כדורגל ספרדי - שוטף

אגב, אחד הדברים הראשונים שמטאו אלמאן עשה עם כניסתו לתפקיד, ועם ההכרזה על כניסת חברת אפולו לבעלות על המועדון, זה להצהיר על החשיבות של חוליאן באתלטיקו לעתיד. זאת אומרת, גם הם יודעים שהוא נכס. אני בטוח שחושבים על העתיד שבו יהיה מאמן שיבנה את הקבוצה סביבו. כרגע זה לא המצב.

זו הייתה דאגה מוצדקת אילולא היינו רואים את היכולת שיא שלו, ההצלחה שלו בריבר פלייט, הסגנון משחק של אתלטיקו והשימוש הלקוי שלו ע’'י סימאונה.

יש יותר מדי משתנים שהולכים בעדו גם אם אתה חושב שהוא שחקן לא יציב.

בהקשר הזה שוב מוכח למה רכישות של שחקן אנגלי או עם רזומה באנגליה זה הימור עם סיכון נמוך. תמיד יהיה אפשר להחזיר אותו לשם בהפסד כלכלי נמוך.

הם במצב שבו יש להם שחקן שיכול להרים אותם לגבהים של ריאל ובארסה, יחד עם מאמן שמיצה את עצמו מזמן וכבר לא משפר את הקבוצה.
הקיץ הקרוב זו נקודת זמן טובה לעשות שינוי שגם יראה לאלבארז שיש לו במה להאמין.
הרבה מאמנים טובים ומעניינים יכולים להיות אופציות בקיץ. ואולי גם לסימאונה יפתחו אפשרויות שניתנו לו לעזוב בכבוד.

יש אתגר רב בלקחת את אתלטיקו, עם גב כלכלי גדול, כלומר גמישות רבה בשוק השחקנים, ולהלחם בשתי הענקיות פלוס ויאריאל. גם אם לא יקחו תארים במהירות - אף אחד לא ינקוב בזה נגד המורשת או ככשלון.

מצד שני נראה לי מאוד סיזיפי לשנות תרבות ספורטיבית של מועדון כזה בזמן קצר, והשאלה היא גם הסבלנות של המועדון והקהל.

ועדיין קשה לראות את צ’ולו מאמן במקום אחר (אינטר?).

בסוף גם וונגר ופרגוסון האלמותיים בקבומות שלהם לא הביאו תואר כל שנה בעשרים העונות שלהם ביונייטד וארסנל.

אם אתלטי ירצו שצ׳ולו יהיה הפרגוסון שלהם, אף אחד לא יספור את ״כישלון״ התארים. בטח לא מול מפלצות כמו ריאל ובארסה. העובדה שאתלטי חברה קבועה בליגת האלופות, ומגיעה לשלבים הגבוהים באופן יציב, אומרת הכל על לוצ׳ו והניהול שלו.

לצפות לאליפויות מול ריאל ובארסה זה נחמד, אבל לא ריאלי.

אם הכל היה עניין של כסף אז בארסה לא הייתה אמורה להחתים אף שחקן בחמש השנים האחרונות. בפועל שחקנים מוכנים לחתום לחצי עונה / עונה ולקוות שיצליחו להשאיר אותם (ראשפורד, קאנסלו - למשל) על פני מועדונים שהיו משלמים להם יותר. אני לא חושב שלאתלטי יש כזה כוח תדמיתי, ומכאן גם תיגזר תקרת הזכוכית שלהם.

לפי דלויט, ב-2024 אתלטיקו סיימה כקבוצה ה-12 הכי מכניסה באירופה. עד מתי נתייחס אליה כקבוצה ענייה שאין לה מה למכור?

העבודה שאתלטיקו הפכה לחברה קבועה בליגת האלופות זה הישג שסימאונה רשום עליו, אבל היום זה זה כבר עניין בסיסי עבורם והוא מתקשה להוסיף משהו מעבר.

