כדורגל ספרדי - שוטף

אני לא שונא ולא שנאתי אף פעם את אתלטי ויותר מזה, אני אפילו מכבד אותם ואת המאמן שלהם ואת זה @Aragones יודע טוב מאוד. אבל יש לשחק הגנתי (שאין לי שום בעיה עם זה) ויש לבוא ולשחק בושידו בשביל לשבור את העצמות של היריבה. אני חושב שבשנים האחרונות הם מגזימים לחלוטין. ואין לי גם שום טענות לסיטי, הם שיחקו בצורה הזאת כי הצד השני בא לשבור להם את הרגליים…

אין קשר לכדורגל טהור או טהרנות כי אף אחד לא טהור פה. אבל אם אני הייתי רוצה לראות בושידו הייתי פותח את ufc או איך שזה נקרא.

יותר זה רביע, צורת הכדורגל הזאת פוגעת היום, הכי הרבה רק בכם. אתם קבוצת כדורגל הרבה יותר טובה ממה שאתם מציגים ואני גם חושב שיכולתם לעבור את פפ, אם הייתם משחקים כדורגל 90 דקות .

זה גם חבל כי צולו מאמן כדורגל מעולה. אני לא אוהב את הסגנון שלו ולא הייתי בלשון המעטה רוצה לראות אותו בברצלונה. אבל מה שהוא עשה ועושה באתלטי זה להקים לו פסל מחוץ לאצטדיון. זה רק “מכתים” לו את הקרירה.

מה שאני הכי אוהב באנשים שמגיבים כנגד סימואנה והכדורגל שלו, זה הקטע הזה שפפ שיחק בדיוק באותה צורה והקבוצה שלו ידועה בתור קבוצה דוחה אשר אוהבת לעשות עבירות קטנות שלא מוציאים עלהיין צהוב.
ואנשים מהללים את החרא הזה, בו זמנית שהם מעבירים ביקורת על הכדורגל של סימואנה.

לא ברור לי אם זאת צביעות או סתם הערצה עיוורת לפפ שגורמת לאנשים להיות עיוורים.

אתטליקו לא עברו את סיטי מסיבה אחת-אין להם שחקני התקפה שהם לא סוסים מתים.
יסלח לי פליקס, אבל הוא פשוט עדיין לא ברמה. גריזמן של לפני בארסה, סוארס של לפני שנתיים ואתטליקו מנצחים 2-0 את המשחק בין אם ב90דקות או ב120דקות.

הבנאדם שיחק במערך של 5-5-0.

לא מדבר אף פעם על שופטים אבל הפנדל הזה עכשיו הדבר המגוחך בהיסטוריה.
עשה תיקון נראלי על האדום הלא מוצדק.

יספס מעלה את סלטה ויגו ליתרון מול בילבאו. פשוט מדהים כמה הוא תורם עונה לאחר עונה לסלטה ויגו ועוד בגיל שלו.

עכשיו ראיתי
הזייה שפנדל כזה מאושר בעידן הואר

נו, ופסילת הגול של ויניסויס , אחרי בדיקת VAR והשופט עצמו?
VAR בספרד זאת בדיחה, יכולים לשרוק או לא לשרוק מה שבא להם. מצד שני ראיתי כבר תצוגות כאלה של VAR גם בליגת האלופות.

מסתמן שפיקה (באמצעות החברה שלו ‘קוסמוס’) הרוויח 6 מיליון יורו לשנה וסה"כ 24 מיליון מתיווך העסקה של העברת הסופר קאפ לערב הסעודית. רוביאלס יו"ר ההתאחדות, שהכחיש זאת לפני כשלוש שנים, לכאורה רקם איתו דיל. השניים, מסתבר, די סחבקים. זה אותו רוביאלס שזרק את לופטגי כי הוא פגע לו בכבוד האידיוטי שלו.

https://twitter.com/elconfidencial/status/1515934844403994628?s=20&t=y_aBfuiM2ytnXP2fNj8taA

https://twitter.com/elconfidencial/status/1515963345504915462?s=20&t=y_aBfuiM2ytnXP2fNj8taA

חייב להיות הנשיא הבא שלנו. הוא גאון.

