קצת חדשות הבוקר - דבר התקשורת| כותרות, סקרים וטורי דעה על היממה האחרונה העמוסה בריאל מדריד.
כותרות העיתונים הבוקר במדריד: כמובן מתעסקות ביממה הסוערת שעברה על ריאל מדריד אמש ובחלון ההעברות
שער המארקה: עם יאן דיומאנדה כסיפור העיקרי והכותרת: “140” - הסכום שריאל מדריד שילמה על קשר הכנף של לייפציג (125 מיליון יורו+15 במשתנים) - מה שמציב אותו אולי כשחקן הרכש היקר ביותר בתולדות המועדון| ריאל מדריד הודיעה רשמית על הצטרפותו עד 2033| לפני שנה הייתה יכולה לרכוש אותו מלגאנס במחיר של 20 מיליון יורו.
כמובן שזה לא הסוף: למעלה הידיעה המצערת: “הכן” של רודרי לברצלונה וקפטן אלופת העולם בורח לריאל מדריד, זה נראה אבוד| בצד ימין למטה: ויניסיוס ג’וניור חידש את חוזהו בריאל מדריד עד 2032 - חמש עונות נוספות
שער ה-AS איחד את שלושת הגיבורים יחד: “יום משוגע” פשוטו כמשמעו - רודרי שמוצג כאן במדי נבחרת ספרד - החליט לשחק בברצלונה וחסר בינתיים ה-OK של מנצ’סטר סיטי אך זה עניין של זמן| יאן דיומאנדה נרכש וחתם לשבע עונות עד 2033 - כאן במדי חוף השנהב במונדיאל| ויניסיוס ג’וניור בימין מנשק את הסמל - הסכים להצעה החדשה של ריאל מדריד וחידש את חוזהו עד 2032.
חוסה לואיס הורטאדו כותב טור דעה ביקורתי במארקה ובצדק: "פלורנטינו פרס יצטרך להסביר את הסיטואציה שקרתה עם רודרי והרחיקה אותו מהמועדון - נכון?".
"קאסמירו, קרוס ומודריץ’. כך שיחקה ריאל מדריד את הרונדו שלה, דרך להבין את החיים ואת הכדורגל באופן שינון. אף אחד מהם לא נשאר, והריק שהותירו ניכר. זו הסיבה, בשם הסדר והסמכות, שהחתמתו של רודרי נראתה כמעט חובה. בזמן שאוהדי מדריד היו מבולבלים והצטלבו על החופים, התפרסמה הידיעה שרודרי חומק ממדריד לכיוון ברצלונה, מכה ללב הרגש, ללוח הטקטיקה ולכל מי שמבין שכדורגל מתבשל במרכז המגרש.
"זה יוצר את המתכון המושלם לייאוש עבור ריאל מדריד. הם מאבדים את שחקן הכוכב הנבחר שלהם, וכדי להחמיר את המצב, הוא עובר לברצלונה, יריבתם הישירה, מועדון שכביכול פושט רגל, אבל עם קהל אוהדים שכבר לא אכפת לו אם הוא חייב שלושה מיליארד או 3.1 מיליארד. כדורגל הוא כולו חגיגות, ותנו לאחרים להסביר את הדוחות הכספיים.
מה באמת חושב מוריניו?
"אם ריאל מדריד לא תחתים את רודרי, יידרשו הרבה הסברים, רבים מהם יהיו רעילים ומפוברקים ברגע האחרון. פלורנטינו פרס יצטרך להסביר מדוע נדרש שחקן משחק כאשר ההחתמות הן דנזל דומפרייס, איברהים קונאטה, קוקורייה, ברנרדו סילבה, אספי ודיומאנדה, שמגיע במחיר מופקע.
יהיה טוב לשמוע גם את דעתו של ז’וזה מוריניו יום אחד, בחור אמיץ שעדיין לא הוצג רשמית, מקרה היסטורי במועדון למאמן חדש. המעבר מקאסמירו, קרוס ומודריץ’ לטשואמני, ואלוורדה וקמאבינגה דורש הר של אמונה שאחר צהריים קיצי דביק לא יכול לתקן. רודרי, ה-MVP של גביע העולם, מכיר את המשחק מבפנים ומבחוץ. אבל במקומות מסוימים, הוא לא מספיק…
המארקה בכותרת שאי אפשר להתחמק ממנה: “מעברו של רודרי - החתמה שתעצב את כל השוק”, וגם העצב והזעם של אוהדי ריאל מדריד.
