אם לא נבחרת צרפת אז הכי טוב יהיה מבחינתו ללכת ולהיות המיסטר של יובנטוס לשנים הבאות. לא יהיה עליו לחץ בעונה הראשונה כי הם בתקופת מעבר, הוא יכול להפוך את כל הבינוניים שם ללוקאס ואסקזים לוחמים ונאמנים עד שהמועדון יתאושש כלכלית, ואז נראה אותו בונה קבוצה בעצמו - האתגר שעד עכשיו הוא לא התמודד איתו.
אם הוא ייקח צ’מפיונס שם זה יחזק משמעותית את הקייס שלו בדיון המאמנים הגדולים.
מסכים לגמרי עם רוח ההודעה (קיבלת גם לייק), אבל פה לא דייקת, או לפחות הצגת תמונה חלקית. צ׳אבי כבר היה שחקן הרכב באלופת אירופה שנתיים קודם, פויול אגדת כדורגל, ומסי כבר שחקן השנה בליגה ופודיום בכדור הזהב למרות הפציעות. המספרים עוד לא התקרבו לתקופת פפ כמובן אבל היו מרשימים מאד ביחס לאז. הוא ללא ספק שידרג את כל אלה.
חוץ מזה - אטו, יאיא, תוראם, זמברוטה, דקו, הנרי, רונאלדיניו… רבים מהשחקנים האלה היו בירידה (ופפ בחוכמתו הגדולה ידע לחתוך), אבל סגל חלש זה לא היה.
אין ספק שמה שפפ עשה עם השחרורים הסופר מדוייקים שלו, עם פיקה ודני אלבס זה מרשים ביותר בלשון המעטה. לא יודע איך בכלל אפשר לנסות לגמד את הקדנציה שלו בבארסה ואת העונה הראשונה באופן ספציפי.
צ’אבי לא היה שחקן הרכב באותה קבוצה כי הוא קרע רצועה, אבל שנינו מסכימים בגדול. רצוי לציין שפפ קיבל את הקבוצה המטרות והציפיות של האוהדים וההנהלה היו שיקום קבוצה, ראינו בשנה-שנתיים האלה כתקופת מעבר.
אף אחד לא מנסה לגמד את פפ, אבל אתה מבין שבחלוקה גסה מאד ובעולם שזה רק מסי והוא אז זה 80 20 בגלל מסי?
עזוב אותי מעובדות מומצאות. תשאיר את זה למומחים שיש לכם בפורום שלכם.
עם זה אני יכול להסכים (וגם עם ההודעה הלפני אחרונה של שביט). מאמין שעם כל מאמן אחר זה היה יותר בכיוון של 90-10 מקסימום בסגנון כל ממשיכיו.
אין ספק שלתת קרדיט לשחקן שהוא לכל הפחות טופ חמש בהיסטוריה זה להמציא עובדות. אמת אלטרנטיבית ממש. אגב, פפ לקח אליפויות בקבוצה בה גם סן פלגרינו לקח קצת קודם, ועל זה הוסיף טריליארד יורו פלוס את כשרון האימון הנדיר שלו (בלי ציניות) והמשיך לקחת. אם תרצה אז גם לוצ’ו (שלמיטב זכרוני נמנית על מגניו הבולטים) העמיד קבוצה לא רעה בכלל ב-14\15 ואז בתחילת העונה שלאחר מכן הסנטימנט היה איך מנצחים את הדבר הזה. איך בארסה עשתה את זה בלי פפ - קיבלנו הוכחה. איך ברמה קרובה ובלי מסי - לא נקבל לעולם.
שוב, קצת כמו הטיעון של סנטיאגו לגבי עד שפפ לא יעשה בדיוק את הדרך של קלופ לא ניתן להשוות. אלה עובדות לא רלוונטיות. אפשר לשחק איתם לכאן ולכאן. מסי עם פפ לקח שתי גביעי אירופה, מסי בלי פפ לקח 1. זה אומר שפפ עשה את מסי הכי טוב, ומסי בלי פפ הצליח לקחת רק עם סוארס וניימאר שעזרו לו. טיעון מטומטם וחסר בשר כמו שלך. אמרתי לך, עובדות מומצאות תשאיר למומחים שלכם.
זידאן לקח 3 אליפויות אירופה רק עם רונלדו. עד שלא יקח בלי רונאלדו הוא לא טופ 10 בעולם. אתה מבין? סתם. עובדות מפגרות. זה לא מעניין.
קודם כל התקדמנו מעובדות מומצאות לטיעון מטומטם, כבר משהו.
דבר שני, אתה מפספס. הנקודה היא לא ההשוואה הזו של תארים אלא העובדה שהייתה בארסה חזקה מאד גם בלי פפה גווארדיולה וזה כיוון שסגל השחקנים בראשו מסי היה חד פעמי. זו הסיבה שאני חושב שלפפ יש חלק שהוא לשייף את היהלום אבל לא יצירת היהלום עצמו. אני יודע מצויין מה ראיתי, לא צריך יותר מזה.