אז ניגוד העניינים, קומבינות וכסף מתחת לשולחן לא בעייתי מבחינתך?
הוא גם טען שלא היה ולא נברא לפני משהו כמו שנה כשאיזה עיתונאי דיבר על זה.

עוד טיסה פחות טיסה, מה יש בזה. המועדון הרוויח כסף וגם הוא על הדרך. הוא גאון, היכולת הבין אישית שלו עזרה לו.

יש לי תחושה קלה שאם ברטומאו היה עושה את זה, היית מפרגן מעט פחות.

העסקה הזאת עוד עלולה להכניס אותו לכלא.

אוף אזה משפט מעייף. מה זה לעזאזל “אנטי כדורגל”? אין דבר כזה. אין דרך נכונה ולא נכונה לשחק את המשחק. צא מסרט הפיפי קאקא שלכם, שאתם חושבים שהדרך של ברסה זו הדרך היפה והנכונה לשחק את המשחק.
אתם בחיים לא תבינו את אתלטי או את תרבות המועדון או האוהדים. יש לך מועדון שהאוהדים שלו מוכרים את האצטדיון ונותנים את הביתיות ליריבה… איך אתה בכלל יכול להבין מועדון מיוחד כמו אתלטי? אנחנו חולקים עיר עם מועדון הספורט הכי גדול בעולם בכל ענפי הספורט בכל סקאלה שהיא: השיגית, היסטורית, תודעתית ומה לא. וזה משפיע מאוד על המנטליות של המועדון ועל איך אנחנו תופסים את עצמנו.
זה לא “אנטי כדורגל”, זו דרך החיים שלנו שאוהד ברסה בחיים לא יבין.

אכן זה מפריע לי. אבל כמו שכתבתי, אני יודע מה אנחנו שווים בלי צ’ולו וקטונתי מלתת לו עצות. אפילו במנג’ר אני לא משיג יותר ממנו.
אני מפחד מהיום שהוא יעזוב אותנו כי זה יהיה גרוע יותר מיונייטד בלי פרגוסון.

מה שמפריע לי במשפט הזה זה שאתה מבין בכדורגל כשבא לך, אבל אתה קורא למשחק ההגנתי הנפלא והיפה שלנו “מחרבי משחק”. פסדר. שיהיה. בעיה שלך אם אתה לא נהנה מסוג זה של כדורגל. אבל זה לא מפריע לנו בכלל כמה אוהבים את מה שאנחנו עושים… שיטי נמעכה במטרופוליטאנו במחצית השנייה ורק בנס לא קיבלה בראש. וזו קבוצה שמרשה לעצמה לשים על הספסל שחקנים ב100 מיליון יורו ומאמן אותה המאמן הכי טוב בהיסטוריה של האנושות בכל…ואנחנו בכלל בעונה מזעזעת.
אז כן, איך אנחנו מעיזים לשחק משחק שאוהדי ברסה לא אוהבים???

אני מעריך את המלחמה של היריבים. אני לא צבוע. רק מה, מפריע לי שאף אחד לא יורד על אובמה של הכדורגל כשהוא עושה את החרא הזה. אני שונא צביעות.

לא התעצבנתי על האנגלי האידיוט שהוא בזבז זמן. התעצבנתי על זה שהוא התגלגל חזרה למגרש. והתגובה הלגיטימית למקרה כזה היא לבעוט לו בראש. הרי האנגלים אוהבים להראות כמה הם טהורים ונעלים. אני לא זוכר שחקנים שלנו שמתגלגלים חזרה למגרש… אבל אם אי פעם הם היו עושים את זה, לא הייתי מתעצבן על היריב שבועט להם בראש.

אני מת על המשחק הקשוח.

