כדורגל ספרדי - שוטף

נניח שהיא תחליט יום אחד שהיא מפסיקה עם האסטרטגיה הזו. על כל עונה אחת שהיא תדגדג את אתלטיקו היא תיכשל באחת אם לא שתיים לפחות. זהו סיכון שבעייתי מאד לקחת, כי השאלה היא לא מה קורה אם אתה מצליח אלא מה קורה אם אתה נכשל. אז הבלחות בהחלט יתכן ויהיו, אבל מכאן ועד להתקרב באופן קבוע לסדרי גודל של תקציבי הטופ 6 באנגליה… זה פשוט לא שם. ההכנסות של טוטנהאם וארסנל הם בערך פי 3 משל סביליה. עדיין רחוק.

אין באמת מתחרות לבאיירן בבונדסליגה, אבל זה גם מקצועי ולא רק כלכלי. ועדיין, להיות מקום שני (שלישי במקרה של הספרדית) סביליה היתה חותמת בכל שנה. אבל שוב, אם אתלטיקו יכולה ודורטמונד יכולה, למה לא סביליה? דורטמונד היתה על סף פשיטת רגל, לאתלטיקו לקחו כמה שנים להתאושש מהירידה לליגה השנייה.

הסכומים שארסנל מקבלת לא באמת אומרים משהו, הקבוצה הזאת כבר מזמן לא מייצגת שום דבר. בטח לא לאיך מתנהלים עם תקציב גדול. חוץ מהכנסות גבוהות יותר מסביליה זה לא נותן לה כלום.

שוב, סביליה לא צריכה לזכות באליפות, אבל לפחות שישאפו לקצת יותר ממקום רביעי. זה לא תקרה, בטח כשברב העונה היא היתה במקום השלישי.

לסביליה יהיה קשה יותר מאתלטיקו לייצר כסף ממרקטינג וגם מ-match day, כמו שכתב @whykds . העיר אמנם משובחת אבל הרבה יותר קטנה ממדריד, פחות מתויירת, עם אוכלוסיה פחות עשירה וכו’. לא חושב שאיצטדיון חדש יוכל להקפיץ להם את ההכנסות כמו שקרה לאתלטיקו וטוטנהאם. וביחס לאנגליות יש את עניין הסכם זכויות השידור המפורסם שלא נותן הזדמנות להתקדם.

זה הפער לעומת אנגליה - העדר ההזדמנות. באנגליה הטופ 6 היה לפני שנים לא רבות טופ 4, ועד אברמוביץ’ זה היה רק יונייטד + הבלחות של ארסנל. אפשר להגיד שייח’ים ואוליגרכים אבל גם כאן יש סיבה לכך שהמוצלחים שבהם באנגליה ולא בספרד/איטליה. וכלם בנו ארגונים מפוארים שכבר מזמן לא תלויים בהם ובכסף שלהם אלא מייצרים הכנסות בעצמם.

קבוצה קטנה שעולה לפרמייר ליג מקבלת סכום עתק שמאפשר לה להתקדם. כמובן שחלק טועות וגם אם לא בסוף יש תחרות קשה ומישהו צריך לרדת ליגה (או לא לקחת אליפות / לא להעפיל לצ’מפיונס), אבל יש הזדמנות אמיתית. בספרד למעט 6-7 מועדונים המטרה של כולם היא לשרוד. ועל מה שקורה בסגונדה וסגונדה ב לעומת הליגות הנמוכות באנגליה בכלל אין מה לדבר…

בהזדמנות זו נאחל בהצלחה לפראן טורס שעובר לסיטי. מקווה שפפ מתכנן לו הסטה לאמצע כדי שיוכל לראות קצת מגרש.

או להגנה. שמעתי שחסרים לסיטי בלמים.

לא כל כך מבין את ההשוואות של סביליה לאתלטיקו.
לאתלטיקו תקציב הרבה יותר גדול. הכנסות של 367M לעומת 142M של סביליה. סביליה אפילו לא הרביעית בספרד מבחינת תקציב, ולנסיה מעליה.
מקום רביעי עבור סביליה זה הישג. זה אומר שהיא מעל כל הקבוצות עם תקציב דומה לשלה.

אם נשווה לליגה האנגלית, זה תקציב של קבוצת תחתית באנגליה. אני בטוח שסביליה יותר טובה לפחות מחצי ליגה אנגלית, ולא נופלת מקבוצות כמו טוטנהם או ארסנל. זה פלא בתקציב כזה, והם לא בחובות אדירים כמו ולנסיה ואתלטיקו.

