אין לי מצב רוח היום להמשיך עם זה.
בפעם הבאה שאראה נגיעה בפנים של שחקן שלא נשרקת, אחזור לזה ואחפור לכולם בראש עד שירחיקו אותי מהפורום.
תשמע, אתה לא תאיים עלינו בקרב חפירות ! יש לנו בצד של ריאל חפרנים בלתי נלאים, חפרנים מדופלמים שזכו בתחרויות בינלאומיות נחשבות ! עברנו את קרבות החפירות של זידאן נעבור גם אותך
הכוונה שאין סיכוי שמי שרואה כדורגל יאמין שנגיעות כאלה לא נשרקות, אם אתה מסכים עם זה שצריך לשרוק נגיעות כאלה או כמה הנגיעה הכאיבה זה לא משנה וזה בכלל דיון אחר, השאלה היא אם לפי הנורמה נגיעות כאלה נשרקות או לא, אם נשרקות אז אי אפשר לבוא בטענות לשופט.
האמת היא שכולנו פה מדברים מפוזיציה.
אני הייתי בטוח בריפליי הראשון שהשער של ויניסיוס יפסל. גם בריפליי השני. אני הייתי פוסל את השער או לפחות לא קורא לשופט לראות את זה בואר. בשער שנפסל לאלמריה ברגע שהראו את המקרה עם ג’וד ידעתי שהוא יפסל.
אני מרגיש שאי הפסילה של השער שויניסיוס כבש היה התחשבנות עם השריקות שקדמו לזה במהלך המחצית הראשונה. הוא התמאנייק איתנו ואיכשהו החזיר לנו פה.
אוהדי בארסה, אין לי ספק שתתלוננו בעתיד על עבירות דומות למה שג’וד קיבל, ולא רק בגלל המקרה הזה אלא בגלל שסביב השיפוט סובבים הדיונים שלכם בלי קשר. אני אישית נהנה לראות את התסכול של אוהדי בארסה ברחבי הרשת בימים האחרונים, וזה כולל את צ’אבי ולאפורטה העלובים.
כשמדובר בעבירות אני אף פעם לא בפוזיציה, לא הייתי שורק 90 אחוז מהעבירות שנשרקות במשחק ממוצע וציינתי את זה פה במליון הקשרים. לא מעניין אותי אם זו בארסה או ריאל, שונא צוללנים מכל הקבוצות. טוהר המשחק מבחינתי הוא מעל האהדה.
עם זאת, מודע לכך שאני בדעת מיעוט רוב הזמן. כפי שטיטי ואחרים ציינו - עובדתית, עבירות כמו הליטוף על ג’וד אלה דברים שנשרקים כמעט תמיד. אני יכול לחיות בחלום האוטופי שלי עד מחר, בסוף זה פאול לפי רוב השופטים. למדתי לקבל את זה למרות שאינני מסכים. ועדיין מדי פעם אציין שמה שכמעט כולם רואים כעבירה זה בעיני לא עבירה.
רק לשים זאת על השולחן, אזכיר כתבה ישנה שקראתי בימי תחילת דרכו של מסי, ובאותה עת הוא נהג ליפול תיאטרלית נוסח הרפרטואר של בוסקטס. פפ אמר לו שמומלץ לחדול מכך, כי זה יעיב על הגדולה שלו, ומסי שינה דרכיו. עם השנים שופטי הליגה תמיד התייחסו למסי כחייב הגנה וכל עבירה וספק עבירה נשפטו לחומרה, בלי שמסי יצטרך להציג מה שחטף.
מבחינתי הפרשנות של מהי עבירה חייבת להתייחס לשינוי המצב בעקבותיה, כלומר האם מבצע הפעולה הפיק יתרון בזכותה, לא פחות ממידת הכוונה ה"פלילית" לפגוע. הרי כאשר שחקן מגן מנסה להגיע לכדור בלבד, והכדור מוסט על ידי התוקף כך שהמגן פוגע בתוקף- אין כוונה לפגוע אבל ברור שזה פאול. מצד שני אם יש נסיון לפגוע ממנו התוקף מצליח להתחמק- אין מקום להעניש בחומרה בעיני (מעין no harm no faul).
