כדורגל ספרדי - שוטף

חלוקת כספים בעונת 20\21
כמו שיניתן לראות, היורודות ביחד קיבלו 56.5 מיליון יורו, לא כל אחת מהן.
בנוסף, הקבוצות הקטנות בליגה מקבלות באיזור 50M כל אחת. לא הגיוני שהעולות יקבלו 50M כל אחת בנוסף. הן לא אמורות לקבל פי 2 יותר מאלו ששרדו בליגה. הדו"ח די מפורט, ואין בו זכר למענק עליה שכזה.

סיד לואו סיכם את העונה של הליגה הספרדית בגארדיאן.
בהחלט שווה קריאה (צריך להירשם, אבל זה בחינם)

סיפור מדהים שצד את עיניי. חרא של הנהלה, ויופי של אוהדים של אלאבס:
Already relegated, Alavés’s board decided they would charge Cádiz supporters a fortune to attend their final, decisive game at Mendizorroza and Alavés’s fans decided that actually, no, they wouldn’t. They handed over their own season tickets and used their membership cards to buy seats for the visitors. Over 1,000 went and Cádiz survived, travelling supporters serenading their hosts and raising a banner declaring them “an example of passion and values”.

הגרלת המשחקים בלה-ליגה לעונת 22/23 תתרחש הערב -

אני חושב שהפעם ההגרלה משמעותית הרבה יותר מבדרך כלל. מומנטומים, טובים ורעים, ייעצרו בעקבות המונדיאל, ולאליפות העולם תהיה המון השפעה על ענייני פציעות, ואולי אפילו תהיה השפעה רצינית על חלון ההעברות של ינואר וכד’.

והנה מסתבר שגם ראמוס חבר ואח יקר של הנשיא. הוא ביקש ממנו לעזור לו לזכות בכדור הזהב ב2020. קצת מביך בשבילו, עוד יותר מביך כי הוא לא הבין שהממליך זה בעצם…פרז? הבנאדם קנה למודריץ’ כדור זהב, ביץ’. תתחתנן אליו.

הפטנט שהמציאו בברצלונה עם מכירת המינופים כנראה הולך להתפשט בלה ליגה.
בטיס שוקלת ברצינות ללכת בדרך הזאת עוד הקיץ. הם מעל תקרת השכר, החתימו כמה שחקנים, ולא מצליחים למכור בסכומים שהם רוצים. לכן הם צריכים לייצר הכנסות בדרכים אחרות.
הם לא רוצים למכור את זכויות השידור כי זה החלק העיקרי בסך ההכנסות, להבדיל מבארסה.
במקום, הם רוצים למכור את ההכנסות מכרטיסים ומנוים. מסתבר שבבטיס יש ביקוש גדול למנויים. 50 אלף מנוים במשחקי לגה וזה לא מספיק, הביקוש גדול יותר.
נראה שהרבה קבוצות יילכו בדרך הזאת, הכנסות קצרות מועד שיכולות לאזן את נזקי הקורונה.

טבאס מחריב את הליגה. לא ברור לי למה לא עושים איזה מהלך כדי להדיח אותו.

אם אתה מדבר על המגבלות הנוקשות של הפייר פליי, זה לא בהכרח רע.
זה יכול למנוע קריסה כלכלית כשלאיזה שייח או טייקון נמאס מהצעצוע שלו, או שהוא פושט רגל או נכנס לכלא.
זה קרה למיורקה, זה קרה לאלאבס, וזה לא היה קורה להם היום.
זה רע לברצלונה בגלל ניהול קודם דפוק, אבל כרעיון כללי ולאורך זמן זה טוב.
אפשר להעמיד קבוצה טובה גם בלי לקפוץ מעל הפופיק, כמו שעושים בויאריאל וסביליה.

מוזר כי אם ברצלונה היתה מצטרפת להסכם השידור החדש פתאום הפייר פלי היה נעלם. טבאס משתמש בזה שזה מתאים לו.

זה טוב בזמן רגיל, לא בתקופה של מגיפה שקבוצות בקושי שורדות.

מצד שני, זו בעיה כי הפופיק זו התקרה של מועדונים כאלה כמו שאנחנו מגלים בקיץ הזה.

