קודם כל נתחיל במאמנים שאתם לא פיטרתם אותם בשנה הראשונה שלהם אצלכם
@Raulito-7 צודק בכל מילה פה.
אני אישית חושב שפלגריני פוטר מאותה סיבה שחלק מהמאמנים פוטרו אצלכם. שעיר לעזאזל. אבל עזוב את דעתי בצד, תענה על השאלה. פיטרו היום את צ’אבי, מי היית רוצה שמחר יבוא לאמן את בארסה עם כל הבעיות שלה?
אם אני מאמן טופ, ואני רואה את כל הבעיות וחוסר השקט שיש סביב המועדון, זין אני מסכן את הקריירה שלי כשהמאמן האחרון שיצא נקי משם היה פפ לפני עשור.
המטרה שלי, לפני תארים היא לנקות את מה שקורה במועדון בכל מה שקשור למתודולוגיה ומחלקות הנוער. זה בטוח היה עולה לנו התארים, אבל יכול להיות שהייתי לוקח את הסיכון עם איזה ביילסה.
מאמן שמקדש בניית בסיס, דרך וכדורגל התקפי. מנגד, שקט תעשייתי לא יהיה לו, ולהרגשתי זה מאמן שאני אופתע אם יחזיק שתי עונות.
אידאלית זה היה גז’ארדו, אבל גם הוא הצליח לא מעט בזכות הבסיס שפרנצ’סקולי בנה לו.
כל זה דעתי בלבד ביחס למה שאני מחפש בברצלונה כרגע.
אתה מבין את הקלאש המסתמן, לא?
פלגריני לא היה שעיר לעזאל ולא בטיח, פלגריני פוטר בגלל שאצלכם יש נשיא שלא מוכן שהמאמנים שלו יעשו צחוק מריאל מדריד ואז יגידו במסיבת העיתונאים “זה החיים”. (כמו ואלורדה אצלנו אחרי ליברפול)
תלמד להעריך אותו. הלואי לנו היה פלורנטינו. אם אני מאמן בריאל מדריד הגדולה ואני מודח בשמינית גמר מול ליון האימפריה האדירה מצרפת אני לא צריך לשרוד את היום בלי לדעת שלשכת האבטלה מחכה לי יום למחרת (אני גם מקנא בכם שהוא בעט לאנצלוטי בתחת אחרי שהוא הפסיד ללואיס אנריקה את האליפות ההיא).
הלואי שלנו יגיע מישהו כמו פלורנטינו.
בקשר למאמן שיגיע, בגלל שאין שום מאמן כרגע פנוי אני יחזור על הגישה שלי שמתנגדת לפיטורים של מאמן באמצע עונה. זה לא חוק ברזל או קדוש אבל כרגע ללא ברירה צאבי צריך לסיים את העונה.
אני מפחד יותר מהמחליף שלו כי הבנתי שרפא מרקז מתחמם על הקוים. אז אין בי אופטימיות רבה.
אנחנו מדברים על ליון של 8 האליפויות הרצופות, כן? משהו שאפילו פסז לא מסוגלת לעשות. נכון שלא היה להם מזל בצ’מפיונס, אבל הם היו מסיימים כל עונה מקום ראשון בבית המוקדם. קבוצה חזקה מאוד.
לא מזלזל בהם, אבל בשום שנה הם לא צריכים להדיח את ריאל הגדולה.
זה הגישה.
פלגריני לא היה שעיר לעזאזל, פשוט לא היה מאמן מספיק טוב לריאל. בטיס או סביליה הוא יכול להיות מאמן טוב בשבילם, אבל זה תיקרת הגג שלו. לא יותר מזה. אתה באמת רוצה אותו בברצלונה?
ב-2003-04 הם סיימו מעל באיירן עם 1-1 בבית וניצחון חוץ 2-1.
ב-2004-05 הם סיימו מעל יונייטד עם 2-2 בבית והפסד 2-1 בחוץ.
ב-2005-06 הם סיימו מעל ריאל עם 3-0 בבית ו-1-1 בחוץ.