שוק ההעברות התהפך ב-12 השעות האחרונות, ולסלע המחלוקת יש שם: רודרי . כמו במיתוס הישן, שני ענקים מתמודדים על אותו פרס, והפרס שנראה היה מיועד לסנטיאגו ברנבאו החליף לפתע ידיים, משום שברצלונה עקפה את ריאל מדריד במרוץ לקשר. ולא רק זאת. המועדון המדרידאי קרוב יותר לנטישת המבצע, מאשר לכפות את העניין. תוצאה שאם תצא לטובת בארסה, תשנה את חוקי המשחק הקיץ.
לאחר שבועות של אי ודאות שבהם ריאל מדריד ומנצ’סטר סיטי לא הצליחו להגיע להסכמה לגבי השחקן הטוב ביותר של המונדיאל האחרון, ברצלונה צצה כמחזר פוטנציאלי, והשחקן הסכים להצטרף לפרויקט של האנסי פליק. האופציה של ריאל מדריד הסתיימה למעשה. המהלך צבר תאוצה בבארסה כאשר התפרסמו החדשות שפרנקי דה יונג עשוי לעבור ניתוח, מכשול שהניע את המועדון הקטלוני לחפש אלטרנטיבה אמינה בקישור.
אם זה יקרה, ההשתלטות מצד ברצלונה תהיה כואבת כפליים. ריאל מדריד ואוהדיה כבר הרגישו קרובים לרכישת שחקן מפתח ברמה עולמית, המסוגל לפתור באופן מיידי את הליקויים בקישור מהם סבלה הקבוצה בשתי העונות האחרונות: היעדר שחקן שיעשה סדר וייצור הזדמנויות. האפשרות שהשחקן הזה ילבש את צבעי ברצלונה, בבית של יריבתה הנצחית, הופכת את המצב לגלולה מרה עבור ריאל מדריד לבלוע.
על כן, במארקה עשו שני סקרי אוהדים:
סקר ראשון: האוהדים התבקשו לתת ציון לקיץ של ריאל מדריד בהנחה שרודרי לא יגיע. הצביעו מעל 108 אלף אוהדים. 41% בחרו בציון 4 - נכשל| 19% בחרו בציון 6 - טוב| 18% בחרו בציונים 7 עד 8 - טוב מאוד| 12% בחרו בציון 5 - משביע רצון| ועשרה אחוזים מסתכלים על החיובי ובחרו בציונים 9-10 - מצוין.
הסקר השני: איזה קשר אחר הייתם מחתימים לריאל מדריד במקום רודרי? במקום הראשון מרטין סובימנדי מארסנל שחמק לנו מבין האצבעות, הוא מוכר לכם - עם 28%. אחריו, 22% חושבים שאין אף שחקן טוב מרודרי כרגע. 13% בחרו בוויטיניה מפריז סן ז’רמן אך הם יודעים זה בלתי אפשרי. 13% גם לפביאן רואיס, גם הוא מפ.ס.ז’ אבל שחקן ספסל. עשרה אחוזים הלכו על בואדי שבדרך לרשת את מקומו של רודרי במנצ’סטר סיטי. גם לאנסו פרננדס מצ’לסי עשרה אחוזים. וורטון עם ארבעה אחוזים במקום האחרון.