סיבות לאופטימיות: יש בחירות לנשיאות לה ליגה בסוף השנה, ובכל מקרה לה ליגה בוחנת אפשרות להקל בהגבלות. וגם אופ"א תתחיל לעבוד לפי חוקים דומים. ביום שסעיף שחרור יהיה חובה בליגות אחרות וחוקי הפיירפליי יהיו זהים לליגה הספרדית גם בליגות אחרות, אז יהיה אפשר להרגיש שיש שוויון.

כן, ולכן אם שייח רוצה להשקיע במועדון, שייתן את הכסף למועדון. לא לקחת הלוואות בשמו של המועדון ואז לעזוב אותו.
אני לא יודע איך PSG מתנהלת, אבל אצל צ’לסי זה ידוע. הייתה חברת אם בבעלות של אברמוביץ’ שהלוותה 1500 או 1700 מיליון פאונד לצ’לסי במשך שנים. לצ’לסי היה חוב עצום לחברה הזאת. כשלקחו את צ’לסי מאברמוביץ’, הוא יכל לדרוש את החוב ואז צ’לסי הייתה פושטת רגל תוך שניה. הוא בחר לוותר על החוב, סתם ככה, וצ’לסי ממשיכה להיות מועדון צמרת.
לא כולם אברמוביץ’.

אני לא יודע איפה עובר הגבול בין הגבלות טובות לבין הגבלות נוקשות מדי. אני אומר שהגבלות ככלי זה טוב.
אופ"א, למיטב ידיעתי, עובדת עם הגבלות אחרות שקל לעקוף, וגם ככה לא אוכפת את ההגבלות שלה.

זה לא יקרה, לא באנגליה לפחות. המועדונים לא בבעלות של האוהדים, ואין שום רגולציה.

אהממ…
אל תגלה לליאור - הוא עדיין מאמין ש cvc זה מתנת האל לאנושות, ושאם לאפורטה היה חותם עליו בשנה שעברה כל צרותינו היו נפתרות…

יאללה חברים וחברות. תנו תחזיות לעונה שמתחילה הערב בליגה. כמה שאלות מנחות:

1. מי תיקח אליפות? בארסה המתחדשת, ריאל העקבית או מתחרה חדשה?

2. אתלטיקו לאן? האם סימאונה יצליח להוציא משהו מאתלטיקו מאוד סטגנתית?

3. מועמדות לירידה?

4. מי לדעתכם תהיה ההפתעה של העונה (קבוצה)?

5. מי לדעתכם יפתיע או יחווה עונת פריצה (שחקן)?

יאללה שתהיה עונה מצויינת.

@Aimarito הוספתי כמה שאלות, ותשובות, ברשותך -

1. מי תיקח אליפות? בארסה המתחדשת, ריאל העקבית או מתחרה חדשה? קשה להגיד כבר עכשיו, בעיקר כי צריך לראות איך הסגל של ברצלונה מתחבר, האם אתלטיקו יכולה לחזור לעצמה קצת השנה ואיך תיראה עונה עם מונדיאל (ובטח לא מעט פצועים) באמצע.
אם אני חייב להמר - מאבק ראש בראש בין ברצלונה למדריד, עד הסוף.
2. אתלטיקו לאן? האם סימאונה יצליח להוציא משהו מאתלטיקו מאוד סטגנתית? בקצרה? לא. לדעתי היה תסיים במקומות 3-4 בעונה הקרובה רק בגלל חולשת היריבות, וחוסר העקביות שלהן.
3. מועמדות לירידה? סלטה, ואידוליד, קאדיס, אלצ’ה.
4. מי לדעתכם תהיה ההפתעה של העונה (קבוצה)? ג’ירונה. אין הסבר. פשוט אוהב את הקבוצה הזו (על מי אני עובד? פשוט רוצה שסטואני יצליח).
5. מי לדעתכם יפתיע או יחווה עונת פריצה (שחקן)? מולינה של אתלטיקו.
6. מי יהיה מלך השערים? בנזמה/לבנדובסקי.
7. קבוצה לעקוב אחריה השנה (חוץ מזו האהודה עליי)? ולנסיה. כי…ניקו וזה. אבל גם כי גאטוסו, וכי משום מה עדיין מתגעגע לוולנסיה הכיפית ההיא של פעם. חוץ ממנה תמיד יש את סוסיאדד שפותחת טוב ואז קורסת, בטיס הכיפית וסביליה עם ז’ואן פאקינג ז’ורדן, שתצטרך להסתדר אחרי עזיבה משותפת של צמד הבלמים המוביל שלה (ולדעתי תידרדר השנה, בעקבות זה).
8. מי תהיה הקבוצה המאכזבת? סביליה ו/או אתלטיקו.

