כדורגל ספרדי - שוטף

קצת מדהים אותי שהצלחת לפספס את הנקודה לגמרי.

אנסה לפשט לך כדי שתתחיל להבין.

פפ- מאמן טוב.
פפ- מכין את הקבוצות שלו טוב למשחקים.
פפ- גם לרוב מכין את הקבוצות שלו ברמה המנטאלית מאוד טוב.

לעניות דעתי, באיזשהו שלב הצ׳מפיונס נהיה די אובססיה מבחינתו והוא כל כך עסוק בלנסות להפתיע טקטית שהוא מזניח דברים אחרים בהכנה למשחק.

לא אמרתי שהוא אשם, לא אמרתי שהוא אחראי בלעדי לכלום. אתה רוצה להמשיך להתכחש שבשנים האחרונות ברגעי האמת הקבוצות שלו לא באמת היו שם? תרגיש חופשי. את ההודעות המזלזלות והמתנשאות תשאיר לעצמך.
או יודע מה, אני אאמץ את התזה שלך.

כוחות שמימיים מונעים מפפ לנצח, ווינרים שעושים במכנסיים, הכל בגלל שלמפלצת הספגטי המעופף יש משהו נגד פפ והווינרים הכי גדולים נהפכים ללוזרים במקריות מוחלטת.

אני מסכים בגדול עם הניתוח שלך, אבל אני חולק על נקודה אחת. מנצ’סטר סיטי כן הייתה בטופ העולמי כשפפ הגיע אליה. מעבר ל-2 האליפויות שזכו בהן (אמנם בפרמייר ליג חלשה מהיום, אבל עדיין אחת משתי הליגות הטובות בעולם באותה תקופה), ולחצי גמר הצ’מפיונס שהגיעו אליו, אפשר לראות את זה לדוגמה בפרמטר “אובייקטיבי” כמו יחסי הימורים שקיבלו לזכייה בצ’מפיונס בעונה לפני שהגיע. לאורך מרבית השנה, סיטי היו ברביעייה הפותחת של יחסי ההימורים, מיד אחרי המשולש של ריאל-בארסה-באיירן. אז נכון, שוב, הם לא היו מועמדים למספר 1 כמו היום, אבל לתאר אותם כאיזו טוטנהאם שבמקרה גם זכו באליפות, זה רחוק מהמציאות.
עם זאת, חשוב גם לזכור שיש משתנים נוספים שמשפיעים - רמת הליגה הספרדית כולה ירדה (בראשות ריאל ובארסה כמובן), מה ש"השאיר" את הטופ העולמי “פנוי” (אגב, לדעתי האישית רמת הכדורגל העולמי כולו ירדה יחד עם הירידה של מסי את רונאלדו, אבל זה כבר נושא לדיון אחר). לצד זאת, רמת הליגה האנגלית אכן עלתה, אבל זה משפיע לחיוב גם על סיטי - רמת העניין עולה, הכספים שנכנסים, השחקנים שרוצים להגיע. אגב, נקודת מחלוקת נוספת - אני לא חושב שהליגה האנגלית היום יותר “תחרותית” מאז - היו לה אז 4 זוכות שונות ב-4 שנים - הרמה שלה פשוט עלתה.

