דבר התקשורת :: Rueda de prensa

נושא שכבר עלה כאן לא פעם. ה-AS עם זרקור הבוקר לגבי הקפטנים של ריאל מדריד לעונה הבאה. אולי הם מקדימים את המאוחר? בכל מקרה, אם היו דיווחים על שינויים והפסקת הקביעה לפי פז"ם - לא נראה שזה המצב. הפרשות האחרונות לא פגעו במעמדו של פדה ואלוורדה ש"קודם" לעמדת הקפטן הראשון במקום דני קרבחאל שעזב. פדה פותח את עונתו התשיעית בריאל כשעלה לבוגרים ב-2018. הוא הצטרף לקסטיליה ב-2016.

הקפטן השני הוא ויניסיוס ג’וניור שהגיע לקבוצה הבוגרת באותו הקיץ שבו הגיע טיבו קורטואה, אך ויני היה לפניו בהיררכיה עד היום ונטען כי העדיפות במועדון היא ששחקן שדה יהיה קפטן בשל האפשרות לדבר עם השופטים (והרי ויניסיוס בין כה לא מסוגל לשלוט בעצמו בנושא). ההפתעה היא זהות הקפטן הרביעי. זה היה אמור להיות תפקידו של אנדריי לונין אך לפי הכתבה זה דווקא רודריגו המתאושש מפציעה שהגיע אלינו בקיץ 2019.

רודריגו כקפטן רביעי זו בדיחה, זה מתאים להיות התפקיד של ויניסיוס אם בכלל. השחקן היחיד שמשלב גם התנהגות, גם מנהיגות, גם יכולת, חיבור למועדון ועוד זה טיבו קורטואה. גם את ג’וד בלינגהאם הייתי רוצה לראות בין הקפטנים שלנו, בעונה הרביעית שלו זה פחות פסול הוא כבר צבר פרק זמן. הוא לא מושלם אבל חלק מהחסרונות על הנייר הם גם בסדר. אין לי ספקות לגבי מוסר העבודה והקבוצתיות שלו.

בקיצור אם זה היה תלוי בי: 1.טיבו קורטואה| 2.פדה ואלוורדה| 3.ג’וד בלינגהאם| 4.ויניסיוס ג’וניור
לא קיליאן אמבפה כמובן ולא עוד שטויות אחרות. לגבי ויניסיוס ושהוא רביעי זה האמת יותר כי לא נעים לבעוט בו לאלף עזאזל בעניין הסרט. אני כן רציתי לראות את מוריניו פועל בעניין הקפטן ושהשיטה תשתנה.

קפטן שהלך מכות עם שחקן הרכב אחר זה באמת… משהו.

ועוד הפסיד לו בנוקאואט

העיקר הכוונה :wink:

לדיווח הזה הצטרפו בשעות שאחר כך מספר עיתונאים, ביניהם מטה מורטו ופבריציו רומנו. העיתונאי הזה תחת מעקב אצלי ובינתיים נראה שאפשר לקחת אותו ברצינות.

אם כל פעם כוכב המונדיאל/היורו היה בדיוק השחקן על העמדה שאנחנו הכי צריכים מקצועית - כבר היו לנו 5 אליפויות יותר..

2002 - רונאלדו-פנומנו - אמנם פרננדו מוריינטס היה חלוץ טוב, אבל רכש לא רע. כל עוד הוא היה בריא…
2006 - פאביו קנבארו - בלי פרשת השחיתות אמנם זה לא היה קורה, אבל בלם “שיחנוך” את ראמוס ובפועל ראמוס הראה לו מי הבוס.
2010 - המונדיאל הטוב של מסוט אוזיל לבטח עזר לו גם כן להצטרף, אנחל די מאריה גם היה רכש טוב. סמי קדירה לדעתי היה טרמפיסט על הקישור הגרמני.
2014 - חאמס רודריגס היה רכש לא נחוץ, קיילור נאבאס מנגד היה שוער טוב מאוד.

לסיכומו של עניין - לא רע למען האמת. נהיה קצת מעניין בגזרת רודרי, חשבתי שזה “לא” מוחלט. עוד מעט חנן יציג לנו את דירוג העיתונאים שלו

חסוס סאנצ’ס בטור דעה במארקה בפנייה לפלורנטינו פרס: " תהיה טיפש או שתחתים את רודרי".

"ייתכן שהכל יסתכם בכך שפלורנטינו פרס סוף סוף ישכנע את עצמו שרודרי הוא השחקן שהם צריכים. כל השאר מסתדר. ומסיבה זו בדיוק, החתמתו של רודרי עלולה להיות בלתי אפשרית עבור ריאל מדריד. מי יוכל לשנות את החשיבה של מישהו שחושב שהוא תמיד צודק? כי הוא צדק כל כך הרבה פעמים.

"אם האור הירוק תלוי בפלורנטינו פרס, השאר מסתדר. מעולם לא הייתה הגעתו של כדורגלן מתאימה יותר, וגם לא נראתה רכישת זוכה כדור הזהב כל כך פשוטה. התמיכה העממית, כפי שנראתה לפני כמה ימים בסיבלס, ההמולה ברשתות החברתיות בקרב אוהדי מדריד (בשילוב עם הפחד בקרב אוהדים יריבים), ההופעה המצוינת של הקשר יליד מדריד במונדיאל, לאחר שהתגבר על חשש הפציעה, הצורך של הקבוצה בפליימייקר בעידן שאחרי קרוס, והרצון של רודרי עצמו להביט בשמי מדריד הכחולים בכל בוקר (השונים כל כך מאלה של מנצ’סטר), או, במילים אחרות, לחזור הביתה. כל אלה הופכים את החתימה הזו לאורגנית וטבעית. היא נבטה, ורק צריך לתת לה לצמוח. מה שבאמת מוזר הוא שהעסקה עדיין לא סוכמה, שמדריד לא מטפחת את הצמח.

