כדורגל ספרדי - שוטף

אבל היה לו חוזה עד 2027.
היה עדיף להם להנות ממנו השנה או לנסות לשכנע אותו להימכר בסכום יותר גבוה או להעלות לו את השכר.
זה סכום נמוך מאוד עבור שחקן כזה, ובטח מקבוצה אנגלית.
אולי יש שם סיפור או ריב שאנחנו לא יודעים עליו.

מה הסיפור שפאבלו מפאו עזב את מאיורקה? לא שאני מתלונן חלילה אבל זה גיל מוקדם מדיי לפרוש לברזיל, לא?

כן, ציינתי את זה בפורום בארסה.
מוזר מאוד, הוא לא ברזילאי אפילו. ועוד בכלום כסף, קראתי על 4 מיליון.

אוביידו עם ניצחון ראשון בליגה הספרדית אחרי 24 שנה.
ריאל סוסידאד עם עוד משחק שבו היא מאבדת נקודות. היא הולכת להתגעגע לזובימנדי.

ברגע שהוא מסרב להאריך חוזה כי יש לו הצעה גבוהה פי כמה, אין להם קלף במו"מ כדי לשכנע אותו. בקיץ הבא היה נמכר ב-10.

בתחילת החלון היה דיבור על בטיס. אולי רצה לשחק בדרום אמריקה בגלל המשפחה הארגנטינאית שחיה שם, למרות שהוא גדל במיורקה.
בלי קשר, הכדורגל בברזיל מתפתח, זה לא סתם ליגה בלי זיקה לכדורגל ויש שם כסף ואיכות. לא רואה את זה מעבר מוזר.

לאן הוא עבר מפאו?

אתלטיקו מיניירו

אני לא מסכים. שחקן טוב עם שנתיים בחוזה שווה יותר.
הקיץ עברו עשרות שחקנים בסכומים מעל 30 מיליון, ולחקם היה חוזה לשנה או שנתיים , והם לא יותר טובים מפינו.
למשל בריאן מבאומו שעבר ליונייטד במחיר כפול.

מסיימים את היום עם:

-ה-בשורה כנראה: אנתוני בבטיס! עד 2030 - האנדלוסים הצליחו.
-הקשר קרלוס סולר בריאל סוסיאדד עד 2028/29.
-איימריק לאפורט חוזר הביתה לאתלטיק בילבאו אחרי שנים רבות (עדיין לא רשמי)
-החלוץ ז’ורז’ מיקוטאדזה בוויאריאל - ההעברה היקרה בתולדותיה - 30 מיליון יורו לליון

ריאל מדריד וברצלונה? גורנישט. שחקנים שהגיעו אלינו פחות או יותר בדקה ה-90: רונאלדו-פנומנו (2002), סרחיו ראמוס (2005), גארת’ בייל (2013), אדוארדו קמאבינגה (2021).

פאבריציו אומר שמנור סלומון בויאריאל.

הימור שלי, ההחלטה הטובה בקריירה שלו.

מנור לויאריאל זה באסה מבחינתי.
אם תהיה התנגשות משחקים של ויאריאל עם בארסה/ריאל/משחק מעניין אחר, ישדרו את מנור בערוץ וואן, ואני אצטרך לרדת ללינקים.

אם הדיווחים על 22 מיליון על אנתוני נכונים, בטיס עשתה בית ספר ליונייטד. אפילו שליונייטד יש 50% על רווח עתידי .
בטיס וויאריאל קבוצות נהדרות. שימשיכו לשחק שמח.

ברוב הגדול של העונה (לפחות בעונות הקודמות) לא אמורה להיות התנגשות משחקים בליגה הספרדית. אז תתנחם בזה.

אבל אולי @Oleguer23 יידע להגיד לנו אם בוואן מתכננים לשים את מנור בקדמת הבמה גם אם ישחק מול אקסטרמדורה בזמן הקלאסיקו.

אל תשכחו איפה קראתם את זה קודם

לפי האתר הרשמי של הליגה, היו עשרות העברות אתמול. נראה לי יותר מכל החלון לפני כן.
יש כמה שמות מעניינים בנוסף לאלה שהזכרתם.
צריך לעשות רשימה מסודרת.
צריך לזכור שבליגות מסוימות החלון עדיין פתוח, אז שחקנים יכולים לעזוב לתורכיה או לסעודיה למשל.