עונה מעניינת מאוד לפנינו. כמעט ולא משנה מה יהיה בחציה הראשון, כי כל המומנטום (שלילי ו/או חיובי) של קבוצות ייעצר לחודש ומשהו, ויצטרך להיבנות מחדש לאחר המונדיאל. המון עומס, המון פציעות צפויות. מצד אחד לקבוצות הגדולות יש סגל עמוק יותר שנבנה כדי להתגבר על עומס המשחקים, מצד שני - לקטנות יש סוג של חופש באמצע העונה, כי כמות השחקנים שלהן שישתתפו במונדיאל נמוכה עד לא קיימת, מה שייתן להן יתרון בחלק השני של השנה.

לא יודע איך לאכול את השנה הזו, ואם בד"כ הייתי יכול לנסות להמר בביטחון גבוה על מקומות 1-8, ועל 3 היורדות, עכשיו אני די “באפילה”, בגלל השטויות של פיפ"א. פשוט מקווה לעונה מעניינת, מהסיבות הנכונות, עם כמה שיותר שערים, כמה שפחות טקטיקות חטאפה/קאדיס/אתלטיקו, וכמה שיותר משחקים כיפיים.

יאללה זורם עם התוספות:

1. לדעתי בארסה תיקח, גם בגלל האובר מוטיבציה של ברצלונה, וגם בגלל השאננות המפורסמת של אנצ’לוטי בליגה.

2. אני רואה את אתלטיקו ממשיכה לצנוח, ואני לא מצליח לחשוב על דרך בה צ’ולו מצליח לעורר דברים מחדש בפרוייקט שמיצה את עצמו.

3. סלטה, קאדיס, אלצ’ה, ואין הרבה דברים שמונעים מולנסיה להצטרף לחגיגה הזאת. אני חושב שהשנה זה סוף סוף יתפוצץ לפיטר לים.

4. בילבאו של וואלוורדה הולכת לעשות קאמבק לדעתי. בליגה שמלאה בכאוס בגלל תקרות שכר, מונדיאל וכ’ו, הפרגמנטיות של ארנסטו וואלוורדה עם בילבאו שמגיבה לכך טוב הולכת לעשות צרות לכולן בלה ליגה.

5. ראפיניה של ברצלונה. מת על השחקן הזה, יש לו את כל מה שצריך בשביל להצליח.

6. בנזמה.

7. אלמריה מעניינת מאוד ואפילו ויאדוליד. יש לי הרגשה שדווקא העולות החדשות השנה יבואו יותר לידי ביטוי, בטח שהרבה מקבוצות הלה ליגה לא הצליחו להתחזק ואיבדו הרבה שחקנים טובים.

8. אני גם נוה לחשוב על סביליה או אתלטיקו, אבל אני חושב שסביליה הולכת לחוות תנודה יותר קשה. אין לה קו אחורי טוב בניגוד לאשתקד והיא הולכת להרגיש את זה ולאבד הרבה גובה.

הלה ליגה ברמה המקצועית איבדה לא מעט גובה, ואני חושב שככלל יש בעיה ברמה, והתקרה של טבאס לא מוסיפה לזה. אני מקווה שברצלונה תוסיף עוד עיניין ללה ליגה, אבל מעבר אליה? כל הקבוצות רק נחלשו לדעתי או לא קדימו שום דבר. מקווה שאני אופתע, כי עם כל שנה שעוברת מול הכסף האנגלי, הפערים רק גדלים.

