פה אין ספק שיש עבירה, רק אבסורד שהשופט ראה על המסך את עצמו רואה את העבירה מקרוב יותר ומחליט להבליג.
לגבי הגול של ויניסיוס, מה שהשופט לא ראה זה שאת התנועה של היד לכיוון הכדור. לא יודע במאה אחוז מה זה אומר, אבל את זה הוא לא ראה.
פה אין ספק שיש עבירה, רק אבסורד שהשופט ראה על המסך את עצמו רואה את העבירה מקרוב יותר ומחליט להבליג.
לגבי הגול של ויניסיוס, מה שהשופט לא ראה זה שאת התנועה של היד לכיוון הכדור. לא יודע במאה אחוז מה זה אומר, אבל את זה הוא לא ראה.
100 אחוז לא עבירה לפי החוקה. אם תביא ציטוט מהחוקה שמחזקת את הטענה שלך, אולי אשנה את דעתי.
חיפשתי בכל החוקה את המילה face וזה מה שיצא:
In addition, a player who, when not challenging for the ball, deliberately
strikes an opponent or any other person on the head or face with the hand or arm, is guilty of violent conduct unless the force used was negligible
אני לא חושב שהסטירה הייתה מכוונת, וגם לא הייתה חזקה.
גם אתה, תביא ציטוט מהחוקה שאומר שסטירה קטנה בפנים היא עבירה. כי על סטירה כזאת בכתף או בגב לא שורקים אף פעם. למה הפנים שונות משאר הגוף?
מה מה מה?
אתה רציני?
אם פפה או ראמוס היו מחלקים קאפות בפנים זה היה מקובל עליך?
לתת כאפה לפנים לא דומה בכלל לקאפה בכתף, זו הסיבה גם שעל קאפה בפנים אתה יכול לקבל אדום, אולי כדאי שתנסה את זה.
בקלאסיקו נשרקה לזכותכם עבירה של בילינגאהם על קאפה לפנים, התלוננת אז?
האירוע היחיד שאפשר לדבר עליו זה היה של ויניסיוס, ראיתי את השער מאיזה 5 זוויות ועד עכשיו איו לי מושג איפה הכדור פגע.
פפה וראמוס זה קאפות קצת יותר רציניות.
אבל בחוקה אין הבדל בין מכה לפנים לבין מכה בכתף או בתחת מלבד הקטע שאני ציטטתי.
אני מצפה שאם כבר המקרה נבדק בואר, אז הם ינהגו לפי החוקה ולא לפי שריקה אוטומטית שכל נגיעה בפנים זה עבירה.
בעיתונים ממשיכים לחפש שערוריות במשחק הזה וגם מוצאים. למשל מציגים את המרפק שויניסוס נתן לראש של המגן במהלך המשחק, ולא נבדק בואר.
אין חוק שאומר שאסור לגעת בשוער ברחבת ה 5 אבל עדיין שורקים על כל נגיעה, יש דברים שפשוט מובנים מאליו, לתת לשחקן כאפה בפנים זה עבירה, לא מבין על מה אנחנו מתווכחים.
דמיטרי, אחרי המרפק של ויני היה גול? במקרה של יד שלא נשרקה והמהלך לא הוביל לגול לא בודקים בואר, אבל אם המהלך כן מוביל לגול כמובן שיבדקו.
ולמה אתה מתעקש על נגיעה בפנים? למה לחפש את המילה face בחוקה? אם היו מכשילים את ג’וד בצורה יותר קונבציונלית עם נגיעה ברגל היית מחפש leg? הואר פירש כעבירה במהלך שהוביל לגול ולכן נבדק.
עזוב בצד שאני מסכים איתך במאה אחוז שלא הייתה עבירה, אבל כל הגישה שלך לזה סובייקטיבית מהיסוד ואתה מנסה בכוח למצוא צידוקים בחוקה. תגיד שלדעתך לא הייתה עבירה כי ליטוף זו לא עבירה (ושוב, אני מסכים לחלוטין), אבל כל ההתפתלויות האלה סביב נגיעה בפנים כן לא בחוקה זה ממש אבל ממש לא טיעון.
אבל זה מה שהוא ניסה להגיד. היה מגע שלא מצדיק עבירה, אז הוא חיפש האם מגע שאינו מצדיק עבירה לכיוון הפנים מוחרג משאר המקרים כפי שאחרים פה טוענים ולא מצא צידוק בנוסף לזה שהוא לא מוצא היגיון.
אין בעיה אז שיגיד בפשטות. לא צריך ללכת לחוקה כדי לטעון שהקשקוש הזה הוא לא עבירה אלא הצגה של ג’וד.
זה בסדר גמור שלדעתכם זה לא עבירה או שהמשחק צריך להיות יותר אגרסיבי… זה לא משנה את העובדה שזאת שריקה לגיטימית ולפי החוקה ואיך שהכדורגל מתנהל זה עבירה.
