דבר התקשורת :: Rueda de prensa

פעם אחרונה שויני הסתדר עם המגן שלו ועבר אותו קרוס עדיין היה שחקן כדורגל פעיל.

נגד באיירן הוא לא נכשל טוטאלית, עשה את שלו, הבקיע בשני המשחקים, זה אמור להספיק, זה שזה לא הספיק לא בעיה של החלוץ, הוא כן החמיץ כמה הזדמנויות אבל העובדה היא שהוא הבקיע בשני המשחקים.

ברור לכולם שזה לא נוח לו, אבל אין ברירה והוא צריך להקריב בשביל הקבוצה. אחרת נמשיך להתלונן שאין חלוץ. הבקשה היא לא שיעשה עבודה של ארלינג הולאנד אלא של פראן טורס.

מה זאת אומרת? הוא בא לפה על תקן חלוץ.

לא מבין את הטענות של אמבפה והרחבה - מה אתם מצפים ממנו שיתחיל להתנהג כמו חלוץ פתאום?

אם בנזמה, שגדל ושיחק כל חייו כחלוץ, שגבוה ממנו ועם משחק ראש הרבה יותר טוב - אותו בנזמה היה חייב לברוח גם הוא החוצה מהרחבה והתלוננו שאין חלוץ. מרוב שלא שלחנו שחקנים לרחבה ומרוב שלא קיבל כדורים וההתקפה היתה ככ אנמית אז היה צריך להתניע קצת
אז אולי זה לא השחקן זאת השיטה?

ראיתי עכשיו את הפוסט ואני לא מסכים איתך. משחק ראש אפשר לשפר, אם משחק הראש של אמבפה ציון 5 מתוך 10 לצורך העניין ואולי אני נדיב - אפשר לשפר אותו ל-7, לעבוד על זה. למה הוא מוותר לעצמו?
כמובן שבנזמה לא היה רק ברחבה וזז החוצה, אבל ראיית המשחק שלו פנומנלית וטובה פי כמה מאמבפה, זה באמת עזר לנו כשקארים ירד אחורה. מעבר לכך לבנזמה היו הרבה גולים של חלוץ רחבה אמיתי - של דחיקות למשל, שהוא מקדים את הבלם ועוד ועוד.

אמבפה יכול לזוז אבל התדירות תלויה בשאר ההרכב והשחקנים שבאים מקו שני. אם אלה טיאגו והצרפתים שבקישור ורק ואלוורדה משחק ועושה כניסות ונניח בלינגהאם לא - זה צריך להשפיע.

את סיום 2021/22 כולם מכירים היטב:
-הגול של בנזמה נגד סיטי באיתיחאד למשל אחרי הרמה של מנדי מקילומטר.
-הגול השני שלו נגד פריז סן ז’רמן אחרי הפס הרך של לוקה מודריץ’.
-אפילו הגול נגד סביליה בליגה מריבאונד עצם זה שהוא הלך לכיוון למקרה שהשוער ישמיט..

אגב הנקודה הכי חשובה אולי היא ששיתוף הפעולה בין ויניסיוס לבנזמה היה פנטסטי בניגוד לשיתוף הפעולה שיש היום. המשפט של בנזמה נגד גלדבאך בירידה להפסקה “אל תמסור לו - הוא נגדינו” - נשאר רק כאנקדוטה.

חורחה ואלדאנו כתב טור דעה על פלורנטינו פרס והתנהלותו באל פאיס שהכותרת שלו היא “כוח לא צריך מיקרופון”.

"ריאל מדריד היא אפשר לטעון, הגוף המשפיע ביותר בכדורגל העולמי. ומנקודת מבט זו, כל תלונה נשמעת אחרת. גדלותה אינה מוגנת בצורה הטובה ביותר באמצעות תלונות, אלא באמצעות תחרות, תארים ויכולת לנצח שוב.

