אתלטיקו בדעיכה מאז שטריפייר חטף את עונש ההשעיה לפני כשנה. אחרי 50 נקודות בסיבוב הראשון, הגיע סיבוב שני של 36 נקודות, והעונה היא ממשיכה באותו קו. הסיבה שהפציעות תקעו אותה היא שהסגל לא מאוזן. יותר מדי שחקני התקפה, מעט מדי שחקנים שצ’ולו באמת צריך.
אז הוא שינה מערך, אבל לא השכילו להביא שחקנים שמתאימים לשינוי הזה. טריפייר פצוע? המגן הימני היחיד בסגל הוא ורסאלקו, שבהנחה והוא טוב מספיק הוא מתאים רק למערך של 4 בהגנה. אז יורנטה מסורס כמגן ימני. מגן שמאלי? קראסקו משחק במערך של 3 בלמים כקיצוני השמאלי, לודי נשמר רק למערך של 4. הרמוסו יכול לשחק רק כבלם שלישי.
ושלא נדבר על זה שלמדו אותו. ההגנה סופגת יותר, ובאירופה זה בא לידי ביטוי הכי טוב.
הצ’וליסמו דועך, אבל למרות מה שכתבתי פה בהודעה, זה לא משמעותי כמו התדמית. פעם ראו בשיטת המשחק של צ’ולו כמודל לחיקוי, מאמנים רבים ראו שזו דרך טובה לעצור קבוצות חזקות יותר. אבל הכדורגל השתנה. התקפי יותר, יוזם יותר, והדרך של צ’ולו נראית כבר מיושנת.
גם קבוצות בספרד מתחילות להבין לאן נושבת הרוח. אפילו ולנסיה של בורדלאס לא מזכירה אפילו את חטאפה של בורדלאס. ואנחנו נמשיך לראות את המאמנים המיושנים מאבדים גובה אם ימשיכו ללכת עם הראש בקיר.
אני לא ממהר להגיע למסקנה חד משמעית אבל אני כן רואה שינוי במשחקים האחרונים בליגה. יכול להיות שזו סטיית תקן שקשורה לכישלון של בארסה ואתלטיקו השנה ולכל קבוצה פתאום נפל האסימון שבכמה משחקים טובים הם אפילו יכולים לחלום על ליגת האלופות או בגלל השיוויוניות ברמת הקבוצות בליגה. אבל כמו שאני רגיל לצערי, לדעתי המספרים יתיישרו ונחזור למשחקים שוממים.
מחזור השלמה נהדר לליגה, שמתחבר למשחקים האחרונים בליגה. ודווקא עכשיו יוצאים לפגרה.
לבאנטה במצב קשה מאוד, נקווה שאיכשהו תישאר בליגה כי חבל להפסיד כזו קבוצה מוכשרת.
סיכום סיבוב ראשון שלי-
הטוב- ריאל מובילה בגאון את הליגה, עם 2 השחקנים הטובים בליגה עד עכשיו והיא תהיה חייבת לקחת אליפות העונה, כל דבר אחר יהיה מבחינתה כישלון.
הרע- התלבטתי המון, החלטתי לתת את הכבוד לויאריאל שפשוט איכזבה אותי בליגה עד כה. היה לה הרכב נהדר שנה שעברה שהביא לה את הליגה האירופית ועדיין הם הצליחו להתחזק בפארחו (שחקן ליגה נהדר) ודונזומה (הרכש הכי טוב העונה בכל הליגות לדעתי), והצליחה עדיין להפסיד הרבה נקודות בליגה בעונה שעל פי שאר היכולות של היריבות בצמרת היא יכלה לסיים עונה היסטורית, אבל מנגד היא עברה שלב בליגת האלופות והתחילה לחזור לעצמה בליגה במחזורים האחרונים ועדיין עונה כזאת היא יכלה לאיים על הצמרת הגבוהה.
המכוער- חטאפה עם 12 שערי זכות בלבד וכשתחשבים בזה שרביעייה היו מול קאדיס אז זה בכלל מאכזב ולא מוסיף כבוד לליגה הראשונה.
פגרת חג המולד היא תמיד נקודת מפנה. בעונה שעברה ראינו את זה קורה אצל הרבה קבוצות. בטיס של פלגריני למעשה חוגגת שנה, תקוות האליפות של ריאל חוגגות שנה, וריאל סוסיאדד שוב חוזרת לישון.
