שום דבר לא מקרי, אבל הם כולם היו nobodies. קח את יאן קוטו כדוגמא, ברזילאי מוכשר שנרכש על ידי סיטי והושאל לג׳ירונה.
ג׳יימי וארדי היה שחקן בליגות הנמוכות באנגליה, ועבר ללסטר כששיחקה בליגה השנייה.
אנגולה קאנטה שיחק בקבוצה מצ׳וקמקת בצרפת.
ריאד מאחרז מעולם לא שיחק בליגה הצרפתית הבכירה לפני שעבר ללסטר.
וגם דני דרינקווטר דישדש לו בליגה השנייה לפני שעבר ללסטר.
האם זה מקרי? ברור שלא, אבל לא במקריות עסקינן.
לסטר השקיעה כסף, והיה לה פרויקט מצוין.
האם ללסטר היה איזשהו יתרון אל מול היריבות האחרות שלה? מהסקירה הזריזה שעשיתי לא ראיתי איזשהן הוצאות חריגות ביחס לאנגלית בלסטר.
התבססו על סקאוטינג איכותי ומדיניות רכש וניהול טובות.
ההבדל העיקרי אותו אני זוקף לזכותו לסטר הוא שהכל היה מבית, ואילו ג׳ירונה יכולה ומשתמשת כמו שכתבתי קודם ביכולות של השותפות בסיטי.
חשוב להגיד שאני מנסה להתייחס רק להיבט הרומנטיזציה, אליפות ספרד בקצב צבירת הנקודות שלהם הרבה יותר מרשים, אבל כן צריך לשים את זה בפרספקטיבה הנכונה. כי מדובר פה בכמה שחקני מפתח שאחרת ככל הנראה לא היו מגיעים.
ברור שהוא הפך לשנוא בישראל על דעותיו הלא מחוברות לכלום, אבל למיטב זכרוני הוא זה שצמצם בחצי גמר 1986 מול יד האלוהים, ועכשיו בראיה הסטורית אני שמח בדיעבד שארגנטינה לקחה (ולא אוהד ארגנטינה)
כשגארי לינקר מדבר על כדורגל הוא ממש אחלה. חכם, שנון, חוש הומור ויודע להשליט סדר באולפן.
בגלל זה הוא הפרזנטור הכי יקר ב BBC.
הייתה תקופה שראיתי את רוב המשחקים דרך BBC. היום כבר לא, מסיבות טכניות.
אני מניח שמשה לא מרוצה ממנו כי הוא אמר משהו לא נעים על ישראל? כמו כל עובד BBC שרוצה להמשיך לעבוד שם?
אגב, משהו שלא קורה בג’ירונה, אבל כן קורה בטרואה - המאמן שהעלה את הקבוצה הצרפתית לליגה הראשונה לא המשיך, ובמקומו מונה מאמן מלבורן סיטי שהוריד את הקבוצה לליגה השנייה והוביל אותה עד לקרבות תחתית בליג 2.
אפילו סאביניו שהיום מככב בג’ירונה, לא באמת קיבל הזדמנות בקבוצה והם החליטו להשאיל אותו בכלל לפ.ס.ו איינדהובן, שם הוא בקושי שיחק. אז יש סיבה שדווקא בג’ירונה הוא כן פרץ.
ג’ירונה היא בהחלט “המרענן הרשמי” של הליגה הספרדית השנה,הומעניין איפה היא ממוקמת מבחינת שווי השחקנים, אני מניח שבמקום טוב באמצע. היתרון הגדלו שלה הוא בכך שהשחקנים משחקים בפחות מסגרות מאלו של היריבות לצמרת (צ’מפיונס/נבחרות) לעניין שחיקה ופציעות, וזה ילך וירד ב 2024, מצד שני קצב צבירת הנקודות היחסי לא אמור להיפגע.
