כדורגל ספרדי - שוטף

אני ראיתי את כל משחקי ברצלונה. יש יריבות שרק מעיפות כדורים למעלה, עושות עבירות ומבזבזות זמן, ויש יריבות שמשחקות כדורגל. מי שצופה במשחק אקראי, יכול ליפול על אחת שרק מעיפה כדורים ולהגיע למסקנות לא נכונות.
זה תמיד היה ככה. כשברצלונה, או אתלטיקו לצורך הדיון, היו חזקות יותר, גם אז היו קבוצות שהתבנקרו וקבוצות ששיחקו כדורגל. זה לא חדש.
אני לא צופה בליגות האחרות, בטח לא בקבוצות קטנות, אבל קשה לי להאמין ששם המצב שונה ואין בונקרים וקבוצות ציניות.

אם אתה יודע יותר טוב ממני עם איזה תמהונים אני מתווכח אז אין לי יותר מה לחפש בדיון פה.

אתה פשוט לא זוכר, אבל עדיין המוצר של הפרמיירליג היה טוב יותר ומערכת יחסי הציבור שלו היתה עדיין משומנת כדי להלל את היתרונות שכן היו, ולא היה מדובר רק ב"תמהוני" אחד כי זה באמת לא נכון.

אבל שוב אתה עושה את זה, לא טענתי שזה לא נכון שהסטטיסטיקות פחות טובות, אמרתי שבכל דיון פה בפורום זורקים הערה על טיב הליגה עם טיעון שלא קשור בכלל.

אני חושב שכן יש פרוייקטים אבל כרגע הם לא מספיק טובים כדי להגיע רחוק בליגת האלופות (אי אפשר לבטל את מה שסביליה, ויאריאל וריאל סוסיאדד עושות בשנים האחרונות). לליגה האירופית זה כרגע טוב, אבל שוב - כל זה עוד כשיש משבר כלכלי ברקע, אבל בשנים הקרובות המצב הכלכלי בליגה ישתפר.

תגיד מה שאתה רוצה, אבל השפה האנגלית תמיד קירבה את התרבות האנגלית לכל מקום בעולם. אף פעם לא אמרתי שזו הסיבה העיקרית, אלא שזה גורם עתיק.

אני מסכים עם מה שאתם אומרים על המאמנים ואיכות חלק מהמשחקים לכן אני לא חוזר על עצמי פה. תיכף תגידו שאני חושב שלופטגי המאמן הכי טוב בעולם.

נכון, וזה מה שאמרתי, שאולי זה לא יפה לעין אבל בסוף מיורקה ניצחה את אתלטיקו מדריד, ולא צריך לקחת גם את זה לרעת מצב הליגה. וכשהתכוונתי ב"לא על זה היה הדיון" דיברתי על כל הדיון שהתפתח אחר כך על הקבוצות הקטנות שבאות לשחק אנטי כדורגל.

שנינו לא יודעים מה היה קורה אם מיורקה היתה משחקת התקפי מתחילת המשחק. וזה קצת מוזר לבקר קבוצה קטנה אחרי שהיא ניצחה באחד האיצטדיונים הביתיים בליגה.

אני ממש לא בעד הסגנון הזה, אבל אני מבין יותר ויותר שסגנון המשחק הזה מייצב את ההגנה של קבוצות קטנות מול האימפריות.

נכון, יש קבוצות שמשחקות כדי לא לספוג וזה ממאיס מאוד. אבל כשהן באות מול קבוצות חזקות מהן, הן עומדות יפה. זה ראוי להערכה שהן לא באות כמו ב-2012 ומנסות לתקוף אבל חוטפות, “באות להפסיד” כמו שנאמר, אלא מקשות על החיים. אז אלצ’ה-קאדיס לא יהיה המשחק הכי מרתק ואני אפילו לא מנסה לשכנע בכך (למרות שאתמול נגמר 3-1) אבל קאדיס-ברצלונה זה משחק שאני ממליץ לנסות להמר בווינר על הפתעה.

