כדורגל ספרדי - שוטף

הרבה שטויות ולא ריאלי להגיב על כולן אז בוחרים את המובחרת.

אתה לא אמור להתרשם מכלום רק להודות במציאות ולא להנפיץ.

זאת התשובה הרגילה לאדם אשר אינו אין לו מה לענות ומכחיש עובדות.

בוא תענה לי, אבל תביא עובדות. טענות ללא ביסוס תשמור לדיונים שלך עם אוהדי בארסה

כשזו הטענה העיקרית שלך אתה כנראה מפספס את ההזדמנות לבקש טענות רציניות.
כמו שאומרים אצלנו: אתה קודם…

מילארד יורו זה לא מדד להצלחה, לא משנה איך תהפוך את זה. אבל אני לא מנסה לשכנע אותך או משהו, רק להעמיד מראה… לא נראה לי שתטרח להשתמש בה, אבל נו… בסדר…

האליפויות של פפ בסיטי הן מטורפות ולפחות שתיים מהן ברמה היסטורית, גם לצלסי וליברפול לא חסר כסף והן בזבזו לא מעט, כמו גם יונייטד שבזבזה יותר ורואים שלא הולך (גם בגלל שהכל רקוב שם, אבל אני בטוח שפפ היה מצליח גם שם)
בשנים שהוא שם הוא לקח יותר אליפויות ממה שהיה למועדון לפניו וזה מאוד מרשים לא משנה כמה כסף הוא בזבז

גם כשהיה בבאיירן, כולם ידעו שהם יקחו אליפות אבל הדרך שהוא עשה את זה היתה אדירה, לפעמים מאבק האליפות היה נגמר בינואר

חחחח, כאשר אתה מסרב לענות ועונה על חלק אחד מתוך הודעה שלמה אתה רק מחזק את הטענה שלי.

אני אשמח שתראה לי מאמן בכל ההיסטוריה שביזבס אותן כמויות כסף על רכש כמו פפ.
אני אמתין.

ההבדל שבצלסי וביוניטד עברו המון מאמנים בתקופה הנל.
יונייטד היחידה שניתן להשוות לפפ מבחינת בזבוזים, צ’לסי לא באזור.

פפ הוא מאמן ליגה הכי טוב שיש,הקבוצות שלו הן הכי יציבות לאורך עונה שלמה וחוות מעט מאוד משברים,לראייה מאזן הזכיות המטורף שלו.
בליגת האלופות הסיפור הוא קצת שונה,הוא מאמן כבר 13 עונות והצליח לזכות רק פעמיים (עם ברצלונה ההסטורית) כשהוא מאמן את הקבוצות הטובות ביבשת עם הסגלים הכי נוצצים בעולם.
אי אפשר להתעלם מזה שנוק אאוט זה כנראה חולשה יחסית שלו (הוא לא חלש בנוק אאוט,אבל לא עומד בציפיות),עם באיירן הוא נכשל טוטאלית וספג תבוסות בחצאי הגמר,עם סיטי הוא הודח פעמיים מול קבוצות נחותות משמעותית והצליח להגיע לגמר פעם אחת כפייבוריט ולהפסיד.

אני אישית מחזיק יותר מקלופ,מאמן שלוקח קבוצה בינונית והופך אותה למפלצת קצת יותר עושה לי את זה ממאמן שלוקח קבוצות גדולות עם תקציבים בלתי נגמרים וזוכה באליפויות,אבל אי אפשר להתווכח עם העובדה שפפ מאמן היסטורי ואחד המהפכנים הגדולים שהיו וכנראה יהיו פה.

מהאליפויות מבאיירן בטוח לא, אבל באנגליה? זה לא ליגה מונרכית ובזמנו אף אחד לא חשב שהיא תהייה ליגה גם של שתי קבוצות. יש שם קבוצות מפוצצות בכסף בגלל הסכמי השידור שלהם. קשה באמת להשוות את מה שקלופ עשה עם ליברפול, כי לעניות דעתי אני חושב שהפרוייקט בליברפול טוב מזה שבסיטי, אבל זה לא הופך את סיטי ליונייטד שזורקת כסף סתם ללא תמורה או כיוון ולא עושה כלום. EPL רחוקה מלהיות ליגת איכרים ולקחת אליפות בה בעקביות בה פפ עושה את זה זה לחלוטין מרשים.