אני אשמח לראות אותם כפקטור משמעותי גם בשלבים האחרונים של העונה במאבק האליפות
פלגריני מאמן מצויין, שנפל על אחד הימים הבודדים הטובים של בארסה (הבכורה של הז’אאוס). אציין גם שהוא ניסה להתחיל טוב והכווין את איסקו להפעיל לחץ על רומיאו, אבל הפער האיכותי שהביא איתו קאנסלו רענן מאוד היה גדול על בטיס שהייתה חסרה מאוד.
גם, אבל הנקודה (המשנית) שבאתי להעביר היא שכל אוהד בארסה שבטעות “מקנא” והיה שמח אם פלגריני היה מאמן שלו, היה מסתכל עליו אחרת לגמרי אם היה מאמן את הקבוצה שלו.
הנקודה העיקרית שלי היא עדיין פלגריני עצמו.
המאניטה שהוא חטף מברצלונה השנה היא לא חד-פעמית, ולא מקרית. זה קרה לו גם עם ויאריאל, גם במלאגה, גם בסיטי, ולא צריך להרחיב לגבי ריאל… הכדורגל שלו אולי כיפי לצפייה, אבל לא פרגמטי ועקבי מספיק לאורך זמן.
לצורך העניין, אם הוא היה מאמן לאורך 20-30 שנה ברמות הגבוהות כמו אנצ’לוטי לדוגמה (שהרוב הגדול כאן מסכים שהוא אוברייטד), הוא היה מגיע לאותה כמות תארים לא מספקת - ומסיבות דומות. הוא פשוט לא יודע להביא את הקבוצה לרגע האמת בצורה המוכנה ביותר, ולא פעם נכשל (בגדול) דווקא במשחקים מהסוג הזה - בין אם מדובר במוקשים מרגיזים אך חשובים לאורך עונת ליגה ארוכה, ובין אם מדובר בקרב ישיר מול קבוצה גדולה, בצ’מפיונס או בכלל.
מהבחינה הזאת, הוא אנטיתזה מושלמת לזידאן, לדוגמה. יש שבשל כך יטענו כנגד זידאן שהכדורגל שלו ציני מידיי, אבל אני מעדיף כל יום לאהוד קבוצה מצליחה ומנצחת, מאשר את זו ש’נשארת עם המחמאות’. את הכדורגל ה’חיובי אך נאיבי’ אני מעדיף להשאיר לכל הדורטמונד למיניהן.
למען האמת, אני די מופתע שנראה שיש כזה קונצנזוס סביב פלגריני בקרב אוהדי ריאל, לאור אינסוף התלונות שהיו לנו עליו כשאימן אצלנו. אני גם לא זוכר שיותר מידיי אוהדים הזילו דמעה כשהוא עזב. מאמן בינוני שמעולם לא היה לו באמת את מה שצריך כדי לאמן ברמות הגבוהות ביותר.
פלגריני קיבל קבוצה חדשה אצלינו והיה צריך להריץ אותה בעצמו. הקבוצה הזאת הייתה מאוד לא שלמה ומלאה בכוכבים חדשים לצד שחקנים מהקבוצה הקודמת (שאיך נגיד? לא ממש הצליחה) ואיכשהו הוא היה צריך לגרום לזה לעבוד. ככה אי אפשר להצליח.
פלגריני מאמן לגיטימי. לא החלום של אף אחד כאן אני מניח, אבל גם לא מאמן רע.
אני לא חושב שמאמן שהגיע לא פעם עם קבוצות “סבבה” לשלבים גבוהים בצ’מפיונס, יכול להיזכר באותה נשימה אל מול המאמנים שהיו אצלינו. ויאריאל שלו הייתה במרחק של פנדל מוחמץ של ריקלמה למנוע עלייה של ארסנל לגמר האלופות ב 2006, ומאלאגה שלו נשדדה ברבע גמר האלופות מול דורטמונד של קלופ (אם אני זוכר נכון). סיטי שלו הגיעה לחצי גמר אלופות מול ריאל, אבל היו בכושר רע מאוד.
