כדורגל ספרדי - שוטף

אני פה רק כדי להזכיר שג׳ירונה היא חלק מסיטי גרופ מ2017 ומאז הם בפרויקט. גם אם לא הוציאו סכומים מטורפים על רכש, יש להם משאבים ודרג ניהולי איכותי.

זה מאוד נוח להתייחס לזה כאל משהו רומנטי, אבל בניגוד ללסטר זה לא הגיע יש מאין.

היום הליגה האנגלית היא הטובה בעולם, בזמנו הליגה האנגלית היתה הרי טובה רק ביחסי ציבור ובבהייפ מוגזם.

אם גירונה תזכה באליפות השנה ונגיד אמן בשביל לשמור על יחסי שלום ואחווה אם טיטי אני יגיד שההישג שלה יהיה שווה להישג של לסטר

כמובן שהיא לא תקבל את אותו יח"צ שלסטר קיבלה אז…

נו אז זה לגנותה? אתה עכשיו רק מספק סיבה להעריך אותם יותר…

לא לגנותה, אבל אני רואה ניסיון רומנטיזציה נרחב בנוגע אליהם כאילו מדובר בקבוצה קיקיונית שהגיעה משום מקום. הם בבעלות סיטי כבר 6 שנים, זה לא משום מקום.

יש להם משהו שאין לכל הקבוצות בספרד מלבד הגדולות וזה ודאות כלכלית ויכולת שיתוף פעולה עם מועדונים אחרים בקבוצת סיטי, שיתוף ידע ושיתוף סקאוטינג וכן הלאה.

אם ג’ירונה ממשיכה עם הכדורגל הנוכחי, עם אחוז צבירת הנקודות הנוכחית וזוכה באליפות אין לי בעיה גם לקבוע שזה יותר מההישג של לסטר, הכוונה שלי הייתה להזכיר שאנחנו עוד לא באמצע העונה, נראה מה ג’ירונה תעשה לכשתצליח להגיע למחזורים האחרונים עם סיכוי לאליפות, אז הרגליים רועדות, הכדור שוקל 2 טונות והשער הופך להיות ברוחב של חצי מטר, שם מבדילים בין גברים לנערים, לסטר עמדה בזה, נראה מה ג’ירונה תעשה.
בנתיים זה מזכיר יותר את הריצה אז של סוסידאד מול ריאל מדריד.

יש לסיטי עוד קבוצות ברחבי העולם, כולל טרואה ופאלרמו שלא מתרוממות. עדיין לג’ירונה יש הנהלה עצמאית שאין לסיטי קשר אליה, מנהל מקצועי שנמצא כמעט עשור בקבוצה. ההנהלה הזאת הפכה את ג’ירונה מקבוצה בליגה הרביעית לקבוצת צמרת בליגה השנייה עוד לפני שסיטי הגיעה. סיטי רכשה רק כמה מניות, וגם זה היה אחרי הבטחת העלייה לליגה הראשונה.

כמו כן, השאלות שחקנים מהקבוצות הגדולות זה שת"פ שקיים בכל אירופה, זה לא משהו יוצא דופן.

אגב, ג’ירונה בקצב צבירת נקודות כמו אתלטיקו של האליפות האחרונה, קצב של 100 נקודות לעונה. ההבדל הוא שאחרי סיבוב ראשון עם 50 נקודות, אתלטיקו קרסה ל-36 נקודות בלבד בסיבוב השני, ובכל זאת לקחה אליפות.

לא לוקח כלום מההנהלה של ג׳ירונה.

סיטי לא רכשה כמה מניות, היא רכשה כמעט 50% מהקבוצה כשהיא מחזיקה ברוב השליטה.

המגעים התנהלו עוד במהלך 2016.

פאלרמו עלתה כבר 2 ליגות מאז ההשתלטות של סיטי גרופ ב-2019.

טרואה הספיקה לעלות ולרדת כשבמקרה שלהם סיטי גרופ השתלטו ב-2020.