מה ז’וזה מוריניו היה אומר , בדיוק אחד המאמנים הבודדים המסוגלים לשנות את דעתו של הנשיא, שעשוי להחזיק במפתח לפתיחת התעלומה. העסקה לא צריכה להיות תלויה במכירות או בגיל השחקן (גיל 30 בימינו אינו שם נרדף להידרדרות פיזית). יתר על כן, אוהדי ריאל מדריד לא היו רוצים לחשוב שהחתמה לא מתרחשת בגלל ששמו של רודרי נקשר למועמדותו של אנריקה ריקלמה או בגלל שוויניסיוס ג’וניור אינו בדיוק החבר הכי טוב של שחקן סיטי אחרי מה שקרה עם חגיגות כדור הזהב ב-2024. אוהדי ריאל מדריד היו רוצים להאמין שהמועדון שלהם, אחרי שנתיים לא יציבות מבחינת תוצאות, עושה דברים בצורה הגיונית. אין הוכחה טובה יותר לשכל ישר בניהול ספורטיבי מאשר להביא את רודרי לריאל מדריד הזו.

“עם ארסנל גרעיני לפניהם (ויני ג’וניור, אמבפה ובלינגהאם), ריאל מדריד, שסגנון המשחק שלה מזכיר את צרפת - מבינה כי רודרי הוא בדיוק מה שחסר: מישהו שיתאם את תוכנית המשחק שלהם, ייתן לה כיוון, יארגן את הכדורגל שלהם, ייתן לסגנון המשחק שלהם משמעות. ולא רק זה. ריאל מדריד צריכה לחזק את הקשרים הרגשיים והספורטיביים שלה עם הנבחרת הלאומית הטובה בעולם, ספרד. רודרי הוא שיפור”

דרישת שלום מנאצ’ו הקפטן שהניף את הגביע ה-15 ומתראיין ל-AS:

“ז’וזה מוריניו הוא מה שריאל מדריד צריכה. הוא יגרום לשחקנים להיות מחויבים ב-100%. הוא נתן לי את הופעת הבכורה שלי ולא אשכח לו את זה. מארק קוקורייה הוא רכש מדהים. הוא באמת יעזור עכשיו כשאנחנו צריכים אינטנסיביות. אני מאחל לו את כל ההצלחה שבעולם”.

שאלה: יש דבר אחד שרציתי להזכיר כי זה יכול לשמש דוגמה להתגברות על מצוקה עבור ילדים רבים. אובחנת עם סוכרת כשהיית קטן. זה עמד להשפיע על הסיכויים שלך להפוך לכדורגלן עילית. אבל אני חושב שזה היה ההפך כי זה עזר לך להיות יותר ממושמע. איך הפנמת את זה כך שזה לעולם לא ישפיע על הקריירה שלך?

-“בהתחלה היה מאוד קשה לקבל את זה. אז, הכל היה קצת יותר קשה, הכל היה פחות גלוי… אני זוכר את היום הראשון שאמרו לי שאני צריך לפרוש מכדורגל…”

-כְּמוֹ?

-“תארו לעצמכם, ילד שהיה כל כך גאה לשחק בריאל מדריד, ואני נכנס לבית החולים ביום שישי ואומרים לי שאני צריך לוותר על כדורגל בגלל סוכרת. ביליתי את כל סוף השבוע הרוס עד שהגיע יום שני והאנדוקרינולוג שלי אמר לי שלא, ממש לא. ‘מי אמר לך את זה?’ אמרתי. אתם יכולים לדמיין את סוף השבוע שביליתי שם בבית החולים. לא היה לי אכפת מהסוכרת, לא היה לי אכפת מכלום. פשוט חשבתי שקריירת הכדורגל שלי הסתיימה. זה היה ממש קשה. אני עדיין נושא את זה איתי כמשהו מאוד קשה שעברתי כשהייתי כל כך צעיר. אבל, ובכן, בסופו של דבר, החיים שמו אותי במקום שלי. ואולי המחלה הזאת הופכת אותך ליותר אחראי, גורמת לך לדאוג לעצמך הרבה יותר טוב. ומעל הכל, מה שמביא לי כל כך הרבה שמחה עכשיו הם כל האנשים שכותבים לי, כל ההורים, כל הילדים שמעריצים אותי, שיש להם את המחלה הזאת ורואים שזה אפשרי עבור כולם להגשים את חלומותיהם.”

“בסופו של דבר, המחלה הזו גרמה לי להיות יותר אחראי ולדאוג לעצמי טוב יותר. אני גם חייב לומר שזה יכול להיות מגבלה כי, באופן הגיוני, השליטה שצריך לשמור עליה היא מאוד קפדנית בארוחות, באינסולין ובלוח הזמנים של משחקים. כלומר, אם כבר קשה להגיע לרמה עילית בלי מחלה, דמיינו סוכרת, אבל שום דבר לא בלתי אפשרי. אם עשיתי את זה, כל ילד או כל אחד יכול. ספורט, כדורגל במקרה שלי, הוא בסיסי להתמודדות עם סוג כזה של מחלה”.

