כדורגל ספרדי - שוטף

נכון,מוריניו לא הצליח בריאל,הוא פשוט עשה עבודה מעולה ואז בא אנצלוטי וקטף את הפירות.

הביאו אותם בשביל זה. מה זה לא בכיוון? ריאל נלחמה נגד הירידה? צ’לסי לא הייתה קבוצה של מליונר חדש שקנתה כל מה שזז? בטח שהם היו בכיוון. הביאו אותו לצ’לסי בשביל אלופות, ולריאל בשביל להחליף את ההגמוניה. הוא נכשל גם בזה וגם בזה.

הוא נכשל כמו שאנצ׳לוטי נכשל בבאיירן. גם אנצ׳לוטי כנראה שהיה לוקח אליפות.
אם אחד נכשל אז גם השני. בסוף אליפות בבאיירן זה לא בשמיים וכנראה שגם איתי על הקווים היינו פייבוריטים. זה תלוי יותר בשחקנים, במזל, ובדורטמונד.

כל ההצלחה בכדורגל נמדדת על פי משחק אחד.
לצורך העניין סיטי נכשלו עונה שעברה וצ׳לסי הבריקו. אם לא אותו ניצחון בגמר האם היינו מדברים באותה צורה? כמובן שלא אז בטח שזה נמדד לפי משחק בודד.

אנצלוטי פוטר מבאיירן . אני די בטוח שהוא נכשל ברמה אחרת לגמרי שם.

סיטי לקחו אליפות שנה שעברה (בליגה קשה) והגיעו לגמר האלופות. איך אפשר להגיד שהם נכשלו?

זה כל מה שרע בפרשנות של כדורגל היום. וזה לא קשור לפפ . אני מדבר בכללי.

זאת דרך כל כך צרה לראות את המשחק…

זאת דיכוטומיה מוזרה. אני מניח שאני לא באמת צריך להסביר לך את זה, אבל יאללה: צ’לסי היתה מועדון שלא לקח אליפות 50 שנה, ובליגה שנשלטת כמעט עשור ע"י דואופול. העונה הראשונה של אותו מיליארדר הסתיימה באליפות ללא הפסד של אחת מאותו דואופול. העונה הראשונה של מוריניו הסתיימה בשבירה של אותו דואופול עם אליפות סופר-דומיננטית (ואחריה עוד אחת). אחת המטרות היתה זכיה בליגת האלופות, sure, אבל זה לא היה החלק האחרון בפאזל - צ’לסי לא היתה מועדון גדול מבחינה היסטורית. ריאל לא נלחמה נגד הירידה, אבל לא הצליחה לדגדג את בארסה בליגה למרות שקנתה את בנזמה, רונאלדו, קאקא ואלונסו בקיץ אחד. גם כאן - ברור שאחת המטרות (אולי אפילו העיקרית) היתה זכיה באלופות, ומוריניו נכשל בה, אבל הצליח באחרות. נישאר חלוקים לגבי “אי שבירת ההגמוניה” כי זה מושג סובייקטיבי מאד ואם מוריניו לא עשה זאת (ב-2012 שמשום מה לא קרה בה שום דבר מיוחד מבחינתך) אז אף אחד אפילו לא התקרב.

אתה באמת לא רואה איך הסיטואציה של פפ בבאיירן שונה? אם הוא היה מאבד אליפות זה היה כישלון מחפיר, לא דומה לעונה הראשונה של מוריניו במדריד, למשל.

אני מבין למה הסיטואציה טיפה שונה, אבל מי אמר שלהגיע לקבוצה שלקחה גביע אירופה לפני זה בהכרח משימה פשוטה להביא אותה שוב לזכייה? מה עם הרעב של השחקנים שיורד? מה עם היריבות שמתחזקות ומכירות את סגנון המשחק? אני לא רואה בהכרח יתרון גדול, או שזה כישלון יותר גדול של פפ כי הם לקחו.