עכשיו שלא יבינו אותי לא נכון - אני חושב שפפ מאמן מעולה, אפילו הכי טוב בעולם כיום, וכן לאורך רוב ה-15 שנה האחרונות. וגם עצוב לי שאף-פעם לא אזכה לראות אותו מאמן את הקבוצה שאני אוהד (אישית הייתי רוצה לראות אותו מאמן קבוצה שלי יותר מאשר את קלופ לדוגמה, שעל אף היותו מאמן מעולה בעצמו, הוא לוזר לא קטן). ופפ אכן מביא איתו סגנון ייחודי וטוטאלי לקבוצות שהוא מאמן, גם בתקופה “מיותרת” כמו בבאיירן. ובסיטי הסגנון הזה גם ללא ספק שדרג את היכולת שלהם משמעותית. אבל דווקא בגלל זה, ודווקא בגלל הרמה הגבוהה שהוא מביא את הקבוצות שלו, בולטת העובדה שהוא פשוט מאמן נוקאאוט בינוני במקרה הטוב. אפשר להאשים את הפורמט - אישית, כבר כתבתי בעבר שאני לא רואה שום בעיה בזה שפסגה ספורטיבית מתמצה לכדי 90 או 180 דקות שהכול יכול לקרות בהן. יש ענפי ספורט שהפסגה הזאת מתמצה ל-10 שניות, זה חלק מהיופי בספורט (אני כן מסכים כמובן שצריך לעשות מה שאפשר כדי למזער השפעת משתנים מסיחים כמו טעויות שיפוט ובזבוזי זמן). אבל חוקי הפורמט חלים על כולם באותה המידה, רק שפפ מצליח תחת החוקים האלו הרבה פחות מרמתו כמאמן באופן כללי.
אגב אנקדוטה בהקשר הזה, הייתה כתבה לא מזמן על המאמנים הטובים בעולם היום, והייתה שם טעות ששעשעה אותי. הייתה שם תמונה של פפ, והיה כתוב מתחתיה “זידאן”. מעבר לזה ששניהם קרחים, אני לא חושב שיכולים להיות 2 מאמנים יותר הפוכים ברמות האלה.

לא יודע מי יותר פאתטית, סביליה עם איך שהיא נראית או סוסידאד שמכניסים לה את הכפית לפה והיא לא מצליחה לכבוש. תחליטו אתם. 2 מחזורים ובארסה במקום השני בדוק.

אני יודע מי יותר פאתטית עכשיו.

עריכה: למה הפוסט הזה מיועד למחיקה על ידי “המערכת”?

עד שהנבחרת ‘משתוללת’ עם 0:5 על איסלנד לא נחייה את הדיון?

"מאניטה ועכשיו ל’בומבה’" , נכתב בשער המארקה - פסטיבל של ספרד לפני הגרלת המונדיאל ביום שישי עם חגיגה גדולה| אלברו מוראטה ופאבלו סראביה עם צמדים וירמי פינטו הוסיף אחד (שער הבכורה שלו בנבחרת) בערב בו הנבחרת עינגה את הקהל שלה בריאזור| “שטיח אדום לספרד” ו"איך לואיס אנריקה עוד יעזוב, לעזאזל?", היו כותרות נוספות| המאמן אמר: “אנחנו לא צריכים חלוץ שכובש 30 שערים, מצאנו דרכים אחרות כדי לעשות את זה ולהבקיע. מה שאני יכול להגיד בקשר למונדיאל זה שיהיה קשה. וזה שהנבחרת הזו הולכת להתחרות עם כל אחת ולהכניס כל אחת לצרות”| ירמי פינו : “אני מאוד שמח, המאמן נתן לי ביטחון. הרצון קיים, אנחנו לא לוקחים שום משחק בתור ‘רק’ משחק ידידות. כבר מאלבניה אנחנו חושבים על קטאר. הרמה טובה של ג’ורדי ואני הבקעתי מכל הלב”| מוראטה : “אני שמח מאוד, במיוחד לראות איך האנשים איתנו גם כאן וגם בברצלונה, זה משמח אותנו מאוד. העתיד? …יש הרבה שחקנים צעירים טובים ואפשר לצפות לעתיד באופטימיות. שיחקנו משחק טוב, היה לי שבוע לעבוד ולהתאמן מה שבדרך כלל אין בלו"ז הצפוף. זה לא משנה מי מבקיע את השערים, אבל אני מאוד שמח בשבילי ובשביל סארביה וירמי”| זו הייתה הפעם החמישית בה הנבחרת בתקופת לואיס אנריקה כובשת חמישייה. תחת חאבייר קלאמנטה וחוסה אנטוניו קמאצ’ו זה קרה שש פעמים ועם ויסנטה דל בוסקה 13| ועוד קצת מספרים לסיום: מוראטה הוא השחקן שששיחק הכי הרבה פעמים בעידן לואיס אנריקה (27 פעמים - 21 מהן בהרכב) ואחריו רודרי עם 26 משחקים. החלוץ הוא השחקן השמיני בתולדות ספרד שמגיע ל-25 שערים בנבחרת.