ההכנסות של אתלטיקו צמחו מאוד בשנים האחרונות, והתפתח דיון האם סביליה יכולה לעשות אותו דבר ולקפוץ מדרגה. ברור שכרגע יש פער גדול. לדעתי אגב היא לא יכולה בלי שינוי בהסכם השידור בספרד

יש מצב שפלגריני יברח לסין ואז ידידנו קרויף יאמן את בטיס!

https://twitter.com/Liraninho/status/1288941274708488193

לא קראתי את כל הדיון, אני מודה. היה נראה לי שמשווים אתלטיקו הנוכחית לסביליה הנוכחית.
ההבדל בהכנסות מהטלויזיה הוא רק 40 מיליון. זה לא יכול להסביר את הפער העצום בהכנסות.
ההכנסות של סביליה ואתלטיקו אף פעם לא היו דומות. אם כבר, אז ולנסיה.
אבל זה נכון שאתלטיקו קפצו מאוד בהכנסות בשנים האחרונות. אני חושב שאצלם קודם באה ההצלחה הספורטיבית, כשסימאונה הגיע, ורק אחר כך כולם נזכרו שהם בעצם קבוצת פאר ששווה לראות ואז גם ההכנסות גדלו. לא רק מהטלויזיה.
אתלטיקו היום מספר 13 באירופה בהכנסות לפי דלואיט, ויהיה קשה מאוד לקבוצה ספרדית אחרת לשחזר את זה. ולנסיה במקום 25 עם חצי מההכנסות של אתלטיקו וחובות אדירים, וסביליה אפילו לא ברשימת 30 הגדולות.
אני חושב שמה שאתלטיקו עשו זה סוג של נס שקשה לשחזר. כמו פזל ענק שהתחבר פתאום. וזה עוד עלול להתפרק כשסימאונה יילך.

אני דיברתי בעיקרון על סביליה כל השנים האלה. זכתה בליגה האירופית, אבל במקום לעשות עוד צעד בליגת האלופות, או לנסות ולהתחרות עם אתלטיקו כשזו עוד היתה בתחילת הדרך בטופ ולא היה פער בהכנסות, היא העדיפה להמשיך למכור שחקנים ולהתחיל מאפס.

בכל מקרה, התחרות על המקום הרביעי כיום בספרד לא פשוטה, אבל סביליה היתה חזקה מספיק העונה כדי להבטיח אותו. למרות שאם לא הקורונה אי אפשר לדעת איפה ריאל סוסיאדד וחטאפה היו היום.

אם משווים לאנגליה אז שתי הקבוצות היו מקבלות יותר (מקומות 3-4 בליגה) ומדובר בהכנסות ודאיות לכמה שנים קדימה (מה שגם יכול לשפר את תנאי האשראי שלה). סביליה לא צריכה להכניס כמו אתלטיקו כמו שאתלטיקו לא צריכה להכניס את הסכומים של ריאל ובארסה. עשרות המיליונים הנוספים הם בעיניי מה שחסר לה בשביל להציע עכשיו לאוקמפוס חוזה יפה, לקנות את רגילון ולהתחזק ב2-3 שחקנים שהם מניות יותר בטוחות מהצעירים שמונצ’י אוסף ברחבי העולם. על גבי הבסיס אפשר לנסות לשפר הכנסות ממקורות אחרים. כרגע קשה לה להתחרות עם אברטון על רגילון.

אני לא השוויתי לאנגליה, ה 40 מיליון זה פער בהכנסות מהטלויזיה בין אתלטיקו לבין סביליה, כשההכנסות הכלליות בינהן בהפרש של יותר מ 200 מיליון.
ברור שעוד 40 מיליון היו עוזרים לסביליה כרגע, אבל אני בספק גדול אם זה מה שהיה מקדם אותה ל 15 הגדולות של אירופה.
כמו שכתבתי קודם, אני חושב שמה שאתלטיקו עושה זה נס, וצריך יותר מ 40 מיליון כדי שסביליה תגיע לשם.

אין ניסים, יש פעולות שהובילו אותה לשם. תוספת של 40-50 מיליון יורו בטוחים מידיי עונה ללא תלות אמיתית בהצלחה מקצועית (כי גם מקום אחרון בפרמייר ליג מקבל הון מזכויות שידור) - זה המון. זה תוספת של 30-40 אחוז על התקציב שלה היום. זה לא יאפשר לסביליה להפוך לאתלטיקו בעיניי בעיקר בגלל ההבדלים בין הערים כמו שכתבתי קודם, אבל זה כן יאפשר לה להתנהל לפחות כמו אברטון - טופ 20 במסמכים של דלויט.

