הכוונה שלי בליגה האנגלית הוא שרוב השנים של הפריימרליג היה מאבק של 2 קבוצות בלבד, אבל אף פעם לא היה הפרש כלכלי כה גדול בין קבוצה אחת לשאר הקבוצות.
שוב, זה לא המון כסף מול המון כסף. אני אחפש מחר את ההפרש הכספי ואביא את התמונה.
כפי שאמרתי מקודם, לסיטי לעומת קבוצות אחרות[חוץ מפסז כרגע וניוקאסל עם הרכישה] יש מרווח טעויות עצום. רכישה כושלת של 100מיליון זה כלום בשבילם, לעומת זה רכישה כושלת של צ’לסי של חלוץ ב117 מיליון לא עוברת חלק בגרון בכלל. אותו דבר לבארסה עם קוטיניו, כנ"ל ריאל עם הזארד. אין להם את האופציה לזרוק עונה אחר עונה 100מיליון על שחקן בלי להכנס לקשיים כלכליים, לעומת סיטי שזה בשבילהם כלום ושום דבר.
@mos56
צר לי, אבל לא הבנתי אותה.
שוב, לא כתבתי שמנסים להפוך את קלופ להיות כלום ושום דבר, אלא שמנסים להקטין אותו על מנת להדיר את פפ.
אני חולק עלייך לגמרי בקטע של לקרוא לפפ הטוב בעולם כיום, אם זה היה ב2011/2009 הייתי מסכים איתך.
תשים לב למה שכתבתי, אני גם לא חולק עליך. בכל מקרה פפ או קלופ אלו שתי בחירות לגטימיות.
מן הסתם, אם טל לדוגמא, חושב שפפ הוא המאמן הטוב בעולם הוא ינסה להגדיל את החוזק של פפ וינסה למצוא חיסרונות בקלופ. כך הדיונים מהסוג הזה בד"כ מתנהלים. ואני יחזור בפעם המאה. זה גם למה לא צריך להתחיל בזה.
אפשר להעריך את פפ ולתרשם יותר מקלופ, וההפך. מזכיר לי את הויכוחים בפייסבוק על מסי נגד רונאלדו.
על מה אתה מדבר? היה דיון מעולה עם פאקו ועוד כמה שכתבו תגובות שבין אם הסכמנו לגמריי או לא היו מבוססות עם טענות אמיתיות, וזה אחלה דיונים. כשבנאדם בא ואומר “זה 80% מסי 20% פפ” זה מטומטם ואין מה להגיב על זה. שיש פרטנר מהצד שלכם לדיון, וברוך השם יש, גם כאשר אנחנו חלוקים על דברים מסויימים, יש דיון עם עובדות ודעות שמבוססות על דברים, לא סתם השערות וחלוקת אחוזים מדומיינים. אז כן, את ההודעות האלה שישאירו אצלכם, איפה שמישהו אומר שאפשר ללמד את מיליטאו להגן ב5 דקות. לנו אין מה לנהל דיון עם זה, ואני מקווה שבהמשך באמת אנשים “מהצד שלנו” לא יפלו לטרול הראשי פה שאתם מגדלים.
תפסיק לסלף דברים שנאמרו כאן כדי להראות כמה אתה עלק חכם,את ההתנשאות שלך תשאיר במקום אחר.
ורק כדי שיבינו את ההקשר,אני אמרתי שאפשר ללמד את מיליטאו ב 5 דקות איך לעמוד ולא לתת לדחליל כמו זסוס לעשות עליו סיבוב ברחבה,כן,משהו ספציפי כזה אפשר ללמד ב 5 דקות,אתה הפכת את כאילו נאמר שאפשר להפוך אותו למאלדיני ב 5 דקות.
עשה טובה אם יש לך ויכוח עם מישהו אחר תתוכח איתו אל תכניס פה עקיצות לאחרים שבכלל לא מעורבים על הדרך רק בשביל להרים קצת לעצמך.