את הסיבות שאתה נותן על מוריניו אני יכול להגיד על פפ בסיטי. הוא גם הגיע לקבוצה ללא היסטוריה באירופה, אז זה לא כישלון אם הוא לא זוכה? בסופו של דבר יש כסף ויש מטרות, וצ’לסי כמו סיטי השקיעה כסף בשביל צ’מפיונס לא אליפויות.

לא, הוא הגיע וקיבל סגל שכבר זכה באליפיות, סגל שכבר היה הכי טוב בליגה(פאקינג פלגריני זכה איתם באליפות) ובנוסף קיבל צ’ק פתוח.

גם מוריניו קיבל סגל מטורף וצ’ק פתוח. הוא לא אימן את לסטר.

פפ קיבל סגל שכבר זכה באליפות, סגל שגם פליגרינו הצליח לקחת איתה אליפות, זה ממש לא מה שמוריניו קיבל.

לא טענתי שפפ נכשל בסיטי (גם לא רואה מישהו אחר שטען את זה)… אני די מסכים עם דוד, בגדול:

פפ בבארסה - הצלחה מסחררת, אין מה להרחיב.
פפ בבאיירן - לא פלופ, לא הצלחה גדולה. בנה קבוצה מעולה, אבל היה לו בדיוק הישג נדרש אחד (שתלוי במזל/מקריות הרבה יותר מהליגה, והוא כשל בו).
פפ בסיטי - הצלחה מסחררת עם כוכבית על אירופה. בנה שושלת שהיא חד-משמעית מגדירת מועדון, גם אם התנאים שמסביב קרובים לאידאליים.

לגבי מוריניו - לא חושב שאפשר לקרוא לסגל של ראניירי ב-2004 “מטורף”, זה היה דומה בהרבה לעונות הראשונות של סיטי עם השייחים. סגל שלא זכה בכלום, וחוץ מקרספו, דמיאן דאף, מקללה, למפארד ו-ורון (הפלופ האימתני) לא ממש היו שם שחקני ענק (וגם עבור חלק מאלה זה stretch רציני מאד). כשהם הדיחו את ארסנל ברבע זאת היתה סנסצייה אמיתית (גול של וויין ברידג’, אוף אול פיפל), לא זוכרים את זה כל כך כי זאת היתה עונה פסיכית לחלוטין בהקשרי הפתעות בצ’מפיונס. צ’ק פתוח בהחלט אם כי לא בסטנדרטים של פפ בסיטי.

זה לא מה שקורה בסוף?
אני אישית חושב שיש הרבה מעבר, לראות תהליך בעיקר.

מישהו מדבר על הגדולה של פריז מול ריאל? מדברים הרבה יותר על ה30 דקות התפרקות שלה מאשר על ה150 דקות שהיא הייתה טובה מאיתנו.

ככה זה מאז ומעולם.

את זה אתם החלטתם.

באיירן לקחה 13 דאבלים בכל ההיסטוריה. 2 מהם עם פפ.

אף מאמן בבאיירן מעולם לא עבר את שלב רבע הגמר יותר מ3 פעמים רצוף. פפ אחד הבודדים.

3 האליפויות של פפ הן לפחות ב5 האליפויות המרשימות ביותר בהיסטוריה של המועדון.

אני באמת חושב שהעובדה שנשבר לכם הלב בליגה במשך עשור שלם, לצד הצלחה להתחמק מאיתנו בצ’מפיונס, מה שגרר טריפיט דפק לכם ת’מוח בקטע של ליגה/אירופה.

אני באמת לא מבין כיצד אתה משווה בין הדברים, מרתק לדעת איך ההיגיון שלך עובד.

אבל יש לי שאלה אחת, למה הוואטאבאוטיזם הזול הזה?
אין לך טענות שיכולות להגן על הכישלון שלל פפ ולכן אתה מדבר על אחרים?

