בטח משתמשים שם במטריקות מתקדמות כדי לנתח כמה כרטיסים שחקן אמור היה לקבל. XC.
אחרי שהואשם באונס, תומאס פרטיי מגיע לויאריאל.
אם גרינווד קיבל שריקות בוז למרות שהמתלוננת ממשיכה לגור איתו ועשתה לו ילד, אז מה יקבל פרטיי?
חשבתי שהוא יגיע לסעודיה.
בסעודיה היו גם מענישים את הבחורה שהוא אנס…
לפחות הוא לא ישראלי
דיברנו היום בפרק פתיחת העונה של “פוד קלאסיקו” - שנה שלישית ברציפות - גם על שאר הליגה. ממש משפט על כל קבוצה. חייכתי כשאמרתי “מריאנו מתמודד על הפיצ’יצ’י” אצל אלאבס אבל לצערינו הרבה מאוד קבוצות לא מבצעות רכש. מתגעגע במובן הזה לליגה של לפני עשרים שנה.
בגדול, אני מניח שהפציעה של איסקו+הקושי (הצפוי) להחתים את אנתוני יהוו מעין מכת מוות ספורטיבית לבטיס יחד עם הלחץ של ליגת האלופות, שתוציא את האוויר לוויאריאל שנחלשה ולאתלטיק בילבאו. אני חושב שדווקא ריאל סוסיאדד אולי בלי אירופה על הראש - תהיה סוס שחור ותחזור לצמרת הגבוהה. ג’ירונה תהיה שוב בתחתית.
בינתיים על רקע הדיווחים שהמשחק ויאריאל-ברצלונה ייערך בארה"ב העונה - פרננדו רויג מנסה להתקרב לקהל שלו: “כל אוהד שיירצה לנסוע למיאמי כדי לראות את המשחק - יגיע ללא תשלום (על הטיסה), כניסה חופשית למשחק וללא הגבלה במספר הבקשות”. אם יש אוהד שמסיבה כלשהי לא יגיע לארה"ב - המועדון יחזיר לו כ-20% מסכום רכישת המנוי. עוד הבטיח כי כל ההכנסות מהמשחק הזה בארה"ב יושקעו מחדש באוהדי המועדון
זה מאוד מוזר. המספרים לא מסתדרים לי.
נניח 10,000 איש רוצים. כמה עולה כרטיס טיסה? כמה מטוסים צריך בשביל להטיס 10,000 איש?
כשמועדונים טסים בקיץ למקומות מוזרים, הם מרוויחים לא רק מכרטיסים, אלא בעיקר מזכויות שידור, וגם מרצ’נדדיס. במקרה של משחק ליגה , אין תשלום נוסף על זכויות שידור. אם הרבה אוהדים ירצו לטוס, והוא מכניס אותם בחינם, אז גם אין הרבה כסף מהכרטיסים. וגם יחסית מעט אנשים ירצו לקנות מרצ’נדייס.
אני מנחש לגמרי, אבל סביר שזה מלווה בשלל חסויות, press tour, תשלום נוסף מצד ספונסרים ו/או חברת ההפקה שמתווכת לליגה ו/או לקבוצות (סטייל מה שהיה עם פיקה בסעודיה).
קבוצות גדולות כמו ריאל או בארסה מקבלות את כל מה שאמרת פלוס את כל מה שאמרתי במשחקי הראווה.
בסופו של דבר הכנסות מוערכות מכל משחק ראווה כזה בארה"ב מסתכמות בכ 5 מיליון דולר או יורו.
פה מדובר בפחות הכנסות כי זכויות השידור הן של הליגה, ואם ויאריאל מכניסה אלפי אוהדים בחינם, אז גם פחות כרטיסים ופחות אנשים שקונים מרצ’נדייס.
לעומת זאת, עלות הטסת אלפי אנשים גם היא נמדדת במיליונים וזה מה שנשיא ויאריאל מתכוון לממן.
זה נראה כמו הכרזה פופוליסטית ומאוד לא כלכלית.
מי שתרוויח היא בארסה, שתקבל בחינם עוד חשיפה בארה"ב. מן הסתם יקנו את המרצ’נדייז שלה, פחות של ויאריאל.
זרקתי קודם סתם 10 אלף איש.
עכשיו בדקתי, יש לויאריאל 19.5 אלף מחזיקים מנוי חודשי ( סולד אאוט ביום הראשון למכירה לפי האתר הרשמי של הקבוצה).
אז מי לא ירצה לטוס על חשבון הדוד למיאמי בדצמבר?
