כדורגל ספרדי - שוטף

חאבייר טבאס עם ראיון מורחב לאל פריודיקו.
מעניין לקרוא גם אם לא מסכימים איתו על כל דבר.

כל הזמן אוהבים להזכיר כמה שהליגה הספרדית בדיחה.
האמת, שאני כבר לא בטוח כמה ההבדל הוא אצל כל הליגה ולא רק אצל 3 המוביליות.
אז נכון שסיטי, צ׳לסי וליברפול חזקות יותר מריאל. אבל כל הקבוצות הספרדיות שאומרים שהן לא שוות דבר מול האנגליות לא נופלות מהאנגליות בדרג השני.

וויאריאל העונה (ועונה שעברה) הראתה שהיא לא נופלת מיונייטד ארסנל ויובה (אפילו הראתה עליונות ברוב המשחקים הללו).
גם אתלטיקו היו הרבה יותר טובים מיונייטד.
האם באמת הקבוצות דרג 2 בספרד פחות טובות מהדרג 2 באנגליה?
אז נכון שההשוואה לא לגמרי הוגנת כי כרגע בספרד יש קבוצת דרג 1 בודדה - ריאל, ואילו באנגליה יש לטעמי 3. אבל עדיין, אתם לא חושבים שההבדל הוא יותר ברמת הדרג הראשון?
לא חושב שבטיס, וויאריאל, בילבאו, אתלטיקו, ברסה וסביליה לא היו נכנסות לדרג 2 של אנגליה. הן לא פחות טובות מאף אחת מבין יונייטד, אסטון וילה, ווסטהאם, טוטנהאם, לסטר, אברטון וכו׳…

קצת רימיתי אולי כשהחשבתי את אתלטיקו וברסה כדרג 2, למרות שהן דרג ראשון שמפשל. אבל גם אם אשים את אתלטיקו וברצלונה בצד, עדיין הטענה תתאים.

אני חושב שחולשת הליגה הספרדית שכולם מדברים עליה נוגעת יותר למובילות ופחות לקבוצות התחתית שעדיין מצליחות יפה.
כלומר הליגה הספרדית נחלשה, אבל כל דבר שהוא לא שליטה אבסולוטית בכדורגל האירופי יהיה היחלשות לעומת מה שהיה מ2006 עד 2018. (בזמן הזה ספרדיות זכו ב9/13 מתארי האירופית ו8/13 מתארי האלופות, וגם ב2 יורו ומונדיאל).

זה לאא סותר. כל הכדורגל האירופי, פרט ל2-3 קבוצות נמצא בנסיגה עצומה אחרי עשור וחצי של התפתחות מטורפת. ברצלונה של פפ וריאל של מוריניו היו מגלות שהחיים הרבה יותר קלים כיום ממה שהם היו לפני עשור.

כמובן שזה גם נובע מהעובדה שדור שחקנים יוצא דופן מזדקן לו, והמחליפים שלהם אולי מאוד נוצצים אבל לא מתקרבים אליהם ביכולת.

רמה היא דבר יחסי. לצערינו לא ניתן לשפוט בצורה כנה את הפערים ואנחנו תמיד תומכים בנוסטלגיה.

אולי הרמה של הטובות ירדה מעט, אבל לא על פי זה שופטים. כשספרד הייתה ליגה של 2 קבוצות זה גרם לכולם לזלזל בספרד. רק ההצלחה של קבוצות הבטן במפעלים באירופה גרמה לליגה להיות מוערכת על פי האוהדים. אני חושב שעד אותן שנים בהן ריאל וסביליה שלטו במפעלים (כלומר עד שנהיה מביך להתעלם מעליונות הליגה הספרדית) עדיין אוהדי כדורגל רבים צידדו בליגה האנגלית כטובה בעולם.

בכל אופן אני כתבתי על ההתייחסות למאבק בין 2 הליגות הטובות בעולם, הספרדית מול האנגלית.
יש איזושהי הסכמה שקבוצות הבטן באנגליה חזקות יותר. זה קיים מאז ומעולם וגם כשסביליה זכתה בליגה האירופית 3 שנים ברציפות היא נחשבה כפחות טובה מהקבוצות האנגליות שהתחרו במפעל הזה (מצחיק? מאוד, אבל כך היה).

