סנטיאגו עכשיו:
שכחת להזכיר שהוא גם נגע בריקי.
בפאטי הוא לא נגע, הוא נתן לו מכות, אחרת אני לא מבין את כמות הפציעות.
נשמה אתה שוכח שריקי נמצא במקום הראשון ב74% מהרשימות של הטופ 10 שאלוהים נגע בהם. עם עובדות אין להתווכח. האחוזים שנתתי הם עובדה.
קצת אוף טופיק, אבל זה פפ אז זה תמיד קשור לכדורגל ספרדי.
כנראה הכישלונות הבלתי נגמרים שלו מאז עזיבת בארסה של אי היכולת להביא ליגת אלופות מחללים אליו.
אבל היי, העיקר הוא התחיל את הרכש לעונה הבאה עם האלנד ב300מיליון, אבל שלא ישכח לקנות שחקן הגנה נוסף ב70מיליון. הרי מעל חצי מיליארד על הגנה לא עזר לו עד כה.
קודם כל, הוא צודק. לליברפול יש אליפות אחת מאז שהפריימרליג נוסדה.
דבר שני, התלונות/התבכיינויות על הכסף שפפ מוציא על שחקנים תמיד מצחיקות אותי. יש לו כסף והוא משתמש בו. או שאולי כדאי לו להגביל את עצמו ברכש כדי שלאנשים לא יהיו תלונות. כאילו כל מועדון אחר היה נוהג אחרת לולא היה יכול.
מעבר למה שהמאסטרו אמר, צריך לזכור שהשיטה הכי מצליחה בכדורגל היא לשפוך כסף. בגלל שכמה מועדונים עושים זאת במקביל לא תמיד כולם זוכים באותה השנה (הפורומט דפוק, חייבים כמה זוכות בכל שנה). מקרה יוצא מהכלל של בארסה של שנות 2006 ואילך שבכלום כסף יחסית הרימה קבוצה היסטורית לא ישנה את המשוואה של כסף = תארים.
אני מניח שאתה ממש שמח לראות את פפ נכשל באלופות פעם אחר פעם. בטח אתה מסוג האוהדים שלא יכולים לפרגן כשרואים גדולה ואתה רק מחפש כל סטטיסטיקה שתאדיר את שחקני קבוצתך. פפ הוא מאמן על, היסטורי במלוא מובן המילה לא משנה כמה תתכחש לזה. היית מת שהוא יבוא לאמן את ריאל למרות שהוא קטלוני - לו זה היה יכול להיות. באלופות הוא לוזר ניצחי כרגע ואי אפשר לברוח מהכישלונות בזירה הזו, אולם להגיד על בן אדם שהצעיד את בארסה 4/4 שנים ברצף לחצי גמר ליגת האלופות פלוס 2 זכיות, 3/3 פעמים ברצף עם באיירן בחצי הגמר, ועם סיטי 2/6 פעמים מתוכם העפלה אחת לגמר - להגיד שהוא כשלון טוטאלי באלופות זה בדר"כ ראש של אוהד ריאל שחוץ מהגביע המרגש הזה כל תואר לא שווה.
תתפלא, באנגליה התואר החשוב הוא אליפות, כן יותר מליגת האלופות. ובמפעלים בהם צריך פחות מזל ויותר יכולת הוא המאמן הכי בטוח בשביל לקחת אליפות כשזה הוא עושה תוך תצוגה נהדרת של כדורגל.
אני לא מת על האיש ועל האישיות למרות שאני אוהד בארסה, אבל הוא גאון והוא פאקינג מוכח לגמרי. הרבה מעל השאר.
הייתי איתך 95% עד המשפט הזה. פפ מאמן ענק, לא הרבה מעל השאר. יש טובים ממנו, לפחות אחד, קלופ שמו.
אני אגב מפיל את ההדחה של הסיטי גם הפעם עליו. הוא בא לגומלין במטרה לשמור על היתרון מהמשחק הראשון ולשחק על תוצאה. הם באו להעביר זמן ולא לשחק כדורגל. אם הם היו משחקים כדורגל, הם היו קורעים אותנו.
אני לא מבין למה בכלל ענית לו. הוא לא יודע את ההבדל בין דעה לעובדה ואתה מבזבז עליו אשכרה כמה פסקאות.
סתם כי זה מעניין. קלופ אגב מאמן ענק ללא ספק, מדהים, אבל אתה יכול להגיד לי במה הוא טוב עליו? הרי גם קלופ בעצמו דיבר על עניין הכסף, והודה שהוא בעצמו היה נאיבי לגבי ההצהרות שלו (קלופ בשנים הראשונות באנגליה יצא נגד כל הרכישות הגדולות, ולאחר מכן הודה שהיה נאיבי ואין באמת דרך אחרת-צריך לבזבז). גם קלופ לא הגיע להישגים בלי שחקני רכש גדולים. אז אפשר לסכם את העניין ולהגיד שגם פפ וגם קלופ מוציאים כסף על מה שהם צריכים.