מעבר לזה דווקא מכות לפנים צריכות להיות מוחרגות רק לפי הגיון, מכה באוזן לא הכי חזקה ואתה מאבד כיוון לגמרי… כנל אצבע לעין או מכה לאף. וזה כשאין לכם באמת מושג כמה חזק נשלחה היד של שחקן אלמריה… אתם סתם מנחשים.
אני לא חושב שכל מכה קטנה לסנטר זה עבירה אבל זה בהחלט לא מה שהיה שם אתמול.
כן, אני חושב שזאת לא עבירה אלא הצגה של ג’וד .
הלכתי לחוקה כדי לבדוק שנגיעה בפנים לא שונה מנגיעה בחלק גוף אחר כי טענו פה אחרת.
נגיעה כזאת בכתף לא שורקים, אז גם פנים לא צריכים לשרוק.
מקבל.
תסלח לי אבל זו היתממות,כולנו מכירים את השריקות האלה,זה קורה הרבה פעמים במשחקים,כולל במשחק הזה שאתה בטוח זוכר,לפי כל התקדימים של השנים האחרונות זו עבירה,במקרים הזויים זה גם צהוב שני ואדום.
הכי אני אוהב את הטענות שאומרות שכדורגל נהיה משחק של כוסיות וזה בחיים לא עבירה אבל אז מתלוננים שלא נשרקה עבירה של רודיגר בפנדל שקיבלנו,כאילו יד לפנים זה יותר כוסית מזה ששמים עליך קצת ידיים ומקדימים אותך בעלייה לראש כמו שקורה בכל קרן בערך,לפחות תהיו עקביים.
בשבילי גם העבירה השניה על בלינגם וגם העבירה של מוטה על בוסקטס הן הצגות. אין מספיק עוצמה בסטירה כדי להפיל ככה שחקן.
נראה בהמשך העונה האם ברצלונה תקבל שריקה לטובתה כל פעם שמישהו נוגע בפנים של שחקנה . אני אדרוש צהוב ליריב בכל ליטוף כזה כי על בלינגם נתנו.
בשבילך זה לא,בשביל שופטים בדרך כלל זה כן.
שוב נשאלת השאלה - האם זו עבירה של 100% וטעות בוטה של השופט? השופט ראה את המהלך והחליט לא לשרוק, אבל שופט המסך טען שהוא טעה בוודאות.
תיארת בדיוק את מה שקרה,הואר חושב שזו עבירה של 100% ולכן התערב,כל מי שרואה כדורגל בעשור וחצי האחרונים יודע שבדרך כלל שורקים על הנגיעות האלה בפנים,צהוב זה מוגזם אבל הצהוב הוא לא העניין פה,אלא העבירה עצמה.
כמה אמוציות סביב כמה החלטות שיפוט… אלא אם ברור שיש כאן שחיתות לטובת ריאל מה שקשה להגיד (אבל נוח לבעלי אינטרס לרמוז), נראה לי כל כך מיותר להמשיך לדוש, כי אף צד לא באמת מנסה להשתכנע מטיעוני הנגד.
אין פה טיעוני נגד… המצב הזה הוא 100 אחוז עבירה ונשרק כמעט כל פעם שהוא קורה. יש פה כמה משתמשים שרוצים להזביר לנו שאם הם היו מחליטים על הכדורגל אז זאת לא הייתה עבירה בספר שלהם.
לטוענים נגד- אפשר לקרוא לזה ליטוף כמה שאתה רוצים וכמה שזה ימשיך לשרת את “הנרטיב” שלכם. בפועל אין לכם מושג מה הייתה העוצמה של זה ואיפה הוא פגע.
אבל כבר עניתי לך על זה… הכי סביר זה שבזוית שעמד השופט הוא לא ראה מגע וחשב שג’וד סתם נפל… מכשעבר לואר הוא ראה מזוית אחרת ויש מגע, אז הוא תיקן ושרק לעבירה
קח בחשבון שהשופט בנאדם… יכול להיות שהוסתהה לו הזוית כמו שאמרתי וגם כול להיות שהוא היה מרוכז ברגליים של השחקנים ולא הסתכל לכייון הראש
אתה סתם מנחש כמה חזקה הייתה המכה. על סמך זה לטעון שזאת הצגה ו100 אחוז לא עבירה זה קצת מצחיק.
אחרי היד של ויני קל מאוד לנחש איך תגיב… סטנדרט אחד למדריד וסטנדרט אחר לברסה.
אנחנו צופים בלפחות 4-5 משחקים בשידור ישיר כל שבוע, 20 משחקים בחודש וכ 240 משחקים בשנה בשידור ישיר, וזה המינימום של אוהד כדורגל ממוצע, בכל המשחקים האלה פגיעה בפנים כמו שקיבל ג’וד נשרקת מיד ללא יוצא מהכלל, בדרך כלל השריקה גם מביאה לכרטיס צהוב(כמו שהשופט נתן אחרי ששינה את החלטתו אחרי התערבות ה var).
אז אני לא מבין מה הטענות לשופט ? זאת עבירה שתמיד נשרקת ללא יוצא מהכלל.
אם יש לכם בעיות אז הבעיות הן עם החוקה ולא לצעוק ה’‘שופט מושחת’’ כמו צ’אבי.