כמובן שברור בגלל הדיבור ניחסתי את בטיס והעלתי לבילבאו והיא מנצחת 2-3
משחק שהבטיח וענה על הציפיות. שתי קבוצות התקפיות וראינו כדורגל בקצב מאוד גבוה, בסופו של דבר אחת ניצחה אבל זה יכל ללכת לכל כיוון. אני הייתי רוצה שבטיס תנצח. יש להם פינה חמה אצלי בלב בגלל הקהל המדהים שלהם. כשיש משחקים בויאמרין אני תמיד פותח את המשחק 3 דקות לפני כדי לשמוע את הקהל. מגיע להם צ’מפיונס. בנוסף לא הייתי רוצה שאינייאקי ובילבאו ישברו את הנאחס בדיוק לפני שהם משחקים מולנו.
הם יכולים להגדיר מחדש מה זה באסקי. או לגנוב שחקנים באסקיים מקבוצות אחרות.
גם לסוסידד היו עקרונות עוד לא מזמן והם שינו אותם. אני זוכר שבתקופה של קארפין וקוחבצ’י היה מותר להם לשחק רק עם באסקים וזרים. היה אסור ספרדים. אבל אחר כך הם החליטו לשנות, אז גם אתלטיק יכולים. הרי מאמנים לא באסקים מותר.
מסכים לגמרי, בילבאו לא הביאה שום שחקן רכש משמעותי מאז יורי, הגיע הזמן שיביאו מישהו.
דרך אגב, סתם פתאום נזכרתי שסביליה המוצלחת של מונצי גם לא הוציאה שחקן מהנוער מאז חסוס נאבאס בערך, במצב כזה אני שואל את עצמי מה הטעם בהשקעה כל כך מסיבית בנוער?. ורק אל תגידו לי שזה השקעה חינוכית חשובה, בשביל זה יש ממשלה ועיריות.
תגדיר השקעה מסיבית. אני לא יודע מה המספרים בדיוק בסביליה, בברצלונה מדובר ב 20-30 מיליון בשנה. מכירה של שחקן אחד מוצלח מחזירה השקעה של כמה שנים.
למרות שאני מדבר עם המומחה הכלכלי של הפורום, אני כמעט בטוח שאתה טועה עם המספרים. הייתי שמח אם היית מביא איזה נתון שמאמת את זה אחי.
פשוט לברצלונה תקציב של איזה 800 מיליון אז לא נשמע לי הגיוני שפחות מ-5 אחוז הולך לקבוצות הנוער.
לצורך העניין אני כמעט בטוח שפה בארץ יש חוק שבערך 15 אחוז מהתקציב הולך לקבוצות הנוער השונות של המועדון (זה כמובן בנוסף לכספים שהם מקבלים מהעיריות וממשרדי הממשלה השונים שקשורים כמו רווחה, חינוך וכו).
בכל מקרה בנוגע לסביליה אני לא זוכר אפילו שחקנים שהם מכרו במשהו מאז דייגו קאפאל לאולימיפיקוס נדמה לי), אז אליהם זה בכל מקרה לא תופס.
בילבאו ביטלה את החוק על הבסקים? אני עד כדי כך לא מעודכן?
רשימה רנדומלית מטרנספרמרקט. יש כמה שמות מעניינים שיפתיעו אותך.
בכללי אחת הבעיות בספרד זו זניחת האקדמיות. פעם זה היה הכוח המשמעותי של הליגה הזאת, כפי שאייאקס מייצרת שחקנים ייחודיים. בתקופה בה אי אפשר להתחרות בכסף האנגלי דווקא צריך לעבוד יותר קשה על האקדמיות בספרד.
שכחתי לגמרי את חיל, למרות שהוא בא בטרייד עם לאמלה ועוד הם קיבלו כסף. אנסו פאטי הפתיע אותי.
ועדיין זה מרגיש לי לא מספיק ביחס להשקעה.
