אני לא מתחבר להיגיון הזה. זו ההגדרה המושלמת לשעיר לעזאזל. צריך לתקן קודם את הסגל, ואז לתת למאמן קבוצה שבאמת יכולה לעבוד ולצפות לתוצאות. אחרת אתה פשוט תחליף מאמנים כמו גרביים, תפיל על כולם את האחריות, תשלם להם פיצויים ותמשיך להתדרדר. נשמע לי מוכר מאיפשהו, אם אזכר אגיד לך מאיפה.
בסופו של דבר אם ריאל תכשל שנה אחרי שנה פלורנטינו לא ישאר יבש. זה גם לא דיון אישי נגד אנצלוטי. אתם יודעים יותר טוב ממני מה טוב לכם. אבל תאהב את זה או לא. כך זה עובד. גם פפ אמר שאם הוא לא יזכה בתארים יפטרו אותו מסיטי…
אותו מקום שאתה מדבר עליו הדיח קודם כל את ההנהלה (עשר שנים מאוחר מידי) ואחרי זה ירדו למאמן. זה לא דוגמה טובה.
מה לא ברור? מאמן שרואה את המצב הנתון ומסכים לאמן, למעשה חותם על מצב הסגל ואמור לשאת באחריות. זה הסיכון שמאמן בובה לוקח בשביל הזכות לאמן קבוצה כמו ריאל.
מאמנים חזקים כמו פפ או מוריניו דאז באים עם התניות ודרישות, ומתפטרים אם הם לא נענים כי “אי אפשר להצליח בתנאים כאלו”.
כולם רוצים להצליח, המאמן והבעלים, אבל כל אחד מושך את החבל לכיוון שלו.
אני רוצה ומקווה להאמין שאצלינו זה לא עובד ככה. בינתיים האריכו חוזה לאנצ’לוטי על העבודה שלו עם הסגל הצעיר, על העובדה שהוא מביא תוצאות למרות הסגל הבעייתי, וזאת למרות שבעונה הקודמת נכשלנו כישלון כשלא השגנו אף תואר משמעותי.
בינתיים במקום לזרוק את המאמן מתחת לגלגלים, מתקנים את הסגל לאט ובסבלנות. בליסימו. ככה צריכים להתנהל.
שוב, בלינגהאם לא היה שחקן צעיר וכשרוני שהיה רשום בפנקסים של כל הקבוצות כמו נגיד השחקן הברזילאי שברצלונה החתימה עכשיו, בלינגהאם היה מגה סטאר, שחקן על שכולם רצו, קצת כמו האלאנד שעבר לסיטי, כמו שסיטי לא קנו “שחקן צעיר שיש כמותו רבים” כך גם ריאל עם ג’וד, לא חשוב פה הגיל, שניהם רכש של גלאקטיקו לכל דבר ועניין, בלינגהאם הגיע כדי להוביל את ריאל מדריד לא כשחקן צעיר ומבטיח שצריך שקרלו “ימציא לו תפקיד” כדי שנתחיל לפתח אותו.
וכן, לא ציפיתי שמהרגע הראשון הוא יהפוך לשחקן הטוב בעולם ולשחקן של שער למשחק כמו שעושה עכשיו, אבל מכאן ועד לקבוע שהוא היה עוד צעיר שיש כמותו רבים יש תהום ענקית, קנינו מגה סטאר וידענו שמגיע מגה סטאר, כזה שתוך כמה שנים יתמודד על כדור הזהב, למזלנו כבר בעונתו הראשונה הוא מועמד יותר מראוי.
כמה שתנסה אף אחד לא קונה את הקטע של “עוד שחקן צעיר מיני רבים” שאתה מנסה למכור פה כדי לתת בכוח קרדיט לקרלו.
כנראה אתה מדבר מתוך חוסר ידע, כי ג’רארד היה בדיוק כזה, גם למפארד, ג’רארד היה החלוץ השני כשרק טורס לפניו ורביעיית קישור מאחוריו, הוא לא היה קשר מרכזי, אלונסו ומסצ’ראנו/המאן היו הקשרים, כך גם למפארד.
גם כאן שוב, זה לא משהו שאנצ’לוטי המציא, ג’רארד ולאמפארד שניהם היו שחקני קישור מרכזי שהמאמנים שלהם שינו להם את המיקום לשחק בדיוק את התפקיד שג’וד משחק היום, בניטז עם ג’רארד ומוריניו עם לאמפארד הקדימו את קרלו ב 20 שנה.
ג’וד יותר טוב משניהם לכן מצליח יותר, אבל זאת עמדה שקיימת כבר עשרות שנים, לא משהו שקרלו המציא אתמול, בעצם… גם אנצ’לוטי השתמש בזה לפני 20 שנה עם קאקה.
