אני חושב שזה בגלל הדפוס שהשתלט על הליגה, ברגע שקבוצה מובילה היא מפסיקה לשחק ומחפשת להרוג את המשחק. כשזה עובד זה עובד, אבל כשזה לא עובד והקבוצה היריבה מנצלת את זה שהיריבה מחפשת להרגיע את את המשחק ומשתלטת עליו, אז היריבה הופכת.
אתמול סלטה התבטלה לחלוטין מאז פתיחת המחצית השניה, ואחרי שחטפה את הצמד המהיר היא תקפה והגיעה ל2-3 מצבים טובים. אתלטי לא הייתה במשחק עד שולנסיה החליטה להרוג אותו.
בארסה בילבאו דווקא משחק שונה בעיניי. אף אחת לא התבטלה. שם היה משחק של כישרון מול יעילות, של החזקת כדור מול מתפרצות.
לא מבין למה משדרים את סוסידאד חטאפה במקום את ראיו בילבאו. שתי האחרונות קבוצות הרבה יותר התקפיות ומעניינות. בטח כשמכניסים למשוואה את חטאפה, קבוצה שתשחק קריקט לפני שתנסה לשחק כדורגל.
לא מובן לי איך סביליה עדיין במאבק האליפות. מבין קבוצות הצמרת, לדעתי, הם נראים הכי פחות טוב כבר תקופה לא קצרה. הם אמנם חיזקו את ההתקפה עם קורונה ומרסיאל אבל נדיר ששחקן עובר לקבוצה חדשה ומשתלב מיידית.
אמנם רק מחצית שוחקה בינתיים הערב, אבל אוססונה הרבה יותר טובה והגיעה למספר מצבים טובים. סביליה אמנם עם הרכב חסר ובלי השחקן הטוב ביותר שלה, אבל אוססונה פצועה וחבולה עוד יותר.
אין ספק שיש לנו יתרון גם ביכולת וגם בטבלה, אבל עם זאת שאנחנו קבוצה יותר טובה, אנחנו לא ברמה כזאת שהייתי אומר שמכאן אנחנו משייטים לאליפות. אני עדיין חושב שיש סיכוי לסביליה לזכות באליפות אם אנחנו נפשל יותר מדיי. סביליה לא מספיק טובה ועם זאת יודעת לצאת עם הנקודות. אתמול לולא החמצת הפנדל של רקיטיץ’ בתוספת הזמן הם היו יוצאים בכל זאת עם הנקודות. עכשיו כשהם חיזקו את הקבוצה עם מרסיאל וקורונה (נראה נהדר) הם אפילו יותר מסוגלים להפתיע.
כדי לזכות באליפות לא צריך להיות קבוצה חזקה, צריך להיות יותר חזקים מהיריבות.
גם ריאל וגם סביליה פייבוריטיות מול רוב הליגה, זו שאלה של מי תפשל פחות.
לא צריך להיות ברסה של פפ כדי לנצח את אלאבס, ושם טמונות רוב הנקודות בקופה. (מול קבוצות כמו אלאבס, לא אצל אלאבס עצמה כמובן)
אני זוכר שכאשר פיקפורד ריסק את הרגל של ואן דייק, הוא לא קיבל אדום כי היה נבדל.
גם האדום של אלבס היה במצב ששרקו עליו נבדל.
שינו את החוק מאז העבירה על ואן דייק? או שאין חוק ברור וכל שופט מחליט אחרת?
לא, הוא לא קיבל אדום כי השופטים היו מטומטמים ולא בגלל שהיה נבדל, הייתה שערוריה אחרי המשחק הזה למה לא נתנו אדום.
אם אחרי נבדל שחקן נותן בוקס לשחקן אחר לא יקבל אדום ?
נבדל או כל דבר אחר לא מונעים אדום במקרה של אירוע שמחייב אדום.
הכדורגל של צ’ולו הרבה פחות מובן השנה וניכר שיש ירידת לחץ גדולה מאוד אצל הכוכבים הגדולים.
נכון שההגנה סובלת ממלא פציעות והרבה פחות יציבה אבל הגורם המכריע לדעתי הוא הקישור המרכזי המאוד אנמי של צ’ולו העונה.
דה פול עם כל אהבתי אליו הוא לא קשר אחורי לוחץ ומה שיש לאתלטיקו להציע זה קונדוגביה ועם קונדוגביה לא הולכים למכולת.
אתלטיקו לא ספגה 4 שערים בליגה מאז 2012…אז הפסידה 4-1 ל…כן ברצלונה, עם 4 שערים של אחד ליאו מסי שמו.