דייגו ברקולה כותב טור דעה ב-AS מדוע חידוש החוזה של ויניסיוס ג’וניור אינו דבר טוב. כך כתב ב-AS:
"ביליתי יותר מדי קיצים דבוק לחדשות ההעברות היומיות ב-AS . הגעה, עזיבה, כולן מייצרות עניין. אושר אמיתי. אחרי שנים של מאמץ עיניים ליד השולחן הזה, אני חושב שסוף סוף קיבלתי הצצה לתוך הפעולה הפנימית של המועדון. הדבר היחיד שמסביר את החלטות המועדונים הוא הצורך לרענן את הסגל כדי שהאוהדים יוכלו להמשיך לחשוף הפתעות בכל עונה. הם מדברים איתנו על דוחות טכניים, בקשות טקטיות וכל מיני שטויות. הכל עניין של חידוש תקוות ולתת למאמנים להסתדר בעצמם. עד שהוכרז על חידוש החוזה אתמול, אני מודה שהייתי מרוצה מהעזיבה הפוטנציאלית של ויניסיוס ג’וניור.
אני שומע את זה הרבה: “אם הוא היה משחק בקבוצה אחרת, ריאל מדריד הייתה משלמת עליו 200 מיליון”. בטח, אבל מאחר שכבר ראינו את החוזקות שלו במשך יותר מחמש שנים, עכשיו אנחנו רוצים צעצוע אחר. לפני כמה ימים התיישבתי עם פרספקטיבה רעננה לצפות בקבוצה החדשה נגד פיורנטינה. ההנאה הזו של צפייה במשחקי ידידות לא רלוונטיים בקיץ היא נצחית. אחרי עשר דקות של לונין, קמאבינגה, ואלוורדה וטרנט , התנתקתי מהמשחק. השתעממתי באופן בלתי נמנע מלצפות שוב באותו סרט. אני יודע שזה סובייקטיבי, פגיעה בספורט. כן, אני יודע. אבל הם שיעממו אותי עד דמעות; אני צריך ציפיות חדשות.
"אז, האם עוד שש שנים עם ויניסיוס שוות את זה? היו לו כמה שנים נהדרות, המועדון ניצח איתו וזכה בתארים. הוא צעיר, הוא נכס יקר ערך, הוא הכוכב של ברזיל , ואין קיצוני שמאלי אחר שיכול להשתוות לקצב וליכולת הכדרור שלו. נכון, הוא לא אלוהים, אבל הוא טוב בצורה מדהימה.
"ובכן, האפשרות שלי הייתה למכור אותו. למכור אותו במחיר טוב. מנקודת המבט הצרכנית של אוהדי מדריד, הוא כבר שילם על עצמו. הם רוצים עוד צעצוע. מערכת היחסים שלו עם האוהדים בעייתית, והוויכוח הזה בסנטיאגו ברנבאו מייגע. אני לא יודע מי אשם, אבל ויניסיוס לא תופס מקום מיוחד בלבבותיהם של אוהדי מדריד. הציבור חצוי בין אלה ששונאים אותו בלי באמת לדעת למה, אלה שמגנים עליו על האיכות שלו, לבין האדישים. הגיע הזמן להמשיך הלאה. תודה ולהתראות.
הסקר השני: איזה קשר אחר הייתם מחתימים לריאל מדריד במקום רודרי? במקום הראשון מרטין סובימנדי מארסנל שחמק לנו מבין האצבעות, הוא מוכר לכם - עם 28%. אחריו, 22% חושבים שאין אף שחקן טוב מרודרי כרגע. 13% בחרו בוויטיניה מפריז סן ז’רמן אך הם יודעים זה בלתי אפשרי. 13% גם לפביאן רואיס, גם הוא מפ.ס.ז’ אבל שחקן ספסל. עשרה אחוזים הלכו על בואדי שבדרך לרשת את מקומו של רודרי במנצ’סטר סיטי. גם לאנסו פרננדס מצ’לסי עשרה אחוזים. וורטון עם ארבעה אחוזים במקום האחרון.
עוד סקר אוהדים והפעם לגבי התחושה שלהם אחרי רכישתו של יאן דיומאנדה - כמעט 40 אלף הצביעו: אז כמעט מחצית מהאוהדים - 48% - חושבים שריאל מדריד הייתה צריכה למקד את מאמציה ברודרי [ואני חלק מהם]. 35% הצביעו כי זו החתמה טובה אבל יקרה מדי. 17% כן מרוצים - “זה היה הכרחי וריאל מדריד ביצעה את ההחתמה הנכונה”. מה דעתכם?