זה אופטופיק אבל ספרד הופכת אולי למדינה הכי עוינת לישראלים באירופה והתחרות היא קשה.

כבר עכשיו מתחילים שם לדבר נגדו, הולך להיות לו לא קל שם בלשון המעטה. מקווה שיצליח.

הוא צריך גול או שניים, בשביל שאוהדי ויאריאל יתחילו להריע לו. עם קהל החוץ הוא יצטרך להתמודד, שחקנים גדולים ממנו קיבלו בוז על כל נגיעה בכדור.

לצערנו זה לא בדיוק המצב, כלומר ברור שאם “יתחיל בשיא המהירות ולאט לאט יגביר” כמו למשל דיא סבע בטורקיה האוהדים ישירו לו שירים. רק שמהצד השני תהיה אליו אפס סבלנות ואם הוא לא יספק את הסחורה מהרגע הראשון ולא משנה אם זה בהרכב או כמחליף בפירורים של דקות, זה יהיה אבוד.
סיטואציה לא קלה, ומקווה עבורו שהשחקנים יהיו איתו.

זו עבודה של המועדון להגן עליו, בין אם הנשיא פרננדו רויג שקפץ לדבר כשהיה את חוסר שביעות הרצון של חלק מהאוהדים על המשחק המסתמן במיאמי, של המאמן מרסליניו שיש לו כוח והשפעה ואולי גם של שחקנים בכירים אם יקחו אותו תחת חסותם. עצוב להגיד את זה אבל מניח שמנור לקח את זה בחשבון וזו פשוט הייתה האופציה הכי פחות גרועה.

ברמת הכדורגל זה יכול לעבוד, ירי פינו היה בירידה גדולה למשל, שחקנים נוספים פינו את הדרך, יש עוד כאלה שצריכים להתאקלם. ויאריאל משחקת התקפי, ליגת האלופות זו חוויה (חייב לומר ששני שערים אדירים שלו נגד ריאל מדריד ‘היו שווים’ לי הרבה כאב לב אבל פחות הקפיצו אותו קדימה ממה שחשבתי). ממש עוד מעט הוא בסנטיאגו ברנבאו ויבקיע. זה מוסיף עניין לליגה ואני שמח.

סיכום פיננסי קצר של החלון (הסכומים על פי טראנספרמארקט).
אותי מעניין יותר הוצאות נטו. זה שקבוצה מכרה ב 50 מיליון ואז קנתה ב 50 מיליון פחות מעניין.

רק 2 קבוצות הוציאו נטו מעל 10 מיליון : ריאל הוציאה 165 מיליון, אתלטיקו 108 מיליון.
בארסה אמנם קנתה את ז’ואן גרסיה ב 25 מיליון, אבל גם מכרה כמה שחקנים וזה התאזן.

14 קבוצות מתוך 20 סיימו את החלון עם רווח. הבולטות הן סביליה שהרוויחה 55 מיליון (כי רק מכרה ולא קנתה) , ריאל סוסיידד שהרוויחה 58 מיליון (בזכות זובימנדי שהלך לארסנל תמורת 70 מיליון), וסלטה שהרוויחה 37 מיליון (מ 2 שחקני התקפה שהלכו לוולבס תמורת 50 מיליון, ובמקומם הגיעו שחקנים זולים).

ברמת השחקנים, 3 ההעברות הכי יקרות של הקיץ היו 3 הרכישות של ריאל מדריד. אחריהם אלכס באאנה שעבר לאתלטיקו תמורת 42 מיליון.

בהשוואה לפרמיירליג, הקניה הכי יקרה, של האוסן ב 62.5 מיליון, הייתה ממוקמת רק במקום 14 אם הייתה קורת בפרמיירליג.
אבל פרמיירליג נמצאת ביקום אחר. סה"כ הקבוצות שם הוציאו נטו 1350 מיליון פאונד הקיץ.
קבוצות לה ליגה הוציאו רק 63 מיליון פאונד הקיץ, פי 21 פחות מהפרמיירליג. פחות מסריהA עם 182 מיליון, אבל יותר מהבונדסליגה שלמעשה הרוויחה 190M וליג1 שהרוויחה 221M .

שיהיה לנו בהצלחה, ושנוכיח לאנגלופילים שכסף זה לא הכול והגודל לא קובע.