הארגנטינאי אומר שפרשת נגריירה היא משהו שצריך לבדוק - "אבל דבר אחד הוא להצביע על חומרת המקרה ודבר אחר הוא להפוך אותו להסבר לכל דבר. ולדאנו לא קונה את הרעיון שריאל מדריד נשדדה משבע אליפויות בשנים האחרונות, וגם לא את הפער העונה עם ברסה שניתן לצמצם לעניין של החלטות שיפוט. מבחינתו, מועדונים גדולים מוסברים טוב יותר על המגרש מאשר באמצעות טינה מתמדת.

הוא טוען כי אם פרס אכן קיבל הודעות תמיכה אחרי מסיבת העיתונאים האחרונים שלו - כנראה אין מישהו שיגיד לו את הדברים שבאמת צריך לומר לו, אלא כאלה שאומרים לו אוטומטית שהוא צודק.

על חדר ההלבשה: כל קבוצה גדולה חווה מתח, ויכוחים ומשברים פנימיים לאורך עונה. אף קבוצת עילית לא קיימת ללא חיכוכים. הדבר החשוב, הוא טוען, אינו היעדר קונפליקט, אלא נוכחות של מנהיגות כדי למנוע מהמאבק להסלים לקרע. במובן זה, הוא מפרש את התערבותו של פלורנטינו כניסיון למזער את הנזק לאחר ימים של מהומה סביב הקבוצה.

ואלדאנו אינו מערער על מורשתו של פלורנטינו פרס. הוא מכיר בה. הוא מגדיל אותה. הוא ממקם אותה בתוך ההיסטוריה של המועדון. אבל בדיוק מסיבה זו, הוא דורש ממנו סטנדרט גבוה יותר. כוח, כשהוא כה ניכר, אינו צריך להיות מוצדק בכל שלב. ריאל מדריד אינה צריכה להציג את עצמה כקורבן כדי להישאר ענקית. מסקנתו של ואלדאנו ברורה: ריאל מדריד חזקה יותר כשהיא מתחרה מאשר כשהיא מתלוננת, כשהיא מנצחת מאשר כשהיא מסבירה את עצמה, כשהיא נותנת למעשיה לדבר בעד עצמם, לא לשופרותיה. כי כוח אמיתי, כפי שמסכם כותרת הטור שלו, לא צריך מיקרופון.

נכון שמשחק ראש אפשר לשפר - אבל הרבה יותר קשה לשחקן, ועוד יותר ל"כוכב" כמו אמבפה לעשות את השינוי הזה בגיל 27 פתאום.
זה לא שהיה לו משחק ראש בעבר כמו כריסטיאנו לדוגמא שעשה את המעבר לחלוץ בטבעיות יותר.

וברור שלבנזמה היו גולים של חלוץ, אבל הטענה שלי היא שהוא גדל לזה וידע להתמודד מול חלוצים, להתמקם כמו שצריך ברחבה והכל ועדיין הרגיש שהוא מוכרח לצאת החוצה מהרחבה - אמבפה נמוך משמעותית ממנו, הוא לא מסוגל להתמודד באמת מול בלמים בכדורי גובה. גול כמו השער השני מול פריז הוא גם מתמקם ככה ברחבה ועם צעד ראשון נהדר שיכול לעזור - אבל אין קוסם כמו מודריץ’ בקבוצה שיתן את הכדור.

ותזכור גם שבנזמה לא רק בנה משחק ושיתף פעולה, אלא שהיו פה הרבה טענות בזמנו (בצדק) על זה שהוא תוקע המשחק, חסר ברחבה ושהם דורכים על אותה משבצת.

