כדורגל ספרדי - שוטף

זה לא כמו יעקב יעקב אצלנו. גונזאלז גונזאלז זה שם משפחה שלו. שם פרטי חוזה לואיז.
כל חייו של יורם ארבל הם שקר אחד גדול.

שכחת שדל סרו גראנדה זה בעצם אפס גדול בעברית. יש סיכוי שהוא מתחיל להיגמל לנו מהמשפטים שהוא מריץ כל מחזור שני מאז עונת 16/17?

מונדו דפורטיבו מגלה כמה יקבלו הקבוצות מההסכם עם CVC.
כזכור , 70% מהסכום הולך לשיפור התשתיות כמו שיפוץ האיצטדיון, 15% לסגירת חובות, ו 15% להחתמות או שיפור חוזים.
בארסה, ריאל ואתלטיק בילבאו לא חתמו, אז הן לא בתמונה.
ולנסיה - 120 מיליון
ויאריאל - 108 מיליון
ריאל סוסידד - 107 מיליון
סביליה - 100 מיליון
בטיס - 100 מיליון
אספניול - 80 מיליון
סלטה - 80 מיליון
לבנטה - 70 מיליון
אלאבס - 71 מיליון
חטאפה - 65 מיליון
אוססונה - 52 מיליון
גרנדה - 48 מיליון
מיורקה - 30 מיליון
אלצ’ה - 30 מיליון
קאדיז - 30 מיליון

לא פורסם כמה תקבל אתלטיקו.
לחלק מהקבוצות זה ממש אוויר לנשימה.
קצת מפתיע המעמד של סביליה, שאמורה להיות מעל כולם ברשימה אבל היא לא.

התבטלות מוחלטת של מאיורקה מול אתלטיקו, שמעיפה כדורים ופשוט עושה במכנסיים. הרושם שלי שלקבוצות הבטן בספרד יש מטרה אחת, להעביר משחקי כדורגל שלמים בלי לשחק כדורגל. פשוט עצוב מה שנהיה מהליגה הזאת.

עריכה: אחרי שחטפו שער הם התחילו לשחק ואפילו ניצחו את המשחק. פשוט מתסכל שברירת המחדל היא לא לשחק כדורגל.

אם משחק כזה היה בליגה אחרת התגובות היו אחרות. לא צריך לחפש בכח מה רע בליגה כשיש משחקים כאלה.

ובכל זאת, שוב אותן ביקורות שלי על אתלטיקו, שלקחה אליפות בעונה שעברה בזכות סיבוב ראשון של 50 נקודות, ומאז פשוט נעלמה בגלל ניהול בזיוני של הסגל. אין מגן ימני - טריפייר פצוע, ורסאלקו לא נספר ועדיין לא הביאו אף מגן ימני כבר כמה שנים, אז יורנטה מחלטר שם.

אור, תענה עניינית אם אתה חושב שהפוסט הזה לא נכון. אתה לא חושב שהמשחק הזה היה מביש? מאיורקה ניסתה לשחק כדורגל עד לשער שספגה? זה לא לחפש בכוח, זה פשוט לפתוח את העיניים.

לא אמרתי שזה נכון או לא נכון, אני יודע שלא מדובר בהמצאה של קבוצות ספרדיות, וכשזה קורה בליגות אחרות אין מילה על כך. מישהו מדבר על הקבוצות שחוטפות חמישיות מסיטי ללא תנאי? לא. אם מיורקה לא היתה מגינה טוב במטרופוליטנו והיא היתה חוטפת חמישייה, התגובות היו על כמה קבוצות התחתית חלשות.

זה מאוד קל לבקר את הקבוצות בליגה גם כשהן מצליחות לתת משחקים כאלה. בטיס מנצחת בקאמפ נואו, אבל ידברו על כמה שהצמרת בליגה חלשה.

לא יודע מה קורה בכל הליגות. אני רואה ליגה אנגלית באופן קבוע ואני לא נתקל בתופעה הזאת שם. אין התבטלות מוחלטת וניסיון להרוס את המשחק. לא אכפת לי שקבוצה חוטפת חמש כשהיא מנסה לשחק כדורגל. עדיף על פני קבוצה שמנצחת תוך כדי הרס של המשחק.
יש לשחק הגנתי ואפילו בונקר, ויש סתם למרוח את המשחק ולחכות שהשעון יעבור.

