כדורגל ספרדי - שוטף

טיול בפאקו אלקאסר וקצת פטאטס בראווס - לגמרי שווה טיסה.

זה בסביליה לפני חודש, לחובבי הז’אנר. 89 מעלות בצל. ויש גם את ההמנון בפיחואן שהוא מרטיט.
אנדלוסיה זה באמת טיול אידאלי

לפני חודש? אתה גר בספרד או שהתגנבת בזמן הקורונה? חח

גר…

וואו! אפשר פרטים, איפה מי מה מו ולמה?
אנדלוסיה זה חבל ארץ משגע!

תמיד היה דיבור עם בת הזוג על לגור בחו״ל תקופה.
מלבד המשרה כאן, אני עובד כמתכנת, מרחוק. לפני כמה שנים נוצרה הזדמנות כשהיא מיצתה במקום העבודה וקיבלה את הכרטיס ביד, ופשוט החלטנו ללכת על זה. למזלי הצלחתי למכור איזה סיפור על טפאסים ומזג אוויר, ונסענו למדריד.

אפשר להגיד שבסך הכל החברים קלטו אותי יפה. קרוס מאד עוזר לי בתקופת הקורונה בְּשִׁבְתּוֹ כמנטור כשאסור לצאת מהבית, למרסלו אני משמש כאיש אמון כשהוא רוצה לדפוק יציאה לפני משחק בלי שידעו ואצל איסקו אני תמיד מוצא אוזן קשבת כשבא לי לבכות על כך שסומנתי כביל גייטס הבא אבל בסוף לא יצא.

תמיד מפתיע אותי במדינה הזו כמה הפערים עצומים, אני מתאר את המדינה ככזו שפושטת רגל עוד לפני הקורונה, יש את הגוש היפה של הכדורגלנים העשירים ויש את העניים. בטיול הראשון שלי ב-2013 הייתי בבית מלון מגניב שבדקו שם סוגי רכבים חדשים, אתה יכול מ-9 בבוקר עד 9 בערב להגיע לאן שאתה רוצה, לוקחים ומחזירים אותך, כמו מונית אבל בחינם. שוחחנו קצת עם החבר’ה הנהגים והם היו מובטלים כמה חודשים.

הבדיחה הרגילה שלי היא שהייתה מוכן להיות מנקה רחובות שם העיקר לדבר את השפה, להיות בברנבאו וללבוש את חולצת המועדון והסמל הקדוש, מקנא באלה שהם מביאים לשחקנים שלנו את המעילים כשהם מוחלפים.
ברמה של ספרד זה שיגעון, התלהבתי מכל דבר, ברמת אפילו המיליון חנויות קטנות שדומות, בכל אחת שראיתי את הדגל של ריאל מדריד מבחוץ - נכנסתי. גראן ויאה זה עולם ומלואו.

חברים זה לא קבוצת וואטסאפ פה, נא לשים לב…

https://twitter.com/VillarrealCF/status/1293524899886227458?s=19

https://twitter.com/VillarrealCF/status/1293472339657719809?s=19

פארחו (בחינם) וקוקלאן עברו לוויאריאל מוולנסיה. ב-8.5 מיליון. ביחד.

אני…לא יודע מה להגיד על זה.

אני מנסה לחפש מידע באינטרנט, אבל אין לי הסבר. מה זה הקרקס הזה בולנסיה. למה פיטר לים איכשהו מצליח לגרד את המעט שטוב במועדון?

וזה לא עיניין של כסף, לשחרר את פארחו בחינם לא ישנה שום מאזן כלכלי.

את התשובות בימינו צריך לחפש באינסטגרם, הנה הבת שלו:

היה צריך להציע את פראחו לברצלונה תמורת דה יונג. יש מצב שהוא היה מקבל את זה. חחח

בחיי שלים הזה נשמע כמו ברתומאו הסיני.

את זה אני מכיר, אבל גם אם המטרה שלהם היא פשוט לפרק הכל כי הם נעלבו - למה בסכומים כאלו נמוכים?

או שזה בקטע של -
giphy-downsized (1)

בגארדיאן רשום “undisclosed fee” , לא בחינם.
אבל באמת שלא ברור מה הוא עושה שם.

ויאריאל תהיה קבוצה מעניינת, עם שני אלה וקובו, והקיץ בעצם עוד לא התחיל.

שני אלו, קובו, מוי גומז, צ’וקווזה, מורנו ופאקו - לא יודע מה יהיה עם ויאריאל העונה מבחינת תוצאות, אבל נראה שזה הולך לכיוון התקפי. ואני בעד.

יש לי כבוד עצום לצולו, אני חושב שאוהדי אתלטיקו צריכים לבנות לו פסל אחרי שהוא יעזוב. הוא הפפ שלהם. אני גם בחיים אם היתי אוהד אתלטי לא היתי מעיז להעלות על שפתי את המילים “צולו הביתה” מניח שזה תופעה ישראלית הדבר הזה. אבל מבחינה מקצועית הוא מיצה את עצמו. בשבילו ובשביל אתלטי צריך לעשות פרידה מכובדת. מאמן ענק אישיות אדירה, אבל, די הגיע הזמן לאתגר חדש. אינטר מחכה!

דרך אגב יש משפט מאוד יפה באטמן דארק נייט:

““You Either Die a Hero, or You Live Long Enough To See Yourself Become the Villain””

https://www.youtube.com/watch?v=8WfRcnF4iZI

https://twitter.com/RealSociedad/status/1295466036754632712?s=19

דויד סילבה חוזר לספרד, ויגיע לסן סבסטיאן.
איזה כיף.

כמה חבל שהם לא בליגת האלופות… ונצטרך להסתפק באפרוריות של סביליה

לא לגמרי קשור לפה, אבל לא רציתי לפתוח נושא סתם, אם לא ייצא מזה כלום -

במידה ואקח על עצמי לנהל באופן שוטף, לאורך כל העונה, הימורי ניחושים לתוצאות במשחקי הלה-ליגה (בסגנון של מה שהיה בספורטאנטר ז"ל) - יש לזה קהל, ויותר מ-1 או 2?
לא רק להתחיל, אלא גם להתמיד עם זה לאורך עונה שלמה (אחרת אין טעם…)?

@Ender התחיל, אז אשתמש בזה - מי שמעוניין ומוכן ללכת עם זה לאורך עונה שלמה - מוזמן לסמן לייק להודעה הזו.

אין…מסחטת לייקים שאני.

המשחטה בולנסיה ממשיכה לעבוד, ואחרי 15 קיצים של בלבולי שכל רודריגו סוף סוף עוזב באמת וחותם בלידס של ביילסה. סביליה תמשיך לזכות בליגה האירופית אבל המגמה שבה כמעט כל הליגה מהווה חממת גידול לפרמייר ליג - לא טובה.

רק חסר שמסי יסיים במנצ’סטר ונישאר עם קארים בתור הפנים של הליגה…