כדורגל ספרדי - שוטף

הן באותה סירה מבחינת נקודת הפתיחה שלהן, שתי קבוצות שצפו להן מאבק תחתית, והפכו לקבוצות צמרת.

לגבי כל השאר אני מסכים, אבל שוב - הדעה הרווחת, לא בהכרח של הגולשים פה - תמיד היתה נגד הליגה הספרדית, גם כשאותם מצבים היו הפוכים באנגליה למשל. זה נושא אחר לדיון, הליגה לא במצב אופטימלי, אבל יש נקודות חיוביות שהיוו פעם נקודות חולשה של הליגה.

הליגה האיטלקית למשל סובלת מדימוי רע, תדמית הליגה בהזנחה ע"י מי שמנהל את הליגה הזאת. יש מאבק משולש על האליפות, שערים זורמים בשפע ועדיין יש לליגה את התדמית של ליגה לא מעניינת עם משחקים לא מעניינים.

יש סטיגמות שלא ישתנו לעולם, לא בקלות. לא על הליגה הספרדית, לא האיטלקית ולא האנגלית.

על פי כמות הנקודות שהספרדיות משיגות באירופה, אין ירידה ביכולת, לפחות לא בהשוואה לליגות אחרות.
עדיין ראש בראש עם הליגה האנגלית.

יחד עם הירידה ביכולת של שתי הגדולות, זה אומר שבעצם שאר המשתתפות באירופה למעשה השתפרו.
באותו אתר אפשר גם לראות כמה נקודות עשתה כל קבוצה בכל עונה, ולהשוות למשל משתתפות ספרדיות בלי ריאל ובארסה מול מדינות אחרות (נגיד האנגליות בלי סיטי וליברפול, גרמניות בלי באירן ודורטמונד, וכו’).
זה לא כל הליגה, אלא רק הצמרת, אבל זה מראה שאולי הירידה של הליגה הספרדית היא לא כזו דרסטית כמו שנהוג לחשוב.

מדד נחמד, אבל אם אני מבין אותו נכון יש בו נקודות שהן בעייתיות:

1. כן יש ירידה משמעותית השנה לעומת שנה שעברה (גם באנגליה) והשני הליגה האנגלית צברה יותר (לא בהרבה).

2. יש פה תלות מאוד גדולה בהגרלות שהיו וזה לא בהכרח מספר את הסיפור. ניסיתי לחשוב אם איכשהו זה מתאזן משנה לשנה, אבל הליגה האירופית מאוד דינאמית מבחינת היריבות אותן אתה עשוי לקבל. מקבוצה שלא יודעים להגות את השם שלה ממזרח אירופה עד לטוטנהאם, צ’לסי, סביליה, נאפולי או ויאריאל. ויאריאל העונה הייתה בבית סופר קל מבחינתה, והיא אשכרה הביאה מחליפים רק כדי להוציא תיקו עם מכבי. השתי נקודות אותן היא הפסידה פגעו בדירוג ויכלו להטות את התמונה לחלוטין. כמובן שזו רק דוגמא, אבל המדד הזה, אם כל התנודתיות שלו במשהו קצר כמו שלב בתים בהשוואה שנתית הוא לא יציב דיו, ויכול להשתנות מהמון סיבות מן הקצה לקצה.

1. השנה עוד לא הסתיימה, הניקוד יעלה.
  2. מדובר בעשרות משחקים. נכון שאפשר לקבל יריבות ברמות שונות, אבל היות ומדובר על עשרות משחקים של 7 קבוצות שונות כל שנה, אני חושב שהסטטיסטיקה מתיישרת.

אם הבנתי נכון זו צבירת נקודות באירופה. צבירת נקודות קורית רק בשלבי הבתים. שלבי הבתים נגמרו השנה. שלב הבתים בכל שנה כולל בו משחק משחקים לא רב בכל קבוצה, מדדי השינוי קיצוניים מידי, זו הבעיה שלי עם המדד הזה בגדול.

לא, זה צבירת נקודות בכל המשחקים.
בלי להיכנס לפרטים, זה ממוצע נקודות לקבוצה אחת מאותה מדינה . כמו שאתה רואה, זה נע סביב 20 עבור ספרד ואנגליה, אז זה יותר משלב הבתים.
יש הסבר בלינק שבתחתית הדף שהבאתי.
בנוסף, אותם נתונים אפשר למצוא באתר של אופ"א, אבל רק עבור המדינות. גם שם יש הסבר על איך הניקוד מחושב.
https://www.uefa.com/memberassociations/uefarankings/country/#/yr/2021

היתרון של הלינק הראשון שאתה בקלות יכול לחשב שם את כמות הנקודות של בטן הליגה. נניח להשוות ספרדיות בלי בארסה וריאל לאנגליות בלי סיטי וליברפול. בכל שנה בנפרד או ביחד.

אתלטיקו נראת כמו האלופה הנכנסת. מדלגת על כל המוקשים בקלילות כאשר יריבותיה לצמרת נופלות פעם אחר פעם. צריכה להיפתח ועדת חקירה בברצלונה באשר לעסקת המכירה של לואיס סוארס.

בועדת חקירה שתקום הסעיף של מכירת סוארז יהיה בין הסעיפים הפחות חמורים (חמור שלעצמו). תאמין לי שיש דברים הרבה יותר גרועים שרוסל וברתומאו עשו,

על השאר הוא כבר יקבל חנינה מהנשיא במדריד :joy:

הוא ויורנטה מובילים על כולם במספרים באתלטיקו. בפער.