אני לא בא לפטור את אמבפה מטענות, הוא לא חף מאגו, טעויות וביקורת. אבל פה אני לא מסכים - אין לו את הנתונים והאופי משחק להיות חלוץ 9 שנלחם עם בלמים, לפחות לא פתאום ברגע בגיל 27/28.
הוא כל חייו שיחק או באגף או כחלוץ שני, ותמיד הצליח כשיש לידו חלוץ אמיתי. לכן לדעתי שילוב שלו עם ויני לא יכול לעבוד (אל אם נשחק יהלום ו-ויני יקבל את המעמד המשני ויעבוד כמו רודריגו ב2024).
בנושא הזה הביקורת הקשה על אמבפה היא אם הוא באמת מתעקש ועושה בעיות כדי שישחק רק במרכז

האגדה דני קרבחאל ערך אתמול את הופעתו ה-450 במדי ריאל מדריד [וככל הנראה הלפני אחרון] כשפתח בהרכב והשלים 90 דקות נגד סביליה. משחק שלישי העונה שהוא משחק את כולו, ופעם חמישית בלבד בהרכב ב-2026. הוא רחוק כפסע מכניסה לטופ 20 שיאני ההופעות (פאקו בויו עם 456) וזה כבר לא יקרה. על פניו רשם 22 הופעות העונה והיו כבר גרועות יותר, אבל רק אמש חצה את רף אלף הדקות.

מאז הופעת הבכורה שלו ב-18 באוגוסט 2013 נגד בטיס במחזור הפתיחה של עונת הדסימה, זכה ב-27 תארים - שני רק ללוקה מודריץ’, צבר 307 ניצחונות, כבש 14 שערים כולל אחד בגמר 2024 לאחריו נבחר ל-MVP והוסיף 65 בישולים [אם נוסיף לו גם את המשחקים במדי קסטיליה הוא חצה א ה-500]. העונה “הארוכה” בקריירה שלו הייתה השנייה - 45 משחקים ב-2014-15.

חלוקת המשחקים - 302 הופעות בליגה הספרדית, 96 בליגת האלופות, 26 בגביע המלך, 11 בסופרקופה הספרדי, תשעה בגביע העולם למועדונים, שישה בסופר קאפ האירופי. היריבה שפגש הכי הרבה היא אתלטיקו מדריד, עם 34 משחקים.

-בשוליים: ניצחון מספר מאה בליגה לאדוארדו קמאבינגה| הקאנטראנו אלבארו לייבה, חלוץ (בן 21) ערך הופעת בכורה בקבוצה הבוגרת.

אלבארו ארבלואה עבורו זה היה המשחק הלפני אחרון כמאמן הקבוצה, סיכם את ה-0:2 על סביליה:
“הקבוצה שיחקה משחק יציב על מגרש קשה. החבר’ה היו די ברורים לגבי מה שהם צריכים לעשות ושלטנו במשחק כל הזמן. אני מרוצה משלוש הנקודות”.

השבוע האחרון שצפוי לו: “אני לא יודע אם הם הולכים לשנות את מועד משחק או לא, נראה באיזה יום הם ישימו את זה, נארגן את השבוע, האימונים, השחקנים הזמינים כי חלקם ירדו לספסל עם אי נוחות… יום של פרידה עבור כמה שחקנים וניסיון להציג משחק טוב מול האוהדים שלנו. עד הרגע האחרון עם החולצה הזאת וגם אני”.

“ויניסיוס עזב עם קצת אי נוחות, אורליאן טשואמני לא היה ב-100%, דין האוסן חטף מכה… נראה אם ​​נוכל להחזיר אותם, אם לא, שחקני הקאנטרה יכולים לעזור לנו, כמו במקרה של לייבה שערך את הופעת הבכורה שלו היום”

ציין כי הוא מרוצה יותר מאמבפה ו-ויניסיוס: “אני מאוד מרוצה מכל השחקנים שלי, מהמאמץ שלהם. אנחנו מודעים לכך שלא עמדנו ביעדים שלנו. אני כאן כבר ארבעה חודשים, ושניהם ניסו לתת את המיטב שלהם, כל אחד עם הקשיים שלו. אני חושב שהם שני שחקנים שכל קבוצה בעולם הייתה רוצה, ואם היו יכולים, כל קבוצה הייתה מחזיקה בהם. הם בהחלט שניים מחמשת השחקנים הכי טובים בעולם. היום היה תורו של ויני לכבוש, אבל קיליאן עשה עבודה נהדרת. בואו נראה אם ​​יהיה לו יותר מזל בסוף השבוע הבא”. עוד שיבח: “השחקנים הספרדים שלנו שיחקו משחק ברמה גבוהה. אני מאוד מרוצה מכולם”.

