כדורגל ספרדי - שוטף

האמת אני בכל מקרה רואה רק משחקים של ריאל מדריד לכן לא מאוד הפריע לי ששידרו רק ריאל ובארסה. אבל אין ספק שעבור הרבה מאוד צופים שהם לא אני זה חיסרון.

אכן כשכתבתי חשבתי על ערוץ הספורט של פעם. כיום אני לא רואה ערוץ הספורט למעט ליגת האלופות וגם זה רק את המשחק עצמו ולא את האולפן, לפיכך לא יודע ממש מה הוויב שם כיום…

בכל אופן, כאמור הנקודה העיקרית היא יעקובי. גדלתי על השידורים שלו ונהניתי ממנו ולא אוהב את השינוי הזה.

אני חושב ששכחת את היעקובי של השנים האחרונות (ואני מדבר על הליגה הספרדית בלבד).
נמשך בעיקר לצהוב, לא מאוד מרוכז ובטח לא מולהב וזה עוד בלי לדבר על דברים נודניקיים שנכנסו לו ללופ באופן קבוע כמו למשל ״הבן של מאזיניוווו האגדי״ בכל נגיעה של טיאגו או ראפינייה בכדור.

באופן כללי אני מרוצה הרבה יותר מONE
נכון שיש את יורם ארבל ונמני הנוראיים (אבל הם גם בצארלטון) ואיציק זוהר, אבל מצד שני יש להם גם פרשנים ברמה הרבה יותר גבוהה ממה שערוץ הספורט הציע מאז ומעולם וגם הרבה יותר אובייקטיביים.

ברור שיש להם הרבה מה לשפר, גם באולפן והמנחה שהתמונה שלו מופיעה ליד הערך חוסר כריזמה במילון, וגם בנראות אבל בסוף אני רוצה לראות כדורגל וזה עובר אצלם הרבה יותר טוב,

שמוליק מזרחי.

גילוי נאות, בתור אחד שנמצא עמוק בתוך הקלחת של הערוץ, יש באמת התייחסות הרבה יותר מכובדת לליגה הספרדית מאשר בערוץ הספורט. הליגה מקבלת נפח הרבה יותר גדול, אפילו במשחק פנטזי שמסוקר בתכנית מיוחדת.

בתור אוהד כדורגל ספרדי, אני די מרוצה מאיך שהליגה נראית בערוץ (עוד לפני שהגעתי אליו), יש חשיפה יותר גבוהה לקבוצות הקטנות, מה שהוביל גם להקמת מועדוני אוהדים רשמיים לקבוצות כמו אייבר ובטיס.

מן הסתם יש דברים חיוביים ויש דברים שליליים, כן הייתי רוצה לעבוד עם נדב יעקבי, אבל העיקר הוא שכל משחקי המחזור מועברים בשידור חי, בחינם, ככה שבתור אוהד פחות מפריע לי מעבר לזה.

לא היית רוצה תכנים מקצועיים טובים יותר? שיהיו אנשים חוץ מאורי קופר שידעו לספר יותר על מה קורה בכל קבוצה? שלא תטעה, זה לא מובן מאליו שיש לנו ערוץ שלם ללה ליגה וזה כן מוערך, פשוט באמת שחלק גדול מהפרשנים מאוד חלשים.

האמת שגם עבורי נדב יעקובי עשה את כל ההבדל. בוואן יש שדרן אחד חביב ושני פרשנים נהדרים - קופר ולוונטל, שצריכים לקבל בלעדיות על שת הגדולות, אבל
המחלה הגדולה של כל ערוצי הספורט היא להעסיק סלבס מטומטמים. לא מבין את זה. גם בערוץ הספורט, לפני התקופה של בוני ואלי גוטמן, אולפן ליגת האלופות היה כמו חג בשבילי.

אגב, מאז שהליגה הספרדית עברה לוואן, כל עונה יותר גרועה ומשעממת מקודמתה. לפעמים אני מרחם על האנשים שצריכים לפרשן משחק של ריאל מדריד עם בעיטה וחצי למסגרת והמון אנטי כדורגל. הם קנו מנייה שרק הולכת ומתרסקת.