אנשים לא יאהבו את מה שאגיד פה, אבל כשמחשבים לפי השורה התחתונה של התואר אז אלמנט מאוד משמעותי הוא פשוט מזל.
פפ לא בהכרח לוזר כמו גם זה שהוא סבל מביש מזל.
יש דברים שעמים הולכים לרעתך ולא משנה כמה אתה טוב. השופט לפעמים לא ישרוק יד (טוטנהאם) ולפעמים גמר של 50:50 ילך לכיוון השני כי שחקן אחד הבקיע והשני החטיא.
כשאני שופט מאמנים אני מחפש לראות איך הקבוצות שלהם נראים תחתם. פפ לגמרי עושה עבודה נהדרת.
באלופות אני מנסה לבחון את ההצלחה מעבר לתואר או לא תואר. הגעה לגמר שונה לגמרי מהגעה לשמינית לטעמי.
אני עדיין חושב שקלופ טוב מפפ, אבל אי אפשר לקרוא לפפ כשלון במשהו. הוא עדיין לקח בקריירה שלו יותר תארים אירופיים מקלופ והגיע גם ליותר גמרים.
לפעמים המזל משחק תפקיד. מעבר לכל טקטיקה. מספיק שהשופט יטעה, או ששחקן ישגה והנה גול בלי שום קשר למאמן. המאמן תפקידו לגרום לאחוזים האלה לקטון כמובן, אבל זה לא שאצל מאמן גרוע יהיה 100% ביש מזל ולמאמן טוב 0%. זה כנראה יותר הבדל של אחוזים בודדים.
אם אנחנו רוצים לשאול איך פפ נכשל באלופות אז מין הראוי שלשאול איך קלופ נשאל באליפויות (1/5 זה כלום לליגה של 2 קבוצות).
באלופות אולי פפ ב0/6, אבל מדובר בליגה של הרבה יותר מ2 קבוצות.
לא בא להפוך את זה לנתון טוב חלילה, אבל זה רחוק מלהיות הזוי סטטיסטית. גם יכול להיות שתטילו בקוביה דאבל למרות שאתם לא יודעים לכוון לזה
בטח שכן ! לא באותו רגע, אבל 2 עונות אחרי כבר הגיע עם אליסון במקום קריוס ועם סגל הרבה יותר טוב וחזק. והוא עשה זאת בלי משאבי כסף בלתי נגמרים של מדינת נפט במפרץ.
אז במשחק נתון סטרלינג מחמיץ(וידוע שהוא מחמיצן כרוני, אז פפ כן לקח סיכון), אבל 10 שנים ברציפות אי אפשר כבר לטעון סטרלינג או משהו נקודתי פה או שם.
לא יכול להיות שמישהו סובל מביש מזל 10 שנים ברציפות בקבוצות על עם משאבים בלתי נדלים !
כולם זוכרים את ההחמצות מסמרות השיער של סטרלינג, או נגיעת יד כזאת או אחרת או משהו נקודתי אחר רק אחרי הפסדים !!! במשחק נגד סיטי וניסיוס החמיץ ממצב של 100%(כמו ראחים סטרלינג) בנוסף לעוד 3 מצבים טובים, הייתה יד של שחקן סיטי שלא נשרקה פנדל(במצבים דומים במשחקים אחרים שרקו) ועדיין ריאל בגמר, אז אם ריאל לא הייתה עולה היה אפשר גם לטעון לביש מזל, אבל ריאל עם גמר צ’מפיונס 5 ב- 8 שנים, ליברפול בגמר 3 תוך 5 שנים, ופפ עם מסי במקרה המזל תמיד היה רק איתו,יש מבין ?