במארקה מסתכלים קדימה ומציגים את התוכנית של לואיס אנריקה למונדיאל בקטאר: “20 שחקנים קבועים, כמה חלופות ושאלת ג’רארד פיקה”. בגרף הבא אפשר לראות את השחקנים שנכללו בסגל מאז ספטמבר 2020 כולל ספציפית לגבי היורו האחרון. Todas בירוק - נכלל בכל הזימונים לסגל, Muy altas - “סיכוי גבוה מאוד”, ובאדום בצד ימין Casi Nulas - סיכוי אפסי\המאמן לא השתמש בו עד עתה.

לא רק הקפטן סרחיו ראמוס בין הנשכחים אלא גם טיאגו אלקנטרה שכן זומן ליורו, סרג’י רוברטו, פביאן רואיס, סרחיו רגילון וסרחיו קנאלס וכך גם חסוס נבאס וסרחיו רגילון. מרקו אסנסיו ואדאמה טראורה בקושי נספרים אף הם.
הבאנקרים? אונאי סימון בין הקורות שמוזמן דרך קבע וגם משחק. דני אולמו ופראן טורס שהם לרוב שחקני הרכב. גם ג’רארד מורנו בין החלוצים המועדפים כשהוא בריא, כמובן אלברו מוראה שמשחק כל הזמן. פאבלו סראביה, ירמי פינו שבלט בזימונים האחרונים וכן אריק גארסיה וססאר אספיליקווטה מהחלק האחורי וכך גם ג’ורדי אלבה ופאו טורס ובקישור? סרג’יו בוסקטס שקיבל מנוחה הפעם, מרקוס יורנטה, קוקה, גאבי הצעיר. דייגו יורנטה, מרקוס אלונסו ובעיקר אנסו פאטי שמחכים שיהיה בריא כבר - עם סיכוי לא רע וכך גם דויד ראיה שערך בכורה בנבחרת. גם מצבם של דני קרבחאל ששב לסגל אחרי היעדרות ארוכה על אף שאינו מצטיין בקבוצתו, קרלוס סולר מוולנסיה, מיקל מרינו וראול דה תומאס שנפצע – מוגדר כטוב. לגבי פיקה, במארקה נכתב כי לפני מספר חודשים הוא שקל להעמיד את עצמו מחדש לרשות המאמן - אם ירצה, אך זו נראית אפשרות לא סבירה.

כמה מילים שלכם על הנבחרת? לא ראיתי את חצי גמר היורו כהישג מטורף כי היו יותר מדי משחקים בלי שער, ניצחנו בפנדלים את שוויץ, הארכה נגד קרואטיה. דווקא נגד איטליה שיחקנו טוב אחרי טורניר די מרדים שלנו. לא משווה את הסגל לימי קדם כי אין מה להשוות. מרגיש שחסר לי קצת מכל דבר ובעיקר כוכב בהתקפה. לגבי לואיס אנריקה - אני בעד שימשיך כמובן ולא רק במונדיאל אלא אם כן יהיה פיאסקו גדול. הרכב?

@mos56, לא הצלחתי לתייג אותך קודם, ערכתי.