על כך שלא חווה פרידה מרגשת כמו לוקה מודריץ’ אמר: “תראה, למען האמת, ריאל מדריד התייחסה אליי כל כך טוב שלא היה צריך יותר מזה. זה היה ממש לפני הגמר בוומבלי. המועדון כבר ידע פחות או יותר שאני הולך לעזוב, אבל הנשיא, חוסה אנחל המנכ"ל, וכל השאר היו כל כך נחמדים אליי שהם אמרו לי שהם יחכו עד שאחתום על חוזה עם מועדון אחר. הם גם לא המליצו על פרידה ביום האחרון של העונה כי אם לא אמצא משהו שאהבתי… ובכנות, תומאס, האם פרידה הייתה נחמדה? כן, זה היה נחמד. האם אני צריך את זה? לא. כי החיבה שיש לי מהאוהדים, מה שחוויתי עם האוהדים שלנו בסנטיאגו ברנבאו, כבר יש לי אותה. הם יודעים שנתתי את חיי למען ריאל מדריד, ואני לא צריך את מחיאות הכפיים של 80,000 אוהדים. הייתה לי את זה כל חיי”.

האם עזיבתם של השחקנים וותיקים האלה בריאל מדריד, הורגשה?

-“בהחלט. אני חושב שאין ספק, ולא רק בריאל מדריד. אני מאמין שבסופו של דבר, בכל מועדון, חשוב שיהיו כישרונות מקומיים, במיוחד שחקנים ספרדים, שחוו את מהותה של ריאל מדריד מילדות. הם מלמדים אותך איך לנצח, איך לכבד את היריב שלך, איך תמיד לתת את כל כולך, איך להילחם עד הרגע האחרון. אני חושב שהדברים האלה הם בסיסיים, במיוחד במועדון עם הדרישות כמו ריאל מדריד. ואם אתה מצליח גם שיהיו לך שחקנים זרים, כמו שאמרת, מודריץ’ או קרוס, שנראים כמו בוגרי אקדמיה כי אחרי כל כך הרבה שנים הם הפכו כל כך מושרשים בפילוסופיה של המועדון, זו תוצאה של כל התארים שזכינו בהם”.

“ריאל מדריד היא הבית שלי, זה בטוח. אני לא יכול להגיד לכם בדיוק איך, אבל מה שהם יצטרכו, אני אהיה שם בלי ספק. אפילו לא חשבתי מה אני אעשה, או איך, או מה אני אעשה אחרי הכדורגל. מדריד היא הבית שלי, ואני אהיה שם בשבילם מתי שהם יצטרכו אותי”.

“פלורנטינו פרס וריאל מדריד דאגו לי עד יומי האחרון במועדון. ללא דופי. אני אסיר תודה. הם ממשיכים לדאוג לי גם אחרי”.

על הקשר עם לוקאס ואסקס, חוסלו ודני קרבחאל: “בהחלט - זו חברות ארוכת שנים. כמו שאני תמיד אומר, התקופה שלי עם קסטיליה הייתה אולי אחת התקופות היפות ביותר שחוויתי אי פעם. התקופה הזו יצרה קשר שנמשך גם בקבוצה הבוגרת, איתה זכינו כל כך הרבה ביחד וחלקנו כל כך הרבה שנים מאושרים. זה בלתי נמנע שהקשר הזה יישאר חזק. אנחנו עדיין יוצאים לחופשות ביחד, אנחנו עדיין רואים אחד את השני, אנחנו מדברים בטלפון כל שבוע. אני חושב שיש אנשים שהם לא קרובי משפחה שלך, אבל אתה מחשיב אותם כמשפחה. כל החבר’ה האלה — לוקאס, חוסלו וקרבחאל — הם חלק מהמשפחה שלי. זה משהו שיימשך לכל החיים”.

“אני יכול להגיד לך שאני מרגיש כמו שהרגשתי בשנה האחרונה שלי בריאל מדריד. אני מרגיש פנטסטי, אני אפילו רזה יותר. המטרה שלי כל שנה היא לשחק כל משחק וכל דקה, מה שהשגתי בשנתיים האלה שהייתי בערב הסעודית. אני לא יודע, אני חושב שזו גם הדרך שבה אנחנו השחקנים מתנהגים עכשיו… אנחנו דואגים לעצמנו הרבה יותר טוב. אני חושב שאני יכול להגיע לגיל של לוקה מודריץ’ או כריסטיאנו רונאלדו ולשחק כל כך הרבה שנים, אבל אני לא רואה את עצמי כמוהם. חוץ מזה, לא הייתי אומר שאני הולך לפרוש עכשיו, אבל אני הולך לעזוב את הכדורגל בתחושה טובה ולשחק בשיא שלי, כמו שעשיתי בריאל מדריד. מה שאני לא אתן זה שהכדורגל ‘יפריש אותי’. ההחלטה הזאת מאוד ברורה לי, ואני חושב שזה יקרה מוקדם יותר מאשר מאוחר יותר”.

“הנבחרת הספרדית? כן, עקבתי אחריהם, וכמו כל ספרדי טוב, אני מאוד מתרגש מהנבחרת הלאומית. רבים מהם היו חבריי לקבוצה. אני יכול להבטיח לכם שאף קבוצה אחרת לא רצתה לשחק נגדנו. חייבת להיות לכך סיבה. אני שמח מאוד בשבילם. באמת. מכל הלב. במיוחד בשביל האנשים הרבים שם שכבר יקרים לי מאוד. כוכב שני… ומי ייתן ויהי עוד רבים”

אליאס ישראל כותב טור דעה במארקה: “מקרה יאן דיומאנדה מחייב ‘השתקפות’”. הוא בעצם תוהה מדוע ריאל מדריד פספסה את הכישרון הגדול הזה כשהיה שחקן של לגאנס, ועכשיו עליה לשלם עליו פי חמישה. הסקאוטינג של המועדון לוקה בחסר?

