דרך אחרת להסתכל על זה:
אתמול היינו מרחק החלטת VAR מאוד שנויה במחלוקת, ותיקו/ניצחון של הקבוצה הכי טובה בעולם מול אתלטיקו אני-לא-יודעת-ליזום-מול-קבוצה-בכירה-גם-אם-חיי-תלויים-בזה מדריד, מ-3 אנגליות בחצי גמר.
בתכלס, זה לא משנה. ליברפול תפרק לויאריאל את הצורה ועם כל התלונות של אוהדי ריאל על המשחק אתמול אני לא רואה סרט בו היא עוברת את סיטי. גמר כל אנגלי הוא התסריט הריאלי. שתי הקבוצות האלו רחוקות שנות אור מכל יתר הליגה האנגלית באותה מידה בה הן רחוקות מכל אירופה.
כמובן שכולנו מבינים שהסיטואציה העדיפה מבחינתי היא שאתלטיקו תנצח ותשבור כמה רגליים על הדרך, שבנפיקה תנצח ותשבור אפילו יותר רגליים על הדרך, ואם לא - שריאל תגיע לגמר ותזכה. לצערי הרב אני רואה רק תסריט של גמר חלאות כשאני לגמרי במקרה משחק באקסבוקס ושוכח שיש משחק.
ברור. פשוט אם נוציא את 2 הגדולות של אנגליה ושתי הגדולות של ספרד מהמשוואה, אתה מקבל ליגה ספרדית טובה יותר מהליגה האנגלית. הרבה פחות סקסית, אבל יותר טובה מבחינת כדורגל נטו.
אני לא רואה מספיק ליגה ספרדית כדי לומר בוודאות, אבל אני רואה מספיק יונייטד כדי להגיד בוודאות שעדיף לראות משחקים של הקבוצה המקבילה בטבלה בספרד. וכנראה של קבוצה כמה מקומות מתחת.
כמו במקרה הגאון, מה זה כדורגל טוב ?
אוהדי ריאל מעודדים את אתלטיקו, אוהדי בארסה “שמחים” שריאל עברה שלב… לפחות יש משהו שהאנגליות עושות טוב
איפה שיש הכי הרבה גולים.
כל הקטע של צ’לסי עם השיפוט מצחיק אותי, איך בדיוק זאת החלטה שנויה במחלוקת? אם הכדור לא נוגע ביד של אלונסו הוא בחיים לא מגיע למצב הבקעה טוב, היד פשוט שמה לו את הכדור במיקום המושלם, אז איך זה שנוי במחלוקת?
באותה נימה אפשר להגיד שאם השופט היה רואה יותר טוב אז צ’לסי לא הייתה כובשת את השער השני לא?
כל האנגלופילים למיניהם חשבו שצ’לסי קיבלה הגרלה קלה והיא תעבור את ריאל( אשלי קול), ציפיות לחוד ומציאות לחוד.
אותי לא צריך לשכנע. טוכל אכן התבכיין מאיזושהי סיבה, כך שאם נשאל סנגורים של הליגה האנגלית, שחלקם סביר להניח יסכימו איתו, הם יאמרו ש-3 נציגות אנגליות בחצי היה הדבר הראוי.
אגב, יונייטד ספגה מבורו שער שהגיע אחרי נגיעת יד בוטה פי מאה והוא אושר. אולי מעוררי המחלוקת מתבססים על החוקים המשונים שאיפשרו את השער הזה. ממליץ להסתכל על השער, כאוהד יונייטד צחקתי כשהוא נכבש ופתאום הוא לא נפסל ועפנו מהגביע.
הסיבה שהשער אושר היא שהחוק החדש מהשנה קובע שאם היד המקורית היא של המבשל, השער חוקי.
רק אם היד היא של המבקיע, השער נפסל.
טמטום בעיני כי היד פה היא מוגזמת לחלוטין, והיתה צריכה להישאר בלי קשר לשער.
החוקים אכן משונים…
״כדור ניתז״ מחלק גוף שאינו היד ואז פוגע ביד לא נחשב ל״נגיעת יד״.
בפועל שחקן יכול ״להוריד״ לעצמו כדור ליד עם כל חלק גוף ואז להבקיע איתה שער והשער הזה אמור להיות חוקי. באמת הזוי.
מבאס ששינו את החוק הישן שבו אם היד ״משחקת״ בכדור אז זה נחשב לנגיעת יד, ואם לא אז זו לא נגיעת יד.
במקרה שהבאת היד משפיעה על המהלך ומאפשרת לשחקן כדור נוח במצב לכיבוש הגול. הייתי רוצה שמהלך כזה ייפסל.
מצד שני, כל כך הרבה פנדלים לא ראויים נשרקים על כדורים ירויים למצבים שברור שהשחקן לא ניסה לגעת ביד, שגם מהצד הזה אני לא מרוצה.
קקי פיפ״א.
הזיה גדולה הגול הזה…
אגב, אני רואה שלא דיברו על המשחק של סיטי מול אתלטיקו שהיה בו הכל חוץ מכדורגל. משחק שהזכיר לי את רצף הקלסיקואים המייאש בין מוריניו לפפ. מצד אחד אתלטיקו פרקו את סיטי במכות במחצית הראשונה באישור השופט (איך אין צהוב לפיליפה שעשה חור פיזי בראש לפודן), ומנגד פפ הגיב כמו אז עם ערימות של נפילות וביבוזי זמן כדי להוציא את אתלטיקו מהכלים.
אפשר לדבר על סגנון עד מחר, אבל האשם העיקרי זה השופט (והממונים עליו) שמאפשרים למשחק ברמות האלו פשוט לרדת לשכונה שמתאימה לליגה ג’ אצלינו. שצ’ולו ימשיך גם למחוא כפיים עד מחר, כשהשופטים נותנים יד למשחק שהוא סתם אגרסיבי בלי קונטקסט, שלא יבוא בטענות שהצד השני בוחר לא באמת לשחק איתו יפה.