1- ריאל, אני חושב שפתיחת הליגה תגדיר את האלופה מאוד מוקדם. ריאל מרגישה כמו קבוצה יציבה ומבוססת יותר מברצלונה.
2-אתלטיקו תסיים 3 רק עם יותר יציבות משנה שעברה. צולו הוא עדיין המאמן הכי בטוח בליגה.
3-קאדיס, אלמריה, אלצה וגם ולנסיה תצטרף לקלחת.
4- יש לי הרגשה טובה לגבי ויאדוליד שלא תגרר למשחקי ירידה. בגזרת ההצלחות חושב שבטיס תצליח להשתחל לטופ 6 שוב.
5- ראיתי בימים האחרונים שאלמריה הביאה את בפטיסטאו שחקן שיש לו הרבה מה להציע למרות הכישלונות הקודמים בליגה. דונזומה לדעתי השחקן הכי טוב בליגה שלא משחק בברצלונה והמדרידאיות, לדעתי ימשיך את השיפור שלו.
6- לבה
7- ויאדוליד כי וייסמן ורונאלדו וסוסיאדד כי זאת הקבוצה עם הכי הרבה אפס אנד דאונס בליגה.
8- ויאריאל לדעתי תחווה עונת זוועות.

אני חושב שהליגה השנה תסומן בעיקר על ידי המאכזבות, לצערי להוציא את ברצלונה כל הקבוצות לא עשו רכש משמעותי ואפילו התפרקו מנכסיהן (סביליה). נקווה שלפחות החולשה הצפויה תהיה שיוויונית לכולן ולפחות נקבל ליגה מעניינת.
ד"ש ללבאנטה, היא באמת תחסר לי בליגה.

1. מי תיקח אליפות? בארסה המתחדשת, ריאל העקבית או מתחרה חדשה?

יש המון סימני שאלה לגבי בארסה החדשה, איזה סגנון היא תשחק, האם הסגל יצליח להיות כשיר מספיק, על הנייר סגל מדהים, יותר משל ריאל, המון שחקנים אינדיבידואלים שיכולים להכריע משחקים במהלכים אישיים אבל דווקא אם בארסה תרצה לנצח את העונה היא תצטרך להתחבר קבוצתית.

ריאל על הנייר וגם הכדורגל של שנה שעברה אולי פחות נוצצת אבל מאוד יעילה וגם אלילת המזל הגיעה איתה.
מזלזלים בסגל רחב וחלוץ מחליף לבנזמה אבל חושב שדווקא חלוץ מתפקד שיוכל לתת לקארים לנוח יכול להיות נקודת מפתח בין אליפות לסגנות.
כמובן שגם ויניסיוס בשנת מבחן גדולה, האם העונה הקודמת הייתה הבלחה או באמת הכוכב הברזילאי העולמי הבא, גם בר כוכבא כמו בנזמה צריך סגן.
וכמובן קורטואה, 70 אחוז מהיכולת של שנה שעברה וריאל היא חומה בהגנה.

מעריך שהפעם הקרב יהיה צמוד וזה יפול על הדברים הקטנים

2. אתלטיקו לאן? האם סימאונה יצליח להוציא משהו מאתלטיקו מאוד סטגנתית?
אתלטיקו תשתפר כי נראה לפי הקיץ שצ’ולו לומד מטעויות אבל עדיין זה לא יספיק להיות במאבק הראשי.

3. מועמדות לירידה?
סלטה ויגו עם כל הבלאגן שלה
אלמריה לא מספיק חזקה
במצב שולנסיה נמצאת בו לא הייתי פוסל מאבק שלה שם
וקאדיס

4. מי לדעתכם תהיה ההפתעה של העונה (קבוצה)?
ויאדוליד לדעתי עשתה צעדים יפים בקיץ ויכולה לדבר גבוה, שונאלדו מביא את רונאלדו לאירופה

5. מי לדעתכם יפתיע או יחווה עונת פריצה (שחקן)?
כמו שאיל ציין לפני, אם צ’ולו יתן למולינה חופש באגף הילד הזה יעשה פלאים.
ועוד אחד תזכרו את השם גונזלו פלאטה האקוודורי של ויאדוליד, קיצוני בן 21 מאוד מהיר מאוד חזק, עוד שנב שנתיים במקום גדול יותר

6. מי יהיה מלך השערים? לבנדובסקי או בנזמה, רמה מעל הליגה

7. קבוצה לעקוב אחריה השנה
ג’ירונה תמיד קבוצה כיפית לראות, כדורגל פתוח וסלטה ויגו שכל משחק שלה זה פוטנציאל ל-4-5 במחצית

8. מי תהיה הקבוצה המאכזבת?
מרגיש לי שולנסיה תהיה בבעיה גדולה השנה וגם סוסיאדד וסביליה הן חידה.