מבחינת תארים, אנשים נוטים לשכוח את ברסה לפני פפ. קבוצה שמוחאת כפיים לריאל מדריד בינונית (אלא אם כן דור רומנו יתחיל בעוד קמפיין לפאר את ריאל מדריד 2007-2008 בשביל לתת קונטרה לברסה של אז, מי יודע) עם שחקנים שאז היו אבודים, לקבוצה ששולטת באירופה 3-4 שנים ברציפות. מי אמר שזה לא פחות מרשים ממה שקלופ עשה בדורטמונד? אם פפ לוקח עוד אליפות, זאת כבר האליפות הרביעית שלו ב6 עונות. כמה שנים ליברפול קבוצה מאוד חזקה? 4? זה לא כישלון לסיים עם אליפות אחת בכל השנים האלה?
פפ נכשל בליגת האלופות כמה פעמים, אין עוררין. לעוף נגד ריאל אגב זה לא כישלון, לעוף נגד ליון מונאקו זה כן. עם זאת, אני חושב שלא שופטים את שניהם באותה צורה. כל עוד פפ לא לוקח גביע אירופה, כל השאר זה שולי. אתם לא שופטים אף מאמן בעולם באותם קריטריונים.
אתה יכול להאשים אותו בהדחות בליגת האלופות, אבל להגיד על קלופ שהוא מאמן טוב יותר - מאמן שבליברפול לקח אליפות אחת, בדורטמונד 2, והעלה את מיינץ ליגה בכל הקריירה שלו, זה קצת לא רציני.
אתה יכול לחלוק לגבי הסגנון שהוא הרבה יותר טוב מפפ. מקובל עלי, יותר מפפ? מהקבלן תארים שנקרא פפ? לא, פשוט התבלבלת.
אוי נו אתה סתם קונה פה את התעמולה האנגלית. זה מזכיר לי את המפלגות האלה שמסבירות למה המשרד הממשלתי שהן קיבלו במו"מ הקואליציוני זה מה שהם רצו מההתחלה, ולמה בעצם משרד הבריאות זה המשרד הכי חשוב בעולם.
הסיבה היחידה שהטענה הזאת עולה היא כי האנגליות נכשלות במפעלים האירופאיים באופן שיטתי (ולכן גם מתחילה להישמע מחלק מאוהדי בארסה בשנים האחרונות…). כמו שכתבתי כבר בעבר - סגנון המשחק האנגלי המהיר עם הקצב הגבוה, אולי אטרקטיבי ויעיל כשמשוחק מול עצמו, אבל הרבה פחות מול סגנונות אחרים. האנגליה החריגה היחידה מכישלון שיטתי ב-15 שנים האחרונות היא ליברפול (כמו שהופיע בציטוט המקורי של פפ), ושם הסיבה שהיא אולי מעדיפה את הליגה, היא שהיא זכתה בה רק פעם אחת בפאקינג 30 שנים האחרונות (עם זה אני דווקא יכול להזדהות - ליגת האלופות זה נחמד, אבל כמה אפשר רק עם סטייק, סטייק, סטייק כל הזמן? לפעמים צריך גם איזו עוגת שוקולד בצד).
שמע, בשר אדום זה לא דבר כזה בריא.
חוץ מזה, מי קבע מה זה סטייק ומה זה עוגה קטנה לקינוח בצד?
אני לא קונה תעמולה אנגלית, אני פשוט מכיר כמה אנגלים אחד אוהד ניוקאסל, אחד את יונייטד ועוד אחד את ליברפול. ביניהם אין דיבורים על ליגת האלופות רק שזה אנגלית מול וואטאבר. עד אז זה לא מעניין אותם, הם מחכים למחזור הכדורגל הקרוב הרבה יותר ממה שאתה מחכה למחזור צ’מפיונס. לא תעמולה ולא נעליים, כלומר, אולי תעמולה שהם מוכרים לעצמם ולי אבל את המשחק הם משחקים עד הסוף והם ממש ממש להוטים אחרי הליגה האנגלית.
אנחנו סתם אוהדי הצלחות המתחברים לקבוצות הטובות בעולם, אם אתה אוהד כדורגל בארץ (אוהד באמת, לא סימפטיה, הולך למשחקים ומעודד בגרון ניחר) אתה תבין קצת את האנגלים. אין ספק שליגת האלופות היא יוקרתית אבל אף אחד לא סופר את ליברפול או צ’לסי בגלל האלופות, סופרים אותם בגלל האליפויות - מראה להישג המדהים של פרגוסון עם יונייטד.(זכה רק!! בשני גביעי אלופות אחד בנס מהסרטים)
אחד מהדברים הכי האהובים עלי פה באוהדי בארסה, זה חוסר האובייקטיבות שלהם וקושי קבלת המציאות.
אבל בוא נדבר כרגע על פפ, התירוצים שאתם כל הזמן מביאים לו הינם פשוט מביכים.
אישית, הוא לא המאמן הטוב בעולם ואפילו לא בטופ 5 אי פעם.