הרוב המכריע של העבירות בכדורגל הם לאחר שהשחקן עם הכדור הבין שהוא איבד אותו והאופציה היחידה לצאת “עם הכדור” מהמהלך היא ליפול ולהתפלל. לרוב זה עובד וזו הבעיה הגדולה - יש תמריץ לעשות הצגות (קרוס רב אמן בתחום, כריסטיאנו גם היה מהמדופלמים).
מסי הוא דוגמה טובה לשחקן שלא היה נופל פשוט כי הוא ידע שהוא יכול להמשיך וכנראה שהאופציה הזו עדיפה לו מליפול (כי הוא מסי).
עד היום אני תמיד צוחק עם החבר’ה שהכלל שמנחה אותי אם הייתה עבירה הוא מאוד פשוט - האם מסי היה נופל פה? אם לא, אין עבירה.
לזה התכוונתי כששאלתי אם זו עבירה של 100%. אם זה נתון לשיקול השופט, הVAR לא יכול להפוך החלטה.
זו לא היתה עבירה בעקב אכילס, שהשופט יודע שזה אדום. אם זו עבירה שהשופט יכול להחליט האם לדעתו היא מספיק חמורה או לא, הVAR לא יכול להתערב לו בהחלטה.
כל החלטה שהVAR הפך חייבת להיות מוחלטת.
ממש לא נכון, רוב התערבויות ה var הם שיקול של השופט, רק ששופט הטלוויזיה יש לו שיקול אחר ומודיע לשופט המגרש שיבוא לבדוק ורק שיקול דעתו של שופט המגרש היא הקובעת, ה var לא יכול להפוך החלטה כזאת, רק להעיר לשופט שאולי יש טעות בשיקול הדעת, בדברים מוחלטים כמו נבדל והאם הכדור עבר את הקו לא קוראים לשופט לצפות באירוע כי אין שיקול דעת.
אתה יצאת מנקודת הנחה שהשופט ראה את זה והחליט שזו לא עבירה, כפי שכבר טענו זה לא בהכרח המקרה, יתכן שהסתכל לכיוון הרגליים, יתכן שבמקרה לא שם לב. בכל מקרה אם ראה והחליט שלא עבירה כנראה שלא היה משנה את דעתו לאחר התערבות הואר.
ובכלל, כמו שכבר טענתי באחת ההודעות הקודמות בדיון - דין יד שהובילה לגול לא כדין יד שלא הובילה לגול, לא יודע למה זה צריך להיות שונה במקרה של עבירה שהיא לא יד.
דקה 36 כעת.
מאיורקה 3 - 0 ז’ירונה.
המלצה מחבר בפעם הבאה תציין שזה מסגרת של גביע. הורדת לי את הלב לתחתונים… חשבתי שזה ליגה. רצחת אותי עכשיו. חחח
טוב כנראה שהפעם הבאה תקרה רק בשנה הבאה… אגב, הם חזרו ל3-2 בסופו של דבר.
אני מקווה שזה יאט אותם טיפה גם בליגה. הבנו תקטע, יאללה שישחררו קצת.
טוב אז לאחר שפספסתי את המשחק האחרון של ריאל מול אלמריה, סוף כל סוף מצאתי הערב את הכמה דקות לצפות בתקציר, כולי סקרן אחרי כל הבלאגן התקשורתי סביב השיפוט. ומה אני אגיד? עשו מהעכבר הר. אם זה לא היה ריאל מדריד אף אחד לא מדבר על שערורייה, הסיבה היחידה שזה בכלל בכותרות זה רק כי זו ריאל מדריד ויש לאחרונה איזה קטע חדש שאוהבים להגיד שהשיפוט תמיד בעד הגדולות.
