יתקשר אליי, הייתי מייעץ לו לא לעשות זאת. כחבר שלו, אני חושב שזה מוקדם מדי; הוא צעיר, יש לו זמן, והוא לא צריך להתערב בבלאגן הזה. אבל ההחלטה היא שלו, ואני צריך להתרחק מהעניין. ואם הוא יבקש ממני עזרה, הייתי אומר לו שאני לא יכול לעשות את זה עכשיו.

"אני מבין שפלורנטינו פרס נמצא תחת לחץ רב ומתמודד עם הרבה ביקורת… כי שנתיים בלי זכייה בתואר בריאל מדריד הן כמו עשר בכל קבוצה אחרת. ועכשיו הוא רוצה להמשיך, אבל אם יש שמועות שמישהו אחר יכול לעשות את זה טוב יותר, הוא יקרא לבחירות וזהו. כדי לשים סוף לספקולציות. אני לא רגיל לראות את פלורנטינו כל כך כועס ולוחמני, אבל זו פשוט דרכו, למרות שלא ראינו אותו ככה כבר זמן מה.

אני אוהד גדול של ז’וזה מוריניו, אך תמיד טענתי שזו לא בעיה של המאמן, אלא של השחקנים עצמם. אני חושב שאחרי שנתיים בלי תואר, הגיע הזמן לקבל החלטות קשות, לעשות שינויים ולהודות לכמה שחקנים כדי שנוכל לחשוב על אחרים. אני מאמין שהקיץ הזה אנחנו צריכים לעשות הרבה שינויים. אנחנו צריכים לשקול, אולי, למכור כמה שחקנים שהם כרגע ‘אלילים’ במועדון. אנחנו צריכים לעשות שינויים כי אנחנו תחת לחץ לנצח [ומה שהיה לא עובד]". הוא נשאל האם כדאי למכור את קיליאן אמבפה או ויניסיוס ג’וניור והגיב: “טוב, אולי כדאי שנשקול ברצינות למכור אחד מהשניים. באמת”.

“ההחלטה הזו צריכה להתקבל, עם המאמן החדש, עם המבנה הספורטיבי, ואנחנו צריכים לחשוב על מי. לעצום את העיניים ולומר ‘שיניהם יישארו’, זו טעות ענקית. זו הסיבה שכדורגל הוא ספורט כל כך מסובך, כי אתה צריך לקבל החלטות קשות מאוד. ולפעמים, במשך ששת החודשים הראשונים, אתה הולך לספוג ביקורת. ואתה עלול לעשות טעויות, אבל אתה חייב להשתנות, כי אם אתה לא משתנה, דברים לא משתפרים”.

צודק מיאטוביץ.הוא מכיר את המועדון ואת פרז על בוריו.

פלורנטינו מקדים את הבחירות כי :

1. הוא חושש שב 2027/28 האיום יהיה גדול יותר עליו. הוא מעוניין לחסל את האיום עכשיו כשההישגים שלו בתור נשיא עוד טריים, ושהמועדון לא לקח תארים רק שנתיים. (ומה עם סגנון המשחק המביש? על זה הוא לא מדבר.)

1. הוא ‘נחת’ על כל המועמדים הפוטנציאליים שצריכים להעמיד קמפיין בחירות מ”עכשיו לעכשיו” כדי להדיח את הנשיא החזק בעולם.

לכן טוב יעשה כל מועמד פוטנציאלי אם לא יתמודד כעט. השאלה שאני שואל את עצמי היא - אם לא יהיו מתמודדים, הבחירות עדיין יתקיימו ב2028? או שספירת ה4 שנים תתחיל שוב מחדש? כי אם זה המצב אז פלורנטינו שוב שיחק אותה לכולם.

זו לא ממש “הזמנה אמיתית” לבחירות - זה מרגיש יותר שזה בכאילו. תחשוב כמה פלורנטינו עצמו נערך ליום הגדול בשנת 2000. ברור שאין לאף מועמד באמת זמן להתארגן.