איך לעזאזל חזקה מאוד (הוא הדגיש! מאוד!) כאשר היא סיימה מקום שלישי בליגה ולא זכתה בכלום שנתיים?!
אני יודע מה אני ראיתי, וזאת ברסה מפורקת בכל פרמטר, עם שחקן אחד שיש לו פוטנציאל גבוה. בוא ניקח דברים בפרופורציה, מקום שלישי בתחרות כדור זהב לא מבטיח לך את פאקינג מסי. אני זוכר יהלום מאוד לא מלוטש שנפצע כל שני וחמישי, מחמיץ המון מול השער ולא משחרר כדור בזמן. בחיים. אשכרה היה דיון בפורום אם מסי יהיה שחקן גדול או יסיים כמו סביולה. ברמה הזאת. אז שוב, חוכמה בדיעבד זה נחמד, אבל הוא לא רק ליטש את היהלום הוא ממש בנה אותו.
וגם זה לא רלוונטי. מאמנים תלויים בשחקנים שלהם-קלופ תלוי בסלאח, זידאן היה תלוי ברונלדו, ורניירי בורדי. אתה רוצה להמציא אחוזים ביחס ביניהם לך על זה, לא מעניין…
שביט נותן פה את הזווית מה היה לפני פפ (תוהו ובוהו אצלנו, פיק בבאיירן והרבה כסף לפח בסיטי). אני ממליץ להסתכל גם מה קרה אחרי פפ.
ברצלונה לא חזרה לפסגות ההן, למרות שהיה לה את השחקן הכי טוב בהיסטוריה. לקחנו טרבל עם לואיס אנריקה, אבל זו הייתה שנה אחת טובה (2015) וזהו. לא קרוב לשליטה הבלתי מעורערת באירופה של 2009-2011.
מי שהחליף את פפ בבאיירן הוא לא אחר מאשר… קרלו אנצ’לוטי. למרות היותו מאמן גדול, הוא פוטר אחרי עונה וקצת. גם יופ היינקס (כן, האיש ההוא שכל הזמן השוו את פפ אליו) לא הצליח להרים את באיירן חזרה לגבהים שהם רצו, והם היו חייבים להמשיך בבנייה מחדש שפפ התחיל בקדנציה שלו שם.
ואם למישהו יש ספק שסיטי לא תישאר הקבוצה הטובה באנגליה/בעולם אחרי שפפ יעזוב…
בכנות טל ושביט, מקנטרים אתכם על ימין ועל שמאל ואתם נופלים בפח…
יש פה טיעונים ברמה של הטרלה שפפ הוא לא מאמן מספיק טוב. נו בסדר…
גם לילד בן השנתיים וחצי שלי יש את הקטעים שהוא בוכה כשמשהו לא מוצא חן-בעיניו וזה נראה לו כמו טיעון מספיק טוב. לא צריך להתרגש, אפשר להתקדם
מה שאתם עושים הוא הקצנת הטיעון ואז הגחכתו. אפשר לדון ברמה קצת יותר גבוהה. אני כותב שוב אם זה לא היה ברור, דעתי היא שפפ מאמן עצום, לכל הפחות הגדול מאז סאקי והגדול ביותר מאז שאני רואה כדורגל. הוא השפיע על הכדורגל בהמון רמות, לא מבין למה אתם לוקחים את זה לשם.
הטענה שלי היא שהחלק של השחקן אולי הגדול בהיסטוריה גדול משמעותית משל כל מאמן גדול ככל שיהיה כי הוא כובש ומבשל עשרות שערים בעונה בעקביות. אתם יכולים להגחיך את זה עד מחר.
אגב, באיירן היא לא דוגמה לכלום. אפשר להציע גם את הדוגמה של פליק, אז מה…
זה ממש ממש לא היה המצב ב-2008, מצטער. אף אחד לא ציפה לרמה ההיסטרית שאליה הגיע, זה נכון, אבל עדיין היה ברור שמדובר בשחקן גדול שרק הפציעות יעצרו.
זכורה לי אפילו הודעה של גיא בפורום בדיון על שחקן העונה בליגה - מסי מול ראול, שבה טען שאם הקריטריון הוא השחקן הטוב בליגה ללא קשר להישגים קבוצתיים - אפשר לנעול את הפרס לעשור. זו ממש לא היתה עמדת מיעוט, הוא היה טוב מרונאלדיניו (שנפל חזק, אבל עדיין נתן תפוקה) ואטו באותה עונה, שלא לדבר על הנרי. גם הגעתם לחצי גמר צ׳מפיונס, למרות שזה היה בהרבה מזל. להיות השחקן הטוב בקבוצת על, גם כזאת במשבר, בגיל הזה, היה כמעט חסר תקדים.