רציתי להפנות את תשומת ליבינו לכך שגם היום, למעט סיטי, ליברפול וצ׳לסי שבליגה משל עצמן, אני לא חושב ששאר קבוצות הליגה האנגלית חזקות מקבוצות הליגה הספרדית, אפילו להפך.

תגדיר ליגה טובה יותר…
איכותית יותר?
תחרותית יותר?
כובשת יותר/סופגת פחות?
מעניינת יותר?
מושכת שחקנים/מאמנים בפרופיל גבוה יותר?
יש כל כל הרבה משתנים ואפשר לטעון לפה ולפה תמיד
זה הכל איזה דיון פילוסופי שכל אחד לוקח לכיוון הצד שהוא בא איתו מהבית.

ליגה טובה = קבוצות טובות יותר.

אני מסכים עם מה שכתבתם ואני לא בא לכתוב שהליגה הספרדית טובה יותר.
אני בא לצאת נגד הדעה הרווחת שהליגה האנגלית לא רואה את הספרדית גם בקבוצות שאינן 3 הגדולות.

הדעה הרווחת היא שהליגה הספרדית קלה ושהאנגלית קשה. אני טוען שלמעט שלושת המובילות אין כמעט הבדלים ברמות בין 2 הליגות, אפילו בגלל צורת המשחק אני ככל הנראה אהמר על הספרדיות כחזקות יותר.

אם אני צריך לחשוב על הסיבה אז זה כי האנגלים מכתיבים את הלך הרוח בתקשורת, וכמו שאנחנו צוחקים על המחירים המופקעים של השחקנים האנגלים, כך גם הם נותנים יותר מידי קרדיט לקבוצות האנגליות.
זה מזל כמובן כי אחרת עם הכסף שם הם מזמן היו מביאים יותר שחקנים בינלאומיים ואז הקבוצות האנגליות היו נהפכות לחזקות יותר

דעתי היא שהליגה הפכה לא רק לפחות טובה, אלא גם לרעילה ובעלת טעמי לוואי מהקבוצות הגדולות של העשור הקודם.

חלק מהקבוצות אימצו את הגישה של צ’ולו (ומוריניו אם תרצו) עם כדורגל ציני, שרק מנסה להרוס משחקים ולגנוב נקודות, וישנן קבוצות שקידשו את הנעת הכדור והפכו את המשחק לאיטי מאוד.

האמת, אני כבר פחות נהנה לראות את הליגה למרות שאני לא מצליח שלא לפתוח את הטלויזיה אם יש לי את הזמן. יש משחקים פה ושם שאתה יודע שיהיו חיוביים וניתן אפילו לראות המלצות שלי פה ושם כאן בת’רד הזה על המשחקים האלה. אבל בתכלס? אין כדורגל בליגה. סביליה שהיא השניה בטבלה חיה על עקיצות. ויאריאל איכותית אבל נאיבית ומאבדת נקודות בקלות, אתלטיקו מתעקשים בכוח לא להגיע לליגת האלופות ורק על בילבאו ובטיס אין לי דברים רעים להגיד. גם על בארסה תחת צ’אבי, שהיא עושה מעל ומעבר למצופה.

המשחקים בליגה איבדו את הקצב. קבוצות מורידות את הקצב ומשחקות כדורגל לא מהיר, לא אינטנסיבי, ולא חיובי. החולשה של הליגה היא הרבה יותר מהיכולת של הקבוצות. זו היכולת אבל גם הגישה.

ההבדל הוא פשוט:רמת האימון בספרד לא מתקרב בכלל לרמת האימון החדשנית שיש באנגליה,כל המאמנים בספרד פרט ל 1/2 הם דינוזאורים שעבר זמנם או רומנטיקנים סטייל צולו שבנויים על משחק הגנתי שגורם לך לרצות לכבות את הטלוויזיה.