בנוסף, הרוב המוחלט של הפורום אוהד כדורגל ספרדי, אז כמובן שנדבר על הבעיות שקיימות בליגה הספרדית. אין לאף אחד, לפחות לא לי, רצון לרדת סתם על הליגה הספרדית.

זה לא עניין של רצון לרדת על הליגה או לא, זה פשוט מוטמע האווירה השלילית הזאת, זה היה ככה גם לפני 10 שנים. זה אוטומטי.

בסופו של דבר ה"התבטלות" הזאת עזרה לקבוצה כי היא עצרה את אתלטיקו ועשתה לה חיים קשים, והיכתה בה בדיוק בזמן הנכון כשכל השחקנים היו עייפים.

אולי זה פחות מגניב לצופה הנייטרלי, אבל רצינו ליגה חזקה, לא? אולי אם קבוצות יצופפו מול סיטי כמו מיורקה ופחות יתנו לשחקנים שלה שטחים, היה לה פחות קל.

כל כך לא! השער היה באוויר כל עוד הם שיחקו ככה, זה היה רק עניין של זמן. דווקא כשהם חטפו שער ולא היתה להם ברירה אלא רק לשחק כדורגל הם איימו על השער וגם כבשו.
זה אומר שהם כן מסוגלים לשחק כדורגל אבל בחרו 65 דקות פשוט לא לעשות את זה.

אם אני אוהד מאיורקה אני עוד יותר מתוסכל. כי הם כן יכולים לשחק כדורגל אבל בוחרים שלא. תאר לך אתלטיקו היו עושים אתלטיקו וכובשים רק בדקה התשעים ולא מצליחים לכבוש לפני, למאיורקה היה איזשהו סיכוי לנצח?

אגב לי כאוהד מדריד זה טוב, כי זה אומר שקבוצות משחקות גם נגדנו ככה, ואנטי כדורגל כמעט תמיד מפסיד לכדורגל.

בנוסף, אני יכול לתת עוד דוגמאות לקבוצות שבאו למרוח את המשחק אבל הוכרחו לשחק כדורגל בעל כורחן. למשל סלטה מולכם, גם אספניול למרות ששמרתם על היתרון בסופו של דבר.

לפני עשור היינו באופוריה של ריאל מדריד וברצלונה, רונאלדו ומסי, מי שדיבר על הליגה הספרדית היו משועממים כלשהם. דברים השתנו בצורה דרסטית מאז.

מול אתלטיקו הזאת כנראה יותר קל כשלא נותנים לה שטחים, כי בלעדיהם היא פשוט קבוצה מוגבלת שלא יודעת ליזום. די קל לעצור אותה.

ברור שהייתי רוצה שהקבוצות יעיזו יותר, אבל זה לא מבטיח להן שזה יועיל להן הגנתית. והליגה הספרדית יותר ויותר הגנתית היום, זה רע כי רואים פחות כדורגל התקפי, אבל זה גם טוב כי זה מראה על עמידה והתנגדות מול הגדולות.

זה לא בן אדם או שניים, זה הלך הרוח שתמיד היה.

לא יודע, אני לא הרגשתי כך. הרגשתי שכולם מבינים שהליגה הספרדית בשיא, והקבוצות האלו היו מרכז הכדורגל העולמי. היו כמה אנגלופילים שהעמידו פנים שזה לא המצב ואף אחד לא לקח אותם ברצינות.

אני לא יודע עם איזה אנגלופילים רבת באייסוקר, אבל זה שהם היו מנותקים מהמציאות לא אומר שגם אתה צריך להיות. לא חייבים להגיב לעצימת עיניים בעצימת עיניים.

אין טיפת קשר בין מה שאני כתבתי למה שהגבת לי, לא הבנתי את העקיצה לפורום אחר והניסיון להסית את הדיון שוב כאילו מבחינתי הכל ורוד.

אין קשר בין מה שכתבתי לעצימת עיניים, לא הכחשתי שום דבר, רק כתבתי שדי נמאס לחפש בכח בכל משחק משהו כדי להראות שהוא מסמל את חולשת הליגה. יש מספיק נקודות חולשה ולא צריך להציג ניצחון של קבוצה קטנה ככזה כשבליגות אחרות זה נחשב ל"שוויון מופתי".