עכשיו החוק בספרד גם מגביל את הקבוצות בכסף, אז זה ככה כולן צריכות להתנהל בכל מקרה. את ריאל סוסיאדד ובטיס אני רוצה לראות איך ימשיכו העונה.

והנה התחלנו עם עיוותי הדברים:

לא, הליגה האנגלית לא מושלמת כמו שעושים אותה והליגה הספרדית לא קטסטרופה כמו שעושים אותה. לליגה האנגלית יש מערכת יחסי ציבור מושלמת שחלק ממנה נולד בזכות התקשורת האנגלית שזמינה ליותר אנשים, והתודעה קיימת. כתוצאה ממנה, קל להתעלם מחסרונות שיש בה אפילו אם הן זהות לליגות אחרות. אותו דבר רק הפוך בקשר לליגה הספרדית, קל מאוד להצמיד לכל דבר (גם אם זה לא נכתב בספורטאנטר 2009-2015, מבטיח שיש דיוני כדורגל גם מחוץ לפורום הזה) קטן שקורה זווית שלילית, גם אם אפשר למצוא אותם בליגות אחרות.

עצם זה שאתם מכלילים את המשחק המסריח לכל הקבוצות בכל המשחקים זה כבר מוציא את החשק לכתוב כאן, אבל אני אענה בכל זאת, כאילו לא כתבתי את זה פה 20 פעם. דוגמה קלאסית למה בליגה האנגלית תמיד הגדירו את זה כ"משחק פיזי, קשה, ההגנות קשוחות" אבל בספרד “לא משחקים כדורגל”.

הייתי רוצה לקבל מהקבוצות האלה קצת יותר, אבל אם הן ניצחו בחוץ את אתלטיקו מדריד כן אפשר לתת מילה טובה, או להתייחס לכמה שוויונית הליגה (הטיעון העיקרי של הפרמיירליג הוא שכולן יכולות לנצח את כולן, אז אולי הטיעון הזה כבר לא רלוונטי).

אני שומע את הביקורת הזאת כאילו בספרד המציאו את זה, זה מה שכתבתי.

אגב, דווקא לצ’ולו אין לי אף מילה טובה יותר, למרות שפרגנתי על חצי העונה הראשון של העונה שעברה. סוף סוף הוא שינה משהו, אבל הבעיה היא שלמדו אותו מהר מאוד. בכל אופן, אני אסיים בנימה אופטימית: צ’אבי, אנדוני איראולה, ויסנטה מורנו, דייגו מרטינס, פרנסיסקו רודריגס. יש עלייה במאמנים הצעירים שמגיעים לליגה ואני מבסוט על זה.

מדוייק ביותר, גם אני זוכר איך בפורום הישן (ובהמון מקומות אחרים) היו הרבה דיבורים על זה שהליגה האנגלית (למרות השליטה של הספרדיות האירופה) תחרותית יותר ומעניינת לצפייה יותר כי הקבוצות לא באות לקבל חמישיה מריאל וברצלונה.

הפורום ההוא מת לא? לא קיים בחיפוש קצר בגוגל

אם הוא חושב שהליגה הספרדית לא הייתה טובה אז, ובטח לא יותר מהאנגלית, אז כן, ללא תלות בפורום בו הוא היה אני אקח את בערבון מוגבל מאוד את הדעה שלו והאובייקטיביות שלו.

אני מבין שזו בעיה נפרדת, אבל כרגע אני מדבר נטו על איכות כדורגל. אני פשוט יוצא נגד האמירה הויכוח קודם שהעלית ש"ברגע שזה באנגלית זה הינדוס תודעה"

אני מסכים ומקווה שאתה צודק לגבי העתיד.

זה העיניין. זה לא קורה רק בקאדיס בארסה, או מיורקה אתלטיקו. גם המשחקים בין הקטנות קשות לצפייה. אני לא מצליח לראות משחק שלם של קאדיס, גראנדה, חלק גדול ממיורקה, חטאפה, לבאנטה (למרות שהבעיה העיקרית שם זה כשירות הסגל) וגם סלטה מאכזבים. בנוסף זה לא שויאריאל (בעיקר בליגה ובגלל כשירות), סוסיאדד, ולנסיה, בארסה, אתלטיקו ובטיס סוחפות או מראות כדורגל יוצא דופן. אלו לא רק הקטנות, או רק הקטנות מול הגדולות.

אף לא לרגע אחד טענתי שהליגה האנגלית מושלמת, אבל כן היא לחלוטין מציגה את הרמה הגבוהה ביותר, מנגד אני כן חושב שהרמה בספרד ככלל הצניחה חופשית.

כשהרוב עושות את זה זו מגמה, ועל כן אני מכליל, ויסלחו לי סביליה וריאל שהן בעיקר מנסות לשמור על רמה כלשהי (גם אם הן לא בשיא). אני גם אחזור על עצמי בהקשר הזה, לא אכפת לי אם באנגליה קוראים לבונקר “משחק קשוח” אכפת לי ממה אני רואה, והפערים עצומים.

זה לא משנה לי איפה זה הומצא, אכפת לי איפה אני רואה את זה יותר.

אגב מאמנים צעירים איפה דייגו מרטינז?

האנשים האלה קיימים גם ברחוב, גם במקומות העבודה, גם בטוויטר, גם בקרב עיתונאים מוערכים וגם בפורומים השונים ברחבי האינטרנט.

אני אגיד שוב, כל מה שנוגע להינדוס תודעה זה בתגובות השונות כלפי אותה סיטואציה (כמו למשל לכבוש חמישיות לקבוצות הקטנות).

לא חלקתי איתך לגבי זה. אבל לא כל המשחקים ככה. אם כבר ציינת את סלטה, דווקא זו קבוצה שכן מנסה לשחק כדורגל, אבל לפעמים לא מספיק טובה כדי לפצח הגנות כמו שקרה לה מול קאדיס בבית.

מצד שני, אני חושב שאם תשים את אטאלנטה במקומן, או את אחת הקבוצות האלה בליגה האיטלקית למשל, תראה מהן כדורגל אחר לגמרי.

זה בדיוק העניין. אף אחד לא אומר בפירוש שהליגה האנגלית מושלמת, אבל כן, בהחלט מהססים להעביר ביקורת, וזה עושה רושם שהכל מושלם גם אם לא אומרים את זה בפירוש.

יש ירידה, אבל הירידה הזאת בבלימה בזכות הסכמים כלכליים ומדיניות כלכלית ברורה שנועדה לסייע למועדונים. אני כן רואה אור בקצה המנהרה. וזה לא שאין תכנונים ספורטיביים, הם נעשים כרגע בזול ובצעדים קטנים.

אם כבר, הסממן העיקרי לפרוייקט ספורטיבי הוא טיפוח מחלקת הנוער וקידום שחקנים על תקן קבוע. ריאל סוסיאדד, ויאריאל ובטיס עושות את זה נהדר, סביליה ואתלטיקו ממש לא, וזה פוגע בקבוצות בסופו של דבר שאין להן מחליף מתאים לשיטה.

מחכה לתפקיד נחשק. היה כבר בסיכום עם ויאריאל למקרה שאמרי היה בוחר בניוקאסל.

איזשהו הסבר הגיוני למה שקורה עם בילבאו? יש פער תהומי בין היכולת שלהם לבין התוצאות. הם פשוט דרסו את סביליה והצליחו להפסיד להם. התופעה הזאת נמשכת כבר זמן מה. כמובן שיש את הבעיה שאין להם רגל מסיימת איכותית, ועדיין. כמות המצבים, ומצבים איכותיים, כאלו שאמורים להיכבש גם על ידי שחקנים שאינם סקוררים גדולים, אמורה לחפות על זה.