כמה מאמנים כאלה יש באנגליה? מעבר ל 3 של הקבוצות הגדולות עם כיסים אינסופיים?
אני שואל ברצינות, אני לא רואה קבוצות בטן הטבלה באנגליה. רק גדולות אחת נגד השניה.
בספרד יש קצת יותר מ 1\2 מאמנים שהם לא דינוזאורים. יש את צ’אבי, מרסלינו, לופטגי, אימנול. כולם צעירים ובנו קבוצות טובות עם תקציב מוגבל מאוד. גם לפלגרינו ולאמרי יש פתאום חיים חדשים והם בנו קבוצות תוססות.

וואו איזה שער של אנס אונל. קצת בפוקס אבל רואים שהוא התכוון.איזה שחקן, מעל הרמה של חטאפה.
מישהו רואה? לא היו לי ציפיות מהמשחק אבל האדום פתח שם הכל ויש קצב מטורף.

כמה טוב שקיקה סאנצ’ס פלורס חזר לליגה, הוא משחק כדורגל בניגוד לדינוזאור מיצ’ל שהוא החליף. אלאבס לדעתי תרד בכל מקרה.

מה שכן, היורדת הבטוחה לבאנטה חוזרת בגדול. לא בטוח שאלסיו לישי ימשיך, אבל הוא גם משב מרענן לליגה. חורחה דה פרוטוס כנראה יחזור לבעלות המלאה של ריאל מדריד (מחזיקה 50% כרגע) בקיץ אבל סוף סוף הוא חוזר לעצמו.

בעוד כרבע שעה יתקיים הדרבי הכי לוהט בספרד. כן כן, לא בילבאו סוסידאד, לא אספניול בארסה, לא ולנסיה לבאנטה ואפילו לא הדרבי של מדריד. בטיס נגד סביליה.

במשחק כזה אף שחקן לא צריך זריקת מוטיבציה כדי לרוץ. אם הדרבי לא מספיק לוהט בשבילכם, אז מספיק לחטוף מבט זריז על הטבלה כדי להבין את המצב. בטיס נמצאת במקום השלישי, צמודה לאתלטיקו, ברצלונה וויאריאל כשכולן חומדות את שתי המקומות הנוספים שמובילים לאלופות. סביליה מסתכלת למעלה, ואחרי הניצחון של מדריד אתמול היא רוצה להמשיך ולהישאר במאבק האליפות. לשתי הקבוצות יש שאיפות, ושתי הקבוצות ישמחו גם להרוס אחת לשניה על הדרך.

אם אתם חושבים שסביליה > בטיס, ושהתוצאה ידועה מראש, תחשבו שוב. לאחר תקופה ארוכה שסביליה חיה על עקיצות והשיגה 3 נקודות משחק אחרי משחק בדרכים לא דרכים, במשחקים האחרונים היא לא מצליחה להשיג יותר מנקודה פעם אחר פעם. בטיס, לעומתה, קבוצה יותר מאוזנת ויציבה. לדעתי, בטיס תנצח היום. ואם זה יקרה, בפיחואן, זה יהיה משחק שהוא הכל חוץ מרגוע ומשעמם. אבל זה דרבי, ולדרבי חוקים משלו, והפיחואן הוא אחד המגרשים האחרונים בליגה שאפשר להוציא משם נקודות. רק אללה יודע איך המפגש הזה יסתיים.

ההרכב של סביליה

קונדה ואוקאמפוס, שני השחקנים הטובים ביותר של סביליה, מורחקים ולא ישחקו. מי שיחליפו אותם בהרכב יהיו פרננדו, קשר כעיקרון, ואת אוקאמפוס יחליף הרכש הטרי חסוס קורונה.

ההרכב של בטיס

מי שבולט בהיעדרו בהרכב של בטיס הוא חואנמי. אין לי מושג למה הוא לא בהרכב אבל הוא הסקורר המוביל שלהם אאלט. זו מכה קשה לבטיס.

יאללה שיתחיל.

למזלה של סביליה, לפחות בתכנון, דייגו קרלוס החלים מהפציעה שלו מאמצע השבוע, ופותח. אחרת סביליה הייתה עולה בלי 2 הבלמים המובילים שלה, מול הקבוצה עם כמעט הכי הרבה כיבושים בספרד.

בינתיים 8 דקות וסביליה בטירוף. לא ראיתי אף פעם טירוף כזה.