אגב, ריאל מדריד השוותה את הרצף הכי טוב שלה בפיחואן ללא הפסד - שבעה משחקים, רצף שהיה לה מאמצע שנות ה-90 ועד 2002/03 כולל, וכמו אז, באותו פרק זמן היא השיגה שישה ניצחונות ותיקו.

וואי. איך טעיתי.

מי שהיה בספרד במטרו יודע שיש קול של אישה או איש מוקלט שאומרת את התחנה הבאה. זה הולך ככה

La próxima estación, XXX

כלומר ״התחנה הבאה, XXX”.

בקיצור, יורו צעירות ב2013 בארץ, הלכתי לכל המשחקים של ספרד בגלל הנציגים של בארסה. במשחק האחרון בשלב הבתים כל המחליפים שיחקו, ודני למען השם היה מחליף של מונטויה (!). הוא שיחק מחצית שלמה מול הפרצוף שלי, הייתי בשורות הראשונות, והוא בדיוק חזר לריאל מדריד אחרי העונה בלברקוזן.

כל פעם שהוא קרוב אליי אני צועק לו את המשפט הזה בשביל להטריל אותו

La próxima estación, Getafe!

וואלק, כנראה שקצת טעיתי.

שוער העבר סנטיאגו קניזארס מדבר על ריאל מדריד: "פלורנטינו פרס היה נשיא מפואר עבור ריאל מדריד. הוא בנה אצטדיון ענק וזכה שבע פעמים בליגת האלופות, אך מסלול המועדון השתנה והתדרדר. היו לו שנתיים רעות מאוד בקבלת ההחלטות. כאשר הוא לא מעניש את ויניסיוס, אלא נפטר מהמאמן צ’אבי אלונסו, זה פוגע באמינות המשמעת הכוללת של המועדון. הוא גם התעקש יותר מדי זמן על הסופר-ליג כשאף אחד לא תמך בו.

"פדה ואלוורדה הוא מקצוען מושלם, אבל הוא לא מנהיג. הוא לא מסוג האנשים שמעוררים השראה באנשים או פותרים בעיות. התנהגותו של ויניסיוס מנוגדת לחלוטין למה שקפטן ריאל מדריד צריך להיות. הציפיות מקפטן הן להפגין רצינות, קלאסה וקור רוח. הנוכחות של הוותיקים בקבוצה הייתה חשובה ושמרה על הרמוניה אבל כבר אין דמויות כמו לוקה מודריץ’ וטוני קרוס. דני קרבחאל ישנו אבל במעמד אחר כשהוא לא משחק.

"דני קרבחאל היה ראוי לשחק באופן קבוע יותר כדי לראות אם הוא כשיר להמשיך בריאל מדריד לעוד עונה.

“פלורנטינו עם מטרה ברורה - למנוע ממתמודד פוטנציאלי לבחירות לנהל קמפיין אמיתי או לצבור חשיפה. הסוסיו לא יצביעו למישהו שהם לא מכירים טוב מאוד, אלא אם כן הם כועסים מאוד על פלורנטינו”.

אלבארו ארבלואה במסיבת העיתונאים לקראת המשחק נגד אתלטיק בילבאו – משחק סיום העונה וגם משחק הפרידה ממנו: “זה משחק גדול, משהו שבו ניפרד מהאוהדים, המשחק האחרון בבית הוא תמיד מיוחד ושונה. אנחנו רוצים לגרום לקהל ליהנות ממנו, זה הדבר הכי חשוב”.

איך אתה מרגיש? – “אני מקווה שזה סתם ‘נתראה אחר כך’ כי זה תמיד יהיה בית שלי. אני בריאל מדריד כבר 20 שנה בתפקידים שונים והיא תמיד תהיה הבית שלי. זה המשחק האחרון שלי כמאמן ריאל מדריד אבל אני לא יודע אם זה המשחק האחרון לגמריי בקריירה שלי…”.