בשורה התחתונה ואחרי כל הפלפולי מילים, כשאתה צופה באתלטיקו האם אתה מרגיש שזו קבוצת כדורגל שמגשימה את מלוא הפוטנציאל שלה ומשחקת כדורגל טוב?

שמע אני חושב שגם אם הוא יעזוב בתום העונה הזו ואני לא בטוח בזה אז את התווית הזו של “האלכס פרגוסון של אתלטיקו מדריד” הוא כבר הרוויח. כמעט 14 שנה, זה לא באמת משנה. זה פרק זמן שהוא ארוך מספיק, הוא שינה את המועדון ברמת ה-DNA, הוא הדמות הכי חשובה שם. אני חד משמעותית מסכים שביחס לתחרות המאוד קשה בה הוא נמצא - ההישגים בסדר. כן חסרים אולי כמה גביעים קטנים ואפשר לדבר על העונה שעברה בעיקר בליגת האלופות נגד ריאל מדריד כפספוס. לא דחפו מספיק קדימה, אולי לא האמינו, נתנו למקריות משקל גדול מדי. ריאל מדריד הייתה על הרצפה ובפיגור 1:0. היה נראה שעם תעוזה יגיע עוד שער..

אני לא…

אז לא יודע מה להגיד לך, חוץ מזה שאני לא רואה איך הם הופכים לבורג ראשי וקבוע במאבק על זכייה באליפות עד לישורת האחרונה. עובדתית זה לא קורה ולדעתי זה לא רק עניין ספורטיבי שיכול להפטר ע״י מאמן או כסף.

בסוף, אנחנו מדברים על שחקני ״בית״, אבל גם זו בדיחה.

רוב שחקני הלה-מאסיה הם לא ילידי ברצלונה, נכון? הם באו לאקדמיה בגלל המותג. אם הם היו חתומים באתלטי בגיל 10 ומישהו מבארסה היה קורא להם הם היו באים. אותו דבר ריאל. אותו דבר לגבי שחקנים בוגרים שמתלבטים בין הקבוצות.

אתלטי תקבל את השאריות של הגדולות ביותר באירופה כי בסוף מבחינה היסטורית היא קבוצת דרג שני.

אתה יודע מה? תביא מאמן בסדר גודל של פפ, תתן לו תקציב בסדר גודל של מדינות המפרץ ששופכות כסף בלי הגבלה (ולא תוכל לעשות את זה בספרד, כמובן), ויהיה על מה לדבר.

בשלב הזה אתלטיקו היא לא שם במאמן ולא שם בתקציב. עם מה שיש להם הם משיגים את מה שהם יכולים.

אם תחליף את לוצ׳ו אולי תקבל כדורגל יותר יפה, אולי תהנה מהם יותר, אולי הם אפילו ״ייגנבו״ אליפות פעם פעמיים בעשור (במקרה הטוב). יותר מזה לא תקבל…

אתה מדבר על פערים כלכליים, אני מדבר על אתלטיקו.

הנקודה שלי היא לא בארסה, ריאל, שחקני בית או תארים. הכדורגל שלהם רע ולא מוצלח.
אם הוא היה רע ומוצלח זה דבר אחד, וכשזה קרה אז סימאונה קיבל קרדיט, כשזה נשאר רע והפך ללא מוצלח אז הוא לא.

הבסיס הוא תמיד שמאמן יוציא את המקסימום ממה שיש לו, אחרי זה נדבר על החסרונות של המועדון.

לוצ’ו או צ’ולו?

אני משום מה מרגיש שיש להם יכולת כלכלית- הם הביאו פעמיים בחמש שנים האחרונות שחקני 100+ (אלברס- הצלחה, פליקס- פחות), כלומר יש להם יכולות פיננסיות, ועכשיו עם קבוצת הרכישה החדשה העתיד יכול להיות טוב עם ניהול ואימון מתאימים.

ברור שכל עוד זה לא רמות כסף של סיטי את פסז’ זה לא יקרה בן לילה, אבל בהחלט יכול להעלות את רמת התחרותיות, אם מאמן מתאים (קלופ?) יגיע ויעשה שינוי מתאים. ברירת המחדל של רוב השחקנים הבכירים לא תהיה ללכת לשם, אבל אם הכסף ידבר, אני בהחלט רואה אותם מתחרים על יותר מפירורים.