פפ מאמן מצויין, אחד הטובים בהיסטוריה, תן לו קבוצה טובה והמון(המון המון) כסף והוא הכי טוב בהיסטוריה להפוך אותה למפלצת בליגה, לאורך זמן עם יכולות האימון שלו, בניית הסגל שלו והשיטה שלו יביא אליפויות באחוזים גבוהים(מאוד מאוד), בליגת האלופות שכל משחק זה עונה שלמה שבא אתה צריך למצוא פתרונות מידיים למצבים שונים ומשונים ולצאת מהקבר ולנצח כנגד כל הסיכויים הוא לא מבריק בלשון המעטה, בליגה תמיד יש את המשחק הבא והוא יתקן ויקח אליפות עם הסגל הסופר עדיף שלו(ואז יקנה את האלאנד, שיהיה, מה רע להוסיף לסגל המיליארד יורו שלו את החלוץ הטוב בעולם ?), בצ’מפיונס אין לתקן במשחק הבא, אז מה שנשאר זה להמציא לו תירוצים, סטרלינג, השופט והרוח החזקה שהסיטה את הכדור סנטימטר מעבר לקורה.
אתה קורה לזה תירוצים ואני אומר שיש בזה היגיון.
כמו שכתבתי אני עדיין אעדיף את קלופ. אבל בסוף קורה שמפסידים למרות שטובים.
עם התקופה בבאיירן בהחלט הוא הגיע לסטיית תקן די רצינית, אבל לפני כן בברצלונה הוא כן היה טוב והצליח מעבר למצופה.
כמה תארי אלופות היית מצפה שמאמן של אחת מ5 הגדולות ישיג ב15 שנה? כנראה ש3. אז פפ זכה ב2. לא מדובר במשהו נוראי.
הקבוצות שלו תמיד מדורגות גבוה בזכותו, להגיד שהוא הפייבוריט ולשים לרעתו את היכולת שהוא דאג שתהיה בקבוצה שלו זה לא פייר.
ויחד עם זה, כתבתי בהודעה שלדעתי קלופ טוב ממנו. רק שאני לא לושב שאפשר להגיד על פפ שהוא כשלון. רק שאולי יש כאלה שהצליחו יותר ממנו באלופות.
שוב, אם פפ כל כך כשלון באלופות אז גם קלופ כשלון באנגליה.
פפ מאמן כ"כ טוב, ש-2 תארי ליגת האלופות נחשבות אצלו כישלון.
פפ מאמן כ"כ טוב, שהוא מצליח לגרום לקבוצות שמולו לקחת 90+ נקודות. ועדיין לקחת על הראש שלהן אליפות.
פפ מאמן כ"כ טוב, שהוא הופך מגנים לקשרים אחוריים וכולם סבבה עם זה.
פפ מאמן כ"כ טוב, שהוא פאקינג העלים כבר עשור את זה עם התפקיד מס’ 1 על המגרש - להבקיע גולים - ועדיין מנצח בלי סוף.
פפ מאמן כ"כ טוב, שהוא לוקח קבוצה שזכתה בטראבל, ומצליח לגרום לה לשחק יותר טוב.
פפ מאמן כ"כ טוב, שהוא אימן קבוצה עם מסי, צ’אבי, אינייסטה, דני אלבס, פויול והנרי - ועדיין ברור שלא היו מגיעים לאותם הישגים בלעדיו.
פפ מאמן כ"כ טוב, שהוא גורם לאוהדי בארסה לפקפק במסי בראשית דרכו.
למה להגיד שמסי היה סימן שאלה זה ללכלך? מסי לא נולד ככה, כמו שצ’אבי היה בעייתי בהתחלה, כמו שאיניסטה היה חסר תאכלס, כמו הרבה שחקנים בתחילת דרכם שהיו להם בעיות.
אחרי זה הוא הפך לאלוהים של הכדורגל. השחקן הכי טוב שדרך על המגרש. ועדיין, כל שחקן בעולם צריך הכוונה ואת המאמן הנכון בגיל מסויים. למסי היה מזל שזה היה פפ באותם שנים ולא קומאן לצורך העניין.
עדיף כי עלה הרבה כסף או עדיף כי איכותית השחקנים טובים יותר, כשרוניים יותר ויעילים יותר?
סתם אני זורק על חוליית ההגנה של פפ השנה מול של קלופ.