הריאיון היה מלטף ומחבק כנראה בהסכמה על בלעדיות ופרס הרי מתראיין רק לשם. קיבל את השאלות מראש בטח ואמר על מה לא ידבר. היו חייבים לשאול יותר על פיטורי אלונסו והכוח של השחקנים - האם זה הרגע שפירק את העונה (שאלה רטורית) ולמה מאמן לא מקבל סמכות, הרכש שנכשל כהוגן, הלקחים שלא נלמדו. מכת הפציעות ההזויה על אף פינטוס…אמבפה האם איכזב אותו או לא..ברצלונה עם אליפות שלישית בארבע שנים למרות מצב כלכלי רע..

את דבריו של קיליאן אמבפה לאחר המשחק אני מניח שכולם כבר ראו. הנה מה שאמר אלבארו ארבלואה והשוני בין איך שהם הציגו את הדברים - המאמן אמר שטבעי היה שהחלוץ יפתח על הספסל, הכחיש שאמר לו שהוא שחקן ההתקפה הרביעי הערב, וגם ניסה להראות “אני הבוס”.

“אי אפשר לסבול בריאל מדריד - להיפך. אני לא חושב שמישהו מאיתנו מרגיש בנוח במצב הזה כי אנחנו כבר יודעים מהן הדרישות במועדון הזה. שנה רעה מחמירה בגלל עונה נוספת בלי זכייה בתארים, וזה הופך את המצב הזה לקשה יותר, את המשחקים האלה למסובכים יותר ואת הכל הרבה יותר מאתגר. יש לנו אחריות עצומה. אנחנו צריכים ללכת לסביליה, שם יהיה משחק תובעני מאוד לנסות ולנצח, והמשחק האחרון הוא מול האוהדים שלנו, שמגיע להם המאמץ שלנו וניתן את הכל עד הסוף”.

על דבריו ש אמבפה: “הייתי שמח שיהיו לי ארבעה חלוצים, אבל אין לי. אני לא יודע מה להגיד לכם כי אין לי ארבעה חלוצים, ולא אמרתי לו שום דבר כזה. הוא כנראה לא הבין אותי. האמת היא שאני לא יודע מה להגיד כי אף פעם לא יכולתי להגיד לו שהוא החלוץ הרביעי. אם לא הצבתי אותו בהרכב זה משום שלא היה יכול לשחק, זה ברור, כי אני המאמן ואני מחליט מי משחק ומי לא. הייתה לי שיחה איתו לפני המשחק, ואני לא יודע איך הוא היה יכול לפרש את זה ככה..”

“מבחינתי, ברור מאוד ששחקן שלא היה יכול אפילו להיכנס לסגל לפני ארבעה ימים לא היה צריך לפתוח היום. במיוחד מכיוון שזה לא גמר, זה לא משחק של חיים או מוות. גונסאלו גארסיה עשה עבודה נהדרת. חוץ מזה, יש לנו משחק ביום ראשון שבו הוא בהחלט יהיה החלוץ הפותח, כפי שאמרתי לו. שבעה ימים לאחר מכן, הוא בטוח ירוויח את המקום הזה שוב. בכנות, אין לי בעיות עם אף אחד. אני מאמן ריאל מדריד, אני מחליט מי משחק ומי לא. אני מבין ששחקנים שלא משחקים לא מרוצים, זו הסיבה שהם שחקני ריאל מדריד. אני יכול להבין היטב שאמבפה לא שמח היום על כך שהוא לא משחק, אבל זו החלטה המבוססת, כפי שתמיד אמרתי, על הנסיבות. לא רציתי לקחת סיכונים בכך שיפתח גם ביום ראשון הבא, בעוד שלושה ימים. אני חושב שזה היה הדבר הכי הגיוני, טבעי ונכון לעשות”.