אך סטייק ? אני עדיין מאמין שהסטטיסטיקה תתיישר בסוף, גם אם לא ל 0.4 אז לכיוון 0.6, אם ימשיך ויסיים מעל 0.8 זה יהיה מדהים ומאוד מפתיע, וכפי שכתבתי באותו ציטוט שהבאת יהיו חייבים לתת לו את כדור הזהב מבלי שתהיה בכלל תחרות.
בטח שהתקדם ומאוד, אני רוצה לטעון ובצדק שג’וד לא היה עוד שחק צעיר שריאל הצליחה להנחית אלא רכש גלאקטי לכל דבר ועניין וזאת עוד לפני ה 0.82 שערים למשחק שלו, ואני טוען שאתה טועה בזה שאתה כותב שקרלו המציא תפקיד רק בשבילו, יש כמה וכמה שחקנים ענקים שיחקו את התפקיד הזה.
אני מדגיש שלא קבעתי באמת עמדה אם צריך לפטר את קרלו או לא. זה לא מעניין אותי כל כך. אני רק קבעתי עמדה, אם קבוצה נכשלת והמאמן לא עומד ביעדים אז מה קורה בד"כ.
אני לא חושב, המטריה קצת יותר רחובה מאשר זכית בתואר או לא, לכן זינדין זידאן לא היה מקבל בעיטה בתחת ב-2021, הייתה עונה רצופת תקלות, אבל הוא בחר ללכת. אם קרלו אנצ’לוטי היה “מפסיד” את האליפות אשתקד על חודו של שער או רק בגלל היכולת הבינונית של קארים בנזמה, הביקורת הייתה מתונה. גם לא כל מאמן הוא בובה במקצוע. יש את רפא בניטס ואת קרלו אנצ’לוטי ויש את ז’וזה מוריניו שאפילו קיבל חלוץ בחודש ינואר - עמנואל אדבאיור, הוריד את איקר קסיאס לספסל עוד לפני הפציעה. גם זידאן קבע דברים, לא הכל, אבל פרלאן מנדי זה לחלוטין רכש שלו, הוא שיחק כמה שבא לו עם מרטין אודגור ועוד.
אתה - חנן - מגיב כאילו זרקו את ריאל מדריד בפריימרליג וביקשו ממנה לגבור על האימפריה מנצ’סטר סיטי ועל ליברפול שלמעט העונה שעברה רוב הזמן היא קבוצת טופ. זו כולה הליגה הספרדית הבינונית.
אין לי בעיה לתת לקרלו המון נקודות זכות על ג’וד על אף שזה בעיקר השחקן עצמו עם הרצון העז להתחבר וללמוד כל דבר גם אם השפה לא מצליחה בינתיים. אבל זה לא קשור בשום צורה לשני דברים:
- הכישלון העצום בעונה שעברה. עצום, חד משמעית.
- העובדה שהחוזה הוארך עוד בסוף דצמבר. למה לא לחכות עוד חודשיים, קרלו היה בורח?
אוקיי תקרא שוב פעם את זה.
ברור שהוא לא עוד כישרון, אלא שיש פער בין העונה הקודמת לנוכחית. בשנה הקודמת הוא היה הכישרון הכי גדול בעולם נניח, השנה הוא משחק ברמה של השחקן הטוב בעולם arguably.
יופי, על זה גם מגיע קרדיט לאנצ’לוטי.
אם ממש מפריע לך שכתבתי המציא תפקיד, אז תחשוב שכתבתי שינה תפקיד. למרות שלדעתי שוב פעם זה שונה מהדוגמאות שהבאת. זכור לי שכאן, בתקשורת, בטוויטר ובכל מקום אפשרי זעקו על כך שאיך יתכן שריאל מדריד פותחת עונה בלי חלוץ ומאיפה יגיעו השערים. הוא לא זעק, הוא מצא פתרונות. על זה אני נותן לו קרדיט. וזה עוד בלי להזכיר שויני ורודריגו לא באמת הגיעו לעונה (האחרון עד לאחרונה).
אני לא חושב שאתה מדבר מפוזיציה משום שאתה טוען טענה שכל הפורום טוען אותה. אני מודע לכך שנהוג לפטר מאמנים כשקבוצה לא מצליחה, רואים בהם שעיר לעזאזל וזורקים עליהם את כל האחריות, אני לא אוהד כדורגל יומיים. מה שאני טוען שזה דבר אידיוטי, ונועד כדי לתת לאוהדים איזושהי תקווה ושההנהלה משנה דברים.