ב-2006-07 הם סיימו מעל ריאל עם -2-0 בבית ו-2-2 בחוץ.
מדובר על קבוצה שהייתה חלק מהטופ האירופי נכון לזמנו.
טל אם ליון הגדולה היתה פוגשת את ברצלונה עם פפ צאבי ואיניסטה ומדיחה אותנו אתה היית מתנחם בזה שהם הדיחו אותו כי הם קבוצה גדולה?
אני לא מערער על זה שהם היו קבוצה טובה. אני מדבר על הגישה של ריאל.
הוא נכשל בליגה נכשל בליגת האלופות ונכשל בגביע המלך.
לא מספיק טוב לריאל. כמו שאני כתבתי על ואלורדה בזמנו, זה לא בושה או קלון. הוא לא מאמן גרוע . פשוט לא מספיק טוב לרמה של קבוצה כמו ריאל או ברצלונה. זה לא אות קלון עבורו. 95 אחוז מהקבוצות בעולם הוא יכול לאמן בהצלחה. לא את כולן.
הפסיד 1-0 בחוץ אחרי תיקו 1-1 בבית. מול קבוצה חזקה. אותה קבוצה שסיימה נגדנו בתיקו 1-1 שנה לפני זה בשמינית הגמר.
אנחנו קיבלנו 3-1 מסיטי, 4-0 מפריז, 3-0 מיובנטוס, 3-0 מרומא, 4-0 מליברפול, 8-2 מול באיירן, עוד 3-0 מיובנטוס וגם 4-1 מפריז. וזה עוד בשנים הטובות שהיה לנו פאקינג מסי, אז עברנו בכלל את שלב הבתים. איך אפשר להשוות בין פלגריני לבים כל הזבל שעבר אצלנו? כמו שנדב אמר, וואלורדה עוד נחשב מבין כל אלה למאמן. ופלגיריני טוב ממנו בכל יום בשבוע.
בסדר, בגלל זה מקנא שלריאל יש את פלורנטינו. שים אותו במקום ברתומאו וואלורדה מפוטר יום אחרי רומא.
(שלא לדבר שלא היינו בצרות הכלכליות של היום)
פלגריני מאמן בסד"ג של ואלורדה. להגנתו של פלגריני אני יגיד שהוא נחשב מאמן יותר התקפי. אבל לקרוא לו אנדרייטד זה הגזמה.
הטענה שלי היא שפלגיריני השנוא, טוב יותר מכל מאמן שהיה אצלנו מאז פפ.
פלגריני זה פפ לעומת וואלורדה. ועוד וואלורדה המאמן הכי נורמלי שהיה לנו בעשור האחרון.
מאמן התקפי יותר ממנו, אבל ואלורדה הגיע ליותר השגים ממנו.
לא משנה לי מי יותר טוב חחח. שתיהם לא מאמנים לרמה של קבוצות כמו ריאל או ברצלונה
להיות מובס מול ליברפול בחצי הגמר? עם אחת מ-4 הגרסאות הכי טובות של מסי אי פעם? פלגריני הודח מול ארסנל בחצי הגמר של 2005/06 בצורה הרבה יותר מכובדת. ועם פאקינג ויאריאל.
תן לו את מסי של 2019 וויאריאל שלו גם לוקחת את הצ’מפיונס ב-2006.
לא חושב שפלגריני מאמן על, אבל מאמן שנחשב לזבל אצל ריאל, עדיין שווה יותר מכל מה שהיה לנו מאז פפ. הוא ממש לא “באותה רמה של וואלורדה”. גם עם סיטי עייפה וזקנה מאוד הוא הודח בחצי הגמר מול ריאל על שער עצמי מעפן.
וואלורדה ב2 משחקי החוץ הגדולים שלו אי פעם באירופה: הפסד 3-0 לרומא והפסד 4-0 לליברפול אחרי שתי רמונטדות מהגדולות בתולדות המפעל.