אני מודע לזה, לכל יתרון וחיסרון של פרשן ושדר גם אם זה לא מתבטא בבירור אצל הצופה מהבית. ברור שהייתי רוצה יותר אבל לא הכל תלוי בי. המעט שאני יכול לעשות זה לכתוב להם מידע שישתמשו בו.

מה שכן, מניח שלא יצא לכם לשמוע על זה, אבל לאורך כל חלונות ההעברות יש תכנית אולפן, קופר ולוינטל צמודים אחד לשני, שעה של דיבורים וניתוחים, אני חושב שהייתם שמחים לראות אם הייתם מכירים. טרנספרמרקט נקראת.

לי יש צלחת פרטית ואני רואה ליגה ספרדית בערוצים זרים. יש לי גם ארוץ ONE דרך סלקום לשם השוואה.
איכות השידור של ONE היא גרועה ביותר. אני רואה ליגה ספרדית בערוצים מפולין, ב HD רגיל , וזה הרבה יותר איכותי ממה שיש ב ONE. ערוץ 5 עוד יותר גרוע.
אתם מדברים על שדרים כאילו זה מה שקובע. אתם צריכים לדרוש שיפור באיכות קודם כל.
את הסופרקופה ראיתי בערוץ ממלכתי מסעודיה. שם בכיס הקטן גם את הפולנים. הכל עניין של כסף, ובארץ מתקמצנים על רוחב פס ואי אפשר לזהות את השחקנים על המגרש מרוב דחיסת הסטרים.

לדעתי יש שני פרשנים שנותנים ערך מוסף: סל אמרגי כי הוא מכיר את הכדורגל הספרדי הכי טוב ואורי קופר בהיבט הטקטי. גם אלון חזן מבין כדורגל. לוינטל זה לחובבי רמי ויץ - שלל עובדות ונתונים, כמות על חשבון רלבנטיות.

ההוא שצורח בלתי ניתן לשמיעה מבחינתי.

הבעיה של וואן, לדעתי, היא שמשהו בחוויה מרגיש מאד בייסיק, קצת כמו טיסת לואו קוסט.

ערוץ הספורט - לדעתי נוטים פה להיות קצת יותר מדי נוסטלגיים. הימים שנדב יעקובי ידע הרבה כי הוא קרא קצת את המארקה והאס נגמרו. ומבחינת פרשנים- אתם באמת מתגעגעים לאוחנה ואיווניר? כולנו גדלנו על נדב יעקובי והוא אחלה, אבל זה לא היה רק הוא. לדעתי החבילה הנוכחית טובה יותר.

אי אפשר היה לצפות גם מערוץ הספורט לשדר את כל המשחקים, הרי ל-One יש ערוץ שלם לכך. אני כן חושב שהיו משחקים של ולנסיה בתקופת הזוהר שלה, אתלטיקו מדריד בעונת האליפות ועוד ועוד. אני מסכים שנדב יעקובי חי את הליגה הזו יותר מכל אחד אחר ומה שמאוד-מאוד מפריע לי כאן: ב-One אף פעם לא נשמע את השדר הספרדי המרגש שצועק גולאסו גם על גול דחיקה טיפוסי של ראול מול השער החשוף. ולא יקרה כלום אם יורם ארבל לאט לאט יפנה את הבמה, הוא אגדה, למה לא לשים שדרים אחרים במשחקים הגדולים כמו קלאסיקו? אבי נמני נהיה קצת מתיש. השדרים עושים שם אחלה עבודה לדעתי והם בקיאים יחסית בחומר ואת עמית לוינטל תמיד תענוג לשמוע.

הוא תמיד מדבר מזווית הסוכן. ׳בעיטה טובה של בנזמה, בעיטה עם עוצמה׳, ׳הם יהיו חייבים להתחזק בחלון הקרוב׳…

ונמני. שהוא סוכן.

לא יודע אם אתה שם לב אבל לערוץ הספורט בפעם האחרונה שבדקתי יש ארבעה ערוצים. לא כולל ערוצי HD. ואני זוכר טוב מאוד את השנים האחרונות שלו. אם לא היה בשם של הקבוצה שלך ריאל מדריד או ברצלונה לא היו רואים את המשחק של הקבוצה שלך .

