עד שהנבחרת ‘משתוללת’ עם 0:5 על איסלנד לא נחייה את הדיון?
"מאניטה ועכשיו ל’בומבה’" , נכתב בשער המארקה - פסטיבל של ספרד לפני הגרלת המונדיאל ביום שישי עם חגיגה גדולה| אלברו מוראטה ופאבלו סראביה עם צמדים וירמי פינטו הוסיף אחד (שער הבכורה שלו בנבחרת) בערב בו הנבחרת עינגה את הקהל שלה בריאזור| “שטיח אדום לספרד” ו"איך לואיס אנריקה עוד יעזוב, לעזאזל?", היו כותרות נוספות| המאמן אמר: “אנחנו לא צריכים חלוץ שכובש 30 שערים, מצאנו דרכים אחרות כדי לעשות את זה ולהבקיע. מה שאני יכול להגיד בקשר למונדיאל זה שיהיה קשה. וזה שהנבחרת הזו הולכת להתחרות עם כל אחת ולהכניס כל אחת לצרות”| ירמי פינו : “אני מאוד שמח, המאמן נתן לי ביטחון. הרצון קיים, אנחנו לא לוקחים שום משחק בתור ‘רק’ משחק ידידות. כבר מאלבניה אנחנו חושבים על קטאר. הרמה טובה של ג’ורדי ואני הבקעתי מכל הלב”| מוראטה : “אני שמח מאוד, במיוחד לראות איך האנשים איתנו גם כאן וגם בברצלונה, זה משמח אותנו מאוד. העתיד? …יש הרבה שחקנים צעירים טובים ואפשר לצפות לעתיד באופטימיות. שיחקנו משחק טוב, היה לי שבוע לעבוד ולהתאמן מה שבדרך כלל אין בלו"ז הצפוף. זה לא משנה מי מבקיע את השערים, אבל אני מאוד שמח בשבילי ובשביל סארביה וירמי”| זו הייתה הפעם החמישית בה הנבחרת בתקופת לואיס אנריקה כובשת חמישייה. תחת חאבייר קלאמנטה וחוסה אנטוניו קמאצ’ו זה קרה שש פעמים ועם ויסנטה דל בוסקה 13| ועוד קצת מספרים לסיום: מוראטה הוא השחקן שששיחק הכי הרבה פעמים בעידן לואיס אנריקה (27 פעמים - 21 מהן בהרכב) ואחריו רודרי עם 26 משחקים. החלוץ הוא השחקן השמיני בתולדות ספרד שמגיע ל-25 שערים בנבחרת.
במארקה מסתכלים קדימה ומציגים את התוכנית של לואיס אנריקה למונדיאל בקטאר: “20 שחקנים קבועים, כמה חלופות ושאלת ג’רארד פיקה”. בגרף הבא אפשר לראות את השחקנים שנכללו בסגל מאז ספטמבר 2020 כולל ספציפית לגבי היורו האחרון. Todas בירוק - נכלל בכל הזימונים לסגל, Muy altas - “סיכוי גבוה מאוד”, ובאדום בצד ימין Casi Nulas - סיכוי אפסי\המאמן לא השתמש בו עד עתה.

לא רק הקפטן סרחיו ראמוס בין הנשכחים אלא גם טיאגו אלקנטרה שכן זומן ליורו, סרג’י רוברטו, פביאן רואיס, סרחיו רגילון וסרחיו קנאלס וכך גם חסוס נבאס וסרחיו רגילון. מרקו אסנסיו ואדאמה טראורה בקושי נספרים אף הם.
הבאנקרים? אונאי סימון בין הקורות שמוזמן דרך קבע וגם משחק. דני אולמו ופראן טורס שהם לרוב שחקני הרכב. גם ג’רארד מורנו בין החלוצים המועדפים כשהוא בריא, כמובן אלברו מוראה שמשחק כל הזמן. פאבלו סראביה, ירמי פינו שבלט בזימונים האחרונים וכן אריק גארסיה וססאר אספיליקווטה מהחלק האחורי וכך גם ג’ורדי אלבה ופאו טורס ובקישור? סרג’יו בוסקטס שקיבל מנוחה הפעם, מרקוס יורנטה, קוקה, גאבי הצעיר. דייגו יורנטה, מרקוס אלונסו ובעיקר אנסו פאטי שמחכים שיהיה בריא כבר - עם סיכוי לא רע וכך גם דויד ראיה שערך בכורה בנבחרת. גם מצבם של דני קרבחאל ששב לסגל אחרי היעדרות ארוכה על אף שאינו מצטיין בקבוצתו, קרלוס סולר מוולנסיה, מיקל מרינו וראול דה תומאס שנפצע – מוגדר כטוב. לגבי פיקה, במארקה נכתב כי לפני מספר חודשים הוא שקל להעמיד את עצמו מחדש לרשות המאמן - אם ירצה, אך זו נראית אפשרות לא סבירה.
כמה מילים שלכם על הנבחרת? לא ראיתי את חצי גמר היורו כהישג מטורף כי היו יותר מדי משחקים בלי שער, ניצחנו בפנדלים את שוויץ, הארכה נגד קרואטיה. דווקא נגד איטליה שיחקנו טוב אחרי טורניר די מרדים שלנו. לא משווה את הסגל לימי קדם כי אין מה להשוות. מרגיש שחסר לי קצת מכל דבר ובעיקר כוכב בהתקפה. לגבי לואיס אנריקה - אני בעד שימשיך כמובן ולא רק במונדיאל אלא אם כן יהיה פיאסקו גדול. הרכב?
@mos56, לא הצלחתי לתייג אותך קודם, ערכתי.