@WhitrRM אני יודע שכתבת קודם בהגדרה שהוא כישלון באלופות (לצערי אני מסכים בשלב זה), אבל להגדיר את הקריירה שלו ככלל ככישלון? למה כמה מאמנים עומדים בסטנדרט שהוא מציב? גם אם נתעלם לחלוטין מהקריירה שלו בבאיירן, הוא גורף תארים כמעט כל שנה, רק שעל שום מה הוא נבחן רק על פני מפעל אחד. אם למישהו אחר אכפת יותר מאליפויות אז זה הופך את זידאן לכישלון כי אין לו הרבה מזה? אתה מבין שזה טיעון עם ראייה מאוד צרה?

זידאן אימן 4 עונות שלמות ועוד חצי עונה,לקח 2 אליפויות ובחצי עונה ההיא צימק את הפער מ 12 נקודות ל 1 כשבמחזור האחרון עוד היה לנו סיכוי לזכות,זידאן אחלה מאמן ליגה(וגם צמפיונס מן הסתם),אם לא השוד בעונה שעברה היו לו 3/4.

אם כבר אנצלוטי מאמן ליגה חלש והשיא הזה שלו של הזכיות בחמשת הליגות הגדולות זו גנבת דעת אחת גדולה.

אני אתחיל מהסוף, היכן כתבתי שאני מגדיר את פפ כמאמן כושל?
אנא ממך, אל תכניס לי מילים לפה ואל תעוות את מה שאני כותב.

אני מבין שיש לאנשים פה זיכרון ממש קצר, הליגה האנגלית תקופות רבות הייתה ליגה של 2 קבוצות,. ארסנל ויונייטד, צלסי ויונייטד אם אתה מעוניין בעוד אני אביא. אבל אף פעם הפערים הכספים אף לא היו גדולים כמו היום.
אנחנו רק יכולים להודות לפפ שהוא מאמן כה עצום שעם התקציב בדיחה שהוא מקבל מצליח בצורה כה אדירה ומונע מפפ להפוך את הליגה האנגלית לליגה הגרמנית כבר עכשיו.

נ.ב
מישהו מעוניין להשוות את הכסף שפפ ביזבז על שחקנים מול פפ בליגה האנגלית?

אז מאמן ליגה “סביר” וכישלון באלופות (חוץ מבברצלונה)? ככה אני עקבתי מכל התגובות שלך בדיון, אני לא מקבל את הרושם שאתה חושב שהקריירה שלו ממש טובה.

שני הטיעונים שאתה נותן פה הם בעייתיים.

1. זה שבפועל היו לך שתי קבוצות שהצליחו לעמוד באינטנסיביות של האחרת לא אומר שמלכתחילה הליגה הייתה של שתי קבוצות בלבד, למשך כמה עונות זה היה יונייטד מול צ’לסי, לפני זה היה יונייטד מול ארסנל, הייתה תקופה שליברפול של סוארז מול סיטי, היה גם מירוץ של יונייטד מול סיטי, הייתה עונה ביזארית עם מירוץ לא ברור שבסופו לסטר לקחה אליפות, היו כמה ריצות של צ’לסי מול סיטי, ועכשיו אנחנו בסוג של עקביות כשסיטי וליברפול בליגות משלהן. אפשר להסכים שזה לא בדיוק כמה עונות רצוף של בארסה מול ריאל או באיירן מול עצמה?
  1. לא שאני לא חושב שסיטי מפוצצת בכסף כן? אבל זה לא שהיא מתחרה בקבוצות עניות בפרברים של אנגליה. צ’לסי, יונייטד, ליברפול להבנתי גם ניוקאסל ועוד עם לא מעט כסף. אפשר להתווכח מי מתנהלת יותר טוב עם המשאבים שלה, אבל מדובר על ליגה עם ההכנסות הכי גבוהות באירופה, זה לא כמו המצב שמוכר מספרד וגרמניה.