מחצית ראשונה שהיה בה כמעט הכל - סביליה שמעלימה את בטיס, צהובים, עבירות, פנדל, אדום שלא התקבל, 2 שערים, פציעות, והגנה בדיחה של בטיס.

אחרי ה-5:1 של ויאריאל קודם (כולל רביעייה של ירמי), זה יום טוב בליגה הספרדית. בינתיים.

אוהדי ריאל מדריד בעיקר, זוכרים את לואיס קמפוס, האיש שהיה מועמד בקיץ להפוך למנהל המקצועי שלה.

ובכן, הוא סיכם בסלטה ויגו. חתיכת רכש.

https://twitter.com/CeltaZone/status/1502246449278562306

וואו, תתחיל בוידוי שאתה אנגולופיל.
הליגה אנגלית מלאה במאמנים מודרניים?רמת האימון בספרד לא מתקרבת לזאת באנגליה?
אתה מעוניין שנעשה השוואה של 20 מאמנים מול 20 מאמנים?
או שרק נלך על הטופ 10 בספרד מול הטופ 10 באנגליה?

חחחח אני אנגלופיל? טפו עליהם ועל התרבות של השמש זורחת לנו מהתחת.
אבל מה לעשות שכרגע הליגה שלהם הכי טובה,חדשנית ומעניינת את הצופה הנייטרלי?
וכן,בספרד אין אף מאמן שבכלל מתקרב לרמה של פפ,קלופ או טוכל,בדרך כלל גם הקבוצות הפחות גדולות משחקות כדורגל מהיר מבוסס לחץ וזה הרבה יותר כיף לצפייה מהבונקרים של ספרד,מה לעשות?

זה כי המשחק באנגליה פתוח יותר.
אבל מעניין וטוב אלה שני דברים שונים. בסוף משחק אחרי משחק קבוצות ספרדיות לא נופלות מהאנגליות (להוציא את 3 הגדולות בכל מדינה בו יש לאנגליות יתרון). יותר מזה אפילו אפשר לראות עדיפות ספרדית בכל מה שמעבר ל3 הגדולות.
וויאריאל לא נפלה מיונייטד ויובנטוס.
סביליה טובה מווסט האם.

לגבי מאמנים. שוב מדובר ב3 הגדולות. 3 הגדולות זה לא חדשנות של הליגה אלא של 3 קבוצות.

הליגה האנגלית היא ליגה מאוד מהירה ופחות טכנית. המשחק שם פתוח ומעניין, לשחקנים יותר קל להצליח שם גם בגלל זה. לא הייתי הופך אותה לטובה יותר בגלל זה.

בגלל סיבות אחרות היא טובה יותר, בגלל ש3 הגדולות בהחלט מטות את הכף לכיוונה, אבל זה אך ורק בגללן. אם נוציא את ריאל, ברסה ואתלטיקו מספרד ואת סיטי, ליברפול וצ׳לסי מאנגליה לדעתי הספרדית תהיה חזקה יותר. (אם נוציא את סביליה במקום אתלטיקו הטענה תשמר).

שוב, האנגלית בהחלט עדיפה כרגע, אך זה בגלל הצמרת ולא בגלל קבוצות הבטן

מאמנים גדולים משפיעים על הליגות שהם נמצאים בהן לטוב ולרע.
באנגליה כולם מנסים לחקות את משחק הלחץ של קלופ,בספרד כולם מנסים לחקות את הבונקר של סימאונה,זה כל ההבדל.
כמו שבעשור הקודם כולם הושפעו מפפ וניסו לשחק טיקי טאקה.

יכול להיות שהקבוצות הקטנות בספרד באמת לא נופלות ממקבילותיהן האנגליות,אי אפשר לדעת,אבל אי אפשר להתווכח על זה שהיום הליגה האנגלית יותר מעניינת לצופה הנייטרלי וגם שולחת הכי הרבה נציגות לשלבים המאוחרים של ליגת האלופות (המדד שכולנו הסתמכנו עליו בעשור הקודם כדי לקבוע שהספרדית הכי טובה ובצדק,כי אין מדד אחר).