אתה מבין שאתה מעוות את המציאות, נכון?
אז מה שפפ לקח דאבל?
פליק לקח טרבל, כנ"ל יופ היינקס.

אף מאמן גדול בבאיירן לא היה שם 3 רצוף לעומת פפ שכן היה.[מדבר על תקופת ליגת האלופות].

אני אשמח שתגיד לי יחסית למה אתה משווה את האליפויות האלו.

אני באמת חושב שאתה ליצן, 0 טענות ששוות משהו.
0 התייחסות לתוכן, המון המון המון בילבולי מח שרק מחזקים את הטענה שפפ נכשל בבאיירן.

הביאו את פפ לבאיירן על מנת להביא ליגת אלופות, לא אליפות. אליפות הם יכלו לקחת עם בובה על הקווים-לדוגמא ניקו קובאץ’.

האם פפ הביא אלופות לבאיירן מינכן?לא.
הוא הודח בבושת פנים שנה אחר שנה בליגת האלופות?כן.
האם הוא עמד במשימה שהביאו אותה למלא?לא.
מסקנה?הוא נכשל בעבודה שלו.

אם זה לא ברור, קח אנלוגיה ממש פשוטה. אני מביא אותך לתקן לי את הגג-אינך מצליח לתקן לי את הגג. אז מה בעצם קרה?
נכשלת במשימה שהתבקשת לעשות.

כן… כמו המשפט המפורסם “אל תכתוב עובדות, כי זה מעוות את המציאות”.

אז אתה טוען שפפ לא המאמן הכי גדול בהיסטוריה של באיירן. רגע, אני אחפש כסא לשבת עליו, כדי ליפול ממנו.

פרט לתקופה של פפ (+ השנתיים שלפניו) 3 עונות רצופות של חצי גמר זה השיא שלהם. גם בלי מאמנים שונים. כלומר פפ היחיד שהצליח לשבור את השיא הזה, שעמד על 3 והפך אותו ל5. כלומר באיירן בשום שלב של ההיסטוריה לא הצליחה להיות קבוצה עקבית באירופה לאורך זמן, ופפ כן עשה את זה.

ובגלל זה הוא פוטר אחרי עונה וחצי. כי הם היו בעמדה לקחת אליפות איתו בעונה השנייה? :joy:

האם אתה הבוס של פפ? לא.
האם אתה קובע את המטרות שלו? לא.
האם יש לך טיעונים הגיוניים? לא.
מסקנה? אתה לא יכול לקבוע אם הוא נכשל או לא.

כאחד שמדבר על ליצנים, הייתי מצפה ממך לא לצייר את עצמך כאחד.

ואם זה לא ברור, קח אנלוגיה ממש פשוטה. ריאל הביאו את רונאלדו ב2009 אחרי ההשפלה העצומה שברצלונה העבירה אותם שנה לפני זה, והמשכתם לקבל רביעיות וחמישיות לפנים גם אחרי שהוא הגיע. בליגה הייתם סטטיסטים בהצגה שלנו. אז מה בעצם קרה?
רונאלדו הוא כישלון.

בעונה השלישית שלו הוא שבר את ההגמוניה ולקח אליפות, האם פפ לקח צ’מפיונס עם באיירן?

אתה צריך להבין שלא בשביל זה הבאתם את רונאלדו. הבאתם אותו בשביל 10 אליפויות בעשור, ולא 2.

מאז שהוא עזב לקחתם 2 אליפויות ב4 שנים. רק מעמיק את עומק הכישלון של רונאלדו אצלכם.

להיות מודח בחצי גמר זה בבושת פנים? בשביל אנשים כמוך יש פלטפורמה טובה יותר, קוראים לה פייסבוק.

בשביל אנשים כמוך יש פורום אחר-FXP.
שם אתה תוכל להתחכך באנשים שרמת הבנת הנקרא והטענות שלהם באותה רמה כמו שלך.