אני לא טוען שהספרדית כליגה לא פחות חזקה, אני טוען שאותו הפרש לטובת האנגליות בא בזכות אותן מוליכות.
כשתשאיר את המוליכות אז אתה מתחיל ״ביתרון 3״ לאנגליות שעליו לא חלקתי לשניה.
אני מדבר על השוואה של מקום 2 ואילך בספרד בספרד למקום 4 ואילך באנגליה. עם ההזחה הזו אני בכלל לא חושב שהאנגליות ינצחו.
אני כותב זאת בתגובה להנחה שברצלונה, אתלטיקו, סביליה וויאריאל לא ברמה של טופ 4 באנגליה. על אף ההצלחה הישירה היפה של אותן ספרדיות מול מקבילותיהן האנגליות.
משחק של קבוצה נגד קבוצה תוכיח שברסה לא ברמה של ליברפול, שזה מעולם לא מה שטענתי.
אנשים פה מפארים את הליגה האנגלית אבל שוכחים דבר אחד-אתטליקו העיפו את יונייטד, קבוצה שנאבקת על הטופ 4 באנגליה.
אני לא מאמין שאין צורך להרחיב על טוטנהאם[מקום 4], ארסנל[מקום5], ווסטהאם[מקום 5].
אם בארסה היו מצליחים לצמק את הפער לטופ 4 בליגה האנגלית כמו שעשו בספרדית?כמובן שכן, תסתכלו על ארסנל וטוטנהאם שפתאום הן נאבקות על הטופ 4.
ליברפול-עונה שעברה הדחנו אותם, עם ניצחון מוחץ של 3-1 בבית.
העונה אתטליקו יכלו לנצח את ליברפול אם לא ההרחקה ההזויה של גריזמן.
בפועל בליגה האנגלית חוץ מסיטי שהיא שוחה בכסף והקורונה לא השפיע עלייה בשום מובן[גם ככה אין להם אוהדים] אין באמת הבדל עצום.
כן, קצת.
אין ויכיח על ליברפול וסיטי. לגבי צ’לסי, מהתרשמותי הרוב מסכימים שכנראה לא היינו סוגרים מהם את הפער, ככה שהויכוח הוא לגבי המקום הרביעי. לעולם לא נדע אם כן או לא אבל לדעתי זה עונה להגדרה “קצת”
דווקא הסגל של בארסה הוא הוכחה טובה. טורס, אריק גרסיה, פיקה(למרות שעבר הרבה זמן), אדאמה. כולם פה כי לא קיבלו דקות באנגליה בקבוצות צמרת.
הטענה שלי היא שכל ספרדי טוב שלא משתלב בריאל או בארסה נחטף לליגה האנגלית בעוד שהמצב ההפוך כמעט ולא קורה (טריפייר היתה העברה ממש חריגה). אגב, לגבי כישרונות שכן מתאימים לבארסה וריאל, אנחנו מפסידים לא מעט לאנגליות ולדעתי זה רק יתגבר. אני גם לא מדבר רק על כישרונות ספרדים, כל ההרכב הראשון של פורטוגל למשל זה שחקנים “אנגלים”.
לא הייתי מוחק את צלסי כל כך מהר, יש עליה לא מעט קופצים. אל תשכח שניוקאסל תהפוך לכוח משמעותי בשנים הקרובות. מנגד יש לי תחושה שאיך שנגמר המונדיאל הפרוייקט של פאריס יגיע לסיומו.
למה שקבוצה בספרד תביא בלם מברייטון ב-50 מיליון כשיש לה אפשרויות משתלמות יותר?
אז שחקן אחד יימכר, יבוא אחד זול במקומו. יש קבוצות שמתמחות בזה יותר, יש כאלה שפחות.
אגב, אני זוכר הרבה רכישות הזויות או לא מתאימות, כמו סנדרו רמירס ורוקה מסה או יאגו אספס. אפשר לאמר שהכישלון שלהם בפרמיירליג מראה על פערי רמות, אבל האמת היא שהם פשוט לא מתאימים לסגנון המשחק ומדובר בכישלון של המועדון שהביא אותם.
נ.ב
הייתי שמח אם הנושא בפורום של הכדורגל הספרדי היה נדון גם על קבוצות, שחקנים, משחקים ונושאים רבים אחרים ולא רק כמה הכל רע תמיד. אם רוצים גם בכח אפשר למצוא צדדים שליליים גם בליגות אחרות.
