כדורגל ספרדי - שוטף

זו הייתה אמורה להיות עקיצה? כי מה שאמרת נכון מלבד המשפט שלמאמן אין השפעה על צורת המשחק.

אנצ’לוטי מאמן עם יתרונות וחסרונות כמו כולם. מצטיין בניהול סגל, קידום שחקנים, מסתדר עם מה שיש לו ולא ממציא תירוצים. יש לו חסרונות ברורים גם שידועים לכל. בשלב הזה היתרונות שלו מתאימים לנו ואנחנו יכולים לחיות עם החסרונות.

אני באמת חושב את זה , זה מובן מאליו. החברים שלך לפורום במשך שבועות ניסו להסביר לי שזה לא נכון.

אם להיות רציני, קרלו מאמן טוב אבל אוברייטד. ריאל יכולה למצוא מישהו יותר טוב. אבל כרגע הוא מספיק טוב בשביל לתת לריאל אליפות.

באירופה לדעתי המצב היה שונה.

חלוקת כספי טלויזיה בשנה שעברה בליגה

מי שרוצה לראות חלוקת הכספים בשנים קודמות או בליגה השניה מוזמן להציץ כאן

לשם השוואה,
בגרמניה באיירן הרוויחה 95 מיליון, דורטמונד 82 ואז זה יורד בהדרגה.
באיטליה , אינטר הרוויחה 87 מיליון, נפולי , מילאן ויובנטוס באיזור ה 80 מיליון, אחרות 70 מיליון ומטה.
באנגליה סיטי הרוויחה ב 22\21 176 מיליון, לא הרבה יותר מבארסה וריאל. אבל באנגליה זה מאוד שוויוני. האחרונה בטבלה הרוויחה 115 מיליון. ( יותר מאלופות גרמניה או איטליה)

אני לא מסכים עם הרבה דברים שנאמרים אצלינו בפורום וחושב ששופטים אותו לחומרה ולא נותנים לו קרדיט על מה שכן טוב. אנחנו פתחנו עונה עם סגל בעייתי, שהפך להיות יותר ויותר בעייתי בהדרגה כשהתווספו הפציעות, כשבמקביל הכדורגל שלנו משתפר ובשבועות האחרונים ממש כיף לראות את הקבוצה משחקת. על זה הוא לא קיבל קרדיט מחלק מהאוהדים שלנו. הוא לא מקבל מספיק קרדיט על קידום הצעירים ועל כך שהוא מוציא גרסאות מעולות משחקנים.

לגבי צ’אבי, גם לו יש יתרונות וחסרונות. הוא לא חושש לתת את הבמה לצעירים, הוא מוטיבטור גדול ודמות ענקית בחדר ההלבשה, והוא כן הצליח להרים את הקבוצה בתחילת הקדנציה. עם זאת הוא לחלוטין לא מאמן על, ויש לי שאלות כמו האם ה"חינוך" שקיבל תחת פפ לא הצר לו את האופקים מדיי וכשאין לו את הכלים לשחק את הכדורגל שלמד אז הוא אבוד והכדורגל נראה מאוד מפוזר. יש פערים מאוד גדולים בין בארסה עם פדרי ודה יונג לבין בארסה בלעדיהם, למשל, מה שמראה על תלות מאוד גבוהה בסגל השחקנים וחוסר יכולת לתמרן עם מה שיש.

אני רציתי את אלונסו, אבל הוא גם האריך חוזה לאחרונה ואין לו סיבות לעזוב את לברקוזן כשהכל הולך כל כך טוב מבחינתו. אולי זה יקרה עוד בהמשך. כרגע אנצ’לוטי בריאל זה לא אסון, יש לו מה לתת לדעתי.

לא חושב שיש אוהד ריאל מדריד שלא אומר שזו חצי עונה טובה. אני בפודקאסט קלאסיקו אמרתי שבואו נביט הצידה אל עבר הטופ של אירופה, לא חושב שיש קבוצה טובה מאיתנו. אינטר עם מאזן טוב בליגה - אתמול תיקו - סיימה רק שנייה בשלב הבתים, ואין טוענת אמיתית “לכתר” הזה. קרלו גירד הרבה נקודות עם הגאונות של ג’וד בתחילת העונה. הוא לא מקדם צעירים באמת. האוהדים שלנו אומרים שהוא מיושן - וזה נכון, ושהמהלך הזה פזיז. גם אם אפשר להחתים אותו עכשיו ולזרוק אותו עוד שנה ולשלם לו פיצויים - חבל. ברזיל לא באמת “נתנה פייט” עליו. מה היה קורה אם היו מחכים לחגיגה הזו במרץ בתקווה שהיינו במצב טוב בליגה?

חבל שאתה סלחן מדי על 2022/23 שהייתה עונת ליגה איומה, המאבק נגמר בפברואר וזה לא נגד ברצלונה של פפ, וכנ"ל ההתבזות נגד מנצ’סטר סיטי. תראה את התקציר עוד פעם, 4:0 עם פוטנציאל לעשירייה.

אני לא חושב שהמאמן הוא התגלמות כל הבעיות. בעונה הקודמת סבלנו מסגל מאוד מוגבל.

• בנזמה ירד פלאים בכושר וכבר לא היה אותו החלוץ של העונה שקדמה.
  • טשואמני ופדה לא חזרו מהמונדיאל והקבוצה נחלשה משמעותית בקישור.
  • ויני היה היוצר היחיד בזמן שרודריגו לא עושה את קפיצת המדרגה.
  • בנוסף היו את הבעיות הקבועות בסגל שלנו. יכולת ירודה של אלאבה והמגנים.

עכשיו זה לא שאני טוען שהוא מאמן חף מאשמות, גם לו יש חסרונות. כמעט כל מאמן אחר יתן לו נוקאאוט טקטי, אפילו צ’אבי למען השם. אבל כרגע כשאנחנו בונים את הפרויקט זה יותר מתאים ממאמנים אחרים שהיתרונות שלהם זה בהכרח טקטיקה למשל.

קרלו לא מקדם צעירים? זה בדיוק חוסר הקרדיט שאני מדבר עליו. ויני בעצמו התראיין, ולא פעם אחת, ואמר שקרלו קידם אותו המון. רודריגו אמר דברים דומים. אבל עזוב מה הם אומרים, תראה בפועל מה קורה. עם קמא, עם מיליטאו, עם ג’וד שבתחילת העונה שיחק איתו בעמדה שונה לגמרי ממה ששיחקו איתו, וכשנאלץ לשנות מערך עדיין התפוקה שלו לא נפגעה. תראה מה קורה עם ברהים דיאס וכאמור גם שני הברזילאים בהתקפה, או פדה בשנה הקודמת.

עכשיו את הכל אפשר לסובב כדי שזה יתאים לאג’נדה ולקחת ממנו את הקרדיט שמגיע לו, ואנחנו נכנס לדיון אינסופי. אם זה הכיוון אין טעם בדיון הזה, כי האג’נדה שקרלו מאמן מיושן חסר מושג ודפוק שרק ידפוק את הפרויקט הזה פשוט נונסנס בעיניי.

אני גם חושב שמהעונה הבאה, שכבר לא תהיה עונת מעבר, אנחנו צריכים כבר לייצר תארים ובשביל זה יש מאמנים מתאימים יותר. עם זאת אני לא מעורה בכל השיקולים כמו למשל האם צ’אבי אלוסו שהוא המועמד הבכיר של המועדון זמין, אחרי שרק לאחרונה האריך חוזה עד 2026.

בכל אופן אני חושב שבמקום לבוא בגישה של “לא מסתדרת לי במוח ההחלטה שלהם = זו טעות”, צריך לבוא בגישה של “לא מסתדרת לי במוח ההחלטה שלהם = יש סיבה למה הם בכל זאת לקחו אותה וצריך להבין למה”.

המאמן אף פעם לא כל הבעיות. בשורה התחתונה בפוקס סיימנו במקום השני רק כי אתלטיקו חטפה ברגע האחרון. יצאנו ממאבק האליפות במרץ כבר. תראה את מאזן הליגה שלנו מאז המונדיאל - שבעה(!) הפסדים. המונדיאל היה רק לשחקני ריאל מדריד? הוא השתמש באסנסיו? רוב העונה פדה הוצב בכנף. היה שיפור כשרודריגו עלה. אפילו במשחק על החיים ועל המוות בקאמפ נואו התבנקרנו. אם אלאבה לא נפצע באנפילד ונאצ’ו לא עולה - היינו מתפרקים. ולסיום-סיומת: מנצ’סטר סיטי. ההרכב, הכל. לעוף זה בסדר; אפילו להפסיד בתוצאה כואבת. לא ככה. עם איזה 17 מסירות שלנו בעשרים דקות.