אני בטוח במאה אחוז שלא בספרד המציאו את הקונספט הזה לשחק הגנתי ומבוקר, או גם “אנטי כדורגל”. פשוט פתאום זה הפך למשהו כל כך רע. יכול להבין שזה לא נעים לעין ומאכזב, אבל שוב, אני בטוח שאם אתם רואים 10 משחקים במחזור בכל הליגות אתם נתקלים במשחקים האלה.

כי משם מגיעים כל הטיעונים שלך על זה שפעם “אמרו לך X אז עכשיו גם אתה אומר X”. אני לא ראיתי שום ויכוח נקודתי כזה בפורום פה, ואני לא זוכר שזה היה כזה דרמטי בגילגולים אחרים של הפורום בתקופת השיא של ספרד, וגם אם כן, למי אכפת? אלו היו שנים מזעזעות באנגליה עם הקריסה ההדרגתית של יונייטד, סיטי חסרת כיוון, צ’לסי אפורה, ליברפול במשבר מתמשך, וארסנל מתגלגלת בתוך הבור המנטלי שלה. אז מישהו אמר פעם משהו על הלה ליגה שהיא הייתה טובה, SO WHAT?

אם היה מדובר רק על ההודעה הזאת מין הסתם שלא הייתי מגיב ככה, אבל זה לא המצב נכון? כל פעם כמעט שמישהו אומר משהו בגנות הלה ליגה אתה קופץ כאילו אי אפשר להגיד שהיא במשבר עמוק והפתרון כברירת מחדל הוא הגרסא הרעה של הצ’וליסימו. אפשר להציג סטטיסטיקות בדבר כמות מצבים, בעיטות, תיקולים, הצלות ומה לא ואכן אפשר לראות שבלה ליגה קורה פחות. שים לב, זה לא שאמרו “הנה מיורקה ניצחה הליגה חרא”, זה “מיורקה אפילו לא ניסתה, ועשתה מה שהיא יכולה כדי לא לשחק כדורגל, עד שהיא חטפה גול”. יש הבדל גדול בקונטקסט.

שמע אני מכיר אותך שנים, פעם היית מתגאה באיך הלה ליגה מספקת את הכדורגל הכי טוב, הקשרים הכי טובים, והמשחק הכי מעניין, ועכשיו זה ממש נראה שאתה מסנגר על “אנטי כדורגל”. משהו בסגנון “הנה גם הם עושים!!!”. זה לא שהסטנדרטים שלי השתנו, אני עדיין מחפש את הדברים הללו בכדורגל, וחבל לי שהלה ליגה רחוקה שנות אור ממה שהיא הייתה שווה עד לפני כמה שנים.

אבל מאיפה אתה מביא את זה שמחפשים בכוח? אני זה שהתחלתי את הדיון האחרון, ואני לא חיפשתי בשום אופן משהו להתלונן עליו. היה משחק, אחד מיני רבים שפתחתי, זה זעק לי ובעקבות כך ההודעה הזאת הגיעה, לא להיפ

נאלץ שלא להסכים. אני רואה באיזור החמישה משחקים במחזור בליגה הספרדית, עוד כשלושה ארבעה באנגליה, ופה ושם איזו אינטר פריז או באיירן, תלוי מול מי הן משחקות. אני רואה את סיטי יונייטד וצ’לסי קבוע, אני לא מוצא את זה שם. שם קבוצות באות במטרה להשאיר דם על המגרש. מתנצל, אני לא רואה את זה בליגה הספרדית.

מסכים איתך לגבי הליגה אבל אז זה אומר שהקבוצה שלך חלשה כמוה. מה שגורם לי לחשוב שהבלון שלכם יתפוצץ בשמינית או בקבוצה האירופאית החזקה הראשונה שבאמת תפגשו.

נדב לצערי אתה צודק. אף אחד פה לא הייטר של הליגה הספרדית. ההפך. שום דבר לא יגרום לי שימחה יותר גדולה אם אתלטי לא היתה דופקת לליברפול איזה שלישיה (ואני עוד מחבב את ליברפול) אבל צריך באמת לטמון את הראש בחול בשביל לא להבין שהלה ליגה במשבר עמוק. ואני עוד כתבתי את זה עוד שברצלונה עם החידלון של בילבאו לקחה דאבל בלה ליגה.