בעיה שלך שלא ראית את היופי של המשחק שלנו שמה… לא היינו רחוקים מלצאת עם 0-0.
היה תענוג לראות את הפלסטיק מסתובב מסביב ההגנה שלנו… הזכיר לי את הפעמיים בהם בעטנו לכם בתחת ב2014 ו2016.
אבל היינו יכולים להעז יותר וחבל.

דווקא אתה צפוי עם מה שתגיד לי… אפשר לשחק כמו קלופ (אני סוג לכדורגל שלו), טן האח (מרגש והרבה יותר יפה ממה שפפ עושה), פרגוסון עם אלפי האבולוציות שלו, כמו רומא של טוטי או כדורגל איטלקי קלאסי שמוציא לך את המיץ. הכל יפה והכל לגיטימי. הכדורגל שלנו הוא עוד אחד ברשימה היפה הזו.

באותם עונות צ’ולו לא פחד לשחק מול הגדולות… ברסה מצוינת פעמיים, צ’לסי חזקה, באיירן אדירה… הוא שיחק חכם וחזק מול כולם, וניצחנו. אבל 3 הפעמים בהן ריאל דרסה אותנו עשה לו משהו… יש לי הרגשה שמאז הוא לא מעז יותר. לא יודע למה. טראומה כזו כנראה.

משה, נשבע לך שאין לי שום מושג על מה אתה מדבר. ברצינות. בלי ציניות. אין שום בושידו. רק משחק חזק כמו שהכדורגל אמור להיות.

לא יכול לא להסכים עם זה. הסגנון שלנו לגיטימי, אבל אני מאמין שאפשר לעשות יותר… פשוט אין לי מושג איך ו, שוב, קטונתי מלתת עצות לפרגוסון שלנו.
אנחנו תמיד פונים למקורות כשיש בעיה. אולי צ’ולו יכול להיעזר במאמן התקפה לידו. אין לי מושג.

הוא כבר אלוהי אתלטי ואף אחד לא יפטר אותו או ייצא נגדו גם אם הוא יוריד אותנו שתי ליגות. אנשים שוכחים מה היינו לפניו כנראה.

מהפה שלך לדייגו.

מכות, בזבוזי זמן, ריצות לשופט. זה בסדר גמור לשחק כדורגל הגנתי ואפילו בונקר, זה לא בסדר לנסות ולהשיג יתרון על הדשא בדרכים שאינם כוללים משחק עם הכדור.

למה זה בסדר לבזבז זמן אבל לא להתגלגל חזרה למגרש? איפה בדיוק הקו האדום עובר שזה כן בסדר וזה לא? בעיניי מסריח באותה המידה.

בחיים לא ראיתי קבוצה שלא עושה את זה ברגע שהיא הזדקקה לזה. יש מי שעושה את זה פעם אחת ויש מי שעושה את זה כל הזמן. בשבילי הכל לגיטימי. אני זוכר את ברסה עושה את זה בכמה משחקים שהיא הייתה צריכה לנצח משחק קשה בו סבלה, גם אם זה היה מאוד נדיר כי הם היו הורגים משחקים אחרי 30 דקות.

אם לא אוהבים את החרא הזה, ואני מבין למה אנשים לא אוהבים את זה, אז שישנו את החוקים:
רק הקפטנים מדברים עם השופט.
כרטיס צהוב זה 10 דקות בחוץ (לדעתי זה יעזור המון עם עבירות מלוכלכות)
עוצרים את השעון אם המשחק לא משוחק (שתי מחציות של 25 או 30 דקות נטו).

זה יעלים לחלוטין את כל מה שכתבת. נכון?

כל עוד זה חלק מהמשחק, אז מנצלים את החוקים. המשחק לא טהור. זה משקף את החיים, גם אם שונאים את זה.

שניהם חרא באותה המידה. בגלל זה אני אוהב שמגיבים לזה. כמו שכתבתי, הייתי מעריך יריב שבועט בשחקן שלנו שמתגלגל חזרה למגרש.

כל קבוצה בעולם מבזבזת זמן שזה נוח לה. גם הקבוצה שלך.

הטענות צריכות אך ורק לשופטים, לא לקבוצות שמנצלות את זה.