המועדון לקח את ההחלטה כי קרלו לא נוראי, מדרידיסטה ונוח איתו. אני מאוכזב אבל מאחל לו ולנו בהצלחה.

תאשים את הסגל. בעונה הקודמת היה לך הרבה שומן עודף בסגל כמו הזאר ומריאנו, שחקנים שחצי מתפקדים וביכולת ירודה.

אם אתה מזכיר כבר את אסנסיו, העונה הקודמת הייתה הטובה בקריירה שלו כך שכן הוא השתמש באסנסיו לא מעט. אסנסיו שחקן מוגבל פיזית ואתלטית ויש גבול לכמה אפשר להתמש איתו ובאילו משחקים. עם כל ההערכה שלי אליו, הוא גם היה שחקן מוגבל והתאים למשחקי בונקר בלבד ששם צריך לרוץ פחות והיתרונות שלו יותר בלטו.

בקיצור להאשים את המאמן זה מאוד קל ונוח, אבל הבעיה בראש ובראשונה הייתה הסגל. אתה לא יכול להתמודד עם סיטי בשיאה עם חצי הרכב לא מתפקד וספסל לתפאורה בלבד. למען השם, הוא היה צריך לזרוק את פאקינג אלברו רודריגז למגרש בשביל שיציל את המולדת כמה פעמים. אתה מבין על איזה סגל אנחנו מדברים כאן? אתה רוצה להתמודד מול סיטי?

עכשיו אנצ’לוטי יקבל קרדיט על זה שקידם את ג’וד בלינגהאם ‘‘הצעיר’’ ? כוכב העל שנקנה בטרליון יורו ? זה שכל העולם חלם להחתים ? :person_facepalming:

אף אחד, כולל בלינגהאם עצמו, לא ציפה למה שהוא מציג אצלנו העונה. התפקוד שלו כשחקן שממלא בצורה אפקטיבית 3 תפקידים קלאסיים הומצא לחלוטין עבורו על ידי אנצ’לוטי. הוא התקדם מקשר סופר איכותי לשחקן שנמצא מעל המשחק בכל משחק בו הוא משחק.

שוב, האג’נדה שלך קודמת למציאות ואתה תמצא סיבות לכל דבר למה אין לאנצ’לוטי קרדיט בכל דבר שקורה בקבוצה. אין לי רצון להיכנס לדיונים כאלה. אם אתה לא מבין בכל זאת למה האריכו לאנצ’לוטי חוזה, אז מתנצל אבל אין לי עוד דרך לעזור.

אם אף אחד לא ציפה למה שילמנו עליו סכום כזה ? למה כל העולם רדף אחריו ?

אם אתה אומר… אז תסביר לי בבקשה מה ג’רארד ולאמפרד שיחקו בשיאם ? לפני 20 שנה בערך להזכיר לך…

אני מבין טוב מאוד למה האריכו, הבעיה שאתה זה שלא מבין וממציא מציאות חדשה.

כי הוא היה כישרון צעיר ואיכותי. יש מלחמה על עשרות כאלה בעונה, אף אחד לא ידע שהוא ישים מספרים כאלה, ואף אחד לא ידע שהוא יתפוס בעלות על הקבוצה כל כך מהר. מדובר בשחקן ששנה שעברה שיחק קשר אמצע רגיל כמו כולם.
לא שאני אומר שבלינגהאם היה עוד אחד מתוך הרבה כישרונות, ברור שהוא היה מיוחד עוד בעונה הקודמת, אבל רחוק ממה שהוא מראה עכשיו.

להזכירך, על האורז של ארסנל ועל פלופ כמו קאייסדו שילמו יותר.

אם אתה מתכחש לכך שבלינגהאם התקדם העונה אז מה אני אגיד לך…

העמדה של ג’רארד הייתה היברידית, אבל העמדה שלו הזכירה יותר קשר בוקס טו בוקס שהצטרף להתקפה. הוא לא היה המוציא לפועל העיקרי של הקבוצה כשהוא גם המספר 10 וגם עם מחוייבות הגנתית. היה את טורס ולא זוכר מי עוד כבר שהיו חלוצים, הוא הצטרף כתוספת, אבל העמדה שלו הייתה קשר. אותו דבר עם למפארד ודרוגבה ולא זוכר מי עוד.

טוב אם אתה מבין למה ממשיכים איתו מה בעצם הדיון?

