פרשן פוליטי/צבאי/מדיני במדינת ישראל.
טבאס מבטיח היום שתהיה מערכת אוטומטית לנבדלים בשנה הבאה, במקום החצי אוטומטית.
זה דורש מערך מצלמות מיוחד באיצטדיונים וכדור עם צ’יפ. עד כמה שאני זוכר, עד עכשיו לא התקינו את זה בגלל העלות.
עדיף מאוחר מאשר לעולם לא.
סליחה על הבורות, האם יש כבר ליגה שזה עובד והאם ללא תקלות?
אני לא מכיר, אבל מניח שעשו לזה טסטים.
אני בכל מקרה מעדיף טעויות אקראיות על פני שופטי VAR וזמני תגובה ארוכים.
ספרד עלתה למקום השני בדירוג העונתי, וכרגע המקום החמישי בדרך לליגת האלופות.
כמה דברים שצריך לקחת בחשבון (בהנחה וספרד באמת תסיים במקום השני):
גמר גביע המלך ישוחק בחודש הבא בין אתלטיקו מדריד לריאל סוסיאדד.
במידה וריאל סוסיאדד תסיים בליגה במקום נמוך אבל תזכה בגביע, היא תלך לליגה האירופית ביחד עם המקום השישי, והמקום השביעי ילך לקונפרנס. אם אתלטיקו תזכה בגביע או שריאל סוסיאדד תסיים עם כרטיס לאירופה (לא כולל קונפרנס) דרך הליגה, הכרטיס לליגה האירופית יעבור למקום השביעי והשמינית תעלה לקונפרנס.
אם הזוכה השנה בליגה האירופית תהיה ספרדייה (בטיס או סלטה), יהיו 6 ספרדיות בליגת האלופות בעונה הבאה. אם הזוכה בליגה האירופית תסיים במקום החמישי בליגה (זאת אומרת, זה שמוביל לכרטיס אקסטרה לאלופות), המקום השישי יעפיל לליגת האלופות ועוד שתי קבוצות יעפילו לליגה האירופית ואחת לקונפרנס.
אז יש מצב שהמקום התשיעי יוביל לקונפרנס.
ויש מצב שראיו וייקאנו תזכה בקונפרנס ליג ותעלה גם היא לליגה האירופית, גם אם תרד ליגה בסוף.
אחלה מאבק על אירופה יכול להיווצר כאן:
אנשים שמדברים על ‘‘ליגה חלשה’’ לא מעריכים מספיק את הרמה של הכדורגל הספרדי בשורשים מבחינת שחקנים ומאמנים.
לדעתי זו המדינה עם הבסיס הכי טוב של ייצור שחקנים ומאמנים באירופה, וזה נותן בסיס חזק לליגה אפילו שהכסף דל.
יש פער עצוב שהתווצר בין ריאל ובארסה לשאר הליגה, ואז בין אתלטיקו לשאר הליגה. אם יוכלו לחשוב על רעיון לפתור את זה ואיך עוד קבוצות יוכלו לשמר את הכישרונות שלא מגיעים לצמרת הספרדית, הליגה הזו תהיה בוננזה.
יש פה שורש עמוק של שיווק ויחסי ציבור. יקח שנים עד שיצליחו לייצר בסיסי אוהדים למועדונים ברחבי העולם כמו שיש באנגליה. לפני 20-30-40 שנה הכדורגל האנגלי עדיין היה פופולרי יותר גם בזכות יתרון תרבותי.
בעשור הקודם הליגה הספרדית הייתה יותר חזקה מהאנגלית למרות פער תקציבי עצום לטובת הפריימר ליג. כנראה שזה לא יכול להחזיק לנצח ובסופו של דבר גם אם אחרי המון זמן הכסף עשה את שלו. גם ההגבלות המטופשות של תבאס לא תרמו למצב (אני חושב שלפני שהתחילו ההגבלות הספרדית עוד הובילה).
אתה מתכוון לעשור של מסי ורונאלדו? אולי זה גם קשור.
לא יודע עד כמה זה קשור. כשאני אומר ליגה, אני מדבר על 20 קבוצות. לדעתי היא הייתה הכי חזקה וברור שאי אפשר להוכיח את זה כשקבוצות 8-20 לא תפגשנה לעולם. אבל באירופית ובאלופות הספרדיות בהחלט שלטו.
מאיפה הבאת את זה?
תביא מספרים.
עד כמה שאני יודע, יש קורלציה בין יחסי הכוחות לבין ההקעה הכספית. המצב התחיל להתהפך לטובת אנגליה ב 16\15 בערך, כשבתחילת העשור האנגליות פתחו את השוק שלהם לזרים. לקח כמה שנים.
עד כמה שידוע לי התקציב של האנגליות היה גבוה בהרבה. דובר על זה המון לאורך העשור הקודם, קשה לי להאמין שלא הייתה לזה אחיזה במציאות (אם זה היה המצב לפחות הייתי שומע טענה כזו עולה מתישהו).