האם יש קרע עם אמבפה? - “אם אתה רוצה, אתה יכול לשדר את הראיון של קיליאן באזור המעורב וכולנו נוכל לדון בזה, אבל עד שאשמע מה הוא אמר, אני לא מתכוון להגיב על כל משפט ומשפט כאן. והייתי בסדר עם זה שהוא יחשוב שהקבוצה הייתה מובנית (עם שיטת משחק ברורה) במחצית הראשונה של העונה ולא בשנייה. הוא כנראה כבש הרבה יותר שערים במחצית הראשונה של העונה מאשר בשנייה”.

“לא אכפת לי מה שמם של השחקנים. אם הם מרוצים מזה, נהדר, ואם לא, הם יכולים לחכות לשחקן הבא. זה קרה עם הרבה שחקנים, יותר ממה שאתם יכולים לדמיין. זה גם בגלל הנסיבות, כי שלי היו שונות מאלה של מאמנים אחרים במועדון. יש לי מצפון נקי, ואני חושב שזה נהדר שהשחקנים מביעים את חוסר שביעות הרצון שלהם”.

על שריקות הבוז לאמבםה ולוויניסיוס: “אני תמיד מבקש את תמיכת האוהדים בכל אחד ואחד מהשחקנים שלי. הם שני עמודי תווך, שני השחקנים שהכי משנים את המשחק שיש לנו, והמועדון תולה הרבה תקוות בשניהם. האוהדים תמיד תובעניים, ואני בטוח שברגע שהם יתחילו שוב להבקיע שערים ולשחק כמו שהם יודעים, מחיאות הכפיים יחזרו..”.

האם השחקנים כפויי תודה כלפיך? - “אני לא מצפה מהשחקנים שלי לתת את מה שעשיתי עבורם. אני יודע איך שחקנים נראים, כי למרות שאני בתפקיד הזה כמאמן עכשיו, אתה אף פעם לא מפסיק להיות שחקן כדורגל. אני יודע איך שחקנים ברמה הזאת חושבים, איך הם מרגישים, עם השאיפה הזאת ואגו גדול. אני מסוגל להבין הכל, ולא הייתי משנה שום דבר שעשיתי, אמרתי או איך הגנתי על כל אחד ואחד מהם”.

מחמאות לסאנטי קאסורלה: “:מה אני יכול להגיד? הוא היה חבר קבוצה פנטסטי (בנבחרת ספרד), ונהניתי מאוד לשחק לצידו. זכינו בכל כך הרבה תארים ביחד. יש לו משפחה נפלאה, שאני אוהב ומעריך מאוד. הוא היה אחד השחקנים המוכשרים ביותר בכדורגל הספרדי. כל ספרד נהנתה לצפות בו ובקריירה המדהימה שלו. קשה לומר, אבל כאדם, הוא נהדר בדיוק כמו שהוא ככדורגלן. בשבילי, זה מקור גאווה וכבוד לשחק לצידו, ואני תמיד מאחל לו ולמשפחתו את כל הטוב”.

כותרות העיתונים הבוקר:

שני נושאים מדוברים. שער המארקה: “הסנטיאגו ברנבאו לא סולח (לקבוצה) וקיליאן אמבפה ‘מתפוצץ’ על אלבארו ארבלואה’ (במסיבת העיתונאים)” ונציין גם אזכורים לשלטים במגרש נגד הנשיא פלורנטינו פרס| שער ה-AS על רקע החלוץ עולה מהספסל והמאמן לידו: “הוויכוח האחרון” - ניצחון עצוב של ריאל מדריד הסתיים במתיחות בין אמבפה לארבלואה.

מי היה מאמין שאותו הילד שניפחו לו את כל האוויר החם במוח מגיל 17, שהוריד ממשלות ומועדוני על לברכיים במפגן הזוי של אגואיזם בלתי נתפס, נשאר אותו אפס שהיה כאשר שיחק לנו במוח במשך חצי עשור.

בעונה הראשונה שלו הוא עוד הוריד את הראש וכיבד, היו פה גם לוקה וקרלו ששמרו על המצב. עכשיו הוא חוזר להיות בדיוק אותו אדם שהוא. וואלה מוכר אותו בקיץ בלי להסס, הוא רעל.

על מה אתה מדבר? איזה רעל? כל מילה במקום. אלוף. כל הכבוד לו שדיבר בפומבי, הראשון שעושה זאת מכל שק הנחשים. השחקנים שגרמו לפיטורין של צ’אבי עשו עוול נוראי לקבוצה ולו ואי אפשר להבליג על זה.

נפלנו עם אמבפה, הוא שחקן יוצא דופן, אבל איך שהוא חייך לקריאות הבוז אתמול, זה אומר הכל, ולבסוף הוא קינח בראיון אחרי המשחק. אמרתי בעבר שצריך למכור בוודאות את ויני או אמבפה בקיץ, ואני מתקן, חייב למכור את שניהם ! ואני חושב שנראה את ג’וד פורח. בושה וחרפה של התנהגות, לא להאמין שכל הדברים האלה קורים אצלינו במועדון. איפה אתה פלורנטינו? העיקר “אני ואני” בימים האחרונים. בוא תראה להם מי אתה, בוא תראה שיש ‘בעל בית’ במועדון לפחות

אבל מה אני מצפה? מנשיא שהוציא מהאיצטדיון כל את ארגון האוהדים שיכול למחות נגדו. אפילו שלט מסכן שהונף נגדו אתמול, המאבטחים מייד עלו והורידו, אסור למחות!

הבנאדם נפל על הראש. וכן , ואני אומר את זה בצער רב, חבל לי שהוא מכתים את האגדה המפוארת שהוא. הוא הפך לדיקטטור, ואנחנו אוהדים שבויים

אבל מה עם שאר מה שאמר? אני לא מאמין לו לגבי מה שטוען שארבלואה אמר לו. וכבר לא יודע מה לחשוב לגבי הקלאסיקו. התירוץ שלו לנסיעה לאיטליה (“עוד שחקנים טסו”) - זה כמו שאתה מעיר לילד שקילל והוא אומר שאחרים קיללו. חשבנו שיהיה פני המועדון וקיבלנו משהו אחר לגמרי. כדורגל לא באמת שיוויוני ומי ששחקן על ומרוויח וכדומה גם אמור להיות מעל אחרים בעוד אלמנטים.

אגב אמבפה די כפה על אותו אלונסו שהתחבר אליו מאוד - שיישחק במשחק הגביע ההוא נגד טאלברה וזה התברר כרגע שגם פגע בנו.

לגבי החיוך זו קצת הצגה זה לא שממש לא אכפת לו מהבוז. זה חיוך משקר וקצת נבוך לדעתי.

אמבפה לא מנהיג, אז מה ? שלא יהיה מנהיג רק שיבקיע בממוצע של שער למשחק ואני גם נותן לו פטור מעבודה הגנתית, שחקנים כאלה זה נכס לכל קבוצה מבחינה מקצועית, אין משהו יותר חשןב ומשערים בכדורגל ולכן השחקנים שמבקיעים שערים הם הכי חשובים, ושחקן שמבקיע שער למשחק אתה בונה סביבו ומתאים את עצמך אליו.

בקשר למה שאמר, כל מילה במקום, זה מראה מאיפה מגיע התיסכול שמתפוצץ עכשיו, מראה שרוב השחקנים היו בעד אלונסו והשיטה של אלונסו וכרגע הם כבר לא יכולים לשתוק והכל מתפוצץ, פעם לפרצוף של פדה ופעם בראיון נגד הבובה ארבלואה.

השחקנים לא מטומטמים והם יודעים מי ומה גרמו לפיטורים ויודעים טוב מאוד למה ארבלואה הגיע ומה הוא היה אמור לעשות, לא כדורגל לא שיטה ולא כלום, רק לגרום לכמה שחקנים מסוימים להיות ‘‘שמחים’’ ושחקנים אחרים שהליכלוך של העונה נדבק גם בהם לא מוכנים לשתוק.