לא יודע למי יש עדיפות בין שני השוערים. אין לי איך לדעת.
אבל כשאני מעמיד את רביעיית ההגנה של פפ מול רביעיית ההגנה של קלופ אני לוקח את של קלופ. היא משמעותית טובה יותר לדעתי. ואן דייק + בלם כלשהו + שני מגיני על (כשבכדורגל המודרני מגן זו עמדה חשובה מאוד אולי הכי חשובה בקבוצת על) לעומת דיאס + בלם כלשהו, ווקר וקאנסלו (שבאמת הביא עונה משוגעת).
גם החלק הקדמי של קלופ מפחיד הרבה יותר. סאלח מאנה ופירמינו זו שלישיית על. לפפ יש כוכב אדיר בעמדת הקשר הקדמי - דה ברוינה פלוס מאחרז. לא שהשאר עגלות אבל לו היית נותן לי להרכיב 11 משתי הקבוצות 7-8 שחקנים היו מליברפול.
עדיף כי הוא הרבה יותר רחב בגלל שיש המון כסף כדי לשים על הספסל שחקנים כמו סטרלינג, גריליש, גונדוגן ומחרז(רשימה חלקית).
11 מול 11 לדעתי לליברפול יש יתרון, גם ה 12 וה 13 של ליברפול מעולים,אבל לעונה מלאה ומאבק על 5 תארים הסגל העדיף של סיטי מכריע(בליגה). ליברפול עם עונות מטורפות שהיו אמורות להיגמר באליפות קלילה לא זוכה כי סיטי מפלצת, בגלל פפ אבל גם בגלל שהם ממומנים ע"י אבו-דאבי.
גם בתוך העונה יש מקרים ששחקני מפתח עוברים תקופה רעה, סיטי יכולה להקפיץ 3 שחקני וורלד קלאס להרכב במקום אותו שחקן, בליברפול זה יהיה צ’מברליין או מילנר.
אגב, העונה קלופ שוב הבריק עם קונאטה שפתאום נראה כמו גניבה, ודיאז שזה כבר עוד מהלך גאוני של קלופ, הסגל רחב יותר ואכותי יותר והתוצאות בהתאם, נלחמים עד הסוף ב 4 תארים, כבר זיכנו בתואר והגענו לעוד 2 גמרים אבל הליגה כנראה וברחה. קונאטה ודיאז עלו כחצי גריליש.
זה מה שאני לא תופס בטענה שלך. אם תגלול למעלה תראה שכבר הזכרתי את זה בהודעה מפורטת.
אז מה אם גריליש עלה כפול 2 משניהם, לכן הוא יותר טוב? לכן הוא וורלד קלאס? הבן אדם בקושי משחק אצל פפ וקצת הכשרון שראינו נמק על הספסל שלו. האיש לא משחק בקבוע ומשמעותית חווה רגרסיה מהיכולת בעונה שעברה כשהוא היה בקבוצה אחרת. אז מה שווה כל המיליונים אם אתה קונה כוכבים בפוטנציה וקובר אותם בספסל? זה לא נותן לך עומק זה רק נראה כך בגלל התג מחיר.
בעולם שלא היית יודע כמה עולה כל אחד לא היית חולם שסטונס שווה משהו, או שגריליש זה המסי הבא (נתנו לו 10 חחחחח). התג מחיר מבלבל בין שחקן איכותי ליקר, לא תמיד יש קורלציה בין המחיר לאיכות שיש או לאיכות שתבוא לידי ביטוי.
מה שיש לפפ זה מרווח טעות אינסופי. הוא קונה שחקנים בהרבה יותר ממה שהם שווים, הוא מייבש אותם על הספסל והצמיחה שלהם נעצרת ועדיין יתנו לו כסף לבזבז על מה שבא לו. לקלופ אין את זה והוא מחויב לעבוד בפינצטה כדי להשיג כל קניה בינגו.