אספניול, לבאנטה, ראיו וגרנאדה. הקבוצות המעניינות ביותר מבחינתי ששווה לעקוב אחר השפעות הפגרה עליהן. וזה בלי להתייחס לקבוצות שיבצעו רכש מעניין, כי קאדיס הולכת להשתגע בחלון הזה (אבל רואיס למשל).
מצד שני הקבוצה במגמת שיפור מאז שקיקה סאנצ’ס פלורס הגיע, התייצבה בהגנה והרביעייה על קאדיס הגיעה איתו. יהיה מעניין נגד ריאל מדריד.
לה ליגה פרסמה כמה כסף קיבלה כל קבוצה מזכויות השידור של הליגה בעונת 2020\21.
ברצלונה עדיין מובילה כי חלק מהסכום מחושב לפי הישגים של 5 עונות אחרונות ולא רק של העונה האחרונה.
ריאל ובארסה הרבה מעל אתלטיקו למרות האליפות כי חלק מהסכום תלוי בפופולריות של הקבוצות.
אף אחד לא מתעניין במה שקרה בין בטיס לסביליה?
שער יפה של פאפו גומס. אחר כך שער אדיר של פקיר ישר מהקרן.
ואז התחיל הבלגן. נזרקו חפצים מהיציע של אוהדי בטיס, ומקל פגע בראש של ג’ורדן ממש מול עיני השופט. ג’ורדן נפל, אבל קם ונארה בסדר גמור. לופטגי יצא שם מגידרו, המשחק הופסק, וכמה דקות אחרי זה ג’ורדן פתאום התחיל להרגיש סיחרור.
בכל הבלגן, גם אחד מאנשי הצוות של סביליה קיבל בקבוק בראש והובהל לביה"ח.
המשחק הופסק וכנראה יחודש היום ללא קהל.
בינתיים שחקני בטיס מאשימים את סביליה ברמאות. אומרים בגלוי שלופטגי הורה לג’ורדן לעשות כאילו הוא מסוחרר, שהם שמעו את ההוראות. זה באמת נראה ככה, ג’ורדן מתהלך רגיל עד שלופטגי אומר לו משהו.
תקציר, כולל הגולים:
אני מקוה לעונש כבד נגד בטיס כקבוצה בגלל החפצים שנזרקו, ולעונש פרסונלי כבד נגד ג’ורדן ולופטגי בגלל הרמאות.
עונש פרסונלי כבד, הצחקת אותי… כבר שנים ששחקנים גונבים משחקים בעזרת רמאויות והתחזויות, ולא עושים להם כלום. אז עכשיו, כשלסביליה גם יש “קייס” לפגיעה בהם?
כרגיל במקרים כאלה, בטיס תספוג עונש קולקטיבי בגלל כמה אוהדים מטומטמים, ובזה ייגמר הסיפור.
זה נראה כמו בדיחה. קודם כל ג’ורדן עושה פוזות לקהל של בריון שלא מזיז לו כלום, נותן לעצמו סטירות על הלחי יעני אני גבר גבר, ואז אחרי 5 דקות המאמן שלו מושיב אותו כי הוא מסוחרר.
גם אם אלה הצגות, מריך שיבינו שאוהדים שפועלים ככה פוגעים בקבוצה שלהם.
אם לסביליה לא מתאים לשחק באצטדיון כשזורקים עליהם חפצים שלא יהיה משחק.
זה כנראה היה גורם לשחקן לשחק את המשחק בחשש, וזה יתרון לא מוצדק לבטיס
מה זה אם לסביליה לא מתאים שיזרקו עליהם חפצים???, אתה מכיר עובדים אחרים במשק שכן היו מקבלים זריקת אבנים בהבנה???, למה הציפיות משחקן כדורגל שונות מעובדי בית חולים או הוראה?, למה אם מורה מותקף על ידי התלמידים זה מקובל חברתית לצאת לשביתה ואילו משחקנים מצופה לשחק?.
אתם מאוד מקלים עם הקהל של בטיס, אלימות זו אלימות ואם שחקן מרגיש לא בטוח במקום העבודה שלו זו בעיה קשה.