למען השם, ואני אתיאסט, one מספקים לנו שידורים של כל המחזור בליגה הספרדית ועוד בחינם ויש פה כאלו שרוצים לחזור לימים שערוץ הספורט “עשק” אותנו. ואני מודע לכל החסרונות של one . ובעיני, גם אם הוא הרע במיעוטו הוא עדין הרבה יותר טוב מערוץ הספורט של השנים האחרונות (וסוף עידן השידורים שם של הליגה הספרדית)

הכדורגל הספרדי תמיד היה היהלום של ערוץ הספורט ומן הסתם לברצלונה ולריאל יש הכי הרבה אוהדים בארץ , בשנים האחרונות של ערוץ הספורט הם פשוט “זילזלו” בנו. הם גם עכשיו מזלזלים בנו.

Oleguer23 יכול להעיד על זה אני זוכר את הפורום הישן וכמה שהמנהלים של הכדורגל הספרדי שם כעסו על זה שאין שידורים של קבוצות שלא ריאל וברצלונה ובצדק.

אני חושב שכרגיל יש פה בעיה של נוסטלגיה וזיכרון שהוא ממש קצר. אתם מדברים על אולפנים בערוץ הספורט? חבל שלא שמרתי את התמונה של בוני וגוטמן מנסים להדגים לנו מה זה 4-3-3 על לוח של גיר. מי שרוצה יש את זה באבא ואימא בני דודים בפייסבוק…

אין בערוץ הספורט אפילו פרשן אחד כמו אורי קופר. אחד. נדב יעקובי אם לא היה את העבר שלו, הוא היה חוטף הרבה יותר. לוינטל בעיני בסדר גמור, גם הוא יותר טוב מכל מה שיש בערוץ הספורט.

dmitrys

לא חושב שמישהו יחלוק על זה ששידור מחו"ל עדיף, אבל מדברים על שידור מהארץ.

נ.ב אני לא מדבר על השנים הראשונות של ערוץ הספורט שאז הוא באמת היה טוב ופורץ דרך. אלא על ההמשך שלו.|

נ.ב ואני לא מזכיר את ה"דברת" האין סופית שיש עכשיו שם ובעיקר את “הפולטיזציה” של השידור ושפרשנים שם ברובם הם אנשי שמאל שאוהבים להזכיר לנו כמה אנחנו פחות טובים וכמה לברון גימס הוא צדיק . וכמה טראמפ רע…

בערוץ הספורט יש גם את הליגה הישראלית בכדורגל, ליגת העל בכדורסל ומכבי תל אביב ביורוליג.
אלה 3 ליגות שמקיימות משחקים שיכולים להתנגש עם הליגה הספרדית.
לא פעם קרה שמשחק של ריאל שודר באיחור בגלל משהו שלא מעניין אותי.
בוואן זה לא קורה. התחרות של הליגה הספרדית היא עם האיטלקית (לא כוחות) ויש 2 ערוצים חינמיים בשביל זה (בדיוק כמו בערוץ הספורט).

בתור אוהד כדורגל שלא באמת מתעניין בליגת העל בכדורסל (אולי קצת במכבי ביורוליג אבל לא קרוב לרמה של הליגה הספרדית) זה כיף לי שיש ערוץ שממש מרגיש לי שנבנה בשבילי.
ערוץ שכשאני פותח אותו סצם באמצע היום אני רואה תקצירים של שאר הקבוצות בתדירות הרבה יותר תכופה, טאפאסים (שהאמת אני מאוד נהנה מהם) ואפילו שומע הרבה יותר ספרדית של ממש ברקע בפרסומות ובתכניות. זה נחמד.

יש לערוץ לאן להשתפר, אבל בכל הקשור בקרב מול ספורט 5, מבחינתי one לוקח בענק.

5 ספורט
5 פלוס
5 גולד
5 לייב
5 סטארס

5 ערוצים. אפילו בזמן ליגת האלופות, מעולם לא ראיתי 5 משחקים במקביל. הם מדלגים על גולד ועושים ערוץ קיבוץ בלייב.