עכשיו תזרקו אתם מחיר טיסה מולנסיה למיאמי, עם לוגיסטיקה של כמה עשרות מטוסים, ותגיעו לעלות של מיליונים.
אה, מסכים לגמרי שזה פופוליסטי לחלוטין. סביר שרוב אוהדי הסוקר המזדמנים בכלל לא יודעים מה זה ״ויאריאל״ והוא מחפש קצת כותרות חינם + אנשים שיסתובבו עם החולצה ויעלו את המודעות האפסית למותג.
הנשיא של חטאפה (כן אני יודע…)
" “We’ve given away Omar Alderete, one of the best centre-backs in La Liga, to a newly promoted Premier League club for peanuts just so that I could have 16-17 players registered by Sunday. When you call La Liga, all they tell you is ‘sell, sell’. They don’t now even let me use personal guarantees. Our league is the laughing stock of Europe.” [
טבאס הורס את הליגה. מעניין מתי יבואו ויעשו לזה סוף
ראיתי שבבארסה מאניה תרגמו את זה עקום לחלוטין, כאילו שחררו את אלדרטה בחינם כדי לרשום שחקנים. חטאפה מכרה אותו ב-13 מיליון אירו ובטח גם אחוזים ממכירה עתידית.
רק תזכורת, חטאפה הגיעה לגבול של תקרת השכר שלה, אין לה בעיות כלכליות או חובות כבדים. זה שונה לגמרי. לא שאין מקום לביקורת גם ככה, אבל לפעמים יש בלבול.
מה זה כן בעיות כלכליות?
בהשוואה לליגה האנגלית בוודאי שיש פער כלכלי ביכולות להוציא כסף. אבל החובות באנגליה עצומים ביחס לספרד. זה לזכותו של טבאס.
כן צריך להשוות את הכדורגל הספרדי לאיטלקי. ושם רואים איך ברשה פשטה רגל, סמפדוריה ניצלה בדרך לא דרך, וכל עונה יורדת מהסרייה א’ יורדת עוד ליגה, וכל קיץ קבוצה ששיחקה בעשור האחרון בסרייה א’ פושטת רגל. זה כבר לא קורה בספרד. לזכותו של טבאס: לה ליגה כופה מדיניות כלכלית על המועדונים, כדי שלא יצא מצב שמועדון מסוים בוחר במדיניות משלו שתתברר ככושלת וגורלית.
האם היכולות של הקבוצות הספרדיות לשמור על השחקנים שלהן יכולה להיות טובה יותר? לדעתי כן, לטבאס הפתרונות. אבל מצד שני, מדהימה אותי כל פעם מחדש היכולת של המועדונים למצוא תחליפים איכותיים בזול.
אני רואה ביקורת על סלטה ויגו או ויאריאל שמוכרות שחקנים, בניגוד גמור להתרשמות הכבירה שלי מהקיץ של המועדונים האלה. חלון העברות כמעט מושלם שלהן.
הערב ההיסטורי של סאנטי קאסורלה| איזה כדורגל זה - יאללה - כשסאנטי קאסורלה חוזר לליגה הבכירה ועם ריאל אוביידו אחרי 25 שנה והמשחק הראשון הוא נגד ויאריאל בלה סרמיקה. אמנם קודם היה את המשחק בין ג’ירונה לראיו וייקאנו 3:1 שפתח את עונת 2025/26 אבל מבחינתי זו ‘הפתיחה’ הרשמית’.
“אגדות צהובות לעולם לא מתות”, נכתב באחת החולצות שקיבל ולפני השריקה היה רגע מרגש ממש עם עוד תשורה - חולצה ממוסגרת עם הכיתוב “קאסורלה 334” כמספר ההופעות שלו במועדון, התרגשות גדולה של השחקן ותשואות של האוהדים. מרקוס סנה שהיה חלק מוויאריאל הפנטסטית ההיא - העניק לו את המתנה והתחבק איתו. “הם תמיד התייחסו אליי כמו אחד משלהם ואני אסיר תודה על כל האהבה שקיבלתי. ביליתי כאן חצי מהקריירה שלי ואני מרגיש כאן בבית. אני מקווה לחזור לכאן כשחקן (להמשיך ולא לפרוש) ואז כאוהד”.
במשחק עצמו ויאריאל ניצחה כצפוי, איונג כבש בדקה ה-29 וגוי הכפיל בדקה ה-36. אבל דברים היו יכולים לקרות אחרת. אלברטו ריינה קשר האורחת הורחק בדקה ה-25 ומכאן לא היה לה סיכוי. עוד קודם לכן סלומון רונדון החמיץ פנדל..עוד אפשר לציין שג’רארד מורנו פתח בהרכב הצוללת.