הסגל של ברצלונה היה מושלם? הם עוד היו צריכים לחבר יותר דברים מאיתנו. לריאל מדריד היה סגל טוב עם קצת עוני בהתקפה, וזהו. היו מספיק אפשרויות מאחורה, בקישור… אין לך טיעון טוב אחד לטובת קרלו אנצ’לוטי למעט “להאשים את המאמן זה קל”. הוא הושפל נגד ברצלונה בינונית בסופרקופה - קארים בנזמה כבש שער מקרי אחרי 0:3 די מובהק שלהם, הוא הפסיד במשחק החשוב בקאמפ נואו, נו די. תסתכל כמה ניצחונות היו לנו בחצי השני. לא ניצחנו אף משחק גדול כמו מסביליה בפיחואן וזה גם כוכבית.

הנה מספרי האימה: 23 משחקי ליגה בחצי השני של 2022/23 - 12 ניצחונות, ארבע תוצאות תיקו, שבעה(!) הפסדים

מבחינתך זה בסדר מה שקרה נגד מנצ’סטר סיטי? הרי שנה לפניכן זה היה נס שבניסים. ובפועל הוא עלה בגומלין באיתיחאד ב-4:3:3 התקפי, ראה שאנחנו לא מחברים שתי מסירות ולא שינה כלום. אפילו ה-4:0, נניח, קורה. בפועל זה היה יכול להיגמר עשירייה. אם אתה מחליף את המאמנים על הקווים עם אותו הסגל (למה לא קמאבינגה לאמצע?!?!! ו-ואלוורדה לימין) - זה בחיים לא נגמר בפער כזה.

לא אכפת לי איך ג’וד בלינגהאם נראה. אני מאוד אוהב אותו. אכפת לי שריאל מדריד תהיה טובה יותר ותנצח יותר. לצורך העניין, לא היה מפריע לי אם היינו משחקים תמיד עם חלוץ טבעי, 4:2:3:1 כזה, וג’וד היה מבקיע עכשיו עשרה שערים ולא 17.

עשרות כאלה בעונה ? באמת ? כישרון צעיר ואיכותי ?
תביא עוד דוגמא אחת כמו ג’וד, לא אבקש עשרות.

כישרון צעיר ואיכותי לא עולה 120 מיליון יורו, ג’וד הוא העברה גלקטית לכל דבר ועניין.

סיטי של פפ רצתה אותו, פפ ויתר כי אמר שהוא רוצה רק למקום אחד, ליברפול הייתה מוכנה להתאבד עליו, קלופ אמר ש 125 מיליון יורו העברה זאת לא הבעיה חשג’וד שווה את זה, קלופ אמר שהבעיה שג’וד רוצה רק לבן ולכן גם ליברפול ירדה ממנו מאוד מוקדם.

אין קבוצה בעולם שלא הייתה מוכנה לשים 120 מיליון על בלינגהאם, ואתה אומר לי עשרות כאלה בעונה, זה רציני ?

ג’ראר(וגם למפארד) שיחק לפני 20 שנה בדיוק מה שג’וד משחק היום, נכון, עם ג’רארד שיחק טורס שהיה חלוץ על שהבקיע יותר מג’רארד, אבל זה לא קשור לעובדה שבלינגהאם וג’רארד משחקים את אותו התפקיד, תפקיד שאתה טוען שאנצ’לוטי המציא העונה…

לא יודע, תשאל את עצמך, דיברתי על ג’וד ועל זה שאנצ’לוטי לא אמור לקבל קרדיט גדול עליו, אתה זה שדיברת על הארכת החוזה של אנצ’לוטי.

יש הרבה שחקנים כישרוניים שיש עליהם מלחמה. אף אחד לא ידע שבלינגהאם יתפתח להיות פרקטית השחקן הטוב בעולם. גם אתה לא ידעת והנה דוגמא לכך

סתם דוגמה לאיך שאתה מתמנגל לפי איך שנוח לך. בינתיים בחצי עונה הוא שומר על מספרים סופר גבוהים.

קשור ועוד איך. הרעיון המרכזי של התפקיד של בלינגהאם שהוא גם החלוץ של הקבוצה, גם מספר 10 וגם קשר בוקס טו בוקס. זה שג’רארד היה מצטרף לעומק ההתקפה זה אולי משהו שמזכיר את מה שבלינגהאם עושה אבל לא בדיוק אותו דבר.