מאמן שרק הולך לקבוצות שיש להן הכי הרבה כסף בליגה שלהן, הבנאדם מפחד מאתגר אמיתי או שאין לו פשוט יכולת של בניית קבוצה אם אין לקבוצה כיסים בלתי נגמרים או שהם השליטים הבלעדים של הליגה?
נעזוב רגע את זה, הוא נכשל שנה אחר שנה בליגה האלופות. התירוצים שזה נוקאוט וכדומה לא ממש מעניין אותי. הוא בא לכל משחק בתור פייבוריט או לפחות שווה בשווה אבל מודח פעם אחר פעם.
אבל היי, אני לא מנסה לשנות את דעתו של אף אחד. העובדות מדברות בעד עצמן פפ לא יכול לקחת ליגת אלופות בלי מסי, הוא לא יכול/רוצה לקחת קבוצה שאינה הכי עשירה/טובה בליגה שלה.
הקטע הכי מצחיק פה זה שאנשים אשכרה חושבים שפפ מאמן טוב מקלופ. כנראה אנשים שכחו שקלופ לקח קבוצה ממקום 6 שאף אחד לא ספר אותה ל2גמרי ליגת אלופות, אליפות אחת וגביע. אבל היי, תמשיכו לספר לי כמה פפ אדיר שהוא הגיע לקבוצה הכי עשירה באנגליה וכיום מספר 2/3 בעושר בעולם שבזבזה רק על ההגנה מעל חצי מיליארד.
אבל היי, אני לא מנסה לשנות את דעתו של אף אחד. העובדות מדברות בעד עצמן פפ לא יכול לקחת ליגת אלופות בלי מסי, הוא לא יכול/רוצה לקחת קבוצה שאינה הכי עשירה/טובה בליגה שלה.
3
צודק, 3 גמרי ליגת אלופות טעות שלי. רק באסה בשבילו שהוא הולך להפסיד את השלישי
(;
לא לשכוח שהוא גם הוביל אותה לגמר הליגה האירופאית כאשר הקבוצה שפעה בנגרים.
הרוב היו חוטבי עצים, מקסימום היה נגר אחד.
וגם כשצריך קיצוני מחליף מקבל בקושי 35 מיליון ומביא שחקן שמיד הופך לוורלד קלאס, השני מקבל את שחקן השנה בליגה שזכה באליפות היסטורית והסטרית ועכשיו את הכישרון האנגלי החדש בטרליון יורו והופך אותם לשחקני סגל חביבים, עכשיו מקבל את החלוץ הטוב בעולם כי השחקנים אשמים בזה שלא עברו את ריאל.
אין מאושר מקלופ שיונייטד קנו את הארי מגוויר. ככה כולם יכולים לבלבל את המוח שאין לו את שחקן ההגנה היקר בהיסטוריה. כאילו, ליברפול לא הייתה קבוצה פח לפני ההולנדי. וקפה, איזה מזל שצ’לסי קנו את הפחון הזה. אחרת אליסון היה נחשב לשוער היקר בהיסטוריה.
אבל אין על קלופ. הוא היה מצליח גם עם קריוס בשער. אליסון זה סתם כי קלופ הוא בכלל גזען נגד גרמנים.
מה שמדהים בטיעון ש"אוהדי בארסה כותבים מתוך פוזיציה" אפשר לחשוב שאוהדי ריאל הם 100 אחוז נקיים ואוביקיטיבים.
כולנו פה כותבים מתוך פוזיציה . ולכולנו יש את הדעה הקדומה.
דרך אגב כתבתי בפורום בעבר שהיום בכדורגל המודרני, ההשואות בין שחקנים גדולים רק הורסים לנו ומחרבים לנו את ההנאה מהכדורגל כי במקום שננסה ונהנה מהשחקנים האלו נוצרים שתי מחנות שכל מה שהם עושים זה מנסים להפוך את השחקן היריב לחרא של שחקן כדורגל. אותו דבר זה גם מאמנים. במקום שנהנה משתי מאמנים אדירים ושתי קבוצות אדירות של כדורגל. כל צד מנסה להפוך את המאמן האחר למאמן יותר גרוע.
אני התעיפתי מזה.
אין מאושר מקלופ שברצלונה ברוב טמטומה רכשה את החרא הברזילאי הקטן ב 150 מיליון וכך אפשרה לו לבנות את ההגנה שהוא רצה לבנות.
בנתיים אצל פפ, הוא שוב לא הצליח ? תביאו עכשיו את האלאנד, אני לא מוכר אף אחד !
ה net spend של קלופ בליברפול הוא 105 מיליון, של פפ בסיטי 550 מיליון כאשר מבחינת קניות בלבד פפ הגיע כבר למעל מיליארד ! וכמובן שזה לא כולל את האלאנד שעוד מעט מצטרף, ועל הדרך בטח ירכוש עוד קישוט אנגלי לסגל ב 85 מיליון ואיזה בלם רביעי ב 77 מיליון.