אני חושב שיש הבדל בין סיבת האדום. כלומר האם מדובר באדום בגין אלימות או עבירת משחק.
אם האדום הוא על נגיעת יד, עצירת מתפרצת או משהו שתלוי במשחק עצמו אז בהחלט מוצדק לבטל אותו.
אם שחקן נגע ביד ומנע שער אך היה נבדל אז בעצם הוא לא השפיע על המשחק.
אבל אם שאדום הוא על משחק מסוכן אז מטרת הכרטיס היא למנוע משחקנים לשחק מסוכן ולפצוע אחרים.
שחקן שייפגע חזק בשחקן אחר עדיין פגע בו גם אם היה נבדל וגם אם לא וכמו שהפציע לא תטבטל אם יהיה נבדל אז כך גם האדום לא אמור להתבטל.
זוהי לפחות הסיבה ההגיונית מבחינתי. לא תמיד הדברים פועלים לפי ההיגיון.
אם תרצו אפשר לחשוב על זה ככה:
מה היה קורה אם העבירה הייתה קורית בזמן שאין משחק.
אז פגיעה מסוכנת תהיה לא בסדר בשום סיטואציה, מה שנגיעת יד, הורדת חולצה או עצירת מתפרצת יהיו לא רלוונטיות מחוץ למשחק פעיל.
זה יותר פשוט, אי אפשר לבצע עבירת יד אחרי ששורקים לנבדל ולכן אי אפשר לשלוף לא צהוב ולא אדום, אבל פגיעה ללא כדור או כניסה מסוכנת היא תמיד עבירה שמחייבת אדום.
לא קשור למסוכן, גם אם תירק בפרצופו של היריב אחרי שריקה לנבדל עדיין תקבל אדום.
Although Pickford’s challenge took place in the Everton penalty area, a spot-kick was not awarded because a Video Assistant Referee review showed Van Dijk to have been offside, but Oliver could have still dismissed the England goalkeeper for serious foul play or violent conduct.
זה מסקאי ספורטס. זכרתי שדיברו על זה אז, והטענה של אי מתן אדום הייתה כי היה נבדל.
בדיוק מה ששאלתי את עצמי אז. הייתי בשוק שפיקפורד לא קיבל אדום גם אחרי ה VAR.
אני כמובן לא מתנגד לאדום, הגיע לאלבס. רק רוצה להבין מה החוק אומר.
תחפש ביוטיוב או בגוגל pickford van dijk injury. לא לבעלי לב חלש. פיקפורד לא קיבל צהוב אפילו.
תשים לב שגם בציטוט שהבאת מסקאי ספורטס כותבים שאי אפשר היה לתת פנדל כי היה נבדל אבל היה אפשר להרחיק את השוער למרות הנבדל.
בקיצור בשני המקרים אפשר והיה צריך להרחיק, השופטים באנגליה פישלו.
אתלטיקו נראים כמו בימי פאתטיקו העליזים של לפני צ׳ולו,המחצית הראשונה אתמול הייתה מביכה,ההרכב היה מוזר (ורסאליקו שחקן גמור) אבל לפחות הוא תיקן במחצית השנייה וזה שינה את המשחק.
לזכותו ייאמר גם שברצלונה ניצלה מצבים ברמה הזויה ובלי הגול המטורף של אלבה יכול להיות שהמשחק היה מתפתח אחרת לגמרי,אבל זה לא תירוץ
לאיך שהם נראו אחר כך.
לדעתי שני הצדדים צריכים להיפרד בקיץ,לטובת שניהם.
אתלטיקו הצליחה להפסיד לאחרונה בטבלה לבאנטה. אתלטיקו שלטה במשחק ובעטה בדיוק 0 פעמים למסגרת.
מציע לכולם לראות את ההארכה.
היה שער במספרת של קוריאה שנפסל בטענה לעבירה. הייתה עבירה, אבל לא ממש קשורה למהלך. החלטה בעיתית של ואר. אחר כך קוריאה דוחף את השופט מרוב עצבים וזוכה לצהוב בלבד.
הייתה בעיטה אדירה מ 40 מטר של לבאנטה שפגעה במשקוף.
ולקינוח אובלק עולה לקרן בדקה ה 96 וכמעט נוגח פנימה. כל זה בהארכה.
אני מרגיש שיש מגמה לתוספות זמן ארוכות בסוף המשחק. הפעם היה 7 דקות, למרות שלא היו פציעות קשות, אדומים או מהומות.