קודם כל בוא נשים דברים על דיוקם, פפ קיבל את הסגל הטוב באנגליה, סגל שכבר זכה באליפות עם מאמנים ליצנים ובנוסף ביזבז מעל מיליארד יורו על שחקני רכש !
כלומר לקח סגל שכבר לקח אליפות ולהשקיע פי 3 מהקבוצה שמתחרה איתו, ואותה קבוצה שמתחרה איתו ליברפול הייתה קבוצה בינונית להחריד כשקלופ קיבל אותה.

זה לא שפפ בא לשייח’ ואמר לו חביבי ההגנה שלקחה אליפות לא מספיק טובה אני צריך חצי מיליארד כדי לבנות הגנה חדשה ושוער חדש והשייח’ אמר לו קודם תמכור את דה בריינה כדי שנוכל לממן את הרכישות.

וביקש קיצונים הביאו לו את שחקן העונה בליגה ועוד קיצוני לספסל ב 115 יורו.

והנה הצעצוע החדש בדרך, רק 60 מיליון יורו, ו 200 מיליון עמלות…

אתה מגיב ? עוד מעט הקבוצה שלך מאבדת את האליפות באנגליה. :slight_smile:

סליחה שאני מתפרץ לדיון המרתק, אבל הייתי חייב:

אגדה. רק בגלל זה קלופ הוא המאמן הטוב בעולם.

אני לא מתווכח על זה שהוא השקיע ערימה של כסף כשהגיע, אבל קיבל את הסגל הטוב באנגליה? זה סגל שהצליח להשיג בעונה האחרונה של פלגריני את המקום הרביעי עם צבירה של 66 נקודות סה"כ. זו לא ליברפול של לפני קלופ, אבל בהכרח הסגל הטוב באנגליה? לפחות לא בפרק זמן בו הוא קיבל את הקבוצה.

יהיה בסדר, מנצחים 4-1

אולי הכי טוב באנגליה קצת הגזמה, אבל סגל שכבר זכה ברובו ב 2 אליפויות

אני אדייק, עונת ההפיכה של סיטי עם מנצ’יני הם לקחו אליפות ב 2011/2, ואז אליפות עם פלגריני ב 2013/4. פפ הגיע ב 2016 לקבוצה. כלומר מדובר על חמש עונות מתחילת ההשקעה בסיטי עד ההגעה של פפ מתוכן סיטי לקחו 2 אליפויות, שזה סבבה לליגה האנגלית, אבל זו לא הדומיננטיות המדוברת.

אגב מאז שפפ הגיע לסיטי, בעונת 16-17 עד העונה שעברה (חמש עונות) הוא לקח 3 אליפויות ומקום שני בעונה עם אינטנסיביות מטורפת של ליברפול עם 99 נקודות. הכסף היה שם גם לפני, אבל עדיין צריך לדעת איך לגבש רעיון כלשהו.

הכסף היה גם סגל טוב היה ופפ הפך אותם למפלצת, אף אחד לא טען אחרת, רק שנטען שהמתחרות של סיטי עשירוצ ויכולות להוציא סכומים ולהתחרות בשוק ההעברות, וזה בפירוש לא נכון!
קלופ היה צריך לבנות מאפס ולא היה כסף, היה צריך למכור את הכוכב הגדול להיכנס לטופ4 כדי להגיענ ל צ’מפיונס ואז לעשות נס ולהגיע לגמר ליגת האלופות כדי להכניס כסף כדי שיוכל לרכוש שחקנים במחירים בינוניים ולהפוך אותם לכוכבים. והנה אחרי כל העבודה הקשה הזאת ואחרי שסיטי השקיעה מעל מיליארד בתקופת פפ הם מביאים עוד שובר שוויון… אז סיטי יזכו באליפות גם בעונה הבאה וזאת שאחריה ועדיין קלופ מאמן יותר טוב.

אני טענתי את זה, כי אומנם סיטי עשירה בטירוף, אבל היא לא נגד קבוצות קטנות וחסרות אמצעים, או לחילופין לא ממש התחברתי לטענה שפפ מאמן ליגה “סביר”. הוא מאמן ליגות מעולה אבל מאמן טורנירי נוקאאוט חלש.

