אתלטיקו יכולה להתחזק עד כמה שהיא רוצה, כל עוד סימואנה ממשיך בשיטה שלו אין להם שום סיכוי להתקדם.
באאנה שחקן מעולה. לא הייתי לוקח אותו להרכב הראשון שלנו, אבל הוא בהחלט חילוף קבוע. המחיר הזה נראה לי נמוך, אבל אולי אנחנו מעריכים אותו יותר מדיי כאוהדי הליגה הספרדית.
ג’וני קרדוסו רכש דיי בינוני שהסכום ששולם עליו משקף בצורה טובה את היכולת שלו.
חיזוק טוב לאתלטיקו, לצערנו.
יגיע גם בלם, צ’ולו אובססיבי לקוטי רומרו. נראה.
הם חייבים חלוץ, כי צ’ולו בונה על סורלות כמחליף קטלני כשהיריבה עייפה. באאנה מלך הבישולים של הליגה, כל כדור שלו בינגו. מתאר לעצמי את סורלות נכנס דקה 80 וכובש שלושער (קרה במשחק האחרון בליגה).
כל פעם שסורלות פותח בהרכב צ’ולו עצבני על הקווים.
למה הם צריכים בלם?
יש להם את חימנז, לה נורמנד ולנגלה .
בבארסה צוחקים על לנגלה, אבל סימאונה רצה אותו.
ויטסל עזב, אז אני לא יודע אם יש להם בלם רביעי, אבל לא נראה לי שהם ישקיעו בעוד בלם רציני.
קוטי רומרו בלם טופ 5 בעולם ויתאים בצורה מושלמת לאתלטיקו.
לנגלה לחלוטין לא ברמה, חימנז פציע ומעבר לשיא ולה נורמנד חביב אבל לא הדבר האמיתי.
מאז גודין בשיאו לא היה לאתלטיקו, קבוצת הגנה קשוחה במהותה, בלם טופ עולמי. קוטי לחלוטין עונה על זה ויהיה רכש ענק עבור אתלטיקו.
מזכיר שזה מה שאמרתי על חוליאן בקיץ שעבר ![]()
מתחייב שזאת תהיה הדעה על רומרו אם הם יצליחו לשים את ידיהם עליו (ויהיה להם מאוד קשה להוציא אותו מטוטנהאם).
אתלטיקו מעדיפה למכור את דה פול וחימנס. בכלל הרבה שחקני הגנה עזבו ויעזבו.
כמו שכתבתי לפני כמה חודשים, הרבה שכר יתפנה ואתלטיקו יכולה לעשות מסע רכש מרשים. תומא למאר, שלהזכירכם יש שחקן כזה, נרכש בכמה עשרות מיליונים, גם לקח שכר גבוה יחסית.
אם לנגלה לחלוטין לא ברמה, אז למה אתלטיקו רצו אותו? למה הוא עדיין שם?
אני לא בטוח שהם יכולים להרשות לעצמם רכש יקר אחרי שכבר הוציאו לא מעט הקיץ והמון בקיץ הקודם.
השחקנים שעזבו פינו שכר אבל עזבו בחינם.
כסף יש, עכשיו גם מקום בתקרת השכר. לנגלה היה טוב באתלטיקו רק בתקופה שכל הקבוצה היתה טובה, שזה גם משהו. הבעיה היתה שגם חימנס כל הזמן נפצע ובעצמו לא היה טוב כל כך. עכשיו לנגלה יירד בהיררכיה.
במקביל לחוק הגבלת הזרים בישראל, בספרד תיקון משמעותי בחוק שיתוף שחקני מילואים בהרכב. משמעותי מאוד עבור קבוצות שמרבות לשתף ילדים, כמו ברצלונה, סלטה ויגו, ריאל סוסיאדד (שהמילואים שלה עלתה לליגה השנייה)…
לפני זה, הסבר שטחי של מושגים:
שחקן מקצוען: חוזה מקצועני, שחקן סגל ראשון לכל דבר, ממוספר 1-25, יכול להיות בכל גיל, שחקן שרשום בליגה.
