זה כמובן לא הסיבה היחידה. הקטנות לא התמודדות מספיק טוב עם הכדורגל החזק של בארסה וריאל, והתוצאות הדגימו זאת היטב.
לדעתי בארסה וריאל של לפני עשור היו מתקשות אבל עדיין היו אוספות קצת יותר נקודות מאשר הקבוצות הנוכחיות שלהן.
הקטנות התחזקו מאז, וזה בא על חשבון דרג ב’, אבל לא על חשבון דרג א’, עדיין לא מספיק, אבל מצד שני כן רואים סגנון משחק אחר וכן התקזזו פערים.
הבעיה של הליגה הספרדית כיום היא הדרג השני. באנגליה למשל הדרג השני הוא יונייטד וצ’לסי, כאלה שלא באמת יכולות לאיים על סיטי וליברפול, לפחות לא כרגע. ועדיין, הבטן והתחתית שם ברמה מאוד נמוכה לדעתי, אני כן רואה משחקים ורואה כמה שטחים מקבלים הכוכבים, וזה בלתי נתפס מה מסי למשל היה עושה עם זה.
אני עדיין טוען שהכסף הוא לא הכל - קבוצות תמיד יוכלו להרכיב קבוצה איכותית, במיוחד כי הסגנון הספרדי הרבה יותר קבוצתי מאשר באנגליה, שם הולכים על שמות ויכולת אישית. מבחינה טקטית אני עדיין בטוח שהקבוצות הספרדיות יכולות להתאים עצמן יותר בקלות.
דווקא היתרון הכי גדול של האנגליות, היכולת הכלכלית לייצר סגל עמוק יותר וחזק - הפך לחיסרון, ובסופו של דבר אני שומע הרבה תלונות על מחליפים לא ראויים. עם כל כך הרבה כסף, בסוף מביאים שחקנים לא מתאימים - העיקר להביא שחקן בהרבה כסף.
אז צ’לסי ויונייטד מתחזקות, ועדיין אני רוצה לראות את סביליה ואתלטיקו מתמודדות מולן, ובעיקר הייתי שמח לראות קבוצות בטן ותחתית מספרד מולן, בלי קשר לתוצאה. אין לי ספק מי מבין הספרדיות והאנגליות תעמוד יותר טוב מולן.
קשה לי לראות קבוצה במעמד ביניים עם פרוייקט שמחזיק יותר מדי. הרי בצ’לסי כל שנה מפטרים מאמנים וזה גורם לקבוצה שזוכה באליפות לסיים במקום העשירי ושנה אחר כך שוב לזכות באליפות. יונייטד לא באמת מוצאת את עצמה אחרי פרגוסון וגם אחרי מוריניו, עוד פרוייקט שהלך לפח.
הפעם נראה שצ’לסי ויונייטד מתחמשות, אבל שוב, כמו שאמרת - בעונה הבאה זה יעמוד למבחן.