גם סלטה, בטיס ואפילו ראיו ממשיכות לשלב הבא באירופה.
ספרד קרובה להבטיח שגם מקום 5 בליגה יוביל לליגת האלופות.
עונה מצוינת של הספרדיות באירופה.
עכשיו ב-ONE:
המהפכה השקטה של אתלטיקו מדריד כבר כאן
המהפכה השקטה של אתלטיקו מדריד כבר כאן
קצת על העתיד של אתלטיקו, כתבה שכתבתי
עכשיו זה רשמי - גריזמן עוזב את אתלטיקו בסיום העונה.
אורלנדו סיטי הוציאו הודעה רשמית שהחתימו אותו.
הכי הרבה שערי ליגה מחוץ לרחבה בליגה הספרדית בחמש העונות האחרונות קרי מאז 2021/22 (היום שאחרי ליאו מסי) - לפניכם. פדה ואלוורדה ראשון עם 12 כאלה ב-166 משחקים - כמעט כל 14 משחקים שזה שניים וחצי בעונה. קיליאן אמבפה שני אבל עם רקורד יוצא מן הכלל, תשעה שערים ב-58 משחקים כלומר בכל שישה וחצי משחקים הוא מבקיע מחוץ לרחבה, אפילו מפתיע. לאמין ימאל ויאגו אספאס תופסים את המקום השלישי עם שמונה שערים אם כי לאמין עדיין לא הגיע למאה הופעות ליגה - בקרוב, בקרוב. ויניסיוס ג’וניור ואנטואן גריזמן עם שבעה שערים מחוץ לרחבה, אחריהם ראפינייה עם שישה ופראן טורס גם כן. רודריגו דה פול ורובן גארסיה גם כן בדירוג.
הייתי בטוח שלפדה יש יותר, כנראה איכות הגולים בלבלה אותי, לפעמים זה היה מתוך הרחבה. נניח אתמול ראיתי את הגול הענק שלו נגד אתלטיק בילבאו בעונה שעברה, כמובן שזה היה מתוך הרחבה אבל איך הוא חבט בכדור וסובב אותו - וואו. לאמין ואמבפה מרשימים מאוד. כל פעם כשוויניסיוס מבקיע מעמדה שהיא לא עמדה בהכרח נוחה - אני מופתע, צר לי.
קיבוץ נחמד של המארקה של טבלת מנצחי ה-MVP העונה - מיהם השחקנים שנבחרו הכי הרבה פעמים למצטייני המשחק בלה-ליגה, וקיליאן אמבפה הראשון למרות שהיה פצוע לאחרונה. עשרה שחקנים היו ה-MVP ארבע פעמים, בין היתר ראפינייה ששיחק מעט, ויניסיוס ג’וניור וחוליאן אלבארס. לוקאס בויה ומיקל אויארסבאל היו חמש פעמים המצטיינים ושם מפתיע הוא ארון אסקאנדל שוער אוביידו הקטנה שנבחר שש פעמים. לאמין ימאל היה המצטיין שבע פעמים לעומת שמונה של ודאט מוריצ’י שבעונת שיא במאיורקה, סגן מלך השערים, גם אנטה בודימיר שמונה פעמים היה ה-MVP. חורחה דה פרוטוס מראיו וייקאנו תופס את המקום השני המפתיע עם תשע בחירות, וראשון אמבפה עם עשר - ב-24 הופעות בהן כבש 23 שערים.
אתמול לאמין ימאל הפך כצפוי לשחקן הצעיר ביותר שהגיע למאה הופעות ליגה בספרד - בגיל 18 ו-272 ימים. עד אמש החזיק בשיא ראול שעשה זאת באפריל 1997 בגיל 19 ו-283 ימים (ולראול היו אז שתי אליפויות בעונתו השלישית בקבוצה הבוגרת, כמו לאמין). במקום השלישי איקר מוניאין, כמה ימים אחרי הגיל בו היה ראול, וגם השחקן הרביעי ברשימה שייך לאתלטיק בילבאו והוא כבר עשה זאת בגיל 20 - אצ’ברייה. לברצלונה שני נציגים נוספים ברשימה: בויאן קרקיץ’ החמישי שרשם את ציון הדרך בגיל 20 ו-203 ימים וגאבי שעשה זאת בגיל 20 ו-243 ימים. שימו לב לסרחיו אגווארו המדורג שמיני (בגיל 20 ו-278 ימים), אחד משני הנציגים של אתלטיקו מדריד.
במארקה מוסיפים שלאמין כבש 29 שערים והוסיף 34 בישולים בפרק הזמן הזה ופתח בהרכב 78 פעמים. את הופעת הבכורה בליגה ערך לאמין עם צ’אבי כמאמן באפריל 2023 כשברצלונה הביסה 0:4 את בטיס והוא עלה מצהספסל לשבע דקות. כמעט כל הופעותיו של לאמין כמחליף היו עם צ’אבי ב-2023/24.