רוב המאמנים שמוחלפים פוטרו ממקום אחר, זה לא שמחליפים אחד במישהו יותר טוב. זה פשוט המשחק, רק שבעיניי מדובר במשחק מטומטם. המאמנים האלה לא בהכרח בטוחים בסגל, לא כולם חושבים שהם יכולים לזכות בצ’מפיונס או בליה, הם פשוט מחפשים עבודה וכשנופלת הצעה אז לוקחים אותה כי זה עדיף על לשבת בבית בלי הכנסה.
אל תזלזל בליגה שלנו, גם לא זו של שנה שעברה.
נכון שאין בה אימפריות, אבל גם אנחנו היינו בתחתית של הגלגל בדיוק כמו ברצלונה. לשמחתינו אנחנו נמצאים כרגע בעליה, אבל כרגע חשוב לנו יותר לבנות בוצה מאשר לדפוק תיארים, וכנראה גם בגלל זה אנצ’לוטי לא פוטר.
עכשיו לשאלתך למה חתמו עם אנצ’לוטי כל כך מהר ולא חיכו? לא יודע, לא מעוה בכל השיקולים.
חנן אני לא צריך להזכיר לך איזו קבוצה אתה אוהד, ומעבר לכך, צריך לבדוק את איכות הסגל. טוב שלא הרמת לו על האליפות ב-2021/22, מותר להגיד שבאותה נקודת זמן לא הייתה לנו יריבה? ואתה זוכר איך אתלטיקו מדריד נראתה בחצי הראשון של 2022/23? היא הפסידה לנו במשחק בית ללא קארים בנזמה, הייתה קבוצה אומללה. הפכת את קרלו אנצ’לוטי לאחד שהוציא מים מהסלע, בחייך. הוא היה רחוק שער אחד שספגה אתלטיקו ברגע האחרון מלסיים במקום השלישי. אתה מתעלם מכל הטיעונים שאני מעלה כאן על העונה שעברה הכושלת שרובם כמעט מתייחסים לליגה. אני יכול להוסיף את זה שקרלו לא נתן לוויניסיוס לנוח ובטח לא ניסה לחנך אותו ולגמול אותנו מהריבים ומהשטויות. סיימתי
טוב, אם סיימת אז סיימת, נסכים שלא להסכים. אני מוצא היגיון בהחלטות של המועדון וחי בשלום איתן. אם תרצה להמשיך בהזדמנות אחרת נמשיך.
מגיע.
שאלה, למה אתה רוצה את דייוויס עונה הבאה ? למה לא לתת קרדיט למנדי שהיה חלק ממהרכב הראשון שהביא אליפויות וצ’מפיונס ?
התשובה שתתן לי על מנדי זה בדיוק למה כולם פה לא רוצים את אנצ’לוטי, זה לא שהוא לא מאמן טוב, הוא כן, אבל רחוק מהטופ, וזה לא מתאים לריאל, כמו שאנחנו רוצים שחקני טופ לכל עמדה אנחנו דורשים גם מאמן טופ ולא בובה על חוט של פרז שעושה מה שאומרים לו ושותק ומשאיר את כולם מרוצים.
אני חושב שכדי לשחק בהרכב של ריאל מדריד, אתה צריך להיות אחד מבין שלושת השחקנים הטובים בעולם בעמדה שלך. כמובן שזה האידיאל ולפעמים זה לא מתאפשר, אבל השאיפה היא לשם. ברגע שנפתחת אופציה, אתה תוקף. כל עוד אין אופציה, אתה מסתדר עם מה שיש. ככה לפחות עובדים אצלינו במועדון להבנתי.
מנדי הוא רכש כושל, אבל הוא רכש כושל של ריאל מדריד ולכן הוא משחק. תהיה סמוך ובטוח שמחר אף אחד לא יאריך לו את החוזה, ועובדים על למצוא מחליף עבורו שמתאים לאידיאל.
לגבי המאמן - זה מצב יותר מורכב. למעט קלופ, ואולי צ’ולו, לדעתי, אין מאמן מושלם היום (ויסלחו לי אוהדי ברצלונה על הפגיעה בכבודו של פפ). לכולם יש יתרונות וחסרונות. היתרונות של אנצ’לוטי מתאימים יותר לשלב בו הקבוצה נמצאת כרגע, ולכן אנחנו ממשיכים איתו. כאשר היתרונות שלו, שבעיקר מדובר על קידום הסגל, יהיו לא רלוונטים, יהיה אפשר להביא מאמן מתאים יותר. מאמן מתאים יותר בתקופה הבאה יהיה מאמן שלאו דווקא מקדם את הסגל, אלא טקטיקן שמוציא כדורגל מקסימלי מהסגל הקיים.