כשרפאל אלקורטה (היום המנהל המקצועי) נשאל לגבי חלון ההעברות, הוא אמר שלא יהיה רכש, ושהרכש יגיע מקבוצת המילואים.

אבל כרגע אין חלוץ 9 שאפילו מזומן לסגל הבוגר, וקבוצת המילואים בכלל נמצאת בתחתית של הבית שלה בליגה השלישית.

אגב, אני לא אתפלא אם ההצלחה המסחררת של מחלקת הנוער של ריאל סוסיאדד תוביל את אתלטיק בילבאו לפתות שחקנים מהמילואים שלה (שדווקא היא כן מצליחה בענק, הקבוצה של צ’אבי אלונסו בליגה השנייה).

לה ליגה הכריזה על דיל חדש של זכויות השידור בשוק המקומי בספרד.
הדיל יהיה ל 5 שנים החל מעונת 22\23 תמורת 4.95 ביליון יורו, כלומר ממוצע של 0.99 ביליון לעונה.
למרות שבהודעה רשום שזאת עליה לעומת הדיל הקודם, זאת בעצם ירידה. בכל מקום שבדקתי , כולל האתר של לה ליגה עצמה, רשום שהדיל הנוכחי , 2019-2022, היה תמורת 1.14 ביליון לעונה.

הדיל החדש:

הדיל הקודם, כולל כמה כל קבוצה קיבלה בעונת 19\20:

מדובר רק על זכויות השידור בספרד. מחוץ למדינה יש דילים נפרדים בכל איזור או מדינה.

סיטי רמסו את לידס שבע אפס, אני מספיק זקן כדי לזכור שזה קרה בליגה הספרדית אז הצבועים של הליגה האנגלית קראו לליגה הספרדית ליגה פח. …

זה נקודה שאני מסכים עם @Oleguer23 . פשוט מוסר כפול.

כל פעם שמישהו אמר שהספרדית היא ליגת פח, ביקשתי שיביא לי 2 ליגות יותר חזקות ממנה. אף פעם לא קיבלתי תשובה.

גרנאדה בורחת לתחתית עם 4-1 גדול על מאיורקה. לאורך זמן גרנאדה הרשימה אותי כקבוצה החלשה בליגה אבל היא הצליחה להשיג נקודות בכל המפגשים הישירים שלהם עם המתמודדות נגד הירידה.

בעוד כעשר דקות (מרגע הכתיבה) הולך להיות משחק בין בטיס לבילבאו. בילבאו לאלרונה מגיעה לאינספור מצבים, אולי הכי הרבה בליגה למשחק (לא בדקתי סטטיסטית), אבל לא מצליחה להשיג שערים עם החמצות מזעזעות פעם אחר פעם. שתי קבוצות התקפיות ומעניינות, מומלץ.

קבוצה שבונה את עצמה על מוניאינין ואנייקי בתור ספקי שערים תיסבול מאוד. איזה הבדל עצום בינם לבין אדוריץ.
כשאתה מסתכל ברמה היותר רחבה בילבאו צריכה לשאול את עצמה למה היריבה העירונית (סוסיאדד) מצליחה לייצר שחקני הרכב לגיטמיים בליגה (חלקם אפילו כוכבים) לבינם שלא מצליחים לספק שחקני סגל אפילו.

אין להם עוד אופציות. אינייאקי לא חלוץ טבעי והם מחלטרים איתו שם. בלי קשר זכורות לי החמצות שכל מה שאתה צריך להיות זה שחקן כדורגל כדי להימנע מהם, אפילו אם אתה בלם או שוער אתה אמור לכבוש את אותן הזדמנויות.

בילבאו בעיניי קבוצה טובה, רק שחסרה לה רגל מסיימת. במשחק הזה ספציפית היא החליטה ללכת אחורה אחרי שספגה את השיוויון ובעיניי זו החלטה טובה של מרסלינו. במשחק פתוח בטיס תפתח אותם, במשחק מהסגנון הזה ההגנה מקבלת יותר עזרה ועדיין אפשר לצאת למתפרצות עם הוויליאמסים.