יהיה מצחיק אם סרגי רוברטו איכשהוא יקבל זימון…

בהמשך היום תדע הנבחרת מיהן היריבות שלה כאשר תתקיים הגרלת שלב הבתים של המונדיאל בקטאר. הנבחרת של לואיס אנריקה נמצאת בדרג א’ למזלה. בדרג ב’ גרמניה נראית כהגרלה מפחידה וכך גם דנמרק שהגיעה לחצי גמר היורו וכן נבחרת הולנד. בקבוצת האיכות השלישית – פולין של רוברט לבנדובסקי אותה פגשנו ביורו וכן סנגל שזכתה באליפות אפריקה.

בינתיים במארקה מציגים לנו איזו יריבות הנבחרת פגשה הכי הרבה בכל המונדיאלים לדורותיהם במסגרת שלב הבתים:

אז מסתבר שברזיל היא היריבה אותה פגשנו הכי הרבה, לאחרונה ב-1986, וכמובן שאי אפשר להיתקל בה שוב, בינתיים. צ’ילה שגברה על ספרד במונדיאל 2014, מדורגת במקום השני. גרמניה היא היריבה הבולטת מבין אלה שפגשנו פעמיים, לאחרונה ב-1994. במונדיאל הקודר ברוסיה פגשה הנבחרת את איראן, מרוקו ופורטוגל ולפניכן את הולנד (אותו 5:1 מזעזע), צ’ילה ואוסטרליה (הניצחון היחיד, 0:3).

והנה כל ההגרלות של הנבחרת בשלב הבתים:

IC play-off2 זה קוסטה ריקה או ניו זילנד.

תזכרו את מילותיי-ספרד לא עולה מהבתים

אין תעודת עניות יותר משמעותית לליגה הזאת מהעובדה שעוד לפני המחזור ה30 ולמרות פתיחת עונה כל כך מחורבנת, אנחנו מקום שני.

תן לי 2 ליגות יותר טובות מהספרדית
אני מעדיף לראות ראיו-גרנאדה ממשחק צמרת באיטליה. שלא לדבר על צרפת.

למה?
ברסה כיום משחקת טוב וקבוצה טובה.
הצמרת בספרד, מלבד ריאל, בעונה מאוד רעה מבחינת צבירת נקודות (סביליה די בעונה כמו שמצופה ממנה) ולכן ברסה הצליחה להדביק את הפער.

גם בואו נשים רגע את הקלפים על השולחן, ההפרש בין מקום 9 ל4 באותה תמונה שעלתה בדיון של המשחק שלכם היה 5 נקודות.

כמובן שכל הכבוד, לא בא להוריד מההישג אבל אני לא מבין מה הקשר לחולשת הליגה?

זה כרגיל הדרך בה מוכרים לנו השוואה בין ליגות.
בליגה הספרדית:
הפערים בין הצמרת לבטן גדולים - ליגה חלשה
פערים קטנים - ליגה חלשה

בליגה האנגלית:
הפערים קטנים - ליגה מזקה ומותחת
פערים גדולים - איזה צמרת מטורפת, דור זהב של הליגה

אני לא בא להגיד שהליגה הספרדית חקה מהאנגלית. אני רק מנסה להבין למה הספרדית חלשה נקודה, להיות מקום שני לליגה עם כאלה כספי שידור זה לא כזה נורא. מה גם שמלבד 2 קבוצות הצמרת הפער לא באמת גדול כל כך.
גם באנגליה ברסה הייתה מסיימת בטופ 4. בטח כשרואים את יונייטד שבמקום ה5.

מקום 3, כשמסתכלים על צ’לסי הזאת. מוץ מליברפול וסיטי, שנמצאות בלבל אחר - הליגה האנגלית די פתטית השנה.

ואם אני אתייחס להודעה ספציפית הזאת:

אז זה היה יכול להיות מאוד מפתיע אם בארסה תסיים במקום השני אם היו אומרים לי את זה במחזור העשירי. המשפט היה יכול להיות נכון אם מתעלמים מהתהליך שהקבוצה הזאת עברה.

זה לא שבליגות אחרות אף פעם לא קרה שקבוצה פתחה רע מאוד את העונה ועשתה את השינויים הנכונים והדביקה פער.