לשים אותו באותה נשימה עם טאטא מרטינו (הצליח באמת רק עם פאראגוואי, ויתר הזמן היה בינוני), וואלוורדה (מאמן לא רע לדעתי, אבל לא מתאים לצרכים של הטופ האירופי גם עם סגל לא רע, ונכשל בויאריאל), לואיס אנריקה (הציג כדורגל טוב רק כשהיה לו סגל מוכשר מאין כמותו), קומאן (אל תגרמו לפרט עליו), סטיין (עונה וחצי טובות בבטיס וזהו בגדול) וצ’אבי (אולי יצליח רק אם הוא מקבל את הסגל הספציפי שהוא רוצה) מראה שכנראה משה צודק באיפה ואיפה שאתם יוצרים בהתייחסות שלכם לתלונות שלנו על מאמנים בניגוד לשלכם.
אני לא יודע אם פלגריני הוא מי שהיה עוזר לברצלונה במצב הנוכחי בו המועדון נמצא (הבעיה כאמור היא לא רק בקבוצה הראשונה), אבל העובדה שאתם משווים מאמן שמצליח לייצר קבוצות לא רעות עם משאבים משתנים, למאמנים שחלקם היו בינוניים גם מחוץ לברצלונה מראה לי כמה גם המבקרים שלנו מהצד הלבן חוטאים בחוסר אובייקטיביות.
-רציתי לדבר עד כמה סביליה פח אשפה ועדיין לא הצלחתי לעכל את איבוד הנקודות שלנו מושלם, זה בטח היה אפקט המאמן החדש. למרות שהסגל זקן, אתה מתישהו מצפה שזה יתחיל להתחבר לפחות בפיחואן. דייגו אלונסו, אייכה?
-לגבי בטיס, מנואל פלגריני מאמן שמתאים למקום בו הוא נמצא. הלחץ בין בטיס לברצלונה - הפערים כל כך גבוהים. בואו, מהללים את בטיס, איזה משחק גדול הם ניצחון השנה? או.קיי נגד ברצלונה זה יום שחור במשרד, את רוב הגדולות וכנ"ל הדרבי וכרגע אני מרים לסביליה לצורך השוואה - היא אירחה בבית. בטיס מלכת התיקו.
אגב כמובן שזה לא נושא הדיון אבל מדברים וגם הוא מדבר על השנה שלו בריאל מדריד ב-2009/10. הפסדנו לברצלונה פנטסטית ובקאמפ נואו היינו מעולים, כריסטיאנו רונאלדו נפצע, הכל נכון. אבל היה לו סגל מעולה והוא לא יכול להתלונן, והוא גם עף בשמינית נגד ליון וזה לא מקובל עם הסגל שלנו וגם האלקורקונאזו…
אני כן יכול לומר שבלי כדורגל נבחרות עמוס כל כך אולי היינו יכולים ליהנות קצת יותר אפילו מבטיס ומריאל סוסיאדד, כי אתלטיק בילבאו פנטסטית.
תודה על ההוכחה. אחד המאמנים שלקחו לכם הכי הרבה נקודות ליגה אי פעם - אבל הוא לא שבר את קללת השמינית, אז הוא חרא של מאמן. אצלנו עברו מאמנים שהצליחו לחרבן דברים עם גאד מוד מסי, ואנחנו עדיין קוטרים כי הושפלנו רק 200 פעם באירופה ולא 201.
פלגריני יכול להאמן קבוצות כמו בטיס. הוא מאמן בדרג של ואלורדה. אפשר לחשוב איזה הישגים הוא עשה עם בטיס, אפשר לחשוב הוא לקח את בטיס לצמפיונס והפך אותה לקבוצה ה"סקסית" של אירופה.
לא רוצה אותו בברסה ושהיה לו הצלחה בבטיס.
אותה דעה שיש לי על ואלורדה יש לי עליו. הוא נמצא בדיוק בקבוצות שמתאימות לו.
עדיין מאמן יותר טוב מצאבי. אבל גם ואלורדה מאמן יותר טוב מצאבי