יש פה שלושה פרוייקטים שונים בשלושה קצבים שונים.

לא יוצא דופן זה נכון, אבל כשמזהים שחקנים כמו סאביו שמושאל לג׳ירונה מטרואה, יש את האפשרות לא לוותר עליהם אלא לחפש להם התאמה עדיפה וכו’ וכו’. הוא נשאר בבית של הפרוייקט ומתפתח בסביבה עדיפה עבורו ועבור הבעלות.

הדבר המרכזי שהקבוצות האלו מקבלות מסיטי זה ודאות כלכלית והשקעה בתשתיות, אין להקל בזה ערך, בייחוד בסביבות כמו איטליה וספרד שהרבה מועדונים בקשיים כלכליים.

באותה תקופה ג’ירונה התנהלה באופן עצמאי, סיטי מקסימום השאילה שחקנים.

פאלרמו רק הוקמה מחדש ב-2019, וסיטי נכנסה רק ב-2022 אחרי העלייה לסרייה ב’.

ויש סיבה שדווקא בג’ירונה זה עובד יותר טוב. הגב הכלכלי זה לא מובן מאליו, אבל יש הרבה מאוד מועדונים אחרים עם גב כלכלי אבל ניהול שלא מתקרב לזה. אלמריה למשל, רואים שהכסף שם לא תמיד הולך למקומות הנכונים.

בסך הכל אתה צודק, יש לג’ירונה גב, משאבים ואנשי מקצוע ברמה גבוהה, אבל הבסיס להצלחה של ג’ירונה קיים עוד לפני סיטי.

בלי סיטי היא לא היתה מגיעה לאן שהגיעה היום, אבל לא מגיע לג’ירונה, לקהילה שלה, לאוהדים ולניהול המקומי שיזכרו אותה כאל קבוצת נפט לא מרגשת.

מה כבר נשמע?
-שמע, יש פה פנדל לבארסה.
-לא זה לא נראה לי כמו פנדל.
-הוא מציל את הכדור מקו השער עם היד…
-סבבה, אז צהוב ללבנדובסקי וכדור שוער.

אני חושב שנשמע יותר “שמע אחי בארסה לא שילמה מספיק בשביל פנדל” “לא אח צריכים שימשיכו לשלם תן תן פנדל”
שופט: פנדל לבארסה.

:grin::grin::grin::grin::grin:

רמת אמינות: הש’יח שהיה עכשיו בחדשות ואמר “ראיתי את סרט הזוועות של דובר צהל, זה לא מייצג את האיסלאם”.

לא חולק על זה, הנקודה הייתה שהעניין בהם עלה עוד לפני שהבטיחו עלייה או משהו כזה.

צודק, הבנתי לא נכון את מה שקראתי. השורה התחתונה נשארת, לא הייתי אומר שהם מדשדשים כשהבעלות כל כך טרייה.

לא חלקתי על זה, אבל גם צריך להבין, שחקנים כמו סאביו, יאן קוטו ויאנחל נררה ככל הנראה לא היו מגיעים לג׳ירונה אם לא היו בבעלות סיטי. לא בהכרח היו את משאבי הסקאוטינג כדי לגלות את דובביק.

ואולי החלק העיקרי, לא היה את הלוקסוס כדי להמר על אותו דובביק עם כמעט 8 מיליון יורו, או על ציגנקוב או אפילו מיגל.

לא היה פה טיעון שהם קבוצת נפט, אבל זה גם לא בדיוק המקרה הרומנטי של סינדרלה כמו לסטר, אלא משהו הרבה יותר מדוד ומחושב, גם אם ההצלחה הגיעה מוקדם יותר מהציפיות.

אבל יש להם מגבלת שכר כמו לכל קבוצה אחרת בספרד.
52 מיליון יורו בלבד, פחות מאלמריה, מקום 13 בליגה. רוצה להשוות לגדולות?
הם לא יכולים לקנות כל מה שזז כמו סיטי או צ’לסי.
ההישג שלהם הוא אמיתי , והרומנטיזציה מוצדקת .
דווקא ההישג של לסטר פחות רומנטי כי היא זכתה באליפות כשלמקום השני היה 71 נקודות בלבד.