וזה הכדורגל שלדעתי הרס את הלה ליגה.
התלונות של את’ פשוט מביכות. נשמות, ככה אתם מסריחים את המגרש כמעט עשור ועוטפים את זה עם קצת רגש ותשוקה. בייצים, שבו בבית. היה כיף לראות אותם יוצאים מהכלים. אני מקווה שהשחקנים שלהם, בייחוד סאביץ’ שהוא הפפה שלהם, בריון מגעיל, יענשו על המאורעות בסוף המשחק.
לאתלטיקו אין שום זכות להתלונן. אבל בהחלט מגיע לסיטי שיצחקו עליהם שהם לא כאלה טהורים כמו שהם מציגים את עצמם.
לגבי עונשים, שתי הקבוצות נענשו במגרש עצמו בצורה יחסית סבירה. אולי עוד צהובים היו צריכים להשלף אבל זה לא רלוונטי כי הם מתאפסים.
אתלטיקו צריכים לצאת משמשחק הזה גאים שהם פשוט העלימו את הקבוצה שכל העולם מאונן עליה. כן עייפים לא עייפים זה לא משנה, הם הראו שכשהם באמת רוצים הם יכולים לשחק כדורגל.
זה פשוט לא נכון. משחק סופר אגרסיבי עם תמיכה מהשיפוט לא אומר שהם נתנו איזה משחק על. סיטי אומנם לא טהורים, אבל הסיטואציה כזאת שהיא בכלל לא פרו כדורגל. אם זו הייתה תחרות ב ufc הייתי מסכים, אבל במה יש לו להתגאות? בכדורגל שלא היה?
לא יודע אם מישהו אכן חושב שסיטי טהורים אבל בקבוצות של פפ עבירות מסריחות אחרי כל איבוד כדור שעוצרות מתפרצות הן טקטיקה קבועה נגד כל קבוצה. שופטים לא מוציאים צהוב, אוהדים לא שמים לב. מסריח לא פחות מאתלטיקו בעיניי. ליברפול ימח שימה לא עושה את זה ועדיין מצליחה יפה.
סליחה שארקי, אבל How dare you??
פפ המציא את הכדורגל האמיתי, הנעלה, היפה, המרגש וכל מה שהוא טוב וטהור בעולם הזה ובעולם הבא. רק בגללו אנשים מבינים למה פלה קרא לכדורגל The beautiful game.
אני חושב שהפלסטיק שיטי מנופחת מעבר לכל פרופורציה, כי כן, ברור, היא קבוצה טובה וזה, אבל פשוט יש לה יותר מדי יחסי ציבור ביחס לכוחה האמיתי וזה כנראה השפיע קצת על צ’ולו (שקטונתי לתת לו עצות כמובן) שתמיד משחק בצורה הזו מול קבוצות גדולות/טובות/התקפיות יותר מאיתנו. וזה כמעט ואף פעם לא עובד. למה לא מנסים יותר? הרי ממילא תמיד עפים.
במשחק הראשון יכולנו להעז טיפ טיפה יותר ובמשחק השני יכולנו להתנפל עליהם מההתחלה, במקום לנסות לשחק רק במחצית השנייה בא אשכרה הפלסטיק סבלו והמאמן הפלצן שלהם הורה להם לעשות אתלטיקו.
הדבר היחיד שהצטערתי עליו זה שסאביץ’ האהוב לא פירק לפודן את הגולגולת כשהוא התגלגל חזרה למגרש. Missed opportunity וחבל. פחות פסולת אנגלית בעולם זה תמיד משהו חיובי.
יאללה ווילאריאל
כי אתם קבוצה של אנטי כדורגל שמגיע לה לשבת בבית או שדיינה וויט יחתים אותכם לUFC. אתם לא קאדיס, זה מה שהכי מביך, אתם קבוצה עם המון כדורגל ושחקני התקפה מעולים, ועדיין אתם מסריחים את המגרש בכל מפגש כזה. העבירות של סיטי מגעילות בשביל לעצור מתפרצות? בסדר הם מנסים להתקיף ולשחק פתוח רוב הזמן, לא שולחים את סטרלינג ודה בריינה לשחק בתור מגנים. הם באים לשחק כדורגל פתוח והשיטת משחק שלהן מזמינה מתפרצות, זה לא שהם מחרבים את המשחק כמו את’.
קיבלתם מנה מהאוכל שלכם. תהנה מההרגשה. חבל שפודן לא בזבז יותר זמן, פתאום אתה רוצה זמן לשחק כדורגל אה? לא רצית לשחק כדורגל באנגליה…
אני יודע מה תענה, תתחיל להתגונן ולהגיב בציניות שיש רק כדורגל אחד. לא, אין. אפשר לשחק כמו קלופ ולא רק משחק מסירות, אפשר גם לשחק כמו ריאל מדריד יותר ישיר, לא חייב טיקי טאקה ולא פיפי קקי ולא פפ לא המציא את הכדורגל. אבל תשחקו כדורגל קראחו.
2 אליפויות ו 2 גמרים של ליגת האלופות, מול קבוצות הרבה הרבה יותר עשירות ועדיפות.
לפעמים זה עובד לו.
אני לא אוהב את הסגנון של אתלטיקו, אבל אין לי שום סימפטיות גם לסיטי. הם עשו פרובוקציות, בזבזו זמן בצורה נלעגת והיו מגעילים לא פחות, רק בצורה שונה. בתור אוהד ברצלונה, אני מקווה שהם ינצחו את ריאל אבל יפסידו בגמר. אינשאללה לויאריאל.