מדי שבוע מאות אלפי אוהדים צופים בשידורי הליגה הספרדית בערוץ ONE. בואו לספק פידבק יקר לקברניטי הערוץ אודות שביעות רצונכם מרמת השידור, בסקר האוהדים הגדול של קהילות האוהדים בישראל.

קחו כמה דקות מהירות והצביעו בסקר הזה: https://forms.gle/SsH6XHEY2rLF82UP9

:arrow_left: כדי למנוע זיופים והטיית קולות, המצביעים בסקר צריכים להכנס עם חשבון הג׳ימייל שלהם.

תוצאות הסקר יפורסמו בקרוב אצל קהילות האוהדים השונות.

אני לא באמת מתמצא בשמות, מישהו יכול לעזור לי?

יש מישהו שאתה לא מכיר שמפריע לך אצלם?

כי אני מניח שאלה שמפריעים אצלם אתה יודע את השמות מעולה.

מילאתי. אבל אני שומר על ציניות בריאה. כל עוד ארבל נימני וזוהר ימשיכו לחבל שם בשידורים . הסקרים האלו לא שוים יותר מדי.

אני מאוד מקווה שהשאלה שם לגבי העדפה שידור ישראלי, שדר הספרדי או רק את הקהל. מרמזת שהם עומדים ליישם את זה אצלם, אם זה יקרה , זה מעולה.

נראה לי שבשידורים של הליגה האנגלית זה כבר קיים, או שאני טועה.

זהו שיש לא מוכרים שמדברים לעניין, יש כאלה שמדברים שטויות סבילות ויש כאלה שהם לא פחות גרועים מנמני/זוהר/ארבל/חזן.

באיזה משחק שמעת?

יש שדרן אחד, אני חושב שהוא שלישי או רבעי בהיררכית השדרנים, שהוא מאוד מאוד צעקן שלא לצורך. בלתי נסבל. מישהו מזהה ויודע מה שמו?

אני לא יודע לקשר את רוב השמות והפנים לקול, לכן לא מילאתי. באופן כללי לדעתי חווית השידור והצפייה ירדו באופן ניכר מאז שהליגה הספרדית עברה מספורט 5 ל one. אני חושב שהסיבה העיקרית לכך היא חסרונו של נדב יעקובי - לאיש יש תשוקה אדירה לכדורגל ספרדי, הוא מעביר את זה בדיבור ובשידור שלו. בנוסף, האולפן והפאנל ב one חיוורים ולא מעניינים, הפרסומות ילדותיות. בכללי אני לא אוהב את הוויב ש one מעבירים.

בקיצור, לדעתי הכי טוב שהליגה הספרדית תחזור לספורט 5 וליעקובי. אני בספק אם מקצה שיפורים כתוצאה מסקר אוהדים ישנה לטובה במידה מספקת. לטעמי יש בעיה עמוקה וכללית ולא נקודתית. למרות שהעולם לא סובב סביבי, בכל מקרה הייתי שמח אם המסר הזה היה עובר לאחראים ב one (אולי הם קוראים כאן… יעקובי קרא מדי פעם בספורטאנטר).

האמת שאני מרוצה מone כערוץ.
לא שם לב להבדל ברמת השידור, פה התלוננתי ושם התלוננתי אבל זה חלק מלהיות אוהד שלא רואה את המשחק בצורה אובייקטיבית.

מצד שני הפרסומות וקטעי המעבר של וואן מעניינים. יותר כיף לפתוח את הערוץ במקרה כשאני מתכנן לעבור לנטפליקס ופתאום להקלע לתוך סרט דוקומנטרי על וויאריאל, או אפילו על אלוף העולם באכילת נקניקיות (סיפור אמיתי והדוקו הכי מעניין ומצחיק שראיתי באיזשהו ערוץ ספורט).
בהחלט עדיף על אליפות עירוני חדרה בפינג פונג, או התעמלות עם גלעד יניקוביץ.
אפילו הטאפאסים חמודים וכיפים.
בסופו של דבר הציפיות שלי מערוץ ספורט הן לא גבוהות וone עומדים בכך בעיני.

בסוף עידן הליגה הספרדית בערוץ הספורט חוץ ממשחקים של ריאל וברצלונה הם לא שידרו כלום בנוסף, אני זוכר שהיה פעם דרבי בין בטיס לסביליה שהם העדיפו לשדר איזה משחק של כדור בריכה או משהו כזה…

לא הכל מושלם, ולעומת שידורים מחו"ל אנחנו כרגיל מפגרים מאחור, אבל אני באמת לא מבין את הנוסטלגיה לערוץ הספורט (אני מדבר על הסוף ולא על ההתחלה שלו שאז הוא באמת היה ערוץ טוב) המצב של היום הוא הרבה יותר טוב ממה שהיה בשנים האחרונות בערוץ הספורט. ובנוסף יש את אורי קופר שאין סיכוי היה מקבל במה במאפייה שיש בערוץ הספורט היום.

איזה וייב אתה מקבל מערוץ הספורט היום? יום שלם שהם מברברים את עצמם למוות?

גם אני, אבל לצערי נדב יעקובי שגדלנו עליו, כבר לא קיים יותר. הוא אולי הפחות גרוע שם. אבל היום הוא מזמן כבר לא מה שהיה.

כמו שכתבתי בהתחלה, אני מת שישמו את האפשרות של רק לראות שידור ספרדי או קהל. זה היה נפלא.