ברגע שמתחילים לדבר בדיון של טהור ובלה בלה בלה וכל העקיצות אני כבר מבין שדיון איכותי על כדורגל לא יהיה פה.

נ.ב דרך אגב אני שם לב שדווקא השנה מוסיפים יותר זמן למשחקים. כבר לא 3 דקות מטכליות. צריך לעשות עונש לא פורפרציונלי לביזבוזי זמן. פעם אחת יוסיפו איזה 20 דקות והמאמנים יבינו את הרמז…

טוב אז פיקה צריך לכנס מסיבת עיתונאים ולהגיד שהוא עוזב את הקבוצה אחרי הפרשה החדשה.

זה יהיה הכי נכון

כמובן, אבל אתלטיקו הפכה את זה לדרך חיים ואומנות.

כמובן. הקבוצות צריכות לעשות כל מה שהן יכולות. עם זאת להעמיד פנים שזה כדורגל יפה, זה כבר לא.

ביג לייק. הלוואי.

מיליון אחוז. אבל לקרוא לדרך המשחק הזו כדורגל יפה, זה לא.

זו אולי הדעה שאני הכי לא מסכים איתה בנוגע לאתלטיקו מדריד.

קודם כל, השוואה ממש לא נכונה למנצ’סטר יונייטד, המועדון הכי בזבזן שמנוהל בצורה הכי רעה ביחס למשאבים שלו (אולי ביחד עם ברתומאו). הגלייזרים ספגו ביקורות עוד לפני שפרגוסון עזב, ככה שפרגוסון השאיר את המועדון בידיים רקובות.

אתלטיקו ממש לא במקום הזה. אני בטוח שאם סימאונה יעזוב, התלות בכח שיש לו תיעלם ובמקומו יגיע מנהל ספורטיבי חדש שיוביל את המועדון לדרך חדשה עם מאמן שמתאים לו, משהו בסגנון של סביליה, בטיס, ויאריאל או ריאל סוסיאדד.

דבר נוסף, היום אתלטיקו מדריד, בעיקר בזכות צ’ולו, הוא כח עולמי, עם הכנסות גדולות ואיצטדיון מפואר. אתלטיקו יכולה להביא כמעט כל שחקן שהיא רוצה. בשנים האחרונות המועדון איבד את זה. תחת צ’ולו שחקנים לא רק שלא משתדרגים או מתגלים, אלא להיפך, שחקנים יורדים ביכולת שלהם.

מה שאני אומר, אתלטיקו בלי צ’ולו לא תחזור עשור אחורה. אתלטיקו במקום אחר, בזכות צ’ולו. אי אפשר לתת למקרה יונייטד להוות דוגמה לכל מועדון שיוצא לדרך חדשה.

עם מינויים נכונים, ופרוייקט ספורטיבי שכולל רכש מדויק וגישה אחרת למשחק, ולשוב ולטפח את מחלקת הנוער שהוזנחה בשנים האחרונות, אתלטיקו יכולה להגיע לגבהים אחרים. כרגע אני לא רואה שום פרויקט ספורטיבי שלא יוצא מהצל של האנדרדוג. אתלטיקו כבר לא צריכה לתת יחס למקום ממנו היא באה. היא יכולה להיפתח החוצה ולהיות מועדון גלובלי.

לא משנה כבר שאתלטיקו זה המועדון שבצל של ריאל. אתלטיקו זה מועדון בזכות עצמו. וגם אם המועדון יכול להמשיך ולנסות להוכיח לריאל מה הוא שווה, זה יכול לקרות בזכות עליונות, כי המועדון כבר לא אנדרדוג מהתחתית. עם האיצטדיון, המותג והכח הכלכלי אי אפשר להיות אנדרדוג.

אז יפה שפתחו איצטדיון חדש ושינו את הסמל, זה מצביע על גישה אחרת של המועדון. אבל כל עוד צ’ולו במועדון לא יהיה פרויקט ספורטיבי שיתמוך בגישה הזאת. ואין טעם לפחד מהיום שאחרי.