@Shusaku - באיירן הגיעה לאותם הישגים עם פפ ובלעדיו, אליפויות בלי סוף ואפילו זכיה בצ׳מפיונס. הקבוצה של פפ היתה טובה יותר מכל אלה שאחריה גם לטעמי, אבל בוא לא נגזים. בלי קשר, אני לא אוהב את הטיעון הזה כי גם אם הקבוצות היו מצליחות יותר אחרי שהלך היה אפשר לנכס את זה לזכותו של פפ והתשתית שהניח (ומניח שזה גם היה קורה). על אותו משקל אני יכול לטעון שלא השאיר תשתית טובה מספיק בבאיירן כי אפילו אניצ׳לוטי נכשל איתה (טיעון גרוע כמובן).
גם את תקופת לוצ׳ו גימדת קצת, בסופו של דבר טרבל ואחריו דאבל זה משהו שמעט מאד קבוצות עשו ובארסה בפרט פעם אחת בלבד. בלי קשר לחלוקת הקרדיט בין לוצ׳ו והשחקנים.
אני עדיין לא מבין איך הטענה שקלופ מאמן יותר טוב מפפ מגמדת את הספרדי.
אני מאמין שאם נעשה משאל בין כל חובבי הכדורגל בעולם שקלופ יקח בגדול.
אני גם לא מבין למה צריך להסתכל על כל הקריירה של פפ כמקשה אחת. הוא עשה עבודה מדהימה ויוצאת דופן בבנייה ובהצלחה של ברצלונה בזמנו, ומאידך יש לו אשמה רבה בכישלונות המתמשכים של סיטי בצ’מפיונס שנה אחר שנה למרות רכש של מאות מיליונים בכל קיץ בערך. מגיע לו כמובן גם קרדיט שידע מה לעשות עם חלק מהכסף שקיבל (לעומת יונייטד שכמעט כל הכסף שלה בוזבז על בנייה לא נכונה) ובנה מכונה שזכתה בהרבה אליפויות ומשחקת כדורגל טוב בד"כ.
לא צריך להפחית הן בחלק שלו בהצלחות בברצלונה והן בחלק שלו בכישלונות בסיטי.
לצערי לוצ’ו לא יודע לבנות. הוא יודע לקחת משהו מוכן ולהשתמש בו (בגלל זה הוא מצליח בנבחרת), וזה עבד לו ב2015. הטרבל והדאבל טמונים שניהם בשנה הזאת, מ2016 כשדברים התחילו לחרוק במכונה והוא היה צריך למצוא חלקי חילוף - התחלנו לקרוס, כי הוא לא מספיק טוב בזה. להזכירך צימקתם איזה 15 הפרש ל2 או משהו כזה.
בנוגע לבאיירן, זה דווקא לא טיעון כ"כ גרוע. פרט לתיאגו, לבנדובסקי וההסבה של אלאבה לבלם פפ די משך עם אותו הרכב של היינקס שהיה מעבר לשיאו.
אני מת להבין מדוע אוהדי בארסה פה הם כאלה חסרי אובייקטיביות ויש להם קושי בקבלת עובדות.
פפ בבארסה היה הצלחה אדירה.
פפ בבאיירן היה כישלון.
פפ בסיטי בליגת האלופות נכשל. אף אחד לא הביא אותו בשביל שיגיע לגמר ויפסיד שם, יגיע לחצי גמר ויקבל בראש.
שנה אחר שנה סיטי מגיעה בתור פייבורטית לזכות בליגת האלופות והיא מודחת בבושת פנים בין אם זה התוצאה או בין אם זה קבוצה חלשה ממנה.
פפ בליגה הוא סביר, הרי איך ניתן להגדיר מאמן שביזבז לבד מעל חצי מיליארד יורו על הגנה בלבד[לא אתחיל לדבר על ההתקפה] כהצלחה?הוא הגיע לקבוצה שיש להם מרווח טעויות בלי נגמר. קנו שחקן ב100 מיליון, הוא גרוע?למי אכפת, נזרוק עוד 300מיליון על שחקן התקפה אחר ונקווה לטוב.
איזה עוד קבוצות קיימות בעולם שיש להן מרווח טעות ענק כזה ברכש?אין.
ביום שפפ יגיע לקבוצה כמו ליברפול/ארסנל/דורטמונד ויזכה איתה באליפות אז נוכל להשוות אותו לקלופ, עד אז קלופ מביס אותו שוק על ירך.
2013
2014
2015
2016
זה לנשמות הטובות בפורום שאשכרה אומרים שלבאיירן בתקופה של פפ היה סגל מפחות טוב מזה בתקופה של היינקס.
הרבה טענות הזויות אבל זאת כנראה מנצחת. 9 אליפויות מ-12 אפשרויות בקריירה אבל כן, הוא סביר בליגה.
תשווה אותו לקלופ או ליובל נעים, זה לא רלוונטי. בכל קנה מידה הוא מאמן ענק ומצליח. ולהרגיע אותך, אני אוהד ריאל.
מצטט לי 5 מילים מתוך תגובה שלמה, מרשים.
אני אמור להתרשם מ3 האליפות שהוא זכה בבאיירן מינכן?
או מה3 שיש לו בסיטי כאשר הוא זרק מעל מיליארד יורו על שחקנים?
להרגיע אותך, לא מעניין אותי את מי אתה אוהד.
שמח שאתה מסכים עם השאר