"דווקא כשהיה נראה שריאל מדריד עומדת לשנות באופן סופי את האסטרטגיה שלה בחלון ההעברות הזה, ולבחור בשחקנים ותיקים שיוכלו לספק תוצאות מיידיות (מארק קוקורייה, דומפרייס, ברנרדו סילבה או קונאטה) כדי להרגיע את זוזה מוריניו, המועדון הראה ששאיפתו לרכוש את השחקנים הצעירים הטובים בעולם נותרה ללא שינוי. במובן זה, העניין ביאן דיומאנדה והנכונות להוציא סכומי עתק, אפילו כדי להפחיד את פ.ס.ז’ הממורמרת, הגיוניים לחלוטין.

"האבסורד שמחייב הרהור כואב הוא שדיומאנדה, רק לפני שנה, שיחק 25 דקות מהסנטיאגו ברנבאו, נמכר ללייפציג תמורת 20 מיליון, ועכשיו ערכו הולך להיות יותר מפי חמישה. דיומאנדה שווה כעת יותר מכל סגל לגאנס. השאלה היא: איך ייתכן שאף אחד בכל מחלקת הסקאוטינג של ריאל מדריד לא שם לב ליהלום הגולמי הזה?

"למען ההגינות, ריאל מדריד אכן מרוויחה הרבה כסף מאקדמיית הנוער שלה. קומפלקס האימונים של ולדבבאס מייצר כדורגלנים שמצליחים ברמה הגבוהה ביותר ונמכרים ברווחים ניכרים. בקיץ הזה לבדו, המקרים של ניקו פאס, ויקטור מוניוז , מריו גילה, אלבארו רודריגס, אלכס חימנס ומריו מרטין מדגימים שמודל הפיתוח הפנימי עובד כעסק ואפילו כמקור לגאווה מוסדית. החתמות אלו הניבו הכנסות של למעלה מ-130 מיליון אירו. הצלחה מסחררת.

"הבעיה טמונה במקום אחר. פיתוח כישרונות פנימיים זה דבר אחד, אבל זיהוי חיצוני לפני כולם זה דבר אחר לגמרי. וזהו ההיבט השני שהמועדון צריך להתמקד בו. יש בעיה אם המכ"ם שלהם אפילו לא מגיע לפאתי העיר שלהם.

"ריאל מדריד צריכה להרחיב את היקפה. הקמת מבנה סקאוטינג לנוער בחמש יבשות - סקאוטים קבועים, נתונים ונוכחות אמיתית באקדמיות אפריקאיות, דרום אמריקאיות ואסייתיות - עולה חלקיק מאותם 115 מיליון. המנטליות של “נחתים אותו כשהוא יהיה שווה 100 מיליון” מתחילה להישמע אבסורדית, במיוחד כשלא הצלחתם לזהות את פרנקו מסטאנטואונו בגיל 16, או את דין האוסן בנבחרת הולנד עד גיל 17, או את דיומאנדה בלגאנס. שינוי ההיגיון הוא להפסיק לקנות יהלומים שכבר מלוטשים ב-60 מיליון יורו ולהתחיל למצוא אותם במכרה בעלות זניחה.

"הנה לב העניין. לריאל מדריד יש נכס בלתי מוחשי ובלתי מנוצח: הרצון האוניברסלי לשחק בלבן. יש ילד באבידג’אן, דקאר, סאו פאולו או ג’קרטה שחולם ללבוש את סמל ריאל מדריד. הרצון הזה הוא רשת הגיוס הטובה ביותר שיש, והמועדון לא ממנף אותו כפי שהוא צריך. מדובר בהשקעה באלה שחולקים את הרצון הזה באותה התלהבות כמו בהחתמות

החלוץ קרלוס אספי שעלה מהספסל לרבע שעה להופעת הבכורה הלא רשמית בריאל מדריד: “אני מרגיש כמו האדם הכי מאושר בעולם. עברו שלושה ימים שאי אפשר לתאר ואני מאוד מאושר. אני ממש שמח. המיסטר ביקש ממני פשוט להיות אני עצמי, להיות בתוך הרחבה ולתת את כל כולי בכל כדור”.

“אפילו לא הייתי במדריד 72 שעות. התאמנתי עם חבריי לקבוצה, עשיתי את הופעת הבכורה שלי… מאוד שמח”

תגובתו כשקיבל את השיחה מריאל מדריד: “בהתחלה הייתי בהלם, לא האמנתי. אבל בסוף זה היה נכון. מוריניו לא התקשר אליי, אבל הוא קיבל אותי; אפילו לא הייתי במגרש האימונים דקה”.

האם סיפרת למישהו על החתימה שלך בריאל מדריד כשלא היית אמור להגיד כלום? - “לא, לא סיפרתי לאף אחד. זה היה שבוע מאוד מלחיץ, כי אלו חדשות שכל שחקן רוצה. כולם שאלו אותי, ולא יכולתי להגיד כלום. זה היה קצת מוגזם, אבל אני מאוד שמח”.