נשאל שוב על עתידו: “אני לא כאן כדי לדבר על אפשרויות שיש לי. לז’וזה מוריניו יש צוות פנטסטי, הוא נתמך היטב. אם הוא יגיע לריאל מדריד, הוא יביא את צוות האימון שלו… אין סיכוי שאני אהיה איתו. החל מיום שני, אצטרך לחשוב מה הכי טוב בשבילי. כבר עשיתי את הקפיצה והשתפרתי הרבה בארבעת החודשים האלה”.

על ויניסיוס ג’וניור שככל הנראה לא ישחק מחר: “יש לו אישור מהמועדון (להעדר מהאימון) בשל משהו אישי. אנחנו לא יודעים אם הוא יוכל לשחק מחר”.

על הקפטן דני קרבחאל שישחק בפעם האחרונה בקבוצה: “הוא סמל למה ששחקן ריאל מדריד צריך להיות. הוא שחקן מקומי, הוא הניח את האבן בוולדבבאס… מה שהופך אותו לשחקן מיוחד וייחודי. הוא מקור גאווה לכל אוהדי ריאל מדריד. מחר הוא יפתח, ואני בטוח שכאשר אחליף אותו כדי שיוכל לקבל את כבודו, כולם יקומו. יהיה לו זיכרון נפלא ממחר וממה שעשה עבור ריאל מדריד במשך כל כך הרבה שנים”.

האם קרבחאל היה המגן הטוב ביותר? - “בהחלט בין הטובים ביותר. אחת מכוחותיו הגדולים ביותר היא החשיבות שלו הן בהתקפה והן בהגנה. הוא היה דומיננטי בצורה מדהימה ויש לו מנטליות שהניעה אותו להשתפר מדי שנה, תמיד מציב סטנדרט גבוה מאוד”.

האם היה מתקן או משנה משהו בזמן שלו על הספסל: “אני אסיר תודה לכולם על מה שחווינו בארבעת החודשים האלה. אני יודע שזה נורמלי לא להיות בעל אותה מערכת יחסים עם כולם, כפי שזה נורמלי. לכל מאמן יכולים להיות חילוקי דעות עם שחקנים. ההזדמנות הגיעה כשהיא הגיעה; לפעמים אתה לא יכול לבחור”.

כעת ארבלואה אומר בין השורות שהיה עליו לסטות מהאני-מאמין שלו. “חשבתי יותר על ריאל מדריד מאשר על עצמי בחודשים האחרונים, אבל עשיתי מה שטוב ביותר עבור המועדון. במועדון אחר זה היה נראה אחרת, אבל זה מה שהייתי צריך לעשות. אין מקום לחרטות. אני יודע את מצב הקבוצה כשהגעתי ואת מה שהייתי צריך להתמודד איתו. זה בהחלט היה שונה אם הייתי מתמודד עם זה מהיום הראשון של העונה. זה מה שקיבלתי, וניסיתי לעשות את זה בצורה הטובה ביותר שאפשר, לאו דווקא בדרכי שלי, אך זה בסדר. המועדון לא הציב לי שום תנאי”.

עצה שהיה נותן למאמן הבא של ריאל מדריד: “אני לא במצב לתת הרבה עצות; מי שיגיע יהיה עם הרבה ניסיון”.

הבחירות לנשיאות המועדון: “יש דברים שאני לא יכול להתערב בהם, אבל אני חושב שזה נהדר שיש בחירות. הם יודעים איפה הרף נקבע… ואנחנו מחכים לראות מה הם יכולים לתרום”.