אבל הקבוצה של קלופ טובה יותר, לא פחות עמוקה ממה שאתה עושה אולי בקצת, ובסך הכל זה מאבק שווה. אתם נותנים חשיבות גדולה מדי לכסף כשבפועל הוא לא הגורם היחיד להצלחה.
אפשר גם לנסח את זה אחרת. ההצלחה הראשונית שלו יצרה ציפיות כ"כ גדולות שהוא לא הצליח לעמוד בהן בעיני רבים. או לפחות לא הצליח עדיין לעמוד בכל הציפיות.
ברור שבצ’מפיונס יש המון אלמנט של מזל והיינו מדברים אחרת אם הבעיטה של הפלוני אלמוני התורן הייתה נכנסת, אבל עדיין היו לו החלטות לא ברורות בקביעת ההרכבים ובחילופים תוך כדי משחק שפגעו ישירות ביכולת של הקבוצה שלו כמעט בכל שנה. לא נכנס בכלל ל"טעויות" יותר תיאורטיות כביכול שמתקשרות לדקויות של המשחק (עמידה במצבים נייחים, התכוננות ליריבה וכו’), אבל בשורה התחתונה אי אפשר להגיד שזה רק מזל.
לא מדויק. הייתה המון ביקורת בזמנו בבאיירן שהוא הפך את לאם מהמגן הימני אולי הטוב ביותר לקשר אחורי סביר פלוס, ובמקומו שיחק בהגנה ראפיניה הבינוני. וזה עוד כשכבר היה לו בסגל את אלונסו, שווייני, חאבי מרטינס וקשרים טובים נוספים. מניח שאמצא עוד כמה התחכמויות שכשלו אם אחפש יותר.
אגוארו? לבאנדובסקי?
באיירן? חשבתי דווקא הדעה הרווחת היא שבאיירן של היינקס הייתה מרשימה יותר משל פפ.
הוא לא יותר טוב מדיאז, אבל כשצריך אותו הוא שם, כשבמשחק ליגה שפפ חייב לעשות רוטציה מאוד רחבה הוא מעלה את גריליש וסטרלינג, בליברפול זה אוריגי ומינאמינו, אז דיאז יותר טוב מגריליש, אבל גריליש כבר בבירור הרבה יותר טוב ממינאמינו, וזה ההבדל בפוטו פיניש באליפויות בין ליברפול לסיטי בשנים האחרונות.
כך גם בקישור וכך גם בהגנה.
לא זה לא. תראה איך המשפט הראשון שלך הצטמצם מלוקח אליפות עם ערימת המילונים שיש לויכוח האם מחליף שלישי ורביעי יותר טובים מול השלישי והרביעי של פפ. הרי לעוד 5-6 עציצים שיש על כל ספסל אין באמת משמעות רק מתי שיש מכת פציעות משמעותית בה המחליפים השלישי והרביעי כבר לא מספיקים.
מה זו הטענה הוא לא יותר טוב מדיאז אבל כשצריך אותו הוא שם? הוא לא יותר, אז הוא לא יותר טוב. אי אפשר להגיד פפ קונה כל מה שבא לו ולכן יש לו קבוצה טובה ולכן הוא לוקח אליפויות. לליברפול סגל עדיף כפי שאמרת בעצמך ולא רק ה 11 גם ה 12 וה 13 שלהם, ואנחנו דנים על ה 14 וה 15 של פפ מול של קלופ וזה חוט השערה שמצאת להסביר למה פפ לקח אליפות ולא קלופ (סיטי עוד לא לקחה, אבל זורם אתך).
הסברי הכסף יכולים להסביר למה סיטי/ליברפול לקחו אליפות ולא נוריץ’, הבדלי הניהול יכולים להסביר למה סיטי/ליברפול לקחו אליפות ולא יונייטד או צ’לסי, וחוסר ההבדלים בין הקבוצות במקרו יכול להסביר למה שנה אחת ליברפול לוקחת ולמה שנה אחת סיטי לוקחת.