על מה הוא חולם? - “קודם כל, לקבל זמן משחק. לזכות בתארים, לנצח הרבה משחקים, לערוך את הופעת הבכורה שלי בסנטיאגו ברנבאו… כל מה ששחקן כאן צריך לעשות”

אם הכיר מישהו בחדר ההלבשה: “הצעירים מאוד קשובים אליי. כבר הכרתי את ז’ואן מרטינס, אנחנו חברים מטברנס. והופתעתי מכל אחד בקבוצה הבוגרת: ארדה גולר, ברהים, ואלוורדה, קארראס, כולם”.

האם התחבושת על היד שלך בגלל קארים בנזמה? - “יש לי אותה כבר שלוש שנים כי היא… זו אמונה טפלה”.

“לא הצבתי יעד. אני אתן את כל כולי למען הקבוצה על האמון שהם נותנים בי ואעזור לריאל מדריד בכל דרך שאוכל”. על שיתוף פעולה בהתקפה עם אמבפה ו-ויניסיוס : “הם בין הטובים בעולם. לראות את עצמי שם, לצידם, זה בלתי ניתן לתיאור. ייחודי. מאוד שמח”.

התגעגעתם נכון? המאמן ז’וזה מוריניו במיטבו: “אהבתי הכל היום. ראיתי ריאל מדריד עם שלוש פנים: רעננה, עייפה ועייפה מאוד”. הוא נשאל מה הוא מרגיש מהחזרה לריאל מדריד ואמר “עדיין כלום. אנחנו מחכים למשחקים טובים”.

הוא הרחיב: “הקבוצה הרעננה שיחקה טוב מאוד; תוצאת המחצית 1:2 הייתה קצרה מאוד, עם מחצית ראשונה באיכות יוצאת דופן. במחצית השנייה, המשחק הפך פיזי יותר כי הם לחצו עלינו. אחר כך, שיחקנו בתוך הרחבה עם שני צעירים כמו ז’ואן ומריו… שהם טובים מאוד, אבל הם עדיין לא ברמה לשחק מול חיה כמו מויסה קין. והצד השני, הקבוצה העייפה. אבל הקבוצה ידעה איך להיות קבוצה. דומפריס ואנדריק התאמנו במשך שלושה ימים ושיחקו יותר מ-70 דקות. מאמץ פנטסטי שמשמעותו הרבה עבורי. הודיתי להם על מה שהם נתנו לנו”.

מהן המסקנות שאתה מסיק?: “זוהי ריאל מדריד עם השחקנים שיש לנו. כמו שאמרתי לחבר’ה לפני המשחק: ריאל מדריד היא ריאל מדריד, אפילו במשחקי ידידות. היום הייתי צריך להעלות למגרש את השחקנים שהיו זמינים לי. התאמנו רק אתמול, ועשינו קצת עבודה ארגונית. לילדים ששיחקו יש עתיד פנטסטי, ולמרות שהמשחק לא היה תובעני פיזית, הם היו פנטסטיים. מתוך שבעת שחקני ההרכב הבוגר שהיו זמינים לנו, שניים מהם עברו רק שני אימונים. ואז יש את קרלוס (אספי), שמתעורר מחלום”

ברנרדו סילבה: “לתאר את השחקן שאני במילה אחת? - עבודה. ריאל מדריד במילה אחת מבחינתי? תארים! מה הכי מרגש אותי? לנצח ולזכות בתארים, כי זה הדבר הכי חשוב וזה מה שמצופה במועדון הזה”.

“אני שחקן קבוצתי, עובד חרוץ, ואני מנסה לשפר את הסובבים אותי. אני הולך להביא הרבה עבודה קשה והרבה שמחה כל יום כדי שנוכל להתכונן למשחקים ולהגיע בכושר הכי טוב שאפשר. אני תמיד מנסה להיות זמין בכמה עמדות כדי לעזור לקבוצה. אני שחקן שיכול להשתלב בהרבה מקומות ואהיה מוכן לכל דבר, לכל מה שריאל מדריד צריכה”.

“ז’וזה מוריניו? היינו יריבים כמה פעמים, ועכשיו אנחנו באותו צד. אני מאוד שמח כי הוא מאמן שמשמעותו הרבה לכדורגל. צפינו בקבוצות שלו הרבה מאז שהייתי קטן והוא תמיד שם את שמה של פורטוגל ברמה הגבוהה ביותר. אני מאוד שמח להיות מסוגל להתחיל וללמוד ממנו”.

“כשמשחקים נגד ריאל מדריד כל כך הרבה פעמים, אתה מרגיש את החשיבות של המועדון וכמה נהדר להיות כאן, כמה נהדר לשחק בסנטיאגו ברנבאו. זו זכות וחלום לשחק עבור המועדון הטוב ביותר בהיסטוריה של הכדורגל, כי התארים שלהם מוכיחים זאת”.

“כבר הכרתי חלק מחבריי לקבוצה החדשים מבעבר, כי שיחקתי נגדם פעמים רבות. אני שמח לשחק איתם עכשיו”.

"יש לי הרבה מודלים לחיקוי: זינדין זידאן, רוי קוסטה וכמובן לוקה מודריץ’. מודריץ’ הוא מודל לחיקוי ענק עבורי, לא רק מבחינת התנהגות על המגרש, אלא גם מחוצה לו. אני ולוקה דיברנו כמה פעמים. הוא דמות גדולה בשבילי. זינדין זידאן הוא כנראה בין חמשת השחקנים הטובים ביותר בתולדות הכדורגל

ב-“ElLarguero” חוזרים על כך שוויניסיוס ג’וניור כאמור דחה את הצעת חידוש החוזה האחרונה מצד ריאל מדריד, הצעה שהייתה משאירה אותו במועדון עד 2031, אך במועדון עדיין לא מוותרים וככל הנראה היום תהיה פגישה מכרעת. ז’וזה מוריניו כבר יצר איתו קשר מיד לאחר המונדיאל והיחסים ביניהם טובים אך כמובן שבמשא ומתן הזה - מדובר בעניין משני.