פלגריני בשני משחקי החוץ הגדולים שלו אי פעם באירופה: הפסד 1-0 לארסנל והפסד 1-0 לריאל. כמעט עשה חצי גמר שלישי עם פאקינג מלאגה. פאקינג פרגוסון לעומת וואלורדה.
למעשה - שים את פלגריני במקום וואלורדה, ואני די בטוח שאנחנו לוקחים טרבלים גם ב2018 וגם ב2019.
אשמח לשמוע פירוט.
בברצלונה אין סבלנות לבנות יסודות. כדי לבנות יסודות צריך זמן, ובברצלונה אחרי חודשיים כבר ידרשו את הראש שלו אם הוא לא יביא תוצאות במיידי…
אלו מסוג המאמנים שלא מגיעים לארץ המובטחת (תואר), אבל לפחות יודעים להשאיר בסיס טוב אחריהם. אפילו אם הוא לא יחזיק הרבה, אני מקווה שישאיר אחריו משהו טוב.
קלאש מאוד סביר שנראה הוא נגיד בין דמות מאמן כזאת לנוכל כמו דקו.
צריכים לקחת בחשבון שריאל מדריד לא הביאה איזה ‘מנואל פלגריני2’ במקום הצ’יליני, מאמן טוב לקבוצות צמרת רגילות בספרד, היא החתימה את ז’וזה מוריניו ויש לזה משקל. המאמן הכי טוב שהיה באותם הימים. מעבר לכך, עם שחקנים כל כך טובים שהוא קיבל בקיץ, מה מאמן כבר היה יכול לפספס שם? אני לא חושב שצריך לתת הנחות על הכישלון נגד ליון בליגת האלופות, יש אירועים חיצוניים בכדורגל. ריאל אירחה את הגמר באותה השנה…מה שקורה בשלב הבתים של המפעל אגב פחות רלוונטי. באיירן וריאל מודל 1999-00 יספרו על כך.
פלורנטינו היה בחוץ בחלק מהביזיונות בשמינית הגמר. הוא עזב קצת אחרי שזה קרה נגד ארסנל ואותה קבוצה של תיירי הנרי הגיעה לגמר. גם לעוף נגד יובנטוס ב-2004-05 על הקשקש נניח שזה בסדר. ליברפול מודל 2009 הייתה קבוצה מעולה פשוט הושפלנו. ההדחה נגד ליון היא כישלון עצום, אולי הכי חריף בתקופה הזו.
לא חולק על מה שאתה אומר, אבל “הונחתו” עליו ערימה של שחקנים בתחילת הקדנציה של פלורנטינו אחרי שקלדרון ייבש את ריאל. לא טוען שהוא הצלחה מיוחדת, אבל הסיטואציה בה הוא היה היא לא פשוטה, מבחינת ניהול אגו לדוגמא, בזה מוריניו מצטיין.
לוצ’ו גם כמעט נפל בזה, ובגדול התקפל מול הקלוב דה אמיגוס בבארסה.
אני לא יודע אם התגובה מכוונת אליי. “מסביב” אומרים שרפא בניטס הגיע לריאל מדריד במעמד של סמרטוט ריצפה וניסה ללמד את לוקה מודריץ’ איך לתת פס מהר יותר ואת כריסטיאנו רונאלדו איך לבעוט, והוא היה כישלון רב. מנואל פלגריני פשוט לא ממש עמד בציפיות. בכוונה שמת מרכאות, הרי מי היה אומר ‘לא’ לכריסטיאנו רונאלדו, קאקה, צ’אבי אלונסו וקארים בנזמה? הוא מדבר על זה שהיה לנו סגל לא מאוזן וזה חארטה בפיתה. לא היה מקום גם לאריאן רובן, כמה כדורים יש על המגרש? וזה בסדר שווסלי סניידר נמכר. אפשר לחשוב שבכל שנה הוא היה כמו בעונת הטרבל של אינטר.
חואנדה ראמוס שנה קודם לכן עשה בליגה הספרדית מאזן של 17 ניצחונות ותיקו בסיבוב שלם למעט הקלאסיקו הארור ואין עוררין שפלגריני מאמן טוב יותר ממנו.