מערכת היחסים עם השחקנים ו’הספה האפורה’ מה שנקרא: “כמעט כולם עזרו לי לצמוח כמאמן וכאדם. היו לי מערכות יחסים עם כולם, ניהלנו שיחות, לפעמים הסכמנו, לפעמים לא. הדבר הטוב הוא שהייתי איפה שהם נמצאים, עברתי את המצבים האלה, אני מבין אותם. לעתים קרובות, נקודת המבט שלהם שונה מזו של מאמן. בשבילי, קל יותר לשים את עצמי בנעליים שלהם מאשר מצידם לשים את עצמם בנעליים שלי. אני עוזב עם הרבה הכרת תודה; הם הפכו אותי לאדם טוב יותר, הם גרמו לי ליהנות מכל יום. אני מאוד אסיר תודה למועדון על ההזדמנות, אני עוזב אסיר תודה אחרי שמונה השנים האלה, ומשאיר מאחור חברים רבים. אני מקווה שיום אחד אוכל לחזור”.

הפרידה של דויד אלאבה| הכיסא חיכה במקום טוב על כר הדשא וגם האוהדים הגיעו מצוידים. קיבל אהבה אדירה משחקני ריאל מדריד. אשתו הגיע עם הילדים והזילה דמעה גם כן.

“לא התכוננתי הרבה, אז אעשה את זה קצר. אני ביישן, אבל תודה רבה על הכל. ברצינות, תודה רבה על הכל. נהניתי מאוד מחמש השנים האלה איתכם. תודה על החיבה והתמיכה שלכם. היו לנו הצלחות רבות יחד. במיוחד תודה על היחס שלכם בתקופה קשה מאוד בקריירה שלי עם פציעת הברך שלי. תמיד הייתם שם בשבילי, ועל כך, תודה רבה. באמת, תודה למועדון ולכולכם, שתמיד תהיו בליבי. זה היה מסע מיוחד מאוד; אני לא יכול לתאר את הרגשות שלי. בואו נחגוג יחד עכשיו וניתן כבוד לאגדה שלנו ולאדם - דני קרבחאל!” [המחווה עבור אלאבה הייתה קודם].

“ריאל מדריד היא מועדון באמת מיוחד. זה המועדון הכי טוב והכי גדול בעולם. נהניתי מחמש השנים האלה כאן. אוהדי ריאל מדריד וכל הקבוצה תמיד יהיו בליבי. אני מאוד אסיר תודה. מדריד, כמובן, הפכה לבית השני שלי במהלך השנים האלה. השנים האלה הן חלק מהמסע המיוחד הזה. זה פרק מיוחד בספר שלי. אני מאוד אסיר תודה. תודה”.

על החגיגה האייקונית עם הכיסא: “כמובן, זה היה רגע מיוחד כשהרמתי את הכיסא. אבל עדיין הופתעתי לראות כל כך הרבה כיסאות ביציעים היום. זה גרם לי להרגיש אסיר תודה מאוד כי זה היה רגע מיוחד. אני רק רוצה להגיד תודה”.

עונת 2021/22: 46 הופעות - 3 שערים ו-4 בישולים
עונת 2022/23: 39 הופעות - 2 שערים ו-3 בישולים
עונת 2023/24: 17 הופעות - 2 בישולים
עונת 2024/25: 14 הופעות
עונת 2025/26: 16 הופעות

שער המארקה הבוקר עם אנריקה ריקלמה שיתמודד בבחירות מול פלורנטינו פרס והעניק אמש ריאיון ארוך: “ריאל מדריד חייבת להחזיר את הערכים שלה” [שקצת אבדו בשנים האחרונות]. הוא מבטיח שיש שמות גדולים על הפרק.

“במשך למעלה מעשר שנים היינו מעורבים, עובדים, חוקרים כיצד נוכל לעזור לריאל מדריד, ובמיוחד מאז 2021, בין אם בצדק ובין אם לאו, אבל תמיד מסתכלים קדימה כיצד נוכל לעזור לריאל מדריד בעתיד. בסוף 2024 ותחילת 2025 היו גם בחירות במהלך חופשת חג המולד, ולמען האמת, במקרה הייתי במקסיקו כשהבחירות האלה הגיעו. ראינו שפלורנטינו פרס, הנשיא הטוב ביותר בהיסטוריה של ריאל מדריד, נשיא גדול, איש עסקים גדול - כפי שתמיד נאמר - הותיר אחריו מורשת גדולה שיש להגן עליה. ריאל מדריד היא מעל הכל, וריאל מדריד ראויה לתוכנית לעתיד, לא רק תוכנית לטווח קצר, אלא גם תוכנית לטווח בינוני וארוך. ואנחנו מאמינים שאחרי 20 שנה, זה בריא להציע אלטרנטיבה בריאה, רצינית ומקצועית לחברים להצביע עליה”.