וזה מתחיל בעסקן המושחת שמנהל את הליגה הזאת.

לא יודע איך להגיד לך, אבל אני מדבר על כדורגל בעוד מקומות, כולל בפורום הישן בין היתר. דווקא בפורום שציינת לא הייתי פעיל כל כך בשנים מסוימות, אבל אם אתה אומר…

על זה אנחנו מדברים, לא? על הנראטיב, על היחס ועל הדעה הרווחת. ברור שזה יעצבן.

אבל כל פעם מחדש אני אומר שאני לא מכחיש את המצב אבל אתה קורא משהו אחר. כן, אני קופץ כשמנפיצים טיעונים לא קשורים לבעיות האמיתיות של הליגה. ואני יכול לחזור אחורה להודעות שלי ולתת דוגמה לכאלה.

ואם היית עוקב היית יודע כמה אני מבקר את צ’ולו בשנתיים האחרונות. אין איש כדורגל שאני לא מבקר יותר ממנו ושהוא הבעיה העיקרית באתלטיקו.

הביקורת היתה על סגנון המשחק של מיורקה. אבל זה עבד לה, כמו לעוד כמה קבוצות שעצרו את הגדולות. מזכיר לך שזו עדיין מיורקה ולא ברייטון או ווטפורד שיכולות להוציא עשרות מיליונים ובכל זאת מפנות למנצ’סטר סיטי את חצי המגרש שלהן. אולי זה לא יפה לעין, אבל לא על זה היה הדיון.

קבוצות הצמרת אכן נחלשו, ופעם קבוצות התחתית היו משחקות כדורגל ויוצאות עם שמיניות ברשת. הדעה שלי לגבי הכדורגל הספרדי השתנתה כבר לפני הרבה מאוד שנים, בערך מתי שקבוצות אובראצ’יבריות כמו מלאגה ואתלטיק בילבאו צצו. חסרות לי קבוצות כאלה אבל כולי תקווה שמדיניות האישוש הכלכלי של הליגה הספרדית תניב פרי. זה עדיין לא סותר את ההערכה שלי כלפי קבוצות האמצע-תחתית כמו אוססונה ומיורקה שנותנות מעצמן מעל ומעבר מול הגדולות.

לא באתי בטענות אליך ספציפית, אלה לאווירה שיש, שהביאה לא אחת ולא 3 פעמים להערות על מצב הליגה גם כשמדובר בטיעונים לא קשורים בכלל. וכל פעם שאני רואה כזה אני לא חושב פעמיים ומעיר על זה. זה לא אומר שאני חושב שהכל ורוד, זה אומר שאתם מחפשים במקום הלא נכון.

כמו שאמרתי, הביקורת ראויה להיאמר על אתלטיקו מדריד, לא על מיורקה. אתלטיקו שהפכה למקדש לצ’ולו סימאונה למרות שניהול הסגל קטסטרופלי, והאליפות בעונה שעברה היא למרות סיבוב שני מהגיהנום (36 נקודות! 14 פחות מבסיבוב השני).

אולי זה סגנון משחק, אבל בסוף כן מגיעות התוצאות ורואים את ההתנגדות של הקבוצות הקטנות גם אם המשחק פחות פיזי ולוחמני. זה כנראה עדיף עבורן מאשר לשלוח שחקנים קדימה ולהשאיר את חצי המגרש פנוי. יש גם קבוצות נהדרות כמו ווסטהאם אבל יש גם קבוצות נהדרות כמו בטיס, יש ברייטון ויש גם מיורקה.

זה הסגנון, אלה המשאבים, ולמרות הנחיתות הזאת הקבוצות האלה עדיין מצליחות לעשות דברים מופלאים. וזה עוד בלי להשוות מה ויאריאל וסביליה עושות לעומת ארסנל.

צריך גם לקרוא ולהבין מה אני כותב בפירוש, ומה אני לא כותב.

לא כל כך התכונתי אליך באופן אישי ומוחלט.

