הביאו אותו לשבור הגמוניה ולקחת אליפות, הוא עשה זאת, עמד במשימה.
פפ בבאיירן לא עמד במשימה, נקודה.
בסיטי לדוגמא הדרישות שונות, שם כן עמד בחלק לא מבוטל מהמטרות.
בכלל, כל התפיסה שגויה לדעתי לגבי מאמנים. השפיטה של המאמנים צריכה להיות עם סולמית שמסייגת-בסופו של דבר, הם לא העיקר פה. ההשפעה שלהם לא גדולה כמו של השחקנים. יכול להיות שהתוכנית משחק של פפ הייתה נכונה, החילופים נכונים, הכל היה טוב, אבל זה נפל כי השחקנים לא היו טובים או שיפוט לא הוגן או פשוט משחק כדורגל שהתוצאה משקרת. אני אישית זוכר את המשחק הראשון נגד ריאל, באיירן הייתה יותר טובה. האם יש כאן אוהד ריאל אחד שזוכר את המשחק ויכול להעיד אחרת? האם פפ יכל להתגונן נגד כדורי קרן וכדור חופשי? רוב האשמה היא עליו? גם נגד ברצלונה, משחק ראשון באיירן עד לגול הייתה מאוד קרובה ליתרון. בחוץ הם פירקו אותנו 5-3. נגד את’ הם הפסידו על שער חוץ. זה נכשל? זה בושת פנים? אוקי…מזל שיש את מה שמו שיסתכל על השורה התחתונה ויגיד שהמאמן נכשל. אני בספק אם בכלל ראית את המשחקים.
זה קצת מחזיר אותי לדיון של נירו עם גב. אין לך זיכרון טוב, אתה סתם מסתכל בויקיפדיה.
לא הבנתי מה פשר התירוצים האלו ללמה פפ הפסיד?
פפ נשפט בבאיירן מינכן אך ורק לפי התוצאות שלו בליגת האלופות.
הפסד לאתטליקו שהייתה אז קבוצה הרבה פחות טובה מאתטליקו נחשב כהשפלה.
אתה מחזיר אותי לדיונים שהייתי עושה עם המורה שלי לתנ"ך, אני הייתי מביא לה עובדות והיא הייתה מחרטטת ואומרת לי שאסור לפקק באמונה.
מה פתאום. הביאו אותו כדי לקחת אליפויות. זו הייתה המטרה. שום דבר לא חשוב חוץ מתארים. אתם ריאל הגדולה, כל עונה בלי אליפות היא כישלון טוטאלי.
לפני שרונאלדו הגיע, ריאל זכתה ב2 אליפויות ב3 שנים.
בזמן שרונאלדו היה אצלכם, זכיתם ב2 אליפויות ב9 שנים.
אחרי שרונאלדו עזב, ריאל זכתה ב2 אליפויות ב4 שנים.
אם אתה בורח עם הזנב בין הרגליים, אז נסכם.
טענת 0 טענות ענייניות או משהו שמתקרב לזה.
המון וואטאבאוטיזם זול.
המון תירוצים.
היה נחמד לדון איתך בכישלון של פפ באיירן.
שמח שהבנת סוף סוף שפפ נכשל בבאיירן.
להבא, תשתוק ואל תתחיל משהו שאתה לא יכול לנצח.
או בקיצור, אל תהיה ביבי או פוטין.
נ.ב
פאתטי התקיפה אישית במקום להתייחס לטענות.
הא, אין אלוהים גם.
אני לא סגור על אם כתבת את זה בצחוק, אבל אם כבר לעשות את ההשוואה הזו, הביאו את כריסטיאנו כדי לזכות בדסימה - ‘האובססיה’ של פלורנטינו פרז וריאל מדריד.
כריסטיאנו רונאלדו לא רק עמד בציפיות והביא את הדסימה, הוא הביא אחריה גם את האונדסימה, דואודסימה, ודסימוטרסרה. מעל ומעבר לכל ציפייה שהייתה ממנו גם אם היה ממשיך לשחק עוד עשור נוסף.
הליגה המקומית תמיד קיבלה בריאל מדריד חשיבות משנית. היו מאמנים שפוטרו אחרי שזכו בה.
המטרה שלכם, כמו של כל קבוצה אחרת היא להיות הכי טובים שאפשר. אם זוכים בתארים, אבל הקבוצה לא מתפקדת טוב - אז עושים שינויים. בין אם זה בגזרת המאמן ובין אם זה בגזרת השחקנים.
פפ בבאיירן, בדיוק כמו רונאלדו בריאל, הפך את הקבוצה שלו לטובה יותר. זה לא התבטא בכל התארים ששניהם היו רוצים, כי היו יריבות שגם הן טובות, וגם הן רוצות את כל התארים. להגיד שפפ היה כישלון בבאיירן כי הוא לא לקח צ’מפיונס, זה שקול ללהגיד שרונאלדו היה כישלון בריאל כי הוא לא הצליח לקחת אליפויות.