-אגב, הליגה הספרדית הייתה אשתקד הליגה עם הכי מעט שערים מבין הליגות הבכירות באירופה. פחות מאלף שערים הובקעו - 995, ברצלונה עברה את המאה כזכור - 102.
מסתכל על החילופים של צ׳ולו בשני המשחקים האחרונים, וגם על ההרכב של פליק אתמול.
יש במחזורים האלה המון ניסיונות, וזה במיוחד אצל קבוצות שהסגל שלהן לא שלם/לא טוב לקראת סיום חלון ההעברות.
יש קבוצות שאצלן המאמן ממש מביע ביקורת על המועדון.
אצל צ׳ולו זה נראה לי שהשחקנים לא בכושר טוב עדיין. בקושי היה להם קדם עונה גם.
שמעו מה שויאריאל עושה לג’ירונה… ג’ירונה פתטית. הלכה ההתקפה ונשארו הבעיות בהגנה.
וזה עוד כשמיצ’ל מנסה מערך 3 בלמים והחליף חצי הרכב. נכון שיש שבוע לחלון ההעברות, אבל מדאיג מה שקורה שם.
כתבתי בפורום הישראלי לפני כמעט שבוע שאהבתי את דירוג 25 שחקני הליגה הגדולים בשנות ה-2000, היה לי זמן פנוי ויצא לי לחשוב על הליגה הספרדית, אני בטוח ששכחתי כמה שמות. די ברור שליאו מסי מקום ראשון, ושיש משמעות (אצל כל אחד אחר, כי הוא בכל מקרה ראשון) לפז"ם. אז ניסיתי לעשות משהו דומה.
25 הגדולים בליגה הספרדית בשנות ה-2000
ריאל מדריד: איקר קסיאס, טיבו קורטואה, סרחיו ראמוס, מרסלו, דני קרבחאל, לוקה מודריץ’, כריסטיאנו רונאלדו, קארים בנזמה
ברצלונה: קרלס פויול, ג’רארד פיקה, דניאל אלבס, צ’אבי, אנדרס אינייסטה, רונאלדיניו, סרחיו בוסקטס, סמואל אטו, ליאו מסי, לואיס סוארס, ניימאר
אתלטיקו מדריד: יאן אובלק, דייגו גודין, קון אגווארו
שאר הליגה: רוברטו אז’אלה, סנטיאגו קניזארס, דויד ויאה
כמעט נכנסו: ראול, טוני קרוס, דויד סילבה, אנטואן גריזמן*, קאסמירו, ויקטור ואלדס*, דייגו פורלאן, חסוס נאבאס, גארת’ בייל, רובן בראחה, רוי מקאי, דייגו טריסטן, חואקין, סאנטי קאסורלה, פרננדו טורס, מרקוס סנה, יאגו אספס, רפא מארקס, ראול טאמודו, רוברטו סולדאדו, חואן רומן ריקלמה, צ’אבי אלונסו, איקר מוניאין, איסקו, רפאל ואראן, ג’ורדי אלבה
*כוכביות - היו קרובים מאוד להיכנס. גריזמן לא זכה באליפות ותקופתו בברצלונה היא כישלון. אולי עשיתי עוול לוויקטור ואלדס.
אפשר להקים פרלמנט ולבחור 20 משתמשים שידרגו. סתם אני יודע שאין לכם כוח. מצאתי האמת כתבה ב-Four-Four-Two מלפני שנתיים אבל הדירוג ממש לא רלוונטי.
החתמה מעניינת ויוקרתית(היקרה בהיסטוריה) של ויאריאל.
מיקאוטאדזה סיים את העונה שעברה עם 28 מעורבויות בשער(אך קצת פחות מחצי מהם מול יריבות די חלשות בליגה האירופית).
בנוסף, ג’ירונה לוקחת את אזדין אונחי המרוקאי ממארסיי, השחקן שכבש את לבבות הסקאוטים במונדיאל האחרון, ומאז עושה רושם שלא התקדם יותר מדי.
אם כבר ויאריאל, הם איבדו את הכוכב שלהם יירמי פינו ב 30 מיליון בלבד. הלך לאחת הקבוצות הקטנות בפרמיירליג.
שחקן בית, שחקן נבחרת ספרד, עדיין צעיר מאוד. לא יודע למה הסכימו לסכום כל כך נמוך.
קיבל הצעה גבוהה מאוד מפאלאס כדי שלא יסכים להאריך חוזה, אז לא היתה ברירה אלא למכור בסכום נמוך מהסעיף. אבל יש כל מיני בונוסים שיכולים להכניס להם עוד כסף.