אני היתי מסכים איתך אם זה היה חד פעמי, אבל תסתכל על רשימת המאמנים שעברו דרכו והוא החליף מאמנים כמעט כמו כמות השערים של מסי.

את ויני אתם חיבים להעיף מהקבוצה וכמה שיותר מהר. אמבפה נתן עונה ראשונה טובה מאוד אצלכם שאני לא מבין איך אפשר להתלונן עליה, בעונה השניה הוא התחיל לחזור לעצמו ולסיפורים שהיו איתו בפאריז.

המאמן הבא שלכם חייב “לאפס” אותו.

אף אחד לא אמר שאמבפה לא סקורר ענק. אגב הוא הבקיע גם גול למשחק נגד באיירן מינכן וזה לא הספיק. החמיץ ארבעה שערים בטוחים בצמד המשחקים וזה היה מאכזב כמו שהתעקש לא למסור לוויניסיוס.

בטח שהקבוצה מנסה להתאים את עצמה אליו. הוא ממשיך לצאת מהרחבה וזורמים עם זה. על הגנה מוותרים. הוא כמעט לא הוחלף.

כשהיה לו לא נוח אז גם לאלונסו אליו היה מחובר ממש - הוא לא ממש הקשיב וכפה עליו לשחק נגד טאלברה למען שיא אישי. והשאר ידוע - פציעות

אמבפה חתם בריאל מדריד וציפינו שלא יהיה ויניסיוס אלא רמה מעל האחרים בהכל. ואם אחרים שמו רגליים לאלונסו זה מבאס אבל ממנו חשבנו שנראה מקצוענות ולא משנה מי המאמן וגם אם ארבלואה לדעתו סמרטןט ריצפה. קלאסיקו שפתאום לכאורה לא כיף להיות רק מחליף, הנסיעה לאיטליה, הסטורי. זה שהוא לא עושה הגנה זה חבל אבל בתחתית התלונות.

הוא ממש לא ניקה את עצמו מבחינתי. ארבלואה מתאים לקסטיליה והיה בחירה שגויה - סבבה. לא ארבלואה אשם שאלונסו פוטר וכעת אמבפה מנסה להוציא אותו שקרן ומטומטם ומתעמר בו.

לא רואה את הקשר בין הדברים, הוא יודע שארבלואה לא ברווז צולע אלא ברווז ירוי כבר, ולכן הרשה לעצמו לדבר בצורה כזאת.

מהדברים של ארבולאה ברור ב100% שהוא סירב להיות על הספסל בקלאסיקו למרות שהיה כשיר, ועכשיו הגיב בחוצפה בלתי נסבלת כאשר הוא העיז לא לשים אותו בהרכב אתמול.

כל הקריירה של אמבפה רוויה בהתנהגות הזאת, והוא לא הולך להשתנות, שילך לחרב מועדון אחר, רק תראו את פריז בלעדיו.

ההתנהלות של אמבפה בשבועיים האחרונים, והשיא בריאיון הזה, היא כל-כך חמורה, שזה כבר ברמה שזה גורם לי לתהות אם לא עדיף להשאיר את ויניסיוס ולמכור את אמבפה.

עם כל הבעתיות שלו, ויניסיוס מעולם לא עשה לי רושם של רעל בחדר הלבשה. אפילו להפך. וזה האלף בית, עוד לפני ההתנהלות על המגרש.

השאלה איך אתה מתייחס למקרה המצער עם צ’אבי אלונסו וברור לנו שהקלאסיקו היה הקיצון והיו עוד נתקים. ויניסיוס ברוב הריאיונות נשמע טוב אבל קל לדבר וקשה לעשות. ולרוב הוא מדבר רק אחרי תצוגות על שלו או ניצחונות כמו מנצ’סטר סיטי והצמד השנה. זה לא סותר אגב כמה אני מאוכזב ודי כועס אפילו על אמבפה (שעדיין לא ‘פיטר’ לנו מאמן).