ודאט מוריצ’י עושה היסטוריה - החלוץ שכבש את שער הניצחון נגד ריאל מדריד במחזור שעבר בתוספת הזמן, המשיך בתנופה וכבש צמד כשמאיורקה הביסה היום 0:3 בביתה את ראיו וייקאנו. החלוץ כבר עם 21 שערי ליגה(!) - רק שניים פחות מהפיצ’יצ’י קיליאן אמבפה. מעבר לכך, מוריצ’י הגיע ל-55 שערי ליגה במאיורקה - עבר את סמואל אטו והפך לגדול הכובשים שלה בליגה איי פעם. והוא גם עשה את זה פחות או יותר באותו מספר משחקים - 139 למוריצ’י, לעומת 133 לאטו.
מה שכן, מאיורקה של אטו הייתה קבוצת צמרת בחלק מן הזמן, סיימה במקום השלישי ב-2000/01 וכעבור שנה שיחקה בליגת האלופות, זכתה בגביע ב-2002-03 כשהדיחה בחצי הגמר את ריאל מדריד
הערב ב-22:00 זה קורה: גמר גביע המלך של עונת 2025/26. אתלטיקו מדריד נגד ריאל סוסיאדד. הקבוצה של דייגו סימאונה שהדיחה בדרך את ברצלונה תזכה בגביע ה-11 שלה והראשון מאז 2013, או שיהיו אלה הבאסקים בפעם השלישית בהיסטוריה והראשונה מאז 2019/20?
מה שבטוח הוא שמדובר במשחק מאוד-מאוד-מאוד סנטימנטלי ומרגש עבור אנטואן גריזמן. “סוסיאדד נתנה לי מקום שלא היה לי בצרפת, היא פתחה עבורי הרבה דלתות ואני חייב לה כל-כך הרבה”, אמר החלוץ לקראת המשחק, זוכר היטב את הבמה הראשונה שלו בספרד, ומי זוכר שהיו דיבורים שמעברו ל-MLS יהיה מיידי והוא לא יזכה לקחת חלק במשחק הזה. גריזמן מקווה להיפרד עם תואר ולמרות שאתלטיקו מדריד בחצי גמר ליגת האלופות - הגביע הוא “בטוח” יותר, זה יכול להיות התואר הרביעי שלו בקבוצה והראשון מאז הקאמבק. החלוץ הפך לשחקן הרכב מחדש, ותרם חמישה שערים במפעל העונה. “אנחנו ממוקדים בסיום עונה נהדר. אנחנו מאוד רוצים את הגביע וזו הזדמנות נהדרת ותחושה נהדרת לשחק בגמר”, אמר גריזמן.
מול גריזמן - נמצא פלגרינו מטראצו. “זה שהולך לארה"ב מול זה שהגיע מארה"ב”, נכתב במארקה על המאמן ושיבחו אותו. סוסיאדד הייתה גמורה בינואר כשהוא הגיע אליה. זה לא רק ההופעה בגמר גביע המלך, אלא חזרה לצמרת, למקום השביעי, רחוקה ארבע נקודות מבטיס החמישית במאבק על ליגת האלופות. “אני מקווה לגמול לאוהדים על התמיכה המדהימה שלהם עם ניצחון בגמר”, אמר מטראצו.
אתלטיקו עשתה לאחרונה מאמץ אדיר בליגת האלופות נגד ברצלונה ולעומת זאת “נחה” לחלוטין בליגה. היא תמשיך במערך המזוהה איתה עם ארבעה שחקני התקפה ובין הקורות חואן מוסו, השוער השני שעשה עבודה נהדרת בטורניר ולא רק, כאשר יאן אובלק על הספסל. קוקה הקפטן גם כן ב-11 וחוליאן אלבארס שמפנטז על תואר ראשון כשחקן אתלטיקו. אצל ריאל סוסיאדד הקפטן מיקל אויארסבאל הוא האיש המסוכן, וגם גונסאלו גדש מצא מחדש את הכושר הטוב שלו. אויארסבאל יהיה בוודאות במונדיאל עם הנבחרת אבל זה זמן טוב לאותת על רצונו להיות החלוץ הפותח.
“אחרי ההעפלה בשלישי לחצי גמר ליגת האלופות - חזרנו למציאות”, אמר סימאונה שיודע שאותה זכייה בגביע המלך לפני 13 שנים - בסנטיאגו ברנבאו עם ניצחון על ריאל מדריד - שינתה את אופי המועדון ונתנה לו פוש קדימה. “גדלנו על ההזדמנויות שהמועדון נתן לנו ושמרנו על חזון ועל אמונה. כן, דמיינתי שנהיה כאן, אני תמיד מדמיין את הטוב ביותר. התפקיד שלי חשוב, אבל התפקיד המכריע הוא של השחקנים”. הרכבים משוערים: