כדורגל ספרדי - שוטף

שמח שאתה מסכים איתי שהוא לא יכל להצליח עם ההגנה לפני כן. היה חייב לקנות את השוער והבלם השניים הכי יקרים בהיסטוריה. מאמנים טובים צריכים שחקנים טובים בשביל להביא את הרעיונות שלהם לידי ביטוי.

הנתון הזה קצת משקר, כי כמו שהזכרת - קוטיניו, אבל בפועל הוא תעודת עניות לליברפול. ההכנסות העצומות מזכויות שידור צריכות להגיע בין היתר לחיזוק הקבוצה כדי להגיע להצלחה ספורטיבית.

בכל אופן, קלופ הוא מאמן מצוין, והוא בן היתר מקדם שחקנים, אבל גם הוא לא יכול להצליח עם קונוסים וצריך את הטובים ביותר כדי להצליח. אגב, הייתי מכניס גם את אנפילד למשוואה. עם אותם השחקנים בדיוק, במועדון אחר הוא היה מצליח פחות.

ולכן הביקורת על פפ לא ברורה לי. יש לו את האפשרות (קלופ יכול לעבור לפריז לדוגמה ולקבל את אותם כיסים עמוקים, אבל הוא יצטרך להתמודד עם לקחת מועדון ללא היסטוריה ולבנות לו מסורת שזה אתגר לא פחות קשה. אף אחד לא מונע ממנו לעבור) לקנות מה שהוא רוצה, והוא משתמש בזה.

אם כבר הייתי מבקר אותו בזה שהרכש שלו לא מספיק טוב. מאז זלאטן ועד האלנד למעלה מעשור שהוא לא קנה שחקן מהטופ של הטופ. רוב השחקנים שהוא קנה היו במחירים מוגזמים לרמה שלהם, ואת ההתפתחות המשמעותית הם עשו בסיטי תחתיו.

אוהדי מדריד מיואשים… מתווכחים למי יש יותר גדול - לבארסה או ל… ליברפול

מה לעשות שלברצלונה יש כזה קטן וזה כבר לא מעניין להתחרות איתם ?

רידינג קומפריהנשן טיטי

איפה מישהו כתב משהו על בארסה שמבוצעת בה השוואה כלפי ליברפול?
בארסה לא ממש מעניינת כיום, אולי בעתיד כן.

זה לא שהוא לא היה יכול, היה לוקח לו יותר זמן, המכירה של קוטיניו קיצרה את התהליך, גם בלי הכסף של קוטיניו בסוף היה מצליח.
הרבה כסף הלך לשיפוץ אנפילד.

לא ברור למה אתה מתייחס ברצינות לטענות שלו, הרי כולם יודעים שאם קוטיניו לא היה נמכר ליברפול לא הייתה יכולה לרכוש את ואן דייק ואליסון.
הרי יש קבוצות שצריכות למכור על מנת לרכוש שחקנים, ויש קבוצות כמו שפפ אוהב ללכת אלהיין שהן יכולות לקנות 10 שחקנים ב50-60 כל אחד עד שימצא האחד שמתאים.

לדעתי אם כבר צריך לחשוב על טענה אחרת לגביי פפ. החוסר יכולת שלו לעבור מכשולים כאשר Plan A שלו נתקעת. אין לו Plan B, הוא פשוט קופא או מבצע דברים מאוחר מידי. או לחילופין כאשר הוא מתחיל לעשות שטויות בPlan A שלו לפני שהוא נתקל בכלל בבעיות.

זאת בהחלט בעיה בליגת האלופות. ליגת האלופות בנויה על שינויים תוך כדי משחק, בגלל שזה מפעל נוקאאוט. אין משחק הבא לתקן, יש 90 דקות, ושם פפ בבעיה. עם זאת, רצוי לציין שלבנאדם יש 2 גביעי אירופה, והוא בדרך לאליפות העשירית שלו. לכמה מאמנים יש שורה כזאת?

בכלל כל הדיון פה הרי יכל להיות מבוטל אם היה מנצח את צ’לסי. אז בעצם הוא המאמן הכי גדול בהיסטוריה והוא הצלחה בסיטי. כמו שעם היגוואין מכניס גול נגד גרמניה מסי הגדול בלי עוררין. יותר מדי חשיבות לאירועים שוליים, במקום להסתכל על המהות של הדברים.

אבל הוא לא, וכבר יש לו איזה 10 צ’לסי כאלה בקריירה, זה כבר לא חד פעמי, עונה מעט זה משחקים שמספיקים לעונה שלמה.

מאמן מצויין ללא ספק, אבל לא הכי טוב בעולם, אולי השלישי, יש תחרות קשה על קרלו.

אני מציע לחייב לרשום ליד כל משתמש את הגיל שלו (בהצגת תעודת זהות כמובן). לפעמים הגיל הממוצע פה מרגיש 12. מילא העקיצות היו מצחיקות.

לעניינינו, לא מתעסק בדירוגים. אבל לטעון שפפ לא מאמן ענק והיסטורי זו פוזיציה במקרה בטוב וליצנות במקרה הרע. חלאס עם הצדקנות. כאילו קלופ לא היה קונה כל דבר עם דופק אם היה יכול. שומו שמיים, פפ לא הצליח באלופות ורוצה לחזק את הקבוצה שלו. איפה נשמע דבר כזה.

אני חסיד של הליגה ולדעתי אליפויות מייצגות הרבה יותר מטורנירי נוקאאוט שבהם לאספקטים ״סביבתיים״ יש הרבה יותר משקל. פפ הוא מאמן של דרך, של שיטה, של שחקנים. תביא אותו והוא יעמיס לך אליפויות. אין ספק שיש לו בעיה של קיבעון וחוסר וסטיליות. וכן, גם טיפת מזל שהייתה יכולה לייתר את הדיון הזה.

שמע, חנקת אותי.

היה יכול, היה יכול ללכת לאן שהוא רוצה והוא בחר ליברפול, היה יכול ללכת לבאיירן, לסיטי, לפסז’ ליונייטד.

בשמחה. אבל בקצרה כי אני לא אשנה את הדעה שלך בכל מקרה.

מה שפפ עשה בברצלונה יפה ומכובד, אבל זה נעשה עם קבוצה אחת וסגל השחקנים הטוב בהיסטוריה בפער ניכר. פפ מאמן טוב ולכן הוא הצליח להוציא את המים מה…מעיין. כל הכבוד לו.
שאר הקריירה שלו כוללת הצלחות שכל מאמן טוב היה מוציא, פחות או יותר. סיטי עם התקציב הבלתי מוגבל ובאיירן שהייתה מפלצת לפניו ונשארה אחריו, הגיעו לפחות או יותר לאותן הצלחות שאנשים ציפו מהם.

מה שקלופ לעומתו עשה בדורטמונד, הוא לקח קבוצה בינונית, והפך אותה למפלצת. אחריו הקבוצה חזרה למימדיה הטבעיים. לאחר מכן עשה בדיוק את אותו הדבר עם ליברפול. זה לא שהיה לו את הסגלים הטובים בעולם שרק מחכים להתפוצץ. האס הגדול שלו זה שחקן שנחשב פלופ מרומא בגיל יחסית מתקדם. היום, הוא כבר כן מבזבז כסף, אבל הרכישות שלו בול והוא לא יורה לכל עבר ובסוף פוגע איכשהו.

אז כן, פפ מאמן מעולה, אבל קלופ לוקח פיסת אדמה של תוהו ובוהו והופך אותה לנווה מדבר. אם פפ יקח את ארסנל מחר ויביא אותה למצב שהיא נחשבת לקבוצה הטובה בעולם, יהיה על מה לדבר. עד אז, אין דיון בעיניי.

אה, וגם הכדורגל של קלופ פשוט יותר יפה וקטלני. אבל הוא לא משחק את ה"כדורגל הנכון" חלילה וחס. סליחה מראש.

רציני לאללה, מהסיבות שמניתי בתגובה לשביט.

וואלה לא יודע לגבי כולם אבל אני יכול לומר לך לגבי עצמי. אני לא פה כדי לעבוד על עצמי. מעולם לא הייתה לי בעיה לומר שמסי כדורגלן בליגה מעל רונאלדו או להודות כשברצלונה הייתה טובה יותר מאיתנו וכן הלאה.

רק אל תצפו מאיתנו, או ממני לפחות, ליישר קו עם כל ההנפצות שלכם. פפ לא המאמן הטוב בעולם, ודמבלה לא שחקן אוברייטד כי הוא עשה מהמועדון שלכם בדיחה. ככה נוח לכם להציג את הדברים אז ככה אתם מציגים אותם. אני טוען שאתם אלה שלא אובייקטיביים.

אני לא מסכים! אני לא כותב מתוך דעה קדומה. אם מחר פפ יגיע להשיג שבעיניי יהיה יוצא דופן ברמה שאוכל לקרוא לו המאמן הטוב בעולם, אני אקרא לו ככה. בדיוק אגב כמו שלא תמצא אחד שצחק על ההחתמה של דמבלה כמו שאני צחקתי, אבל כשהוא הציג יכולת טובה אתה יודע בדיוק שלא התביישתי לומר את דעתי עליו, למרות שדעתי לא הייתה פופולארית. אני יכול להביא דוגמה גם על אנצ’לוטי שאנשים בתחילת העונה ירדו עליו מתוך דעה קדומה והייתי בין הבודדים שלא, כי שפטתי אותו על פי ההווה ולא ניסיתי לחזות את העתיד. כשהוא עשה טעויות ביקרתי אותו, וכשהוכיח שהטענות היו שטויות לא הייתה לי שום בעיה לומר יצאתי טמבל והוא צדק לכל אורך הדרך.

זה בסדר גמור, צריך לקחת הכל בפרופורציה. לדבר על כדורגל זה כיף. זה בסדר לשים בפרופוציה את מה שהמאמן האחר עושה, או השחקן של היריבה. כל עוד שבאמת באים להתדיין ולא סתם להתנצח ולהתווכח זה בסדר.

השאלה האמיתית היא כמה מאמנים בעולם בכל הזמנים הלכו לקבוצות שהן הכי טובות בליגה שלהן שלוקחים בהם אליפות בהליכה עם דחליל על הקווים וכמה כאלה גם הלכו לקבוצות שיש להן כיסים בלתי נגמרים ויכולים לזרוק 50/60 מיליון על 10 שחקנים בעונה בלי להרגיש את זה ועדיין עם כל זה הם היו נכשלים עונה אחר עונה בליגת האלופות.

בנוגע לפפ, מה לדעתכם יהיה היעד הבא שלו?הוא ילך לפסז או יחכה עד שניוקאסל יתאפסו על עצמם וילך לשם?

סניטיגו לקחת ציטוט אחד שלי ולא שמת את כולו. אני לא ינהל דיון איתך בצורה כזאת. מצטער.

זה מאוד רומנטי לצייר את זה ככה. אבל זה לא נכון.

בפועל קלופ סבל בשתי העונות האחרונות שלו מזה שפפ הגיע לליגה, והפך את הקבוצה של היינקס לכזאת שלא השאירה לדורטמונד שלו סיכוי. העזיבה שלו הייתה עניין של זמן מהרגע שפפ הגיע לגרמניה.

עניין של טעם אישי. מבחינתי זה מחוץ לדיון, שכל אחד יאהב איזה כדורגל שבא לו. רביע אוהב את הכדורגל של סימאונה…

ערכתי את התגובה. לא התייחסתי לחלקים שלא התייחסתי כי לא היה לי משהו קריטי לומר.

שוב, אתה מציג את זה בצורה שנוחה לך להציג את זה. אני לא מומחה גדול לכדורגל גרמני אבל לא ככה זכורים לי הדברים.

בסדר גמור. רציתי להראות שיש גם צד שחושב שהכדורגל של פפ לא בהכרח היפה והנכון שיש.

אתה כותב חצי משפט שלי ולא מוסיף את החלק השני. זה מקרה קלאסי שלהוציא את מה שהתכונתי מההקשר שלו.

כולנו כותבים מתוך פוזיציה ודעה קדומה אני טל שביט דן וכן גם אתם.

אף אחד לא מכריח אותך לחשוב שפפ הוא המאמן הכי טוב בעולם ושהכדורגל של פפ הוא הכי יפה. לגבי דמבלה בכלל לא מבין את הקשר שלו לפה אז לא חשוב.

אני משוחד , אבל אני יודע דבר אחד שבחיים אני לא זילזלתי בקלופ או בליברפול בשביל לרומם את פפ. ובאמת שבשנה שנתיים האחרונות גם יצא לי לבקר את פפ. שאתה כותב ש"אוהדי בארסה לא אוביקטיבים" ומתעלם מטיטי וwhiterm שבאופן מובהק כותבים לא באובקטיביות לגבי פפ . מה אני יגיד . אתה תגיד לבד מה זה.

דרך מודה ומתודה שאני מאוד אוהב את טיטי של הפורום הזה. לצערי בפורום הקודם לא התיחסתי אליו בצורה יפה ואני מצטער על זה. הקורונה שינתה הרבה אצלי בחיים.

זה שאני לא מצטט את החלק השני לא אומר שאני מתעלם ממנו, אני מצטט את החלק הקריטי של ההודעה לדיון יותר ממוקד.
אם זו דרך לא נכונה, אשנה את זה…
אין פה כוונה להוציא דברים מהקשרם.

אני מאוד משתדל שלא לחשוב מתוך דעות קדומות, אם משתמע מהדברים שלי ככה אשמח שתעיר את תשומת ליבי.

הכל בסדר, זה בסך הכל דיון עם טענות לפה ולפה. אני לא רואה בזה אסון גדול.
דמבלה הגיע לפה כי זו דוגמה מאוד מעולה וטרייה לנושא דומה, בכך שאני לא מיישר איתכם קו כפי איך שנוח לכם להציג את הדברים, או כדוגמה לנושא בו שיניתי את דעתי.

דיברתי בשם עצמי וגם ציינתי זאת במפורש. אני יכול לומר לגבי טיטי שיש לו הרבה מאוד פעמים דעות קיצוניות ולפעמים לא ממש “מיינסטרימיות” נקרא לזה כך, לאו דווקא בגלל חוסר אובייקטיביות, למרות שהוא כאוהד ליברפול חשוד מאוד כשזה מגיע לדיון כזה.

יפה מאוד שאתה כותב דבר כזה ומתנצל, תמיד דבר יפה לראות.

בכללי אני חושב שזה בסדר להתדיין כל עוד שאנחנו לא יורדים לפסים אישיים ושומרים על כבוד הדדי. אני חושב שזה מאוד יפה דיונים בין שני מחנות האוהדים אבל חשוב לזכור שאנחנו פה כי אנחנו רוצים לדבר על כדורגל. אני אישית הייתי מאוד שמח אם גם אתם הייתם מתחילים לכתוב אצלינו. תמיד מפרה את הדיון לשמוע איך הדברים נראים מהצד של היריבה, או מצד שלישי. לא צריך להתרגש כשיש חילוקי דעות כל עוד מדברים על כדורגל ולא סתם מנסים להתסיס. בואו, אני חושב שכולנו עברנו את הגיל הזה פה.

הקורונה קירבה ביננו, לפחות היא עשתה משהו חיובי :wink:

למה לא אובייקטיבי אבל ? כתבתי שהוא השלישי הכי טוב בעולם, אני בצורה מאוד אייקטיבית מאמין שקלופ וזידאן יותר טובים ממנו.

לדעתי קלופ הוא המאמן הכי טוב מאז ומעולם.

:joy: :joy: :joy: