כדורגל ספרדי - שוטף

הקבוצות הקטנות בספרד לא שוות אפילו ליגה ספרדית. אני ממש הייתי רוצה שיקטינו את הליגה ל14 קבוצות וכל הקאדיס והלבאנטה והחטאפה האלה לזרוק לפח. הן לא תורמות כלום לליגה ורק מרחיקות צופים.

מאמנים טובים משפרים את האימון ועושים מהפכה בשיטות משחק. כיף לצחוק על ונגר כי הוא השפיל את עצמו בסוף הקרירה שלו אבל הבנאדם עשה מהפכה בארסנל ובכדרוגל האנגלי שהוא הגיע.

ועכשיו שבאנגליה יש מאמנים כמו פפ טוכל וקלופ (ארטטה) ושנה הבאה גם טאן האח זה פשוט הרבה יותר אי כוחות אין בכלל מה להתוכח פה.

אין בליגה הספרדית אפילו מאמן אחד שאני חושב שיכול להיות ברמה שלהם. גם לא אנצלוטי. שדרך אגב, נכשל באברטון.

הדיון הוא בהשוואה לליגה האנגלית. האם בליגה האנגלית נורוויץ בהחלט ברמה של הליגה?
בלי קשר הלוואי שיקטינו את הליגות. זה יפנה המון משחקים לטובת מפגשים אירופאים במפעלים אחרים ויכול להיות בסיס לשיפור ליגת האלופות שיהווה תחליף הולם יותר לסופרליג.

כמו הדיון על פוצ׳טינו שהוא לא מאמן של קבוצה גדולה אני חושב שאנצ׳לוטי הוא בדיוק ההפך.
פוצ׳טינו לא מצליח להביא לקבוצות הגדולות את מה שמייחד אותו וכך אנצ׳לוטי לא מצליח לקטנות.
גם זידאן ייכשל באברטון אם תשאלו אותי, אבל שימו אותו בסיטי והוא יזכה להם באלופות.

כמו שהוא זכה עם באיירן באלופות?

הדיון פה לא על אנצלוטי שהוא מאמן טוב אבל לא בדרג של פפ וקלופ. אז זה אופטופיק

קשה לי לענות על זה כי את המשחקים שאני רואה בליגה האנגלית אני בוחר בפינצטה. קרוב לוודאי שהיא הכי גרועה, לא יודע אם היא רלוונטית לליגה או לא. בכל מקרה, אין שום מקום להתגאות בקבוצות התחתית שרק מזיקות לליגה. בדיונים מהסוג הזה מומלץ ורצוי להתכחש לקיומן.

זידאן בהחלט לא זכה באלופות עם באיירן. אתן לך את זה.

מניח שהתכוונת על אנצ׳לוטי, לא מבין למה זה נאמר כי לא כתבתי שאנצ׳לוטי יזכה להם באלופות רק שהוא מאמן של קבוצות גדולות. האם ההצלחה שלו בקבוצות הגדולות לא מרשימה יותר מההצלחה שלו עם הקטנות? בהחלט כן.
דרך אגב פפ נכשל 3 שנים בבאיירן חזקה יותר והוא עדיין נחשב מאמן על.

לא התייחסתי אליהן בשום מקום. אין דרך לשפוט זאת כראוי. בתכלס בדיונים האלה אי אפשר לשפוט אף קבוצה שהיא לא באלופות, אירופית או קונפרנס.

אכן התבלבלתי.

לשופט ששפט את המשחק של ריאל ומאיורקה אין מקום בכדורגל הספרדי.

הנוכחות של האידיוט הזה על המגרש סיכנה את השחקנים בצורה נוראית.(גם אלו של מאיורקה למען הסר ספק)

עבירות די בוטות של שתי הקבוצות זכו להתעלמות ומקסימום לאזהרה. רודריגו נפצע אחרי תיקול מכוער וויניסיוס לא היה רחוק מגורל דומה.
מהצד השני, גם שחקנים של מאיורקה זכו לספוג עבירות די מכוערות ללא התערבות של השופט.
פשוט תצוגת שיפוט מזוויעה, מקווה לא לראות את הגועל נפש הזה יותר.