מאוד התאכזבתי לראות את זה. בגלל האוהדים החמים של בטיס אני מוצא את עצמי הרבה בעדם. יש להם מנהג יפה של זריקת הבובות לפני הכריסמס, הם עושים אווירה שלא קיימת באף איצטדיון אחר בספרד. חבל שבגלל כמה אידיוטים הרושם עליהם יהיה שלילי בעיני אוהדים שפחות מכירים אותם.
איפה זה שונה ממה שאני כתבתי, אני פה איתך!
אני טענתי שמה זה משנה אם מדובר בהצגות או לא, זריקת חפצים כאלה לא מקובלת ואני מאוד מסכים עם שחקני סביליה שלא רוצים לחדש.
נתתי גם סיבה ללמה לא להמשיך אפילו אם כולם בסדר, לא יודע מה איתכם, אני כנראה שאחרי קבלת מוט ברזל לראש לא הייתי ממשיך מבלי להסתכל לצדדים ולראות שלא נזרקים עליי חפצים. זה יפגע ביכולת שלי לשחק כדורגל ויוצר יתרון לא הוגן לקבוצה הביתית.
בכל אופן ענית לי בעוד אני היחידי שהיה שותף לטענה של מה הקשר אם מדובר בהצגות.
לגבי האוהדים, האכיפה פשוט חייבת להיות מעבר לענייני הכדורגל. כשבישראל יש אלימות העונש מסתכם בהרחקת האוהד מהאצטדיון לפרק זמן משתנה (ורדיוס לביתר😉).
אם אוהד פעל באלימות צריך לנקוט כנגדו בפעולות משפטיות כמו שהחוק מציין. לינץ׳ באוהד אחר או זריקת חפצים כבדים לא שווה הרחקה ממגרש אלא מספר שנים בכלא על אלימות, תקיפה ואולי אף ניסיון לרצח!
ברגע שהאוהדים יבינו שאי אפשר להתנהג כמו בהמות הם גם יפסיקו. יש כבר מספיק מצלמות שאפשר למצוא ולזהות את כל מי שזרק חפץ כלשהו, ממצית ועד אבן.
בסוף כאשר אדם יודע שבסוף העונש שלו תלוי רק בתוצאה אז מה הבעיה להסתכן בעבירה שנדיר שבאמת תעשה פגיעה חמורה (הרי לאשפז בן אדם זה לא כל כך קשה על פי חוק, הרי הוא בחיים )
בשבע וחצי הולך להיות משחק ששווה לפתוח בשבילו את הטלוויזיה. ויגו נגד סביליה. שתי קבוצות מאוזנות שמשחקות כדורגל חיובי לרוב. ההגנה של סביליה חסרה (דילייני מהקישור האחורי, קונדה וכמובן נבאס) ומנגד ההתקפות מלאות.
לא מצליח להבין את השינוי הכל כך קיצוני שעובר על אתלטי. אני מבין שהם כבר לא יכולים לשחק פסיבי ולנצח כמו בעבר מכיוון שהליגה הפכה ליותר הגנתית וזה מחייב אותם לשחק התקפי יותר. עדיין. ההגנה שלהם מפשלת המון ונראה שאין לה שום כיוון או מטרה ברורה. אני יכול לתאר את הכדורגל של סביליה, של ריאל ברצלונה בטיס בילבאו או ויגו, אבל אני לא יכול להסביר מה תוכנית המשחק של אתלטי.
מתחיל קצת להבין את מה שאור טוען כבר תקופה, שצ’ולו קצת איבד את זה. לא מובן לי מב עובר על הקבוצה הזאת.
אל תמהר להתנצל, שאפו על המהפך, אבל כל הזעקה לשינויים עדיין קיימת. אם לא יהיה מהפך בסגל בקיץ לא ישתנה דבר בקיץ.
ואם זה לא מספיק, יש גם דיווחים על מחנאות בחדר ההלבשה. אין לי ספק שאתלטיקו חייבת לעשות רכש בקיץ, אבל יותר מזה - צ’ולו צריך להוריד פרופיל ולתת להנהלה הספורטיבית לעבוד בלי לדרוש רכישות הזויות. ואם הוא לא מסוגל, שיבוא מאמן אחר שיעבוד בהרמוניה על פרוייקט חדש.
אגב, כמות המהפכים בימים האחרונים - שמתם לב? אלצ’ה-ריאל מדריד, סביליה-סלטה, אתלטיקו-ולנסיה, אתלטיק-בארסה, שכחתי משהו?