אני אז אין לי מושג מה כתבת גם לפני. פשוט הסכמתי עם הדעה של נדב לגבי הלה ליגה וכן אני שם לב שיש גישה של התעלמות מסוימת מבעיות שיש לה ליגה. זה לא רק הצמרת שנחלשה. לדעתי זה מתחיל במאמנים שמאמנים בליגה.

אני חושב שאין שום מאמן איכותי ברמה גבוהה שמאמן קבוצה בלה ליגה חוץ מסימואנה . אף אחד. ושיסלחו לי אוהדי פלגריני ואמרי…

לא כל כך חידשת, אייסוקר זה עוד דוגמא לפורום כלשהו ששם מצאת איזה עוד תמהוני אנגלופיל שהצלחת להתווכח איתו. זה לא משנה את הטיעון שלי.

אני מדבר על הלה ליגה לפני כמה שנים בין השנים של 2009-2015 מתחילת בארסה של פפ, שהצליחה להביא אחריה שחקנים, מאמנים ופרוייקטים מעניינים. לפני עוד היה לליגות אחרות כמו לאיטלקית יותר מה למכור, והמצב אולי היה טיפה יותר מאוזן. אם מישהו בשנים שציינתי אמר משהו על הלה ליגה אז שיגיד. התוצאות דיברו בעד עצמן. עכשיו המצב הוא אחר והאנגלית חזקה יותר.

זה לא נכון שיש פחות שערים, פחות הצלות ופחות מצבים? אפשר לקצר ולבדוק את הסטטיסטיקות של שנה שעברה. אתה לא חושב שהיעדר פרוייקטים שאפתניים זו הבעיה בלה ליגה? רוצה להאשים עוד פעם את השפה האנגלית שהופכת כל דעה ל"הינדוס תודעה"? תתפלא, עקבתי אחרי כמה מהטיעונים שלך, ולצערי למעט הטיעון הכלכלי לא מצאתי משהו אחד קונקרטי.

זה כן היה! ליטרלי ההודעה של סנטיאגו שהתחיל את הדיון הייתה:

אתה סוטה מהדיון ויותר מזה אתה מצדיק את מיורקה על משחק מאעפן, למרות שנראה שהיא הייתה יכולה לנצח לו היא הייתה משחקת כדורגל נגד אתלטיקו בתקופה דיי בינונית. זה נכון שאתה לא ממש עוצם עיניים, אתה יותר “קורא סלקטיבית”.

מה הדעה עכשיו? שלשחק באופן ציני בשביל תוצאה זה לגיטימי? זה בגדול מה שהתחיל את ההרס בגישה בכדורגל בספרד.

הקבוצות הללו, אתה מדבר על הבטן תחתית? זה מרשים אומנם שהן מצליחות לעקוץ קבוצות גדולות בליגה, אבל זה לא שהן נותנות הצגות שהן אחת מול השנייה. אגב אהבתי את הדוגמא של סבלילה ו-ויאריאל. מהפרוייקטים הבודדים שמצליחים לתפקד ושבאופן יחסי זרקו לא מעט כסף ביחס לקבוצות אחרות בספרד.

בוא נראה אם הבנתי וזה קשה כי לרוב הטיעונים משתנים:

1. הליגה האנגלית לא טובה כמו שעושים ממנה, זה כי היא מפוצצת בכסף וכי מהנדסים לכולם את התודעה בגלל שזו ליגה של דוברי אנגלית.

2. מותר לקבוצות לשחק מסריח כי הן קטנות וכל הכבוד להן, למרות שיש לזה השלכה ישירה לתפיסה של מה הרמה בליגה הספרדית.

3. גם בליגות אחרות לפעמים משחקים לא יפה אז זה בסדר.

שכחתי משהו?

אגב @mos56 , אני לחלוטין שמחתי לקבל את אמרי ופלגריני לליגה הספרדית, ואני בינתיים כן מבסוט גם ממה שהשני עושה עם בטיס. עד כה החצי הראשון של העונה שלהם סולידי לגמרי, אם כי גם הם יותר יציבים ממבריקים, ועדיין מדדובר על קבוצה שכובשת לא מעט, גם אמרי ראוי להערכה, אבל לצערי שניהם לא מכיבים את הלך הרוח הלה ליגה. מקווה שדווקא הגישה צ’אבי תצליח להביא איזו רוח חיים לספרד.