בסה"כ היו 2 החלטות VAR במחלוקת, כאשר באחת מהן ההחלטה הייתה בבירור נכונה (תרצו או לא, העבירה על בלינגהאם נחשבת לעבירה על פי ספר החוקים), וההחלטה השנייה היא מקרה קלאסי של כל החלטה לגיטימית, פשוט מקרה גבולי וזהו. עד עכשיו אין לי מושג אם היה יד או לא.
להפוך את זה לשערוריית שיפוט? לאפורטה עושה מעצמו צחוק, תסלחו לי. הקטע הוא שזה כנראה יעבוד לו, הרי ברור שכל המטרה שלו זה להפעיל לחץ על השופטים. ובין אם הם ירצו או לא, הדבר הזה יישב להם עכשיו טוב טוב בחלק האחורי שם בראש. לדעתי הוא צריך להיענש על הפעלת לחץ בלתי סביר עם קנסות וכו’.
אם היו שואלים את קרלו אנצ’לוטי על משחק בו ברצלונה נהנתה כביכול מטעות שיפוט, הוא היה עונה בג’נטלמניות שזה לא מתפקידו, מעביר שאלה, כנ"ל זינדין זידאן בזמנו. רק לצ’אבי הליצן מותר להגיד מה שהוא רוצה כאילו זו הסיבה לפערים בין הקבוצות העונה בליגה. כנ"ל ז’ואן לאפורטה, לדעתי הוא עושה מעצמו צחוק. אני כן סולד ממה שעושים בערוץ הטלוויזיה של ריאל מדריד שזה כבר הפך למגמה (יש רק שופט אחד שהוא צריך להיות מחוק וזה מנו דה בורגוס ואני שמח אם היו מקרינים ללאפורטה את הקלאסיקוס האלה - הסופרקופה ב-2017-18 שריאל מדריד טיילה בקאמפ נואו אז אף אחד לא זוכר את הפנדל השערורייתי ללואיס סוארס וגם הצהוב לכריסטיאנו רונאלדו, וגם ב-2019-20 עם שני פנדלים אלפיים אחוז ברחבה על רפאל ואראן).
ועוד החוצפה היא לעשות את זה שיש את פרשת נגריירה - ואף אוהד ריאל מדריד שפוי לא חושב שברצלונה קנתה שופטים וכן הלאה, אבל יש נתונים מסוימים (שנתיים בלי שהורחק שחקן, יחס פנדלים 19:1 בעונה מסוימת), ובעיקר: אין שום סיבה לעשות את מה שההנהלה של ברצלונה עשתה עם התשלום הזה. זה נטול קלאסה.
לא הרגשתי ממש בנוח עם הניצחון הזה שלנו אבל הדיבורים על “שוד” וכדומה, צריך לזכור שיש חוקים בכדורגל שהם משתנים\נתונים לפרשנות…הנה ברצלונה הודחה מהגביע ובביוב הזה שנקרא “ספורט” צריכים לכתוב על כדורגל, איזה באסה להם. כשצ’אבי מדבר על חוסר מזל זה נשמע לי כמו בורחה לאמה “המאמן” של הפועל תל אביב.
מה זה משנה אם זה המאמן, הנשיא או ערוץ הטלוויזיה הרשמי? בסוף המועדון שולח את הרעל בדרכים מתחסדות אחרות.
נתון שהדבר היחיד שהוא אומר זה ששנתיים לא הורחק שחקן ושיחס הפנדלים בעונה מסוימת הוא 1:19.
כאמור, כשהתקשורת מגויסת קל יותר לשבת בצד עם פופקורן ולראות את הכל קורה. אנחנו כישראלים אמורים להכיר את השיטה הזאת טוב מאוד.
ולא, אני לא טוען שריאל מדריד הפלילה את בארסה. אבל מעניין אם תשימו לב מתי חוזרות הכותרות על נגריירה באתרים, כשקורה משהו.
וכמה מהר הן דועכות כי לא מצאו כלום.
ושוב, זה די מיותר לדבר על טעויות נקודתיות. הבעיה שלי עם אותו משחק היא בדיוק זאת:
אתם מפספסים את הפואנטה. אם מדובר במקרים גבוליים שהשופט לקח החלטה, למה הפכו אותה?