נכון, ובגלל זה לא אמרתי מילה אחת לרעת הקבוצה, וגם לא נטען פה שהיא קבוצת נפט או ביטוי כזה או אחר.

כן, אבל תסכים איתי שבכל זאת אלמריה לא יכולה להביא את יאן קוטו, סאביו, הררה ועוד שחקנים שיודעים שהם הולכים לבוא לפרוייקט של סיטי ולהיות תחת זכוכית המגדלת של האימפריה הזו(סאביו וקוטו עוד מושאלים בכלל של הבעלות. ללא ג׳ירונה היו הולכים לקבוצה אחרת תחת הבעלות) זה חומר שחקנים שאין לאלמריה, כנל יכולות סקאוטינג וכן הלאה.

לא חולק על זה. אין ספק שההישג אמיתי, הכדורגל מהנה וללא ספק עושים שם עבודה יפה.

אני לא מסכים לגבי לסטר והרומנטיזציה. לסטר הייתה וואן אנד דאן, אני חושב שזה היה ברור לכולם כשזה קרה ולכן ההתלהבות ממנה הייתה כל כך גבוהה.

הפרוייקט של ג׳ירונה מאוד מרשים, אבל ללא סיטי גרופ אני לא חושב שהם היו איפה שהם נמצאים וזה אומר דרשני.

הכול נכון. חוץ מיזה שמעטים האנשים פה שחושבים שלהביא את ווארדי, מאחרז, קאנטה דרינקווטר ועוד ששכחתי בגילאי שיא זה גם מקרי.
גם ללסטר היה בעלים חדש שקנה את הקבוצה שנה או שנתיים לפני.
זה לא שולל את גדלות ההישג. מה שכן שולל זה שכל אלופה שאני אתן בעשור האחרון בפרמירליג לוקחת אליפות מאותה לסטר נפלאה.
זו הייתה ליגה חלשה מאוד אז. וזה לא דומה לליגה החזקה שג’ירונה מתמודדת איתה העונה.
ושלא יהיו ספקות, אם ג’ירונה תסיים באלופות שנה הבאה זה הישג מטורף מבחינתם. אני עדיים מאמין שהם יסיימו 5-6 (אבל אף פעם לא זכיתי בכלום, אז…)

אני חושב שאתה מעצים את ההשפעה של סיטי גרופ יותר ממה שהיא, אבל יש משהו בדבריך.

פתחו וואן לא תאמינו.
חטאפה משחקת כדורגל. אני חוזר שוב, חטאפה אשכרה משחקת כדורגל.

מה שז’ירונה אחת עשתה לליגה.

לילה אחד אתה מתעורר ומגלה שבורחה מיוראל רחוק שער אחד מג’וד בלינגהאם.

כמה נתונים:
חטאפה עצרה לאתלטיקו רצף של 20 ניצחונות בית בכל המסגרות. האחרונה שלא הפסידה לה בבית היתה חטאפה, בעונה שעברה.
זה היה משחק החוץ השישי העונה של חטאפה שהיא כובשת בו 2 ומעלה. לא כולל ניצחון 12-0 על קבוצה מהליגה השישית.
חטאפה היא ההתקפה השביעית בטיבה בליגה. הרבה יותר ממה שדמיינתם.

ובכלל מבחינת כדורגל, חטאפה באותה שורה עם לאס פאלמס, קצת מתחת לג’ירונה.

אתם יודעים שעכשיו ניחסנו את גירונה כל כך חזק שהם בטח יסימו את העונה בליגה האירופאית… :smiley:

לעמדת המאמן מיצ’ל זו המטרה המוצהרת (מקום 6 מבטיח זאת), כשצ’מפיונס הוא חלום. די ברור נוכח היכולת הנוכחית שזו אמירת “אנטי נאחס”