חוץ מזה לקחת שתי אליפויות בעשר שנים- לא כזה רע.

אם כבר קלופ, אני חושב שבאמת הסגנון שלו הרבה יותר מתאים לו לקחת מועדון “עממי” כמו אתלטיקו ולאו דווקא את ריאל מדריד. זו יכולה להיות עלייה עצומה בעיניין סביב הלה ליגה אם יקרה.

המשחק של ראיו נגד אוביידו נדחה.
הסיבה? המגרש של ראיו עלול לסכן את בריאות השחקנים. רק אתמול הניחו דשא חדש, והוא לא מוכן.
אוביידו הודיעו שהם ידרשו נצחון טכני.

היות וזה לא יקרה, המשחק ישוחק מתישהו בין לבין. אם זה יקרה 3 ימים לפני משחק של ראיו או של אוביידו מול בארסה או מול ריאל, האוהדים של הקבוצה השניה יטענו לקונספירציה. טבאס רוצה שהיריבה תשחק מול קבוצה עייפה!
אם זה יקרה לפני המשחק מול ריאל, אני אהיה הקונספירטור הראשון.

רק ש…
שיחקנו מולם כבר פעמיים השנה…

את המשחק מול ראיו אנחנו עדיין זוכרים.
יש לכם את המשחק מול אוביידו מתישהו במאי.

גם סביליה - ג’ירונה נדחה, הפעם בגלל מזג האוויר. הסיכוי לקריאות לקונספירציה מצד כלשהו של הפורום עולה.

אימנול אלגואסיל פוטר מאל שבאב.
@TikiTakaBoy פתחנו עליו עין הרע

מצוין, אולי זה יגרום לו לחזור לספרד.

לדעתי בסביליה יש לו סיכוי להצליח, אבל יצטרך לעשות הרבה קסמים תחת ההנהלה הזאת

אתמול סביליה הפסידה בבית לאלאבס, ומטיאס אלמיידה איבד את זה על הקווים וכנראה יקבל כמה משחקים בחוץ, אבל נראה לי שגורלו כבר נחרץ.

מאמן סביליה קיבל אדום מהשופט על כלום.
בדו"ח שלו השופט טען שהוא הוציא לו אדום על מחאות מוגזמות, למרות שיש סרטונים שמראים שהמאמן לא עשה כלום.
אחרי שקיבל את האדום, המאמן התפוצץ והיו צריכים להרחיק אותו בכוח .
מה עושה ההתאחדות לשופט השקרן? כלום.
אבל מאמן סביליה מורחק ל 7 משחקים בגלל התגובה שלו . צדק נוסח ההתאחדות.

האגו שלהם פשוט הזוי. חרא של שופטים, שפשוט לא מסוגלים להגיד ״טעינו״.

אבל בגדול זה העם הספרדי.

שינוי בלוח המשחקים בעקבות ליגת האלופות:
סלטה ויגו נגד ריאל מדריד ביום שישי ב-22:00 (במקום שבת), אתלטיק בילבאו נגד ברצלונה בשבת ב-22:00 (במקום בראשון ב-5 ורבע).

מישהו מכיר עבודה שאפשר להיות ממש גרוע, אבלן עדיין להרוויח הרבה ולא לדאוג שיפטרו אותך?

שכר השופטים הספרדיים העונה, לפני שהם מקבלים עדכון שכר של 2% לעונה הבאה:
שכר בסיס - 120 אלף יורו
בנוסף, שופט ראשי מקבל 4500 יורו למשחק (ליגה שניה 2000 יורו)
שופט ואר מקבל 2200 יורו למשחק (ליגה שניה 1000 יורו)

סה"כ כ 200 אלף יורו לעונה עבור שופט ששפט חצי מהמשחקים, כי בחצי השני הוא מורחק בגלל טעויות במשחק הקודם. לא רע.