מצחיק איך אוהדי ריאל קופצים על שחיתות שולית שלא קבעה כלום בפועל על המגרש, איפה ישוחק הסופרקאפ או אם פיקה יהיה באולימפיאדה וקבוצה מלידה רביעית, אבל ההיסטוריה של המועדון שלהם לבנה עם הדיקטטור…
אתה צודק. אוהדי ריאל לא יכולים להתלונן על מעשים מפוקפקים של פיקה ב-2022, בגלל שחיתות של פרנקו באמצע המאה הקודמת. ועל הדרך, אוהדי באיירן לא יכולים להתלונן על שחיתות של פיפא בגלל הקשרים שהיו להם עם היטלר, אוהדי זניט לא יכולים להתלונן על שחיתות בקונפרנס ליג בגלל המרגלים שהיו להם במלחמה הקרה, ואוהדי רומא בכלל לא יכולים להתלונן על כל שחיתות שהיא בליגה האיטלקית, בגלל קשרי ההון-שילטון הידועים לשמצה שהיו למועדון באימפריה הביזנטית.
אני מבין שקראת רק את הכותרת, ולא את הכתבה עצמה.
לפי אותה כתבה בדיוק, למעשה ההצעה של קטאר הייתה יותר נמוכה מההצעה הסעודית, 33M מול 40M.
אבל ההצעה הקטארית לא כללה קנסות על אי ההשתתפות של ריאל או בארסה. כך שההצעה הקטארית עדיפה על הסעודית רק אם שתי הגדולות לא מגיעות לסופרקופה יחד.
אני במקומו של רובאייס הייתי לוקח את ההצעה הסעודית. אפילו אם אחת מהגדולות לא מגיעה, עדיין עדיף את הסעודים. גם בלי קשר לעמלה של פיקה.
העמלה של פיקה היא לא על חשבון ההתאחדות אלא על חשבון הסעודים. פיקה גם הבטיח מינימום 6M לבארסה (ולריאל) , כך שהוא פעל גם לטובתה של בארסה , ולא רק של עצמו.
יש קטע מצחיק בפרשה אחרת של פיקה, לגבי השיבוץ הקבוצה שלו אנדורה אחרי שקנה את המקום של ראוס שהתפרקה. העיתון מביא ציטוטים שפיקה דורש מרובאייס בית קל לקבוצה שלו, שלא תהיה בבית הקטאלוני החזק. הרי אנדורה היא מדינה עצמאית, לא משויכת לשום מחוז בספרד. ממש שחיתות, אה? תבדקו באיזה בית היא משובצת.
אני כן רואה משהו מסריח בפרשה של הזימון לאולימפית. לא יכול להיות ששחקן לוחץ על מאמן הנבחרת דרך ראשי ההתאחדות. מכל מה שנחשף עד עכשיו זה המקרה היחיד שהייתי אומר לפיקה פויה.
מה לעשות, זה חלק מההיסטוריה שלכם וחלק מהתארים שאתם אוהבים לנפנף בהם. אתם מבלבלים פה את המוח על פיקה שחצי מההיסטוריה שלכם מלוכלכת. מועדונים אחרים לא רלוונטים, אני לא מכיר את ההיסטוריה שלהם והיא לא מעניינת אותי.
אז זה טיעון רלוונטי כשמשווים רמות שחיתויות היסטוריות, או אפילו בדיונים על המועדון הגדול אי פעם - אם השחיתויות הביאו לתארים לא צודקים לדוגמה.
אבל כשחבר’ה פה מתלוננים על בחישה של שחקן פעיל עם מנהלת הליגה, שמשפיעים לכאורה על משחקים ועל משאבים כלכליים כאן ועכשיו, אין שום משמעות למה שקרה בהיסטוריה הרחוקה של כל אחת מהקבוצות.
אני חייב להגיד שעד היום לא בדיוק הבנתי את הביקורת על וואטאבאוטיזם - אלה תמיד נראו לי כמו טיעונים סבירים כדי לחשוף צביעות של צד מתלונן. מתלוננים על גזענות בצד השני כששקועים בעצמם בגזענות ; דורשים חופש דת אבל רק עבור חלק מהדתות ; נגד האשמת הקורבן אבל רק כשהקרבן הוא בחורה יפה עם חצאית קצרה ; וכן הלאה. אבל ההודעה שלך היא דוגמה קנונית כמעט לבעייתיות של הוואטאבאוטיזם.