כי הוא לא נכשל. נכשל זה לעוף השמינית כמו פוטיצ’ינו. נכשל זה להוביל 3 ולקבל 4 בגומלין. נכשל זה להפסיד לקבוצות הרבה פחות טובות ממך. נכשל זה לא לקחת שום תואר. נכשל זה שאתה הורס כל מה שבנו סביבך, או לחילופין אחרי שאתה הולך אתה משאיר חורבן. זה נכשל. להפסיד בחצאי גמר לברצלונה שהייתה הקבוצה הטובה בעולם זה לא להיכשל, להפסיד לקבוצה שאחרי זה בדיעבד תיקח 3 ברצף זה לא להיכשל, וגם לא להפסיד לקבוצה כמו את’ בחצי גמר זה לא להיכשל. כמו שניר אמר, ליגת האלופות זה מפעל עם הרבה אלמנט של מזל, יכולת במצב נתון, טעויות שיפוט ועוד המון משתנים שיכולים להטות את הכף לכאן ולכאן. נכשל זאת מילה חזקה מדי. נכשל תשמור לאחד כמו פוטיצ’ינו בפריז, קומאן בברסה, אמארי בפריס ועוד. פפ בבאיירן זה לא נכשל.

אם אתה זוכר את המשחקים של אותה באיירן, בקלות רבה היא יכלה גם לנצח בכל אותם חצאי גמר. גם אותנו.

אפרופו שיפוט,כך נראה ניסיון לחיסול קריירה (מיותר לציין שלא נשלף אדום):

תמונה

אבל הוא כן נכשל. הביאו אותו על מנת לזכות עם באיירן בליגת האלופות ולא לשבור שיאים בליגה שלא מעניינים אף אחד.
הוא 3 פעמים הודח בבושת בידי שנה אחר שנה בידי ספרדית אחרת.
אז במבחן התוצאה, הוא נכשל.

לפי הלוגיקה שלך, באיירן היא מועדון כושל ב90% משנות קיומו.

לא, לפי הלוגיקה שלו ב 90% שנות קיומו המאמנים בבאיירן הצליחו פחות או יותר אותו הדבר, בלי פערים גדולים ביניהם, פפ כרגע הוא בין ה 90% האלה.

פפ הוא לא כישלון בבאיירן אבל הוא בהחלט גם לא הצלחה. הוא הגיע עבור מטרה מסוימת ולא הצליח להשיג אותה, כך שברור שהצלחה זה לא היה. מצד שני, הוא לא השיג פחות מהמינימום המצופה ולכן לקרוא לזה כישלון גם כן תהיה הגזמה. לא כל דבר חייב להיות בקצוות, יש אמצע. פפ בבאיירן פשוט היה בסדר, באמצע.

זה לא סותר את זה שמדובר בגאון כדורגל ובעיניי המאמן הטוב והמוכח ביותר בעולם (לפחות כל עוד זידאן לא מצליח לעשות קסמים גם ב-2 קדנציות הבאות שלו איפה-שלא-יהיו).

אז כל ההבדל בכל עונה הוא משחק אחד? או שתיים?

חייב לומר עכשיו כשאני מבין כדורגל קצת יותר ממה שהבנתי ב2010, כשאני רואה משחקים של הסיטי אני אומר הלוואי עלינו. משחק לחץ, תנועה ללא כדור, אינטנסיביות אינסופית גם בהגנה וגם בהתקפה. לא חושב שהוא המאמן הטוב ביותר, חושב שקלופ טוב ממנו בעיקר בכל מה שקשור בבניית הקבוצה, אבל להגיד שפפ מאמן סטנדרטי זה קצת למתוח את החבל לדעתי. יכול להיות שהוא בזבזן ויכול להיות שהוא רודן שלא כיף להיות סביבו, אבל הקבוצות שלו משחקות כדורגל, אין מה לומר.

בקבוצה כמו באיירן?כן.
ההבדל שם בין הצלחה לבין כישלון זה ליגת האלופות.

בוא תראה לי או תסביר לי כיצד הבנת את זה?
אני דיברתי על פפ, לא על באיירן.

אם ככה, מוריניו נכשל בצ’לסי, וגם בריאל. הביאו אותו לקחת צ’מפיונס בצ’לסי, וגם בריאל. בריאן אפילו בזירה הבייתית הוא נכשל.

מאד לא מדוייק. שתי הקבוצות לא היו בכיוון של אליפות לפני שמוריניו הגיע, וזכו בה איתו. לא דומה להגעה לקבוצה שניה אחרי טרבל ועם שושלת מבוצרת בליגה שלה.

מצד אחד, באיירן של פפ היתה מפלצת כדורגל וטובה מזו של הטרבל. מצד שני, זו לא בדיוק אנומליה בקריירה של פפ אלא רצף של עשור של בעיטות בדלי. מקריות מוחלטת זה לא.

בזמנו נכתב בפורום (לא זוכר ע"י מי) פוסט יפה על הניגוד בין זידאן לפפ בהקשר הזה, היתרונות של פפ בבניית מפלצות ליגה היו בעוכריו בצ’מפיונס משום שיצרו קבוצות צפויות ודחפו את פפ להכשיל את עצמו עם שליפת שפנים, והפרגמטיזם הגמיש של זידאן מנע ממנו (בחלק מהעונות לפחות) לייצר עקביות בליגה.