הווייב בליגה כרגע שלילי, למעט ברצלונה. כל הקבוצות שעשו עונה סבירה, כמו סביליה, סוסידאד, ראיו, בטיס, ריאל וכן הלאה, כרגע נראות גרוע. אי אפשר להעמיד פנים שהכל סבבה כשחצי ליגה בכושר גרוע והחצי השני מפחד לשחק כדורגל.
אבל זה לא שיש לה משתלם יותר.
תסתכל על הסגלים של הנבחרות המובילות בעולם- פורטוגל/ספרד/צרפת/אנגליה/ברזיל/בלגיה/גרמניה, אתה תראה שם רוב לא קטן לשחקנים מהליגה האנגלית.
תסתכל איזה מאמנים יש בליגה האנגלית ואיזה בספרד, איך אפשר להשוות בכלל?!
אנשים פה מציינים הצלחות של הספרדיות באירופה מול אנגליות, אני מזכיר לכם שבשלוש שנים האחרונות קיבלנו פעמיים גמר כל אנגלי עם שתי קבוצות שונות כל פעם.
תאהבו את זה או לא, אבל הליגה האנגלית מייבשת את שאר הליגות וללא שינוי במבנה הליגות אני פשוט לא רואה איך עוצרים את המגמה הזאת.
יאללה מיציתי, מרגיש שהעברתי את הנקןדה שלי. אני בורח לפני שאנשים שחושבים שלסרגיו סאמפר יש מקום ב11 של בארסה, או שריקי פוץ הוא חומר של world class יטענו שאני הטרול פה
עכשיו אתה באמת מטריל.
למה אתה מסתכל על שנתיים ולא מסתכל על תקופה יותר ארוכה?
מדוע אתה מסתכל על משהו פרטני במקום להסתכל על כלל התמונה?
תקרא את התגובה הקודמת שלי, היא תסביר לך כמה שטויות ובורות אתה מציג.
הא, ויריאל שסיימה 6/7 בספרד ניצחה את יונייטד שסיימה במקום 4 באנגליה, אני אפילו לא מעוניין לדבר על הפרשי התקציב.
בסדר יש אנשים שטוענים שמרסלו הטוב בהיסטוריה, שרונלדו לא פחות טוב ממסי ואסנסיו טוב על ניימאר וגנבארי. ריבוי דעות זה לא בהכרח רע.
אני אישית אגב לא חושב שיש הבדל עצום בין הליגות, ואם תשאלו אותי אני חושב שהליגה הספרדית קשה יותר מהאנגלית. באנגלית הקבוצות מחוייבות לתת שואו בגלל הכסף, בספרד קבוצות יעשו את המוות לגדולות. קחו את מקום אחרון בספרד, ומקום אחרון באנגליה, לא רואה הבדל. אני גם לא מסתכל על ליגת האלופות כמדד, כי אפשר לקחת את זה לכאן ולכאן ולגנוב דעת. הקבוצות הספרדיות, גם לא ריאל וברסה מככבות במפעלים, ועם פחות כסף! אז מה זה אומר?
אני באמת שלא מטריל, אני גם ציינתי שבתחילת העשור הקודם בארסה וריאל שלטו ללא עוררין(יחד עם באיירן) הרבה בגלל הסכם השידור בספרד שהיה הרבה פחות שוויוני, וכך הן קיבלו הרבה יותר כסף מזכויות שידור(וייבשו את הליגה על הדרך)
מסכים שטורניר נוקאאוט זה לא המדד הכי טוב. לכן אני ממליץ לחברים פה לעבור על סגלי הנבחרות, אני חושב שזה נותן מדד לא רע.
היה דיון ענייני שהלך לאיבוד וירד לפסים אישיים וחבל… גם אני נגררתי קצת, מודה, מיותר. אבל אני חושב שזה קצת פחדני לתת באן למשתמש אחד ולהתעלם מהמשתמש היותר ותיק
אז בעצם אם הליגה הספרדית חלשה, אז כל הליגות פרט לאנגלית חלשות? העלבת את כל העולם עכשיו.
גם באנגליה זה מרוץ של שניים וחצי סוסים.
תראה, בצרפת הלכו עד הקצה עם ייבוש הליגה לטובת קבוצה אחת כתוצאה מכך, הליגה נחלשה מאוד. היא עדיין במקום 5 לפי הדירוג של אופ"א, אבל הרבה יותר קרובה לפורטוגל במקום ה 6 מאשר לאיטליה במקום 4. כתוצאה מהייבוש הזה , הסכם שידורים האחרון הוא על סכום יותר נמוך מההסכם הקודם. מה יהיה אם לקטרים יימאס ?