אין להם אופציות כי הם שבויים בקונספטציה של עצמם (חייב להיות באסקי וכו) ובגלל שהם לא מצליחים לייצר כמעט כלום מהנוער (דבר שהם היו חיים עליו).
הם חייבים למצוא דרך לחזק את עצמם בינואר אחרת עוד עונה ללא אירופה.
בראייה הרחבה, כמו שאמרתי בהודעה הקודמת, לא בושה ללמוד מסוסיאדד מה הם עושים נכון עם הנוער. אחרת גם הישארות בליגה בשנים הבאות תעמוד בספק.
ומרסלינו אחד המאמנים היותר חלשים בליגה, מאמן שאני זוכר ממנו רק כשלונות.

זה מובן מאליו, אני לא מצפה מהם לוותר על הקונספט הזה רק כי אין להם חלוץ. אם אין חלוץ באסקי אחר אין אין חלוץ אחר…

אגב לגבי סוסידאד, אני לא חושב שהם עושים דברים כל כך נכון שאחרים לא עושים, הם פשוט נהנו מתקופה יפה של מחלקת הנוער.
בנוסף, לבילבאו אין את הפריווילגיה להביא שחקנים כמו סילבה, איסאק, יאנוזאי ומיקל מרינו. כולם שחקנים חשובים במערך שהגיעו מקבוצות אחרות ואינם באסקים.

אני לא מכיר אף שחקן שיצא בשנים האחרונות מהאקדמיה של סוסידאד שפרץ בגדול. השם הגדול ביותר הוא אויירזבל אבל גם הוא לא שחקן שהעשירות של העולם חולמות עליו. מבילבאו אגב יצאו איימריק לאפורט וקפה של צ’לסי.

שלא ישמע שאני מזלזל בעבודה שעושים בסוסידאד, אבל אני לא חושב שיש להם איזושהי נוסחת קסם שלאחרות אין.

בטיס של השנה קבוצה מצויינת ואטרקטיבית, חואנמי בעונה שדורשת מחשבה על הנבחרת.
גם אלכס מורנו.

בילבאו של השנתיים האחרונות קבוצה מאוד לא מאוזנת שתלויה על ראול גרסיה ואנייקי שנזכרים מידי פעם לכבוש וזהו בערך.
ההגנה רכה ולא באסקית לוחמנית בכלל.

אותו דבר היריבה שלה סוסיאדד שפשוט בצניחה חופשית

וואללה לא מסכים אהוד. הם ספגו מעט מאוד בליגה (לפחות בין ה2-3 קבוצות שספגו הכי פחות - לא בדקתי), והיא כן מגחעה למצבים. זה אומר שהקבווצה כן משחקת טוב אבל לא יודעת לשים את הכדור ברשת. אני מסכים שהיא לא קבוצה מאוד טכנית ונוצצת אבל היא קבוצה כן לוחמנית וכן טאקטית.

גם צריך להיסגר על הציפיות מהקבוצה הזאת, זו הקבוצה הכי מוגבלת מבחינת רכש בליגות הגדולות. אי אפשר לצפות מהם לסיים בארבע הגדולות אם אין להם תקופה טובה של מחלקת הנוער. על אירופה אני כן מצפה מהם להילחם והמקום בו הם נמצאים בטבלה בעיניי לא משקף את יכולותיהם.

כמובן שאני כותב את זה תוך כדי שהם סופגים ואני יוצא אהבל, שלא לדבר ששניה לפני הם כמעט סופגים אבל וויליאן ג’וזה החליט שהשער לא גדול מספיק והחליט לבעוט החוצה, ובכל זאת…

בטיס קבוצה יותר טובה משמעותית, אין מה לומר.

מודה שלא בדקתי מבחינה סטטיסטית הם באמת ספגו מעט מאוד אבל בהרגשה שלי הם עומדים פחות טוב מבשנים אחרות.