כדורגל ספרדי - שוטף

לא הבנתי למה תיווך עסקה בה מועדון מסויים מקבל x כסף, ומועדון אחר, אשר בין היתר משלם לפיקה את המשכורת מקבל 8x כסף, זה לא ניגוד עניינים.
אשמח להסבר, לא בציניות.

כי מועדון אחד שווה x ומועדון אחר שווה 8x.

שאלה למי שמבין, מבחינה כלכלית יש הבדל בין מקום שני למקום רביעי בליגה? אני מתכון האם יש תגמול כספי לקבוצה שמסימת במקום השני?

ברור ששווה. השאלה היא האם זה ראוי ששכיר של אותו המועדון יקבל את ההחלטה הזו.

מוס, למיטב ידיעתי מקום שני מגיע לסופר קופה ומקום שלישי לא. אם כך במקרה של ברסה מדובר פה על 8 מליון יורו.

הוא לא קיבל החלטה. הוא העריך שריאל מדריד תסכים ל8 מיליון יורו ולכן זה מה שהציע. סכום דומה גם יעבור לבארסה, בעיניי זה הוגן. כל השאר יקבלו סכום נמוך יותר כי הן לא רלוונטיות ולא מעניינות אף אחד. לא יעניין את הסעודים אם סביליה או ולנסיה ישתתפו בטורניר.

אני יגיד את דעתי. בעיני זה מביך שאין רגולציה שאוסרת על שחקנים פעילים לעסוק בדברים כאלו. לא יכול להיות ששחקן פעיל מתעסק בזה. אולי זה חוקי ואולי זה לא . אבל בעיני זה מסריח.

לא יכול להיות ששחקן פעיל מחזיק במניות של קבוצה (אנדורה) שבמסגרת הגביע יכולה לפגוש את ברצלונה. פיקה לא יכול להתעסק בדברים האלו. אבל זה שוק פרוץ כי אין רגולציה.

אין לי ספק שהוא מתכון לטוב ולא עושה דברים פלילים במכון. אבל הוא פשוט עושה דברים ששחקן פעיל לא צריך לעשות.

יש הבדל, כמו ש WhitrRM ציטט.
החלק שמושפע מהמקום הוא merit money, אבל זה לפי 5 שנים, לא רק של השנה הזאת.
מדובר בכ 2M יורו לכל מיקום, כלומר 4M בין מקום 2 ל 4.
השפעה יותר ישירה היא בליגת האלופות. חלק מהכסף משולם לפי מקום בליגה של עונה קודמת. גם פה כל מקום שווה בערך 2M.
ובנוסף מקום שני מבטיח לך השתתפות בסופרקופה, שבמקרה של בארסה מדובר ב 6-8M נוספים.

במסגרת העסקים שלו הוא אמור להעריך את הסכום הנמוך האפשרי כדי לגזור קופון, כשמצד שני הוא שחקן ברצלונה שרוצה לקבל את הסכום הכי גבוה האפשרי, מה פיקה יעדיף? לסגור על סכום נמוך עם ברצלונה כאיש עסקים או סכום הכי גבוה האפשרי כחלק ממערכת של ברצלונה.
אם זה לא מסריח אז אני לא יודע מה כן.

בגלל זה המדינה המעפאנה שלנו נראית כמו שהיא נראית.

בלי לקחת חלק בדיון לגבי פיקה, רק אומר שיש עוד דרך לעשות עסקים ויש לא מעט אנשי עסקים שנוהגים בה.

כמו שאמרו רבותינו ״מה שטוב טוב בשביל כולם״. בטח כשבסכומים המדוברים כולם יוצאים עם הרבה כסף סעודי בכיסים.

ושוב, אין לי הרבה מושג מה הייתה ההתנהלות של פיקה בעניין הזה, ואני לא רומז ש״יצאת צדיק״ או יצאת נוכל לגביו. אין לי מספיק נתונים בשביל לשפוט.
ואם היו לי הייתי מתעלם מהם באלגנטיות כי אני מדי אוהב אותו…

אה… ולגבי ההשוואה לברתומיאו… בדיחה, אבל אולי צריך תזכורת קלה למה על ברתומיאו היינו מתנפלים ועל פיקה אנחנו לא:
ברתומיאו שילם מכספי מועדון לקבוצת מדיה שתכפיש את שמם של שחקני הווה ועבר, מאמני עבר ואנשי הנהלה בעבר כדי לשפר את התדמית שלו ושל ההנהלה שלו. זה נעשה באמצעות בוטים בחשבונות מדיה פיקטיביים. כל עוד פיקה ממשיך להשפיל אתכם וברתומיאו היה זה שהשפיל אותנו, אני תמיד אשאר בצד של פיקה.

אז… השוואה פאטתית.

פיספסתי משהו ? מה ברתומאו קשור לפה?

זה…
ועוד קולות של הלבנים שבאים בביקורת למי שהם רגילים לראות כנשיא הבא שלנו וקצת מפחדים מזה…

ברטומאו הביא את עצמו למצב בו הוא לא יכול להנות משום ספק. פיקה עוד לא שם. זה ההבדל.