יש סך כסף שאפשר לשים. אתה קונה כל דבר שזז ושחקנים מעולים שהתחילו צמיחה נרקבים אצלו בספסל ויש להם רגרסיה. זה רק בפיפא נחמד שכל הספסל שלך 88+, בפועל שחקן שלא משחק מדי בכושר ירוד והערך שלו אחרי הקניה המטורפת ששפכו עליו רק יורד.

הייתי מאשים את סיטי של פפ במה שעשתה באיירן לליגה הגרמנית ובמה שעושה מכבי תל אביב בכדורסל לליגה הישראלית. אבל ההבדל שיש הרבה שחקנים מעולים וגם הקבוצה של פפ מוגבלת בלהכיל את כל הכוכבים שהוא קונה בעשרות מיליונים למרות שהם ממש לא שווים את זה.

תראו את פסז. מסי אמבפה וניימאר זה חלומי. ואז איפה דה מריה? עלו פעם עם ארבעתם לא היה קישור, מסי הלך לקישור וכשחטפו לו הוא לא חזר להגנה כמו עבודה של קשר והם נראו עוד יותר גרוע… קניית כוכבים בהון תועפות לא הופך את השחקן שנקנה לטוב או שווה את המחיר כמו גם שהמקום מוגבל בסופו של יום ל11 שחקנים בלבד ועוד איזה 3-4 מחליפים. ג’ק גריליש לא מקבל דקות ונתקע, ג’סוס רק אחרי שאגוארו חתך מקבל במה, בקיצור, בסך הכל כמויות המיליארדים לא יכולים לפתור בעיה אחת - יש רק 11 על המגרש.

סתם אני נזכר בוואחד דוגמה שנותנת אידיקציה על הסכומים שעפים ומה שהם בהחלט לא מבטיחים זו ההצלחה של שחקן x במועדון הקודם לא עוברת אוטמטית ובמועדון חדש מתחילים מחדש, ובכלל תג המחיר לפעמים כל כך מנותק שזה באמת לא יכול להשקל כמעלה בעיניי. קנינו ב 300 מיליון את קוטיניו ודמבלה. הם לא שווים יחד היום 40M. שמו כסף, היה, הימור שלא עבד והפסדנו ת’תחתונים. כשפפ זורק על שחקנים בינוניים שדופקים עונה טובה 80M לראש לא הופך אותם לטובים, וגם אם הם טובים (ברמה של זלאטן נניח) הצלחתם ושילובם בכלל לא מובטח. אני מעלה את העיסקה הכושלת של זלאטן פלוס 70m תמורת אטו ויוצא לי דם מהאצבעות, פפ בזבזן כי נותנים לו אבל הוא לגמרי לא פוגע ברכש. ההצלחות שלו זה למרות הכשלים ברכש כי הוא מצליח על בערך 1/5. כנראה שאין לזה משמעות כשיש כסף אבל הוא די עקום ברכש.

אני לא מאמין שבאמת הגבתם לבנאדם, כל אוהדי ברסה מתעלמים ממנו ורק @Aimarito נפלת.

יש עוד דיון שלדעתי צריך להתסכל עליו-כמה ההשפעה של המאמנים באמת גדולה, והאם כשקבוצה מפסידה משחק נוקאאוט זה בהכרח אשמה של המאמן? כלומר, אין יותר חשיבות לשחקנים על המגרש שאולי לא ביצעו את העבודה, למרות שההכנה הייתה מושלמת? אם גריליש מכניס את הגול וסוגר את הסיפור, פפ הוא הצלחה?

אני בדעה שמאמנים בכללי מאוד מוגבלים ביכולת שלהם להשפיע על תוצאה. יש להם 11 שחקנים שכל שחקן מהם יכול לפשל/ להתעלות. בסופו של דבר, זה משחק של שחקנים לא של מאמנים. קלופ לא יכל לעשות כלום נגד המספרת של בייל והפציעה של סלאח והזעזוע מוח של קריוס. פפ לא יכול להכניס גול לשער ריק במקום סטרלינג.