למה? אתה חייב שמישהו ידבר בעברית כשאתה רואה כדורגל?
היום יש אמצעים טכנולוגיים, ובקלות אתה יכול לראות משחקים מכל העולם עם שדרים מחו"ל בשפה שאתה אולי מבין (אנגלית או ספרדית נניח) או ללא שדר. כדי שוואן או ערוץ הספורט יתנו תחרות לשידורים מחו"ל, הם קודם כל צריכים לשפר את איכות התמונה.
לפעמים אני נאלץ לראות משחקים בוואן, כשיש סערה ולצלחת אין קליטה טובה. זה בלתי נסבל. גם בערוץ הספורט הרגיל , ליגת האלופות משודרת באיכות זוועתית. בהרבה מקרים אני מעדיף לינקים על פני שידורי חינם האלה.

רק בשביל להסביר לכם מהצד שלי כצופה וכיום כעורך, הנה דוגמה נהדרת.

לפני כמה שנים בוולנסיה היה שחקן ברזילאי בשם ז’ונאס גונסאלבס, או בקיצור ז’ונאס, במלעיל. במשך שנים, בלי שהיה אף אחד שתיקן אותו, נדב יעקבי קרא לו ז’ונאס (במלרע) גוטייירס (התבלבל עם חונאס גוטיירס הארגנטינאי).

בתור אחד שהגיית שמות תמיד היתה הסממן העיקרי להיכרות + מחקר אודות שחקן כדורגל, זה הפריע לי מאוד, והיום כשבוואן אני אחראי על המידע על השחקנים, זה הדבר הראשון שאני בודק על שחקן.
בהרבה מקרים זה לא פשוט כמו שזה נשמע. יש הרבה שחקנים שהם ממוצאים \ לאומים מעורבים.

בקיצור, אתמול היתה הופעת הבכורה של אילאש מוריבה בברצלונה. ככה אמרתי לשדרים להגות, מלכתחילה. לא אילאייש כמו שבבארסה מאניה מתעקשים לקרוא לו ו"לתקן את השדרים על הטעות" (כן, זה אמיתי).

למה אילאש? ככה נהוג לתרגם בקטלנית, וככה בדרך כלל הוגים ix בקטלונית, יש אינספור דוגמאות, אבל במקום להתחיל להקשיב למאה קטלונים ולחפש בכח את האות י’, עדיף ללכת עם מה שנהוג (מה גם שהילד עצמו אומר ככה).

אם כבר שמות, אז תגיד לכל השדרים ששמות של צרפתים צריך להגות כמו שנהוג בצרפת, ולא כאילו הם אנגלים.
Henry זה אנרי, לא הנרי. Luca Digne זה דיניה, לא דין. בטח יש אינסוף דוגמאות.

זה בעיקר שיקולי כספי. אני רואה חלק מהמשחקים בסטרים ושאורי קופר מפרשן אני רואה את one. שארבל זוהר ואבי נימני משדרים אני לא מתקרב ל one

לא מסכים לגבי DIGNE, שילוב של GN בצרפתית זה נ’ עם הלשון על החך, והE לא נשמעת.
לגבי הנרי\אנרי, זה לא משנה כמעט, האות ה’ בעברית לא שונה בהרבה מא’, וההבדל לא משמעותי כל כך. זה לא טעות בהכרח.

יותר מפריע לי בהבדלים משמעותיים יותר.

דוגמה להתחכמות יתר של רמי ויץ: Geronimo Rulli הארגנטינאי מוויאריאל. הוא קרא לו “ג’רונימו רוז’י”. אבל מה? השם הפרטי הוא חרונימו כמו כל ארגנטינאי, אבל שם המשפחה הוא איטלקי - רולי, ולא ספרדי במבטא ארגנטינאי.

כל הכבוד.
ניכר שמקפידים על הדברים האלה. אורי קופר אפילו אומר אתלטיק קלוּב, שזה בכלל יפה. השדרים והפרשנים של וואן חיים ומכירים את הליגות האלה הרבה יותר טוב מבערוץ הספורט (אם כבר להקביל אז לצ׳רלטון ששם חיים את אנגליה).

אגב, אחלה מרקו בלבול. רואים שהוא עושה הכנה

לגבי צרפתים, אני יותר סומך על אישתי הצרפתיה מאשר על ההסבר שלך.
אצלה “אנרי” נשמע מאוד שונה מ הנרי, הצליל הראשון הוא A. ודיניה אצלה זה משהו בין דיניה לביו דיניו, בטח לא דין.
אלא רק דוגמאות שעלו לי לראש בזמן כתיבת ההודעה. הדוגמא שלך עם Geronimo עוד יותר גרועה.