פיקה בעיניי אידיוט, ובעיקר פה גדול. אני לא מפחד ממנו. אני מפחד יותר ממי שעושה ופחות מדבר.
לא מכיר אותו אישית וגם אתה לא. יכול להיות ששנינו טועים לגביו.

הדבר האחרון שאפשר להגיד על פיקה שהוא אידיוט. זה שיש לו תדמית של איזה רוקסטאר זה לא הופך אותו לאידיוט.

אידיוט לא מנהל עסקים בצורה מוצלחת כמו שהוא מנהל.

לא מכיר את העסקים שלו. אני מכיר את בלבולי המוח שיוצאים לו מהפה בצרורות. בכל מקרה לא מכיר אותו מספיק כדי לנהל דיון עליו, אבל אם ההנחה היא שאנחנו פוחדים ממנו, אני יכול לדבר רק בשם עצמי, אין לי שום פחד ממנו.

אל תפחד , אבל מה שהוא מדבר לא קשור לזה שהוא אידיוט או לא אידיוט.

בכל מקרה, זה זכותך חבר. אני באופן אישי, יכול לפעמים לכעוס על פיקה, לקטר עליו, אבל בסופו של יום אני מת עליו. איך הוא אמר על הקהל של מדריד:

“השריקות בוז שלהם זה כמו קונצרט בשבילי”.

אני מעדיף 1 פיקה על 100000 דמבלה במועדון שלי.

מעולה, ההתייחסות שלי הייתה למה שיוסי אמר לגבי זה שאוהדי ריאל מפחדים ממנו.

ואין לי ספק שאתם אוהבים אותו. מי שחי ברפת בסופו של דבר גם יאהב את הריח :slight_smile:

מה שפתטי, ידידי הרגיש יתר על המידה, זה הטנטרום המתגונן הזה על סמך משפט שלא כוון אליך בכלל. אבל יאללה: לא השוויתי בין פיקה לברתומאו, אלא ציינתי שאם הוא היה עושה את זה הפורום הזה היה נכנס בו ב-200. אם אתה מכחיש את זה אז ברכותי על הניתוק מהמציאות. יכול מאד להיות שמה שפיקה עשה הוא כשר, אבל הנראות שלו מזעזעת, ובטח שזה נראה גרוע בהרבה כששחקן פעיל עושה את זה, עבור עסקיו הפרטיים, מאשר נשיא המועדון שעושה עסקים באופן קבוע עם רוביאלס. יש להתייחס אחרת לאגדת מועדון ולנשיא שנוא, ויש צביעות ואתרוג. אתם אמורים לשפוט דברים לגופם אם אתם רוצים שיתייחסו אליכם כרציונאליים.

פיקה אגדת כדורגל, אין ספק, אני חושב שהגנתי עליו מפני חברים אוהדי בארסה במשך העשור האחרון יותר מעל כל שחקן אחר. הפה שלו גדול מדי והוא עסקן, ככל הנראה גם אחד כזה מוצלח. הגיוני מאד שבעתיד זה יהפוך אותו לנשיא מוצלח (למרות שזה נשך אתכם בתחת כבר פעם או פעמיים, למשל הפיאסקו עם גריזמן). אם הדבר הזה חוקי - תפאדל, אבל זה התנהגות של ליגה ארגנטינאית במקרה הטוב, ואין ספק שהוא מקבל מכם יחס מיוחד.

חייב להודות שלאחרונה חוזר, משני הצדדים אגב, ז׳אנר ההודעות שמשתמשות בנימוקיי ״חי חי מנדרילים״ בתור נימוק וביסוס לטענותיכם. אני מקווה שאתם נהנים, כי מהצד זה בעיקר אינפנטילי.

אההממ…

נדמה לי שזה אמור להסיר מעליי כל אחריות לראציונאליות :grin:

אז למה העלית את שמו של הנחש בהקשר הזה? ואיך זו לא השוואה להנחות המפליגות שאנחנו עושים לפיקה?

על כל פנים…

דווקא זכור לי שנתתי דוגמא ממש טובה למה בברתומיאו צריך היה להכנס גם אם היה עושה אפצ׳י בכיוון הלא נכון. ואתה גם צריך לשמוח שעצרתי בדוגמא האחת הזו… תיזהר, אני עוד עלול לבקש ממשה להעלות עבורך, שוב, את רשימת ״אני מאשים״ שהוציאו על הנחש בהיותו הנשיא שלנו ומגוללת את כל מחדליו וניסיונותיו להרוס את המועדון שלנו מבפנים…

אבל כן, אני מבין למה אתם אוהבים להזכיר את הנשיא שלכם בבלאוגרנה לכתוב עליו הודעות מתייפיפות… ובדיוק בשביל זה יש את

כי באמת… באמת שאין לי רעיון יותר טוב למה היית צריך להזכיר את סאורון ולבקש שניתן לו יחס דומה או מה שזה לא יהיה שבגללו טרחת והעלית אותו.

עזוב שטויות, בוא נלך לים.