כי יכול להיות שבעיניו אחרי שהוא ראה את הסרטון זה לא היה גבולי. מטיבם של מקרים גבוליים, זה הגיוני שיש אנשים שיחשבו שהם לא גבוליים. הנקודה היא שאם עבורינו זה גבולי זה אומר שזה לחלוטין בתחום הלגיטימיות לקבל כל החלטה. אז על מה בדיוק השערורייה? ולמה לעזאזל בכלל מדברים על ההחלטה הראשונה כשבירור ההחלטה שנלקחה היא הנכונה?
עם ההחלטה על העבירה על בלינגהאם אני די שלם, רק לא ברור העניין של קבלת ההחלטה של השופט. אם שופט צריך לתקן החלטה שלו אם ראה במסך והשתנתה דעתו, ברור. ואני בטוח שהיתה סערה גדולה אם הוא היה מאשר את השער. אבל מבחינת החוק הוא לא טעה. כבר ראינו מספיק עבירות של 5% שהשופט ראה במסך והחליט להצדיק את ההחלטה שלו בכך שזה לא 100%.
ההחלטות הבעייתיות יותר הן הפנדל - השופט לא ראה עבירות של חוסלו ורודיגר, והגול של ויניסיוס - כי שופטי המסך לא הראו לו את הזוויות הברורות יותר שהראו בטלוויזיה.
הבעייה שלי “איתך” היא שאתה טוען שהכל בסדר וכל תשלום שהוא בפרשת נגריירה הוא חוקי, ממש כמו השופר בארסה מאניה - ראית כמה פוסטים עלו שם על “השוד בברנבאו”? ומכאן צר לי - אתה לא אובייקטיבי בנושא הזה. מוזמן לבדוק את המשחקים שציינתי עם דה בורגוס ואת שרשרת הטעויות ב-2020/21 שמנעה מאיתנו אליפות.
מטרת ה-VAR היא צמצום טעויות וכמה שאפשר עשיית צדק. ואם נלקחה ההחלטה הנכונה אז תודה.
באמת תהיתי אם אני אראה הודעה שלך בלי התייחסות לבארסה מאניה שאתה כל כך אוהב לעקוב אחריהם.
הבנת הנקרא. אני בספק אם אתה באמת יודע על מה הפרשה מלבד כותרות במארקה שמגיעות תמיד אחרי הפסד של ריאל או ניצחון של בארסה.
חוץ מלזרוק “בארסה מאניה”, האם קראת מה מצאו בחקירות האלה, או יותר נכון מה לא מצאו בחקירות האלה?
כל פעם מחדש כאילו “מצאו משהו חדש” ומתברר שזו רק זריקת רעל בתקשורת כדי להשכיח משהו אחר.
ואם לא?
ואתה לא מדבר אף פעם על שופטים. זה לא אומר שזה לא בסדר.
חוץ מזיכרון על החלטות שיפוט ונגיעות יד ברחבה, אני בספק אם מישהו פה זוכר מה החוק אמר על המקרים ההם. אז מה היה הסיפור אז?
לא אמרתי שמצאו משהו חדש. אמרתי שזה מסריח ואין שום סיבה לעשות את זה. אתה אפילו לא מוכן להודות שזה ללא סטייל. הבנת הנקרא וזה. אני ממעט לדבר על שופטים. אני לא עושה את זה אחרי כל מחזור בניגוד למועדון מסוים והאוהדים שלו. כששני פנדלים של מאתיים אחוז לא נשרקים לנו בקלאסיקו או האדום המביך לפפה נגד קבוצת החלומות שלך - אני אתעצבן. לא במשחק ליגה סתמי נגד קבוצה פח.
השופטים זו הסיבה שברצלונה רחוקה מהמקום הראשון? אתמול לא הייתה שערוריית שיפוט לזעוק עליה?
“התחזית” שלי לגבי מנו דה בורגוס המכור לצערי הוכיחה את עצמה עם השיפוט המביך בפיחואן ב-1:1 שלנו העונה.