ואני לא מודאג בנוגע לנבחרת הספרדית, היא ברובה בנויה על ברצלונה ועל השיטה שלה, ברגע שיילך לברצלונה יילך גם להם ואין לי ספק שתוך שנתיים שלוש ברצלונה תחזור לטופ.
באמת? לא רואה נבחרת ספרד כמעט, אבל ברצלונה לא בנויה על השיטה שלה…
תמשיך עם ההודעה אחי.
הלואי שהיה בי האופטימיות שלך
בתקציב של 20\21 של בארסה תוכנן תקציב של 35M יורו, כך שלא הייתי רחוק. יכול להביא לך לינק ועמוד אם תתעקש.
אז מה אם יש תקציב של 700-800M? מתוכו 60-70% הולך למשכורות של הקבוצה הראשונה , והיתר מתפזר .
תחשוב כמה שווה בשוק גאבי אחד. או פאטי.
רק ב 2020 קיבלנו על אבל רואיז ב 10M, מרלון 3, פרז 7, אלחאנדרו מארקז (מי זה?) 4 וקוקורייה ב 6. חלק לא סכומים מלאים כי קבוצות משלמות בתשלומים.
אני מקווה שזה ברור. כשיש לך מחלקת נוער טובה, זה עסק כדאי.
גם זה נתון מעניין, לא ממקור רשמי:
The Catalan club invests around €10 million per season on the youth department (not including the U19 or Barcelona B).This is a considerable amount if you compare it with other major clubs such as Bayern Munich (€3 million) and Arsenal FC (€3 million)
כמובן שלא. אמרתי שהם יכולים להקל על עצמם אם המצב ממש בקאנטים, או לבטל כמו סוסידד.
מישהו רואה לבאנטה-ולנסיה?
כן, כואב הלב על לבאנטה. היא קבוצה יצירתית עם אחלה שחקנים בעיקר בקישור צפונה, אבל הם פשוט לא מפסיקים לספוג. שלא לדבר על זה שהסגל שלהם קצר והם מתקשים לשמור על הכוכבים שלהם כשירים לאורך זמן.
עם המאמן החדש יש סיבה לראות את המשחקים שלהם. בן 36 אבל מביא רוח חדשה, לדעתי הם לא ירדו. קיבלו עד עכשיו יריבות קשות, אבל מול יריבות ברמה שלהם הם יצליחו יותר.
אני מחכה ללבאנטה-ראיו, מאמנים צעירים וכדורגל התקפי.
כיף לראות משחקים לאחרונה בליגה הספרדית. יש גולים, קצב וזה לאו דווקא רק מהקבוצות הגדולות בליגה.
אני באמת מקווה שזו מגמה ולא רק סטיית תקן כי כבר שנים הליגה הספרדית היא ליגה הגנתית עם מספרי גולים נמוכים ביחס לשאר הליגות הגדולות. חבל שדווקא עכשיו יוצאים לפגרה.
משחק כיפי ומרתק. קיבלנו כמה משחקים ממש יפים לאחרונה, דווקא אחרי שאיבדתי תקווה לכדורגל יפה מהליגה הזאת!
הצ’וליסמו דועך, והמאמנים הצעירים משתלטים על הליגה. האיזון הוא לדעת מתי אפשר לשחק פתוח ומתי רצוי להסתגר.
אני עדיין מקווה לראות קבוצות כמו קאדיס שלא עושות חיים קלים לקבוצות הגדולות. בארסה למשל הולכת לאכול חצץ נגד מיורקה.
הסבר בבקשה. אתלטיקו אלופת הליגה הנוגחית אאלט, ולמרות העונה המקרטעת היא עדיין בצמרת למרות הפציעות. היא פתחה בצורה לא טובה אבל התקדמה ככל שעובר הזמן. נכון, אתלטי לא חזקה כבשנים קודמות אבל מפה ועד “הצ’וליסמו דועך”, בעיניי קיים פער גדול.