אולי זה נשמע שאני עף על ההארכה הזאת של אנצ’לוטי, אבל המציאות היא שאני ממש לא. אפשר לחזור להודעה הראשונה בנושא בפורום שלנו ולראות בדיוק מה כתבתי. אני הייתי בטוח, למרות שהאריך חוזה, שצ’אבי אלונסו יאמן אותנו בעונה הבאה. הסיבה שרציתי אותו היא שלדעתי בעונה הבאה כבר אנחנו לא נהיה בשלב הנוכחי של הבניה, אלא נגיע לשלב שבו הציפיות מהקבוצה יהיו להיות בשיאה ולהביא תיארים. עם זאת, במועדון בחרו להאריך, וכנראה שיש להם את הסיבות שלהם. או שאלונסו בחר להישאר שם, או שבמועדון רואים מה כן יש לו לתרום עדיין למערכת ומרוצים מהכדורגל שמציגים בינתיים, או שיש סיבה אחרת שבכלל לא הצלחתי לחשוב עליה ולהבין אותה.
אתה דורש מאמן שלא יהיה בובה על חוט, אבל בינתיים זה עובד לנו בנזונה. אתה זה שמעריך את הסגל שלנו יתר על המידה, אני לא צריך לספר לך איך זה הולך בינתיים.
בכללי, היחיד שאני אסמוך עליו שיקח את המועדון ויקבל החלטות בנושא הרכש הוא קלופ. לא חושב שמחר יגיע לפה מישהו שיעשה עבודה שאפילו קרובה למה שההנהלה שלנו עושה. כל עוד שזה לא קורה, יש קרדיט אינסופי להנהלה לעשות מה שהיא חושבת. זה עובד לנו נהדר.
המשחק של גירונה היום הוא קריאת השכמה אחרונה לכל מי שחושב שהיא רק תפסה רצף טוב.
יש פה מועמדת לאליפות. נקודה.
היא מפגינה אופי בהרבה משחקים ונראית טוב יותר מ2 הגדולות.
יכול להיות שהיא תיפול מהרגליים בסוף אבל איך שריאל וברצלונה נראות, הם יותר קרובות לאיבוד נקודות ממנה.
מחצית שניה לא היה לה אוויר והיא נתפסה לאורך כל המשחק עם המכנסיים למטה בהגנה.
אני עדיין חושב שהם יתנו לנו פייט עד לסוף וכרגע מאוד חושש מהם.
גם אני צפיתי במשחק. הם היו זוועה במחצית השניה ובכל זאת ניצחו. כבר לא מפתיעות אותי כל הרמונטדות האלה העונה. כל משחק שני שלה זה ככה…
מה שכן מפתיע זה 4 שערים גם מול אתלטיקו של סימאונה, וגם מול בארסה בסיבוב אחד.
היכולת של קבוצה להחזיק מעמד תיבחן במרץ ואפריל, לא אחרי הפגרה. גם עד כה היה להם יחסית “מזל” עם פציעות (בטח לעומת ריאל ובארסה).
לא פוסל אותם בכלל, אבל אני ממש מחכה לראות אם הרצף ימשיך.
סקר המארקה לסיכום הסיבוב הראשון:
-לא פחות מ-71% אומרים שריאל מדריד תזכה באליפות| 17% לג’ירונה הסינדרלה| רק שישה אחוזים לברצלונה, אתלטיקו מדריד רק עם שני אחוזים ואתלטיק בילבאו (4%) לפניה. הצביעו כמעט 50 אלף.
-קרוב ל-40 אלף אוהדים הצביעו בסקר ה-MVP: ג’וד בלינגהאם צועד בראש עם 80%! והבא בתור אחריו - ג’וד עם פי 16(!) מאנטואן גריזמן לו יש חמישה אחוזים. סאביניו מג’ירונה ואינייאקי וויליאמס עם 4%. איסקו עם 3%.
-הרכב העונה: 93% הכלילו את ג’וד בלינגהאם, 76% את אנטוניו רודיגר, 45% את דני קרבחאל ו-32% את פדה ואלוורדה - אלה השחקנים שאני בחרתי מריאל. האקס איסקו עם 67%. נציין כי אנדריי לונין בין האפשרויות לאיש בין הקורות - נבחר שוערה של לאס פלמאס.
נציין כי שאלו שם גם מי הקבוצות שירדו ליגה - האם סביליה?, מה הרמה הכללית עד כה בלה-ליגה וכן מי הקבוצה שסבלה הכי הרבה מטעויות השיפוט.
בלי שחקני נבחרות, בלי אירופה על הראש, בלי צ’אבי. זה לא מפתיע שאין שם פציעות רציניות.
מי שרואה את סוסיאדד וסלטה, נראה שאייהן קרע את הצולבת. יחכו לאישור ב mri.
עד עכשיו זו היתה אולי העונה הטובה ביותר שלו, בעיקר מבחינה פיזית. טירני, המגן הפותח, היה פצוע במשך חודשיים והוא מילא את התפקיד כל הזמן הזה.