מיגל מרטין טלאברה הציג בדיון בתוכנית הרדיו את חוסר הבנתו מדוע ויניסיוס מתייחס כך למועדון שנתן לו הכל: “הגישה של ויניסיוס מבלבלת אותי . אם יש מועדון אחד שבאמת האמין בו, הגן עליו בחירוף נפש - לדעתי, לעתים קרובות עשה לו עוול כשפינק אותו יותר מדי - זו ריאל מדריד…”

הפרשן התייחס לסביבה הפנימית הקרובה ביותר לוויניסיוס שמשפיעה עליו לרעה בעניין הזה, ומעבר לכך יש כאן השוואה מעניינת למה שקרה לניימאר בברצלונה ב-2017 והמעבר לפריז סן ז’רמן: “ניימאר ראה שאי אפשר להגיע למעמד של ליאו מסי ועשה טעות נוראית בכך שעבר לפריז סן ז’רמן. הוא רצה להיות בראש הפירמידה, אבל הוא ידע שעם מסי שם זה בלתי אפשרי. ואני חושב שאי אפשר שוויניסיוס יגנוב את אור הזרקורים מקיליאן אמבפה. משם, אני רואה הקבלה מסוימת בין שני המצבים, זה לא עניין כספי”.

פדג’ה מיאטוביץ’ מתייחס גם הוא למצב המורכב של ויניסיוס ג’וניור בריאיון ל"קדנה סר" ומדבר על כך ששחקנים עוזבים את ריאל מדריד ומתחרטים מהר מאוד:

“ריאל מדריד חייבת לשמור על גדולתה והוא צריך להבין שהוא בריאל מדריד. היו הרבה שחקנים שעזבו, כולל אני, קצת עצובים, ואז קורה שלא משנה לאן אתה הולך, בשתיים בצהריים כשאתה מגיע למגרש אימונים שאינו וולדבבאס, כשאתה משחק על מגרש שאינו הסנטיאגו ברנבאו, אתה מתחיל לומר ‘אלוהים אדירים, כמה טעיתי’…”.

"בשלב זה של הקיץ, כשנותרה לו שנה בחוזה, כל הסיטואציה הזו אומרת לי שוויניסיוס לא ממש להוט לחדש את החוזה. כעת, סביר יותר שהוא שוקל הצעות אחרות. כנראה, ארסנל מאוד מעוניינת להחתים אותו ומוכנה לרוקן את הכיס. “אם אתם לא מצליחים לשכנע אותו לחדש את החוזה ויש משהו ממש טוב עבור ריאל מדריד, אתם צריכים לשקול לקבל הרבה כסף עבורו, וזה בסדר גמור”.

תומאס רונסרו כתב ה-AS טוען אגב בעניין: “ויניסיוס אמר למעגל הקרוב שלו שהוא לא יעזוב את ריאל מדריד בחינם”. זה גם מצב שלא מקובל על ידי המועדון ומחזק את התחושות שהצדדים בדרך לפרידה.

מקודם עלתה השאלה האם העיתונאי אלברטו פריירו אמין, אז…

שעתיים לאחר הפרסום הזה דיומנדה רשום בסגל הבוגרת.

לא זכורה לי אף ידיעה שהוא הביא ראשון והתבררה כנכונה, וואלה גם כתב ללא קשרים היה יכול לתת פגיעה עם ניחוש מושכל מפעם לפעם, אצלו זה רק נפילות.

מה גם שהבעיה היא לא עם לה ליגה, אלא ברישום שחקנים בליגת האלופות, ולא בתקרת השכר, אלא לעמוד בכללים של אופ"א ברשימות. אז לרשום את דיומנדה כשחקן מילואים יעזור לליגה, בליגת האלופות זה עובד אחרת.

קצת חדשות הבוקר - דבר התקשורת| כותרות, סקרים וטורי דעה על היממה האחרונה העמוסה בריאל מדריד.

כותרות העיתונים הבוקר במדריד: כמובן מתעסקות ביממה הסוערת שעברה על ריאל מדריד אמש ובחלון ההעברות

שער המארקה: עם יאן דיומאנדה כסיפור העיקרי והכותרת: “140” - הסכום שריאל מדריד שילמה על קשר הכנף של לייפציג (125 מיליון יורו+15 במשתנים) - מה שמציב אותו אולי כשחקן הרכש היקר ביותר בתולדות המועדון| ריאל מדריד הודיעה רשמית על הצטרפותו עד 2033| לפני שנה הייתה יכולה לרכוש אותו מלגאנס במחיר של 20 מיליון יורו.
כמובן שזה לא הסוף: למעלה הידיעה המצערת: “הכן” של רודרי לברצלונה וקפטן אלופת העולם בורח לריאל מדריד, זה נראה אבוד| בצד ימין למטה: ויניסיוס ג’וניור חידש את חוזהו בריאל מדריד עד 2032 - חמש עונות נוספות

שער ה-AS איחד את שלושת הגיבורים יחד: “יום משוגע” פשוטו כמשמעו - רודרי שמוצג כאן במדי נבחרת ספרד - החליט לשחק בברצלונה וחסר בינתיים ה-OK של מנצ’סטר סיטי אך זה עניין של זמן| יאן דיומאנדה נרכש וחתם לשבע עונות עד 2033 - כאן במדי חוף השנהב במונדיאל| ויניסיוס ג’וניור בימין מנשק את הסמל - הסכים להצעה החדשה של ריאל מדריד וחידש את חוזהו עד 2032.