ההתנהלות של ויניסיוס עם אלונסו הייתה חרפה, אבל היא נבעה מרגשות כנים של תסכול, לא מאגו. זה הבדל חשוב מאוד.

ויני שחקן נשמה, זה משהו שמעולם לא היה לי בו ספק. אמבפה לא כזה וזה בסדר, אבל ברגע שהוא הופך לרעל של ממש בחדר הלבשה, הוא צריך ללכת הביתה.

זה מעבר לרעל, יכול להיות שהוא אחלה גבר באחד על אחד, זה שהוא משוכנע שהוא מעל כולם, מעל השחקנים מעל המאמן ומעל המועדון, הוא ככה כל הקריירה, וזה מבחינתי קו אדום, שילך למועדון אחר ומהר.

אז ויניסיוס שהפעיל לחץ לזרוק מאמן עשה זאת מתסכול כנה (על כך שישב בספסל פעמיים), לעומת זאת אמבפה שכבש 40 גולים וצפה במאמן שלו מפוטר והעונה נזרקת לפח- עושה זאת מטעמי מאגו?

ויניסיוס שחקן נשמה? מה? הוא זורק זין לפחות כמו אמבפה והוא גם בכיין היסטרי, שמתלונן קבוע על חברים לקבוצה שלא מוסרים לו. אה, והוא נכנס לשנת חוזה כי הוא מתעקש על השכר הגבוה במועדון. ממש רומנטיקן.

זה היה בפסז’ וההנהלה לפני שעלו על הדרך הנכונה, פחות קשור לאמבפה.

חילוף המאמנים האחרון בריאל לא באשמתו ובניגוד גמור למה שאמבפה רצה.

הוא לא ממשיך לצאת מהרחבה, הוא לא שם מלכתחילה, הוא לא שחקן רחבה, לא היה שחקן רחבה ולא יהיה שחקן רחבה, והכי חשוב לא רכשנו אותו שיהיה שחקן רחבה.

אתה יודע אפשר לספר את הסיפור הזה מזווית אחרת ולהוציא את אמבפה שחקן שלא מתפשר, מקצוען ורוצה להשיג כל תואר, בשני המקרים זה בסך הכל סיפור יפה, ולא אתה ולא אני נחשבים למספרי הסיפורים של הפורום הזה :wink:

שמע יש הבדל בין להיות חיית רחבה כמו ארלינג הולאנד או רוד ואן ניסטלרוי מהדור הישן, לבין מה שקורה עם קיליאן אמבפה. לכדורי גובה הוא לא עולה. עם הגב הוא לא טוב אז ניחא. ברחבה הוא כן צריך להיות מן הסתם ולהבקיע פה ושם גולים ‘מכוערים’ בדחיקות ומקרוב, אין סיבה שיילך שמאלה כשוויניסיוס שם ומסתדר עם המגן שלו, עובר אותו, ולבסוף אין למי למסור את כדור הרוחב.

אגב אני מזכיר הרבה את צמד המשחקים נגד באיירן מינכן שם אמבפה נכשל טוטאלית, הוא שחקן-על ולכן יש ציפיות, בדיוק במשחקים האלה. אמבפה גם החמיץ, גם היה אגואיסט במצבים בהם היה חייב למסור, וגם לא עשה הגנה בכלל. אפילו לא כשהיינו בעשרה שחקנים. אמבפה לא השחקן הגדול היחיד שחוטף ביקורות אחרי הופעות רעות שלו בימים ספציפיים, זה הכדורגל. גם את כריסטיאנו רונאלדו שחטו ורמסו כי ב-2009-10 הכדור לא נכנס נגד ברצלונה, עד שפחות או יותר בגמר הגביע דברים השתנו.