לא, זה לא שקול בשום צורה שהיא.
פפ הוא מאמן, רונאלדו הוא שחקן אחד מתוך 11.
את רונאלדו הביאו על מנת להביא ליגת אלופות-הביא 4 כאלה.
פפ הביא 0 כאלה לבאיירן.
אני אשמח שתגיד לי איזה מאמנים פוטרו אצלינו יש אחרי שהם הביאו ליגת אלופות?
הרי אין מצב שאתה משקר ומחרטט עובדות.
בנוגע ל3 הפעמים שפפ הגיע לחצי גמר, אתה מודע לעובדה שחוץ מפעם אחת שהוא פגש ברבע את מנצ’סטר יונייטד הוא במשך 3 שנים רצוף פגש קבוצות נחותות מהדרג ג’ של אירופה?
הא, רגע אתה ועובדות זה משהו שלא שייך אחד לשני.
אני לא מבין מאיפה הקביעות האלה מהתחת? אתם חברים בהנהלת ריאל מדריד ולא סיפרו לנו? מאיפה אתה יודע מה היו המטרות העיקריות בהבאת רונלדו? כל שחקן שמביאים לריאל או ברצלונה, והיום גם לליברפול באיירן סיטי ומינכן, עם שחקנים שמביאים בשביל שיזכו בהכל ויהפכו את הקבוצה לטובה יותר. פרז הביא את רונלדו בשביל כל החבילה, לא בשביל תואר אחד. תן טיפה יותר קרדיט לנשיא שלך, הוא עושה עבודה מעולה כבר שנים. קבוצות היום לא הולכות על תואר אחד, הן בונות קבוצה לשנים שתתחרה על הכל.
מאיפה הבאת את הקביעה הזאת? שוב אתה נמצא במשרדים ויודע מה הכי חשוב להם? זה היה ככה גם שיצאתם לרחובות עם זכייה בגביע המלך?
זה גם לא מדוייק. צ’לסי לפני מוריניו סיימה מקום שני בליגה. ריאל מדריד לפני מוריניו הייתה במרחק 3 נקודות מברסה. זאת ההגדרה שלך ל"לא בכיוון"?
ועוד דבר, שאלה באמת מעניינת, מה יותר קשה-להגיע לקבוצה שיש מה לשפר אצלה בשביל לקחת אליפות ולהתקדם בליגת האלופות, או להגיע לקבוצה שכבר לקחה הכל? אין פה תשובה חד משמעית לדעתי.
עונה גדולה עם פלגריני בליגה, צודק. בשורה התחתונה פיטרו אותו בגלל הצ׳מפיונס. ובכל זאת, הפואנטה היא שזה לא דומה למצב של באיירן שאצלה האליפות היתה ברירת מחדל.
מסכים. אבל עמידה במטרה לא קשורה לקושי המטרה. או שהשגת את המטרה, או שלא.
לא, אני פשוט מבין את ההבדל בציפיות בין קבוצה שיש לה תחרות לכזו שאין לה. יש סיבה שאלגרי, למשל, לא נחשב לאגדת כדורגל, ובוודאי שלא המאמן הגדול בהיסטוריה של יובה, למרות שאם אתאמץ ממש קצת אמצא כמה שיאים שלו. לעומת זאת, אף אחד לא מפקפק בגדולה של האליפות השלישית של פפ בבארסה (גם בגלל שבנה את הקבוצה שזכתה בשתי הקודמות, כמובן).
ההקבלה לקדנציה של כריסטיאנו במדריד לא פחות ממגוחכת. השוואה קצת יותר לוגית היא כמובן המעבר של רונאלדו ליובנטוס.
הזכירו כאן שזה שגוי באופן כללי לערוך השוואות בין מאמנים לשחקנים, אבל משום שיש מספר משתמשים שמתעקשים אז… אם גווארדיולה לא נכשל בבאיירן אזי כריסטיאנו היה סיפור הצלחה באיטליה.
אם אתה מתעקש לקבוע שהליגה הספרדית עניינה את פרז יותר מלזכות בליגת האלופות, והוא החתים את רונאלדו על מנת לזכות בליגה הספרדית רק בגלל שהתקשנו בכך וזה מתאים לנראטיב שלך, אתה מוזמן להמשיך.
שביט דיברו על זה הרבה לפני שזכינו בדסימה. המטרה הייתה ליגת האלופות. היו שנים רצופות שלא עברנו את שמינית הגמר והמצב הזה חירפן את פרז.
כמובן שגם הייתה מטרה לתת קונטרה לבארסה ההיא, אבל המטרה הייתה תמיד, ועודנה, ליגת האלופות.