אולי לוולנסיה יהיה סוף סוף חלוץ שיהיה שווה להשקיע בו בפנטזי.
מה שמחכה לבארסה ב’ ולריאל מדריד קסטייה בעונה הבאה:
זה נכון מרטין אודגור אובחן כנשא נגיף, אחרי המשחק מול סוסידאד?
לא, הדיווחים אומרים שזה היה ככל הנראה False positive בבדיקה הראשונה, ולפי הבדיקה השניה הוא יצא שלילי.
הוא חוזר להתאמן עם כולם.
ג׳אופרי קונדוגביה, ששמו קושר לריאל בעבר, חותם באתלטיקו מדריד. קשר אמצע פיזי ששווה מעורבות בכמה שערים בעונה טובה. לדעתי יופי של רכש לקישור של אתלטי שנחלש מעזיבתו של פארטי ויכולתו הפושרת של קוקה.
ולא פחות מעניין, ממשיך את תהליך ההשמדה של ולנסיה.
זה נהדר:
https://twitter.com/RealSociedadEN/status/1323580685852897280?s=20
הדבר המדהים הוא שפיטר לים בעצמו הציע אותו לאתלטיקו. אחרי שקונדוגביה פרסם פוסט באינסטגרם נגד המנכ"ל, הוא “נפצע” והאפשרות של אתלטיקו להחתים שחקן בתנאים מסוימים אחרי שאיבדו את פארטה אפשרה לוולנסיה להרוויח עוד כמה מיליונים.
עצם זה שמעבירים שחקנים כשהחלון סגור זה הזוי בפני עצמו, מה זה פה כדורסל?
תכף יחתימו פוינט גארד ממכללת מישיגן ויחליפו אותו אחרי שני משחקים באחיין שלו מליגת בתי הכלא של אוקלהומה
וזה שסלטה הייתה צריכה חיזוק מחוץ לחלון בשנה שעברה, כי השוער שלה נפצע, ועם ההסכמה למהלך הזה היא הלכה והביאה…חלוץ?
ובכן, זה -
מה בדיוק היה הסיפור שם?
קונדוגביה יצא בפומבי נגד לים על הריסת המועדון ומכירה של הכוכבים.
אני רואה שלים הוכיח לו שהוא טועה
לא הבנתי על מה אתה מדבר.
יש להם 8 נקודות ב 8 משחקים.
״אתה מוכר את כל הכוכבים שלך״
״לא נכון״
(מוכר את הכוכב שלו)
יותר “הוא הורס את המועדון”.
–“העברת עלי ביקורת? גם אתה מסולק”
המשחקים של אתלטיקו יותר סיוט מהמשחקים של ריאל אפילו. לאחרונה הם גם מנצחים עם המון מזל. יחד עם ההגנה המפורסמת, זה עלול להספיק בשביל לשמר את הפער משאר הליגה.
שנים רעות ואפורות של הליגה. לפחות המשחקים של בארסה מעניינים בגלל האי וודאות בהם.
בכללי זו תקופה קצת יבשה בליגה. גראנדה לא משחקת כמו שהיא יודעת בגלל פציעות, כנ"ל סוסיאדד שעוד לא חזרה לעצמה מעט שיירת הפציעות של שחקני מפתח, סלטה צפוייה לאבד גובה ללא אספאס, וכל היתר מספקות כדורגל אפור.
אני מחכה בקוצר רוח לרנסאנס של הלה ליגה, כי היא נהיית צינית ואפורה משנה לשנה. אני רוצה לציין שאחרי שהבעתי המון הערכה לפרוייקט של חטאפה, אני חייב להגיד שזו ככל הנראה הקבוצה הכי צינית ואיומה באירופה. היא גורמת לאתלטיקו להראות כמו לידס של ביילסה. אפשר לטעון שהכל לגיטימי בכדורגל, אבל אחרי שנים שהלה ליגה ואוהדיה התהדרו בכדורגל היצירתי וההתקפי לעומת האפרוריות באיטליה ואנגליה, קבוצה כמו חטאפה היא פשוט ביזיון.
יש לי הרגשה שרק עם צמיחה מחודשת בברצלונה תהיה קבוצה דומיננטית והתקפית שתקבע את הטון בספרד, עד אז אנחנו שוקעים לגרסאות אפורות וציניות יותר של הצ’וליסמו, שלא לדבר על קאפלוליסימו.
אני יחסית מרוצה מקבוצות הבטן-תחתית לפחות מאיך שמצפים מהן להיות - לוחמניות, בניגוד לתחתית שהיתה לפני עשור - תבוסתנית. כמובן שזה לא חד משמעי - זה לא רק החוזק של הגדולות או רק החולשה של הקטנות. אבל אם הקטנות מצליחות לעשות לגדולות את המוות ולעשות עונות יפות גם באירופה (חטאפה, גרנאדה) - לא נראה שעירנות הצופים בבית תשנה להם את הגישה.
בסופו של דבר גם כשברצלונה וריאל היו מפרקות את הליגה היו ביקורות על חולשת הליגה, ככה שאפשר להסכים שמה שנפגע זה העניין במשחקים עצמם.
קודם כל, לשים את חטאפה וגראנדה באותה סירה זה לא לעיניין כי גראנדה אכן קבוצה מצויינת ולא קרובה לציניות המזעזעת של חטאפה. דבר שני, חטאפה העונה אפילו לא באירופה, עונה שעברה היא הדיחה את אייאקס עם כדורגל מאוד קשה וציני לצפייה, זה לא הספיק לה להמשך, וגם העונה זה לא בהכרח ישלח אותה לאירופה, אבל עוד חזון למועד.
דבר אחרון, אני לא מנהל דיון על נקודות קיצון כי זה מיותר. היו תלונות על חולשת הליגה כשלריאל ובארסה לא הייתה תחרות, ומנגד בעונת 13/14 הייתה עונה מטורפת מבחינת רמה ותחרותיות יחד עם הישגים מטורפים באירופה (גמרים כל ספרדיים באלופות ובאירופית). המצב הנוכחי הוא אולי מצביע על ירידה הפערים, אבל לא כי בהכרח קאדיס או אלצ’ה נותנות כדורגל מדהים או עקבי, אלא זו הירידה המאוד מובהקת ברמה של הגדולות. זה כמו שפעם כשהיו מתלוננים שאנחנו ליגה של שתי קבוצות היינו צוחקים שה epl היא אסופה של בינוניות שרבות מי הכי פחות בינונית ביניהן בעוד הן היו מתפרקות מול הספרדיות באירופה.
צריך להכיר במציאות, הליגה הספרדית בשפל. בין אם תסתכל על מדדי שערים, xg, xa, הצלות ועוד אנחנו לא מתקרבים למה שקורה בepl. אני רק מקווה שתחייה של בארסה תהווה זרז לתקומה מחדש ואמון בכדורגל התקפי ויצירתי יחד עם חיזוק מחלקות הנוער.