זו גם הטענה הבסיסית שלי בכל שיחה על הליגה הספרדית. לא ההשוואה היא הטענה שלי, אלא ההגנה על הליגה שחוטפת כבר שנים ביקורות לא שוויוניות.

אני לא חושב שיש סיכוי שבארסה היתה מצליחה לסגור את הפער הזה בליגה האנגלית. האמת שאני בספק אם היינו מצליחים לסיים בטופ 4 באנגליה גם אם היינו פותחים את העונה עם צאבי, אבל אולי אני מגזים קצת.
בכל אופן, סביליה ואתלטיקו לא היו מסיימות בטופ 4. צלסי עדיין לטעמי מעט פייבוריטית מול ריאל וזה למרות שהיא מתמודדת עם כוח עליון שנפל עליה. באיירן ופאריס(למרות הבעיטה בתחת מריאל) היו זוכות בלה ליגה. ופה אני מסיים את החלק ההיפותטי.

אין שתי ליגות יותר טובות מהספרדית, יש רק אחת שלאט לאט הופכת לסוג של NBA עם הכסף הענק מהסכמי השידור. אגב, גם ברמת התפאורה והשידור אתה מרגיש אחרת כשאתה צופה במשחק בין ניוקאסל לנוריץ בהשוואה למשחק אחר, מקביל, בליגה אחרת, במיוחד באיטליה או צרפת.
הבעיה שכדי להתמודד עם האנגליות קבוצות בליגות אחרות צריכות לייבש את הליגות המקומיות שלהן, וככה פשוט הליגה המקומית מאבדת עניין(ואיכות). זה נכון לבאיירן בגרמניה, פריס בצרפת, יובה עד לפני שנתיים באיטליה, וגם לגבי ספרד, זה סך הכל מרוץ של שניים וחצי סוסים.
בתחילת העשור הקודם כשבארסה וריאל עלו על האנגליות זה היה הרבה בזכות הסכם שידור הרבה פחות שוויוני בליגה הספרדית, וככה גם קיבלנו אלופות בלה ליגה עם 100 נקודות.
כמה שחקנים אנגלים מובילים משחקים בלה ליגה וכמה שחקנים ספרדים מובילים משחקים באנגליה? ברור לחלוטין מי שואב למי את הכישרון.
הבעיה היא שאני לא רואה איך שאר הליגות באירופה מצליחות להתמודד עם המצב הזה והפער הכלכלי שרק יילך ויגדל, מבלי להקים ליגה מאוחדת. זו הסיבה לדעתי שיש כל כך הרבה דיבורים על סופרוליג.

לפני שנה או שנתיים ליברפול וסיטי היו במאבק אליפות שהסתיים למיטב זכרוני עם 99 ו96 נקודות (משהו כזה, תקנו אותי אם צריך), האם שם זה נעשה בגלל הסכם שידור לא שיוויוני? בוודאי שלא. הן פשוט היו שתי הקבוצות הטובות בעולם.

אגב ריאל ובארסה של תחילת העשור הקודם לא סתם היו טובות מהאנגליות, הן שלטו בכדורגל (גביעי אלופות, סופר קאפים אירופאיים, גביע העולם לקבוצות ועוד) וניקנקו קבוצות כמו באיירן, יובה והאנגליות על בסיס שנתי.

לא יודע מה איתכם, אבל עם ההתעוררות של בארסה, ההתחזקות הצפויה של ריאל מדריד בקיץ, וכן הריסוק הצפוי של צ’לסי, אני מקווה שהליגה הספרדית תחזור לקדמת הבמה. זה יהיה ריאל מדריד ובארסה נגד ליברפול וסיטי.

יודע שזה מאוד אופטימי לחשובאבל אפשרי.