אתה עדיין תוכל להשאר עם הטענה שלך. לטעמי אתה מוציא מפרופורציה ונותן משקל עצום לשחקן אחד או שנים שבעצמך אמרת שעל המשבצת הזו לליברפול יש טוב יותר.
לא השתנתה או הצטמצם על כך בהמשך, כתבתי שהסגל של סיטי יותר טוב וזה נכון, ההרכב של ליברפול יותר טוב, אבל הסגל של סיטי הרבה יותר טוב וזה מה שעושה את ההפרש.
בגלל שקלופ גאון הוא יכול להעמיד 11-12 שחקנים מצויינים, אבל יש גבול כמה הוא יכול להתמודד.
כשצריך אותו כמחליף 3 או רביעי הוא שם, כאשר דיאז הוא שחקן הרכב והמחליף הראשון הוא ג’וטה, אז דיאז יותר טוב מגריליש אבל הם לא מתחרה איתו על אותו תפקיד בסגל, המתחרה של גריליש בליברפול הוא אוריגי או מינאמינו, וגריליש הרבה יותר טוב משניהם, ולכן כתבתי ש"כשצריך אותו אותו הוא שם", כמו שהמתחרה של גונדואן הוא לא טיאגו אלא מילנר או ג’ונס.
אני נותן משקל עצום לסגל ולשחקן ה 14 וה 15 כי הם אלה שעושים את ההבדל בין ליברפול לסיטי, בליברפול סלאח ומאנה חייבים לשחק כל משחק כמעט מבלי לנוח ולשחוק אותם כי אין להם מחליף הולם, וכשהם כן מקבלים מנוחה זה מורגש בבירור ביכולת של הקבוצה.
אני לא מבין איך אפשר לטעון שהכסף הוא לא גורם משפיע ומכריע גם בזה שההרכבים של 2 הקבוצות כמעט ושוות מבחינת יכולת, קלופ הביא אבנים ועשה מהם זהב, גאונות טהורה בלבנות קבוצה כמעט מאפס וכמעט מכלום כסף(יחסי), בסיטי אין את הבעיה הזאת, פשוט קונים וקונים עד שנתפס.
אז כן, סיטי לוקחת אליפות עם ערימות של כסף, זה שההרכב של ליברפול יותר טוב מזה של סיטי רק מוכיח את הטענה שלי שהוא גאון והטוב בעולם, כמעט מכלום כסף(יחסי) בנה את ההרכב הטוב בעולם כשהוא מקבל סגל חלש להחריד, פפ והסיטי עם מיליארד יורו רכש בקושי מצליחים להשתוות בהרכב הפותח ועדיפים רק בשחקן ה 14 וה 15 שבסוף מביאים את פירורי הנקודות האלה שבסוף מצטברים להפרש ל 2-3 נקודות בסוף העונה.
אז לא מבין איך הטענה שלי שכמויות הכסף שנשפכו בסיטי הם שהביאו את התארים לא מחזיקה מים, בלי המיליארד יורו הם היו חייבים את קלופ כדי להתחרות בליברפול ואין להם קלופ.
בקיצור, במשפט אחרי כל החפירה, מה שמאפשר לסיטי לסגור את הפער מליברפול של קלופ זה בעיקר מיליארד יורו רכש. אם זה היה באיירן דורטמונד העבודה של פפ הייתה יותר קלה, היה קונה מליברפול את סלאח, מאנה ואת ואן-דייק והולך לנוח.
השנקל שלי לדיון (ואין לי כח לקרוא לעומק אחורה 200 הודעות אז תסלחו לי אם דילגתי קצת על מחיקות ראויות):
תפקיד המאמן הרבה פחות חשוב משל השחקנים והגיע הזמן להכניס אותו לפורפורציה.
פפ מאמן כדורגל אדיר. ההצלחה שלו במפעלי הליגה חסרת תקדים ובגלל הפורמט, הליגה היא אינדיקטור טוב בהרבה מאשר ליגת האלופות לאיכות של קבוצה או מאמן. בטח אם מדובר בליגה שבירור היא הטובה ביותר בעולם כיום. אין שום צל של ספק שמדובר במאמן הטוב בעולם ב-15 שנה האחרונות.
