אלבארו ארבלואה במסיבת העיתונאים לקראת המשחק נגד אתלטיק בילבאו – משחק סיום העונה וגם משחק הפרידה ממנו: “זה משחק גדול, משהו שבו ניפרד מהאוהדים, המשחק האחרון בבית הוא תמיד מיוחד ושונה. אנחנו רוצים לגרום לקהל ליהנות ממנו, זה הדבר הכי חשוב”.
איך אתה מרגיש? – “אני מקווה שזה סתם ‘נתראה אחר כך’ כי זה תמיד יהיה בית שלי. אני בריאל מדריד כבר 20 שנה בתפקידים שונים והיא תמיד תהיה הבית שלי. זה המשחק האחרון שלי כמאמן ריאל מדריד אבל אני לא יודע אם זה המשחק האחרון לגמריי בקריירה שלי…”.
נשאל שוב על עתידו: “אני לא כאן כדי לדבר על אפשרויות שיש לי. לז’וזה מוריניו יש צוות פנטסטי, הוא נתמך היטב. אם הוא יגיע לריאל מדריד, הוא יביא את צוות האימון שלו… אין סיכוי שאני אהיה איתו. החל מיום שני, אצטרך לחשוב מה הכי טוב בשבילי. כבר עשיתי את הקפיצה והשתפרתי הרבה בארבעת החודשים האלה”.
על ויניסיוס ג’וניור שככל הנראה לא ישחק מחר: “יש לו אישור מהמועדון (להעדר מהאימון) בשל משהו אישי. אנחנו לא יודעים אם הוא יוכל לשחק מחר”.
על הקפטן דני קרבחאל שישחק בפעם האחרונה בקבוצה: “הוא סמל למה ששחקן ריאל מדריד צריך להיות. הוא שחקן מקומי, הוא הניח את האבן בוולדבבאס… מה שהופך אותו לשחקן מיוחד וייחודי. הוא מקור גאווה לכל אוהדי ריאל מדריד. מחר הוא יפתח, ואני בטוח שכאשר אחליף אותו כדי שיוכל לקבל את כבודו, כולם יקומו. יהיה לו זיכרון נפלא ממחר וממה שעשה עבור ריאל מדריד במשך כל כך הרבה שנים”.
האם קרבחאל היה המגן הטוב ביותר? - “בהחלט בין הטובים ביותר. אחת מכוחותיו הגדולים ביותר היא החשיבות שלו הן בהתקפה והן בהגנה. הוא היה דומיננטי בצורה מדהימה ויש לו מנטליות שהניעה אותו להשתפר מדי שנה, תמיד מציב סטנדרט גבוה מאוד”.
האם היה מתקן או משנה משהו בזמן שלו על הספסל: “אני אסיר תודה לכולם על מה שחווינו בארבעת החודשים האלה. אני יודע שזה נורמלי לא להיות בעל אותה מערכת יחסים עם כולם, כפי שזה נורמלי. לכל מאמן יכולים להיות חילוקי דעות עם שחקנים. ההזדמנות הגיעה כשהיא הגיעה; לפעמים אתה לא יכול לבחור”.
כעת ארבלואה אומר בין השורות שהיה עליו לסטות מהאני-מאמין שלו. “חשבתי יותר על ריאל מדריד מאשר על עצמי בחודשים האחרונים, אבל עשיתי מה שטוב ביותר עבור המועדון. במועדון אחר זה היה נראה אחרת, אבל זה מה שהייתי צריך לעשות. אין מקום לחרטות. אני יודע את מצב הקבוצה כשהגעתי ואת מה שהייתי צריך להתמודד איתו. זה בהחלט היה שונה אם הייתי מתמודד עם זה מהיום הראשון של העונה. זה מה שקיבלתי, וניסיתי לעשות את זה בצורה הטובה ביותר שאפשר, לאו דווקא בדרכי שלי, אך זה בסדר. המועדון לא הציב לי שום תנאי”.
עצה שהיה נותן למאמן הבא של ריאל מדריד: “אני לא במצב לתת הרבה עצות; מי שיגיע יהיה עם הרבה ניסיון”.
הבחירות לנשיאות המועדון: “יש דברים שאני לא יכול להתערב בהם, אבל אני חושב שזה נהדר שיש בחירות. הם יודעים איפה הרף נקבע… ואנחנו מחכים לראות מה הם יכולים לתרום”.
מערכת היחסים עם השחקנים ו’הספה האפורה’ מה שנקרא: “כמעט כולם עזרו לי לצמוח כמאמן וכאדם. היו לי מערכות יחסים עם כולם, ניהלנו שיחות, לפעמים הסכמנו, לפעמים לא. הדבר הטוב הוא שהייתי איפה שהם נמצאים, עברתי את המצבים האלה, אני מבין אותם. לעתים קרובות, נקודת המבט שלהם שונה מזו של מאמן. בשבילי, קל יותר לשים את עצמי בנעליים שלהם מאשר מצידם לשים את עצמם בנעליים שלי. אני עוזב עם הרבה הכרת תודה; הם הפכו אותי לאדם טוב יותר, הם גרמו לי ליהנות מכל יום. אני מאוד אסיר תודה למועדון על ההזדמנות, אני עוזב אסיר תודה אחרי שמונה השנים האלה, ומשאיר מאחור חברים רבים. אני מקווה שיום אחד אוכל לחזור”.