עכשיו גם אם זה אותו דבר בדיוק, אנצ’לוטי שינה את העמדה לבלינגהאם והיא הייתה חדשה בשבילו (אלא אם עכשיו גם תמציא שזה בדיוק מה שהוא עשה בשנה שעברה). על זה לא מגיע לאנצ’לוטי קרדיט? תפתח גוגל ותכתוב bellingham new position, תראה לבד כמה תוצאות יעלו לך.

ובכלל, אתה בעצם מגן על הרעיון שבלינגהאם לא התקדם העונה? מה אתה בעצם רוצה?

חשבתי שהשתלבת בדיון המקורי.

דור אני לא מגן על אנצ’לוטי, כבר כתבתי שיש לו חיסרונות ובכל מה שקשור לטקטיקה זה ממנו והלאה, ומאוד קל לתת לו נוקאאוט טקטי. עם זאת הסגל שלנו בניגוד לאיך שאתה מתאר אותו היה בעייתי וכתבתי באחת ההודעות הקודמות בדיוק איפה היו הבעיות. אני כופר בטענה שהקבוצה צריכה לשחק כדורגל טוב ואם לא אז המאמן אשם. אני יכול לקבל את זה אם הקבוצה בנויה היטב ורצה תקופה, אבל לא אם הסגל בעייתי. במקרה כזה צריך לברר איפה הבעיות בסגל לפני המאמן.

אתה חוזר שוב ושוב למשחק מול סיטי, אנחנו נראינו רע מאוד שם וגם זה אנדרסטייטמנט, אבל אתה משווה בין בוצה שהשקיע מאות מיליונים אם לא מיליארדים כדי להגיע לרגע הזה, לבין קבוצה שכבר שנתיים או שלוש רק הייתה בבניה ובתקופת מעבר. אתה לא יכול להשוות בין שתי הקבוצות עם כל הרצון הטוב. וכן, פפ גווארדיולה הוא גם אחד משני המאמנים הטובים בעולם, הרבה יותר טוב מאנצ’לוטי ורחוק ממנו שנות אור בכל השור להכנה טקטית. תצרף את כל זה ביחד ותקבל את מה שראינו. אם אתה חוב שרק המאמן הייתה הבעיה שם אז תן לי לומר לך משהו: לא!

השקל שלי לדיון. ברגע שמאמן אם זה בברצלונה או ריאל מדריד מסכימים לאמן במועדונים האלו הם נושאים באחריות. אם הם חושבים שהסגל שלהם חלש מידי והם לא יכולים לספק את הסחורה שהנשיא של הקבוצה דורש מהם לספק שיקחו אחריות ויתפטרו. אם הם לא מתפטרים זה סימן שהם מאשרים שהסגל שיש להם יכול לתת את הסחורה.

לכן התירוץ של סגל חלש או פציעות ליכולת של מאמן לא תופס בעיני. זה תקף לצאבי ותקף לקרליטו.

אתה בעצם אומר שהתפקיד של המאמן זה שעיר לעזאזל בפוטנציה. אם דברים לא הולכים טוב - המאמן אשם. לא משנה מה יש לו או אין לו בסגל, הוא הסכים לאמן אז זה אומר שהקבוצה שלו מושלמת ומעכשיו הכל עליו. תשמע גאוני.

לא אני אומר שיש לו אחריות. אם הוא לא מסוגל לתת את הסחורה שילך הביתה כי הוא חושב שהסגל שלו חלש מידי אז הוא כנראה לא מתאים לקבוצה. כל עוד הוא ממשיך לאמן אז הוא צריך לספק את הסחורה. אני לא קובע את החוקים…

אני לא אומר פה משהו שערוריתי כל כך, לא רק עולם הכדורגל עובד זה כך בכל מקום עבודה שמכבד את עצמו. (חוץ מאלו שההסתדרות שולטת שם*

טוב מחר אני אקנה חברת תעופה שלמטוסים שם אין מנועים, לא אהיה מוכן להשקיע כסף ולתקן אותם, במקום זה אני פשוט אפטר את המנהל.

אולי זה עובד ככה בברצלונה, ולכן אתם תקועים במקום כבר שנים. לצערי יש אמון מלא בצ’אבי והם הפסיקו את הקרקס הזה ומנסים לתקן את הסגל. חבל.

אם אתה מראש, יודע שלחברת תעופה למטוסים שם אין מנועים אבל אתה עדיין מבטיח שאתה תוכל לגרום להם לטוס. אז מה לעשות, אתה בין האחראים.

ובוא נפסיק עם העקיצות האלו. זה לא במקום.