למרות מה שנאמר בנקודה 2, יש כמה כוכביות מוצדקות לצד השם שלו. ולא, דווקא חוסר ההצלחה בליגת האלופות היא לא כוכבית לטעמי כי אני לא חושב שאפשר להגיד שלפפ יש חוסר הצלחה בליגת האלופות, זה קשקוש, אבל על כך בהמשך. הכוכביות בעיקר אכן עוסקות בזה שהוא תמיד הולך למקומות שמאוד נח ללכת אליהם. הבחירה בבאיירן הייתה קלה מדי, וגם סיטי כרגע לא ממש מאתגרת אותו. זה נחמד שאתה זוכה בכל מקום באליפות כל הזמן אבל קצת קשה להתעלם מזה שבקדנציה הראשונה היה לך את הסגל הטוב בהיסטוריה (ראו נקודה 1), בקדנציה השנייה זכית באליפות בקבוצה שבה גם אני הייתי זוכה באליפות, ובקדנציה השלישית ריפדת את קצה הספסל בשחקנים במחיר של השחקן הכי טוב בכל קבוצה אחרת.
אם פפ ירצה להוריד את הכוכבית הזו, הוא חייב יהיה לקבל על עצמו אתגר. לא יודע אם יש לו עוד הרבה מה לחפש בסיטי.
פפ ככל הנראה רוכש שחקנים לא משהו. איפה הוא ואיפה הבול פגיעה של קלופ.
היחס העולמי אל פפ בגלל ליגת האלופות הזוי. להגיד שהוא נכשל שם באופן קבוע זה להתעלם פחות או יותר מכל ההיסטוריה של הכדורגל. כמה מאמינים אתם מכירים שאימנו את כמות השנים האלו בטופ שהגיעו ליותר הישגים מפפ בליגת האלופות? נדמה לי שבכל ההיסטוריה אפשר לספור אותם על יד אחת. הבחור ב-13 שנות אימון עם 2 זכיות (פאק, כמה מאמנים בכלל יש עם 2 זכיות??) ועוד מליון חצאי גמרים. כך שאפילו בליגת האלופות שמבוססת על מזל הוא מצליח בטירוף.
יש את הטיעון הזה שמנסה להשמע חכם, של ה"כן ליגת האלופות זה מזל אבל המדגם כבר מספיק גדול". אז לא, המדגם לא מספיק גדול. אני יכול מאוד מאוד בקלות לכתוב מודל הסתברותי שמייצר זוכה בליגת האלופות על בסיס פרמטרים של איכות הסגל, איכות המאמן ומזל, וכאשר מרכיב המזל מספיק גדול, הסיכוי גם של המאמן הכי טוב שיש להשיג יותר ממה שפפ השיג ב-13 השנים שלו הוא די נמוך. ומרכיב המזל בליגת האלופות הוא עצום. אותו מרכיב מזל הוא זה שגם הוביל להצלחה העצומה של ריאל מדריד לאורך השנים הללו במפעל הזה, לא בהכרח האיכות שלה.
קלופ הוא כמובן המאמן שמתחרה כרגע בפפ בתואר הטוב בעולם, והיחיד שאפשר לקבל איזשהו טיעון שעדיף ממנו.
זינאדין זידאן אנדרייטד רציני. הוא לא אימן מספיק כדי לשים אותו באותה השורה איתם, אבל הוא כרגע לטעמי הסיכוי הכי גדול של מאמן מוכר כיום להתחרות בהם. כמות ההצלחות שלו ביחס לכמות השנים שאימן וביחס לסגל שלו היא מגוחכת בצורה קיצונית. חבל לי שהוא כרגע יושב בבית ומגרבץ, הייתי מת לראות אותו באיזו יונייטד ולהבין האם יש דברים בגו.