חוסה לואיס הורטאדו כותב טור דעה ביקורתי במארקה ובצדק: "פלורנטינו פרס יצטרך להסביר את הסיטואציה שקרתה עם רודרי והרחיקה אותו מהמועדון - נכון?".

"קאסמירו, קרוס ומודריץ’. כך שיחקה ריאל מדריד את הרונדו שלה, דרך להבין את החיים ואת הכדורגל באופן שינון. אף אחד מהם לא נשאר, והריק שהותירו ניכר. זו הסיבה, בשם הסדר והסמכות, שהחתמתו של רודרי נראתה כמעט חובה. בזמן שאוהדי מדריד היו מבולבלים והצטלבו על החופים, התפרסמה הידיעה שרודרי חומק ממדריד לכיוון ברצלונה, מכה ללב הרגש, ללוח הטקטיקה ולכל מי שמבין שכדורגל מתבשל במרכז המגרש.

"זה יוצר את המתכון המושלם לייאוש עבור ריאל מדריד. הם מאבדים את שחקן הכוכב הנבחר שלהם, וכדי להחמיר את המצב, הוא עובר לברצלונה, יריבתם הישירה, מועדון שכביכול פושט רגל, אבל עם קהל אוהדים שכבר לא אכפת לו אם הוא חייב שלושה מיליארד או 3.1 מיליארד. כדורגל הוא כולו חגיגות, ותנו לאחרים להסביר את הדוחות הכספיים.

מה באמת חושב מוריניו?

"אם ריאל מדריד לא תחתים את רודרי, יידרשו הרבה הסברים, רבים מהם יהיו רעילים ומפוברקים ברגע האחרון. פלורנטינו פרס יצטרך להסביר מדוע נדרש שחקן משחק כאשר ההחתמות הן דנזל דומפרייס, איברהים קונאטה, קוקורייה, ברנרדו סילבה, אספי ודיומאנדה, שמגיע במחיר מופקע.

יהיה טוב לשמוע גם את דעתו של ז’וזה מוריניו יום אחד, בחור אמיץ שעדיין לא הוצג רשמית, מקרה היסטורי במועדון למאמן חדש. המעבר מקאסמירו, קרוס ומודריץ’ לטשואמני, ואלוורדה וקמאבינגה דורש הר של אמונה שאחר צהריים קיצי דביק לא יכול לתקן. רודרי, ה-MVP של גביע העולם, מכיר את המשחק מבפנים ומבחוץ. אבל במקומות מסוימים, הוא לא מספיק…

המארקה בכותרת שאי אפשר להתחמק ממנה: “מעברו של רודרי - החתמה שתעצב את כל השוק”, וגם העצב והזעם של אוהדי ריאל מדריד.

שוק ההעברות התהפך ב-12 השעות האחרונות, ולסלע המחלוקת יש שם: רודרי . כמו במיתוס הישן, שני ענקים מתמודדים על אותו פרס, והפרס שנראה היה מיועד לסנטיאגו ברנבאו החליף לפתע ידיים, משום שברצלונה עקפה את ריאל מדריד במרוץ לקשר. ולא רק זאת. המועדון המדרידאי קרוב יותר לנטישת המבצע, מאשר לכפות את העניין. תוצאה שאם תצא לטובת בארסה, תשנה את חוקי המשחק הקיץ.

לאחר שבועות של אי ודאות שבהם ריאל מדריד ומנצ’סטר סיטי לא הצליחו להגיע להסכמה לגבי השחקן הטוב ביותר של המונדיאל האחרון, ברצלונה צצה כמחזר פוטנציאלי, והשחקן הסכים להצטרף לפרויקט של האנסי פליק. האופציה של ריאל מדריד הסתיימה למעשה. המהלך צבר תאוצה בבארסה כאשר התפרסמו החדשות שפרנקי דה יונג עשוי לעבור ניתוח, מכשול שהניע את המועדון הקטלוני לחפש אלטרנטיבה אמינה בקישור.

אם זה יקרה, ההשתלטות מצד ברצלונה תהיה כואבת כפליים. ריאל מדריד ואוהדיה כבר הרגישו קרובים לרכישת שחקן מפתח ברמה עולמית, המסוגל לפתור באופן מיידי את הליקויים בקישור מהם סבלה הקבוצה בשתי העונות האחרונות: היעדר שחקן שיעשה סדר וייצור הזדמנויות. האפשרות שהשחקן הזה ילבש את צבעי ברצלונה, בבית של יריבתה הנצחית, הופכת את המצב לגלולה מרה עבור ריאל מדריד לבלוע.

על כן, במארקה עשו שני סקרי אוהדים:

סקר ראשון: האוהדים התבקשו לתת ציון לקיץ של ריאל מדריד בהנחה שרודרי לא יגיע. הצביעו מעל 108 אלף אוהדים. 41% בחרו בציון 4 - נכשל| 19% בחרו בציון 6 - טוב| 18% בחרו בציונים 7 עד 8 - טוב מאוד| 12% בחרו בציון 5 - משביע רצון| ועשרה אחוזים מסתכלים על החיובי ובחרו בציונים 9-10 - מצוין.