מקווה שבארסה וריאל יותר טובות יוכלו להתמודד מול בונקרים ולהפוך אותם ללא רלוונטים, וכך גם קבוצות הזבל של הליגה יצטרכו ללמוד לשחק כדורגל. כשיש שתיים שלוש קבוצות טובות בליגה זה מקרין על הליגה כולה.

תסתכל על ליברפול עונה שעברה.
גם בוא נדבר בתכלס, לסגור את הפער מהמקום התשיעי ותסיים בטופ 4 נשמע מפוצץ. הפער הזה היה רק 5 נקודות.

אתלטיקו שהייתה הרבה יותר טובה מיונייטד שנאבקת על אותו טופ 4? אתלטיקו שבספרד בקושי נכנסת לטופ 4 רק אדגיש.
מה עם וויאריאל שהייתה טובה מיונייטד והביסה את יובנטוס?
זה עדיין אותו זלזול בליגה הספרדית.
שים את ליברפול וסיטי בצד רגע (אפשר גם את ריאל וצ׳לסי). אני בכלל לא בטוח שבמצב כזה הליגה האנגלית חזקה מהספרדית בכלל.

אל תשכח שזה נאמר כשריאל נמצאת בפורמה הכי חלשה שלה עד כה העונה.

זה לא אומר ליגה חזקה אלא קבוצה חזקה. באיירן בסיכוי די גבוה (לא קטן משל סיטי וליברפול) הייתה גם לוקחת אליפות באנגליה.
חוץ מזה שאני ממש לא בטוח בנוגע לפריז, היא כרגע בליגה חלשה יותר עם 68 נקודות לעומת ריאל שעם 69 (מספר משחקים זהה). דווקא מרגיש לי שעם השטח שיש באנגליה הם היו מצליחים שם יותר בניגוד לספרד ששם כל קבוצה יודעת לצופף ולשחק הגנתי יפה יפה כשצריך ולא תתן לאמבפה את המרווח לריצה שהוא כל כך אוהב.

לא את באיירן. ריאל ובארסה היו מפלצות והיחידה שהצליחה להציק להם(וגם לנצח מדי פעם) זו באיירן. אגב, כשקמה תחרות לבאיירן בגרמניה, היא דאגה מהר מאוד לחסלל אותה. בין אם זה ברכישת הכוכבים של המתחרה או אפילו בהעסקת המאמן.
באיירן היא הדוגמא הכי טובה לטענה שלי, שכדי להיות תחרותי מול האנגליות היום, אין ברירה לקבוצה בליגה מקומית אחרת והיא חייבת לייבש את הליגה שלה ולהפוך למגה מפלצת בהשוואה לליגה שלה.
סטייל מכבי ת"א כדורסל, לפני שנהנתה ממקום מובטח באירופה.

לא חושב שאתלטיקו היתה הרבה יותר טובה. בספק אם יונייטד תסיים בטופ 6, מהמר שלא

גם צלסי, שהיא עדיין מתמודדת עם מגה רעידת אדמה בימים אלה.

אני כן חושב שאם תשווה את הטבלה בסיום העונה, קבוצה מול אותה קבוצה שסיימה באותו מקום בליגה המקבילה אתה תראה שברוב המוחלט של המקרים הקבוצה האנגלית עדיפה.
אם נרצה או לא, בסוף הכסף הוא פקטור סופר משמעותי, מקום אחרון באנגליה מקבל יותר כסף מזכויות שידור ממקום רביעי בספרד, וזה כשהליגה הספרדית היא שנייה בזכויות השידור שהיא מקבלת.
הליגה הזאת שואבת את רוב השחקנים הכי טובים, כי יש תחרות, אתגר, וכסף(הרבה כסף), וגם את המאמנים הכי טובים שיש, שזה לא פחות חשוב.

קצת?

מה? איך הטיעון הזה הגיוני בעינייך בכלל? רק בסגל של בארסה יש יותר ספרדיים שהם פוטנציאל לשחקני טופ, מאשר כל האנגלים בליגה האנגלית ביחד.