אני חושב שאף אחד לא היה יכול להרים את אתלטיקו מדריד לגבהים כאלה חוץ מאחד - דייגו סימאונה, ומעניין עד לאן היה יכול לקחת את סביליה. לצערי הרב בחלק מהקבוצות האלה היו מאמנים לא מספיק טובים. כמובן שהליגה של 2006/07 היא דוגמא קיצונית (לפני עידן מסי ורונאלדו) - ברצלונה באוויר סוף קורס וריאל מדריד שלא התחבר לה כלום עד לסיום העונה, ועדיין, סביליה הייתה במאבק עד הסוף, לא מעט בזכות חואנדה ראמוס. גם חאבייר אירורטה הצליח להביא את דפור לאליפות היסטורית וחברה קבועה במעמד, שלא נדבר על רפא בניטס. המאמנים הטובים היום נמצאים באנגליה, אולי בגלל הכסף. ראיתם איך ולנסיה של מרסליניו הייתה מסוגלת לפתוח חזק את העונה.

פעם היה סיוט להגיע לפיחואן, שלא נדבר על הריאזור, מי כמוני יודע, והיום אין חייה כזו בספרד. כשאני לחוץ לפני משחק זה רק משום שהקבוצה שלי חרבנא וכאוהד הפועל קלאסי נוקט בשיטת הנאחס ההפוך.
עוד משהו לגבי הכספים, אין לי טבלה מול עיניי אבל רק אתלטיקו מדריד הצליחה להתמיד באמת עם ההעפלה לליגת האלופות. השאר זה זיגזג.

ואולי זה ההפך? הפוטנציאל של אתלטי תמיד היה שם, והיא חיכתה לצ׳ולו שירים אותה למעלה.

אני זוכר הרבה שחקני הגנה וקישור אחורי שבאו עם ‘שם’ כמו גרגורי קופה ואויפאלושי - והיו בלופים. אפילו את מריאנו פרנייה אף אחד לא זוכר עד שבאו ה-Opta אחרי השיא של ראמוס. אגווארו ופורלאן זה אחלה אבל זה לא מספיק. אתלטיקו הייתה מבדרת הקהל. בעונת האליפות הראשונה הכדורגל של אתלטיקו היה סבבה לגמרי, הכאב בעיניים התחיל קצת אחר כך לדעתי. סימאונה הפך אותה לקבוצה מנצחת, כזו שאתה יודע שתשיג את התוצאה, גם בדרבי (בליגה, נו, הגביע עם האזניים הגדולות זה שלנו). הוא חצי אלוהים שם ובצדק. היו מאמנים לא מספיק טובים על הקווים אבל הוא היה טוב בקטע אחר…

מה שסימאונה עשה לה זה לא פחות מהשתלת אופי. הוא המציא שחקנים מחדש, עד פליקס לא נגרר לכסף הגדול והוא פשוט שינה את התפיסה של מי שהייתה פתטיקו מדריד לקבוצה שפשוט מעדיפים להימנע ממנה בכל הזדמנות

ההצלחה של אתלטיקו היא קודם כל מקצועית, וצריך אדם מאוד רציני על הקווים כדי להחדיר את זה במועדונים סביליה, שלא לדבר על ולנסיה.

סביליה עם דני אלבס, פביאנו וקאנוטה כבר הייתה מקצועית באיזורים מהם אתלטיקו זינקה. ולנסיה ודאי הייתה אך 10-15 שנה מוקדם מידיי.

אני חושב שאורי צודק - הפוטנציאל של אתלטיקו מלכתחילה הרבה יותר גדול:

Data of this survey confirmed the widespread impression that most of Spain’s people are supporters of Real Madrid (32.4%) or FC Barcelona (24.7%), and the other teams have fewer supporters nationwide, as Atlético de Madrid (16.1%), Valencia CF (3.5%), Athletic Bilbao (3.3%) or Sevilla FC (3.2%).[5]

בנוסף למה שגיא כותב, אנסה להמחיש רעיון שכבר העלו פה.
לא מעט ישראלים נוסעים למדריד, חלק לא מבוטל הם תיירי כדורגל או כאלה שתופרים משחק על הדרך. המון אנשים מגיעים כך למטרופוליטנו ומשלמים סכומים יפים עד יפים מאד (תלוי כמובן במשחק ובמקום) כדי לראות את אתלטי. לפיחואן נכנסתי פעם עם 20 יורו בכיס ונשאר לי עודף לבירה.

בלי קשר סביליה כעיר משמעותית זולה יותר מדריד, בטח מברצלונה. אחד הטיולים שיותר נהניתי מהם ד"א.

עיר מדהימה ובכלל אנדלוסיה אחד הטיולים הכי טובים שעשיתי, למרות 80 מעלות עד עשר בלילה