הסקר השני: איזה קשר אחר הייתם מחתימים לריאל מדריד במקום רודרי? במקום הראשון מרטין סובימנדי מארסנל שחמק לנו מבין האצבעות, הוא מוכר לכם - עם 28%. אחריו, 22% חושבים שאין אף שחקן טוב מרודרי כרגע. 13% בחרו בוויטיניה מפריז סן ז’רמן אך הם יודעים זה בלתי אפשרי. 13% גם לפביאן רואיס, גם הוא מפ.ס.ז’ אבל שחקן ספסל. עשרה אחוזים הלכו על בואדי שבדרך לרשת את מקומו של רודרי במנצ’סטר סיטי. גם לאנסו פרננדס מצ’לסי עשרה אחוזים. וורטון עם ארבעה אחוזים במקום האחרון.

דייגו ברקולה כותב טור דעה ב-AS מדוע חידוש החוזה של ויניסיוס ג’וניור אינו דבר טוב. כך כתב ב-AS:

"ביליתי יותר מדי קיצים דבוק לחדשות ההעברות היומיות ב-AS . הגעה, עזיבה, כולן מייצרות עניין. אושר אמיתי. אחרי שנים של מאמץ עיניים ליד השולחן הזה, אני חושב שסוף סוף קיבלתי הצצה לתוך הפעולה הפנימית של המועדון. הדבר היחיד שמסביר את החלטות המועדונים הוא הצורך לרענן את הסגל כדי שהאוהדים יוכלו להמשיך לחשוף הפתעות בכל עונה. הם מדברים איתנו על דוחות טכניים, בקשות טקטיות וכל מיני שטויות. הכל עניין של חידוש תקוות ולתת למאמנים להסתדר בעצמם. עד שהוכרז על חידוש החוזה אתמול, אני מודה שהייתי מרוצה מהעזיבה הפוטנציאלית של ויניסיוס ג’וניור.

אני שומע את זה הרבה: “אם הוא היה משחק בקבוצה אחרת, ריאל מדריד הייתה משלמת עליו 200 מיליון”. בטח, אבל מאחר שכבר ראינו את החוזקות שלו במשך יותר מחמש שנים, עכשיו אנחנו רוצים צעצוע אחר. לפני כמה ימים התיישבתי עם פרספקטיבה רעננה לצפות בקבוצה החדשה נגד פיורנטינה. ההנאה הזו של צפייה במשחקי ידידות לא רלוונטיים בקיץ היא נצחית. אחרי עשר דקות של לונין, קמאבינגה, ואלוורדה וטרנט , התנתקתי מהמשחק. השתעממתי באופן בלתי נמנע מלצפות שוב באותו סרט. אני יודע שזה סובייקטיבי, פגיעה בספורט. כן, אני יודע. אבל הם שיעממו אותי עד דמעות; אני צריך ציפיות חדשות.

"אז, האם עוד שש שנים עם ויניסיוס שוות את זה? היו לו כמה שנים נהדרות, המועדון ניצח איתו וזכה בתארים. הוא צעיר, הוא נכס יקר ערך, הוא הכוכב של ברזיל , ואין קיצוני שמאלי אחר שיכול להשתוות לקצב וליכולת הכדרור שלו. נכון, הוא לא אלוהים, אבל הוא טוב בצורה מדהימה.

"ובכן, האפשרות שלי הייתה למכור אותו. למכור אותו במחיר טוב. מנקודת המבט הצרכנית של אוהדי מדריד, הוא כבר שילם על עצמו. הם רוצים עוד צעצוע. מערכת היחסים שלו עם האוהדים בעייתית, והוויכוח הזה בסנטיאגו ברנבאו מייגע. אני לא יודע מי אשם, אבל ויניסיוס לא תופס מקום מיוחד בלבבותיהם של אוהדי מדריד. הציבור חצוי בין אלה ששונאים אותו בלי באמת לדעת למה, אלה שמגנים עליו על האיכות שלו, לבין האדישים. הגיע הזמן להמשיך הלאה. תודה ולהתראות.
הסקר השני: איזה קשר אחר הייתם מחתימים לריאל מדריד במקום רודרי? במקום הראשון מרטין סובימנדי מארסנל שחמק לנו מבין האצבעות, הוא מוכר לכם - עם 28%. אחריו, 22% חושבים שאין אף שחקן טוב מרודרי כרגע. 13% בחרו בוויטיניה מפריז סן ז’רמן אך הם יודעים זה בלתי אפשרי. 13% גם לפביאן רואיס, גם הוא מפ.ס.ז’ אבל שחקן ספסל. עשרה אחוזים הלכו על בואדי שבדרך לרשת את מקומו של רודרי במנצ’סטר סיטי. גם לאנסו פרננדס מצ’לסי עשרה אחוזים. וורטון עם ארבעה אחוזים במקום האחרון.

עוד סקר אוהדים והפעם לגבי התחושה שלהם אחרי רכישתו של יאן דיומאנדה - כמעט 40 אלף הצביעו: אז כמעט מחצית מהאוהדים - 48% - חושבים שריאל מדריד הייתה צריכה למקד את מאמציה ברודרי [ואני חלק מהם]. 35% הצביעו כי זו החתמה טובה אבל יקרה מדי. 17% כן מרוצים - “זה היה הכרחי וריאל מדריד ביצעה את ההחתמה הנכונה”. מה דעתכם?