אם פיקה הפעיל את הקשרים שלו להעלות את אנדורה ליגה זה מסריח ולא כשר בלי קשר לריאל ופרנקו, פשוט מצחיק אותי הזהות של המתלוננים הראשיים פה בפורום שלא רואים את הדבשת של עצמם והולכים עם חזה נפוך בגלל תארים מסריחים. מבלבלים פה ת’מוח על ליגה רביעית, מה זה הבדיחה הזאת? בפועל המועדונים יצאו מורווחים ופיקה עדיין קיבל כל משחק צהוב על דיבורים.
נניח שזה לא פיקה אלא איקר מוניאין שמארגן את הדיל ביחד עם רוביאלס. נניח גם שההגרלה זימנה לו חצי גמר מול ריאל מדריד. אז בעצם מבחינת ההכנסות, עדיף לו להפסיד את המשחק כדי שה’קנס’ לא יכנס לתוקף. זה גם בסדר?
הדיון התחיל בכלל מזה שהסתבר שכל הניפוח שראינו השנה של הסופרקופה המיותר ממילא, שמוסיף משחקים מסכני בריאות באמצע העונה, ועוד ההעברה שלו למזרח התיכון הרגוע כידוע - כל זה נובע מעסקה מפוקפקת בין פיקה לבין הליגה הספרדית המושחתת. על זה גם היו עיקר התלונות, לא על שחיתויות בליגה הרביעית - זה סתם היה תימוכין לזה שפיקה רחוק מלהיות טלית שכולה תכלת. אפרופו דבשת ובית מזכוכית - היופי זה שעל שני הדברים האלה דווקא אתם ידעתם להתלונן בעצמכם: גם על ניפוח הסופרקופה המיותר, וגם על הליגה המושחתת. ודווקא מאז שהסתבר שזה קשור לקפטן שלכם, חלקכם כאן מגינים עליו בחירוף נפש.
כמובן שמבחינתנו כאוהדי ריאל זה לא מוסיף שכל זה מגיע משחקן שאנחנו לא מסמפטים באופן מיוחד, שמתבכיין כל משחק לשופטים (מבחינתי עצם זה שהוא לא מורחק כל משחק על תלונות לשופטים זה פלא בפני עצמו, ובתקופות פחות טובות שלכם מבחינת תוצאות גם אתם יודעים להתלונן על זה יפה), אינפניטילי על המגרש ומחוצה לו (רשתות חברתיות וכו’), ובן-אדם די דוחה באופן כללי.
לריאל מדריד לקחו 15 שנה עד שזכתה באליפות תחת שלטון פרנקו,בזמן הזה ברצלונה לקחה 5 אליפויות ואתלטיקו,הפייבוריטית האמיתית שלו,לקחה 2,גם בילבאו לקחה אליפויות תחת שלטונו.
את רוב האליפויות שריאל לקחה תחת שלטונו היא עשתה בשנים שהיא גם שלטה באירופה עם 5 אליפויות אירופה.
גם לשם הוא שלח שוטרים לאיים על השחקנים של היריבות ממדינות אחרות כדי שיפסידו לריאל?
מעניין.
כמה מילים לגבי אנדורה:
כשקבוצה בליגה השלישית לא משלמת שכר לשחקנים שלה, היא נענשת בהורדת ליגה. ראוס היתה בליגה השנייה וכבר באמצע אותה עונה נענשה, כך שהמקום שלה גם בליגה השלישית נלקח ממנה.
החוק אומר שאת המקום של הקבוצה החסרה יקבל מועדון שישלם את החובות לשחקנים. אבל לא כל מועדון זכאי, יש היררכיה ועדיפות, לפי הסדר:
קבוצה מאותו בית בליגה השלישית שירדה ליגה, קבוצה מבית אחר בליגה השלישית שירדה ליגה, קבוצה מאותו חבל ארץ בליגה הרביעית שלא עלתה ליגה.
במקרה של אנדורה היא בכלל עלתה לליגה הרביעית באותו קיץ. אף מועדון לא עמד בסעיפים האלה, ואנדורה של פיקה ניצלה את הסעיף בחוק שאיפשר לה לקנות את המקום בליגה השלישית באמצעות תשלום החוב.