“אנחנו צריכים להחזיר לחברים את החלק במועדון שהם מרגישים שהם איבדו. אנחנו צריכים שהם יכבדו אותנו שוב, לא יפחדו מאיתנו; זה שונה מאוד”.

“בואו ניקח את מורשתו הנהדרת של פלורנטינו ונבנה עליה את העתיד החדש. נקים צוות ניהולי שבו כל איש מקצוע יקבל החלטות בתחומו עם אוטונומיה אמיתית”.

“אוהדי ריאל מדריד ראויים להתרגשות, וזה מה שאנחנו הולכים להביא. אני מאוד מתרגש להציג את הפרויקט הזה, אבל ברור שאני צריך להתאפק כדי להציג אותו כראוי בימים הקרובים, אבל הייתי שמח שהפרויקט הזה יהפוך למציאות עבור החברים”.

עוד מאנריקה והפעם בריאיון ל-ABC: “ייש לי שני סטארים שכבר חתמו בריאל מדריד. כנראה אפרסם את שמותיהם במהלך השבועיים האלה”

"אנשים [מתכוון לפלורנטינו פרס כמובן] אמרו שהבעיה בקטטה בין אורליאן טואמני לפדה ואלוורדה היא שזה דלף, אבל אני לא חושב שהדליפה היא הבעיה. הבעיה היא שזה הגיע לנקודה שבה הם רואים את זה כנורמלי. משהו לא בסדר במערכת.

"ז’וזה מוריניו? הוא מאמן נהדר, אבל ריאל מדריד צריכה פרויקט לטווח ארוך, לא תיקון לטווח קצר כמו פלסטר. אנחנו צריכים שינוי כיוון מוחלט עם פרויקט לטווח בינוני וארוך. יורגן קלופ הוא מישהו שהייתי שמח לראות כמאמן ריאל מדריד, אבל אני אוהב גם מאמנים אחרים

"פיטורי צ’אבי אלונסו היו טעות. אי אפשר לבנות פרויקט בשלושה חודשים. היה צריך לתת לו את הכוח לנהל את חדר ההלבשה

"ריאל מדריד לא יכולה להתנסות עם מאמנים, ריאל מדריד לא יכולה להרשות לעצמה שתי עונות בלי פרויקט. כשאני אומר שהטובים ביותר חייבים לבוא, אני מתכוון לטובים ביותר, בכל תפקיד. אם אבחר לנשיא המועדון - יהיה לנו מנהל ספורטיבי.

"זה מעציב אותי מאוד שריאל מדריד לא שלחה אף נציג לנבחרת ספרד למונדיאל. אלו שנים של ניהול לא מקצועי. זה מה שקורה כשהחלטות ספורטיביות מתקבלות במשרדים ולא על ידי אלו שמבינים בניהול ספורטיבי.

"ב-2024, באסיפה, מישהו אמר שאנחנו צריכים ברצלונה חזקה, ואז פרשת נגריירה כבר הייתה ידועה. באותה תקופה, היו אינטרסים שעזרו להבטיח שלא ייצא שום דבר מפרשת נגריירה, וברגע שברצלונה פרשה מהסופרליג, אז החל להתעורר העניין בפרשת נגריירה. הסיבה שלא קרה שום דבר לברצלונה בנוגע לפרשת נגריירה היא שלא התחלנו עם אסטרטגיה מוצקה להתמודד איתה מההתחלה. אם הייתה לנו, התוצאה הייתה שונה.