בליגה הגרמנית יש הרבה יותר עניין גם כשהאלופה ידועה מראש. היה כיף לצפות בלייפציג בשנתיים האחרונות דורטמונד לפעמים מצוינת, ויש קבוצות נחמדות מעבר. באיירן מצליחה להיות חזקה ורווחית למרות שאין שייח מאחוריה.
זה נכון, אני לא מתווכח שהליגה האנגלית חזקה יותר מהספרדית ותמשיך להתחזק. פשוט לקרוא לליגה השניה בטבעה בעולם ליגה חלשה זאת הגזמה.
הליגה האנגלית חזקה כל כך כי אין שם רגולציה. כל קבוצה יכולה להימכר לכל שייח או טייקון, שיכול לפמפם בה כמה כסף שהוא רוצה. כל הקבוצות הגדולות שם בחובות אדירים, רק שלהבדיל מבארסה או אתלטיקו הן לא חייבות לבנקים, אלא לבעלים של הקבוצות. הם לא צריכים לדאוג להיות רווחיים, כמו קבוצות בספרד או בגרמניה, ולכן יכולות למשוך כמעט כל כשרון שבעולם.
יש את המדד של אופ"א, שהוא בגדול סכום כל הנקודות של כל הקבוצות מאותה מדינה במפעלים האירופיים. יש כמובן משמעות לזהות היריבה, אבל כשמדובר בעשרות משחקים בשנה, הסטטיסטיקה מסתדרת.
מדובר בבנאדם שכל הודעה שניה שלו, לא משנה מה נכתב ואם הוא אומר דברים נכונים או לא, הוא צריך להקטין את הבנאדם או לקרוא לו מטומטם בצורה כזאת או אחרת. זה לא עובד על אף אחד, לא עושה רושם על אף אחד, וזה בעיקר מפריע לדיונים מעניינים. אם אני חושב שבנאדם הוא טרול או שיש לו דעות מביכות, אני פשוט מתעלם.
בכל אופן, אני לא באמת חושב שמפעלי נוקאאוט זה מדד לחוזקה של ליגה. אל תשכח את הבדלי הכסף, וגם עם ההבדלים האלה הקבוצות הספרדיות נמצאות תמיד בתמונות בכל המפעלים האירופאים. אני פשוט חושב שזה עניין של סגנון, וזה שסיטי וליברפול חזקות מברסה וריאל, לא אומר שנוריץ’ חזקה מלבאנטה.
אבל זה כי הפרמיירליג מלאה בזרים מכל אירופה, ובספרד יש אחוז גדול יותר של מקומיים. גם בליגה האיטלקית יש יותר נציגים בסגלים של כל הנבחרות, כי שם לא מאמינים בתוצר המקומי.
אגב, אני לא מתייחס לחלק מהנבחרות, כמו הנבחרות באי הבריטי ביחס לפרמיירליג או אוסטריה, שוויץ ביחס לבונדסליגה, או האפריקאיות ביחס לליגה הצרפתית. אין באזור של ספרד מדינות שמספקות כמויות כאלה של שחקנים לליגה.
אני רק רוצה לחדד נקודה שעלתה פה שזה עניין השידור והתפאורה: כמעט 90% מהשידורים בספרד אתה מרגיש שאתה צופה בהפועל שומשום מול בנות לוד. בין אם זה שידורים בצהריים, זוויות צילום מגעילות, או בתים סטייל עזה מציצים מאחורי האצטדיון פשוט מקשים על ההנאה מהמשחקים. זה מוריד מאיכות והנאת הצפייה.
אבל, במונחים של משחק למשחק, הקבוצות הספרדיות בקושי נופלות מול האנגליות — הן לא פראייריות. עכשיו תדמיינו את הפנאל והתפאורה של הליגה האנגלית במקומה של הספרדית ויהיה להיט לצפות במשחקים. לפעמים כסף וכל המסביב משפיע על התודעה שלנו, אין מה לעשות.
וגם בפן הזה יש שיפור עצום בשנים האחרונות. הרבה איצטדיונים שעוברים שיפוץ, סטנדרט גבוה יותר למשטחי דשא, זוויות צילום וגרפיקות חדשניות, מצלמות 8K בחלק מהמשחקים…