לגבי השיבוץ של אנדורה עם הקטלוניות: מדובר על העונה שעברה, שחולקה ל-10 בתים של 10 קבוצות (ועוד 2 של 11) בגלל הקורונה ושינוי מבנה הליגות.
מה שקראתי שפיקה ביקש זה שאם יהיו 10 קטלוניות, שאנדורה תשובץ בבית גאוגרפי אחר ולא בתור הקבוצה ה-11 יחד איתן. חשוב רק לאמר שאנדורה משויכת בספרד להתאחדות הקטלונית. בסופו של דבר אנדורה כן שובצה בבית של 11 יחד עם הקטלוניות. למרות זאת, הצליחה לעלות לפלייאוף העלייה לליגה השנייה, שם הפסידה לריאל סוסיאדד ב’.
שוב מכיוון שהתעלמת מזה.
מתי אי פעם מישהו פה כתב שריאל הכי טובה בגלל תואר ב1960?
תבחר שנה שממנה מבחינתך ההיסטוריה מתחילה ותראה שריאל מדריד תהיה מקום ראשון מבחינת כמות הזכיות באלופות.
אתה מוציא עצבים נראה לי על תגובות של ילדים בני 13 מספורט 5 על מי שבפורום הזה.
במקרה הזה לאיקר מוניאין כדאי לנצח, העמלה שלו לא נפגעת מהגעה או אי הגעה של ריאל לסופרקופה.
לעומת זאת, לרובאייס כדאי להגיד לשופטים לדפוק את מונייאין כמה שיותר, כדי שריאל תעבור. רובאייס הוא זה שנפגע כספית מאי ההגעה של ריאל .
זה מה שטענתי מתחילת הדיון - אין פה ניגוד עניינים מצד פיקה. יש ניגוד עניינים מצד ההתאחדות.
בכלל , התגובה הקודמת שלי אלייך הייתה כי ציטטת כותרת בטוויטר בלי לקרוא את הכתבה עצמה. כאילו רובאייס בחר באופציה פחות טובה עבור ההתאחדות כדי שפיקה יקבל את הכסף. אחרי שקראתי את הכתבה, הבנתי שהוא בחר באופציה היותר טובה, ופיקה גזר קופון על הדרך.
הייתה אפשרות אחרת, של קטאר - אותו דבר בפחות כסף ובלי הכסף לפיקה. זה היה יותר טוב עבורך כאוהד ריאל?
ההתאחדות בהחלט לא נראית טוב בסיפור הזה, אבל אף אחד לא גרר את ריאל או קבוצות אחרות למפעל המיותר הזה. כולם רוצים כסף, וגם סימאונה שהשתלח בעיסקה לא מזמן הלך להשתתף בטורניר.
שמע, מבחינתי יצאנו רק מורווחים מכל הסיפור הזה - גם הרווחנו יותר כסף, וגם הייתה לנו הזדמנות לזכות בתואר (מיותר ככל שיהיה) למרות שלא היינו אמורים להשתתף בו. אני לא נכנסתי גם לדיון הזה עד ההודעה הלא קשורה של שביט על פרנקו בשנות החמישים, לא כ"כ אכפת לי מכל זה. אבל מצחיק אותי שבזמן שאתם מתלבטים האם כדאי לקנות את לבנדובסקי או לא כי אולי זאת לא התנהלות כלכלית נבונה ואתם מנסים לצאת לדרך חדשה, הקפטן שלכם סוגר עסקאות עם מנהלת הליגה הספרדית מאחורי הגב של כולם, על הדרך גוזר קופון שמן - וכולכם סבבה עם זה. אז במקרה עכשיו זה פיקה שהוא קולה אמיתי וקיצץ בשכר שלו ולא יפגע במועדון. אבל מה אם זה יהיה מישהו אחר, שכן ינצל את הקשרים שהוא מייצר עם הליגה כדי להעדיף אינטרסים עסקיים אישיים על-פני קבוצתיים? זה שהליגה הספרדית מושחתת זה ידוע, אין יותר מידיי מה לעשות עם זה. אבל באופן אישי לא הייתי רוצה התנהלות כזאת במועדון שלי. לדעתי לטובתכם עדיף שתחתכו את זה כאן - השחיתויות האלה אף פעם לא מסתיימות בזה, ואף פעם לא מסתיימות טוב.