שחקן מילואים: שחקן שפדרלית רשום בקבוצת המילואים, ממוספר 26 והלאה, לא יכול להיות מעל גיל 23 (החרגה לשוער), לא רשום בליגה.
עד עכשיו, החוק היה מינימום שחקנים מקצועיים בהרכב במקביל על כר הדשא. מסיבה שלא חקרתי מספיק, אבל לא רלוונטית כרגע, כל מאמן היה חייב לדאוג שיהיו 7 מקצוענים באותה עת.
כביכול, אם יש 7, אז מותר לשלב 4 שחקני מילואים. אבל לא, כי אם אחד מה-7 מורחק בכרטיס אדום, הקבוצה נותרת עם 6, מתחת למותר בחוק, מה ששווה מידית הפסד טכני.
אז אוטומטית דאגו שיהיו מינימום 8 שחקנים מקצועיים, מה שאפשר לשלושה שחקני מילואים בלבד להיות על כר הדשא במקביל, לחילופים מאולצים של צעירים, ובמקרה שבו שחקן מקצוען מורחק, ישלם את המחיר שחקן צעיר כדי שלא יהיה מצב של עוד כרטיס אדום ששוב יגרור הפסד טכני.
החוק החדש מתוקן ומנוסח אחרת:
מקסימום שחקני מילואים שיכולים לשחק על כר הדשא במקביל.
המשמעות היא שלמאמן יש פחות כאבי ראש, שחקנים צעירים לא יושפעו מאירועים לא להם, ובקיצור, הרבה יותר דקות משחק לצעירים.
סוף סוף נמצא ההסבר לחילוף של לאמין אחרי ההרחקה ההיא של אראוחו מול פ.ס.ז
את צאבי לא עניינה המסגרת, הוא לא רצה לקחת סיכונים.
א. החוק שדיברתי עליו נוגע לליגה הספרדית
ב. גם אם זה היה בחוק בליגת האלופות, זה לא סיכון שמאמן יכול לקחת, אף מאמן לא ישחק כשהוא כל רגע יכול לספוג הפסד טכני.
הבנתי את זה, היה ניסיון להומור מר.
לאמין גם היה רשום כשחקן סגל ראשון אם אני לא טועה.
אספניול מחליפה בעלים.
הקבוצה שהייתה בבעלות סינית נמכרת לאמריקאים תמורת 130 מיליון יורו.
הבעלים החדש היא חברת VSL בבעלות אלן פייס. החברה כבר מחזיקה במועדון האנגלי בארנלי, ועכשיו מרחיבה את הפעילות גם לספרד.
יהיה מעניין שם הקיץ.
לא יודע לגבי הקיץ, כי אנחנו באמצע יולי והפרוייקט כביכול רק עכשיו מתחיל. נראה לי בחלון החורף נראה יותר תנועה שם.
יש קבוצות שרוכשות גלקטיקוס.
יש קבוצות שמגדלות כשרונות בבית.
יש קבוצות שרוצות לשחק יפה.
יש קבוצות שרוכשות שמות גדולים בסוף הקריירה.
ויש את חטאפה.
וזה בלי דמיאן סוארס.
הוא כבר חצי שנה לא משחק שם.
הוא זה שהולך מכות עם כל רכש פוטנציאלי בתור סלקציה ראשונית, לפני שהשחקן נוגע בכדור.
בכל קבוצה אחרת יש בדיקות רפואיות לפני חתימה. בחטאפה בודקים כמה מהר שחקן מיועד רץ, נותן לואו-קיק לשחקן יריב, וחוזר עם מבט תמים.
גם חטאפה וגם אספניול (בזכות הכסף מבארסה) עשו קיץ מרשים מאוד מבחינתן. לא רואה אותן מתקרבות לקו האדום.