יאללה שיתחיל

אני אישית לא האמנתי שברצלונה תצליח לסגור פער די גדול בסגל תוך קיץ אחד, וזה אחד הקייצים המרגשים ביותר שלה. סיום העונה שעברה של צ’אבי היה מעט צולע, בעיקר פרנקפורט אולי אבל אני לא מזלזל למשל ב-0:4 בברנבאו עם הרבה פחות ממה שהיה לו עכשיו. זה לא מספיק מבחינתי להגיד שבנזמה או מנדי לא שיחקו ושקרלו עשה רולטה. בגדול ריאל מדריד כן קבוצה טובה יותר, אבל כמובן שחסר חלוץ מחליף ויש לה נטיה לאבד את זה אחרי עונות גדולות. אני כן רואה אותנו עושה כל מיני 0:0ים מעצבנים כאלה שלא מצליחים לפרוץ בונקר ואלא יודע אם אני אוהב את ההימור על פדה בכנף. כמה שהוא שחקן אחלה, הוא לא יתן את העשרה שערים של אסנסיו לדעתי. ההיסטוריה דווקא כן הולכת עם ברצלונה. לא שמרנו על תואר האליפות אף פעם מאז 2007, הפעם היחידה מאז שנות ה-90. עונות גדולות שאחריהן הייתה קטסטרופה: 2007/08, 2011/12, 2016/17 (הצ’מפיונס תיקן, כן).

לא ממש עניתי כאן על השאלות אבל יש שני שחקנים שמחוץ לגדולות שאני תמיד ממשיך לעקוב בהתלהבות - חואקין סאנצ’ס שהילד אוטוטו בן 40 והוא מזכיר לי את הליגה של פעם, וכמובן יאגו אספס, אלה מהסיפורים הכי יפים שיש.
יכול לשתף בצער הגדול שלי כלפי ולנסיה שהפכה למפעל למכירות, גונסאלו גדש היה מעורב ב-70% מהשערים שלה. חוסה גאיה מסיים חוזה בעוד שנה ולא אתפלא אם יגיע לברצלונה. והיא עוד פתחה את העונה שעברה טוב. בכל מקרה פרט לקבוצה שלי - אני מחבב עכשיו את סביליה בגלל איסקו.

למרות שיש דיון אחר לסלקסיון אפשר לדעתי גם לשער קצת על מה יהיה עם הנבחרת שלנו, וכמובן גם גביע המלך\הספרדיות באירופה.

אלופה: ריאל מדריד| מקומות 2-4: ברצלונה, אתלטיקו מדריד, סביליה| ההמשך: ריאל סוסיאדד, ויאריאל, בטיס.
מלך השערים: לבנדובסקי
מלך הבישולים: ויניסיוס
הזאמורה: יאן אובלק

1. מי תיקח אליפות? בארסה המתחדשת, ריאל העקבית או מתחרה חדשה? עושה רושם שבארסה בגלל הרכש, אבל אני מתייחס גם, למרות הכל, לעובדה שאנצ’לוטי בדרך כלל לא מצליח בטורניר ליגה. אולי העונה האחרונה היתה נדירה, העונה זו עונת מבחן בשבילו.

2. אתלטיקו לאן? האם סימאונה יצליח להוציא משהו מאתלטיקו מאוד סטגנתית? הדעה שלי נעה בין מאבק אליפות למחוץ לרביעייה הראשונה. ההבדל הוא בנהואל מולינה, סוף סוף מגן ימני איכותי. מצד שני, זה עדיין סימאונה. אין יותר מקום לטעויות.

3. מועמדות לירידה? יש את המועמדות הרגילות, שהן ראיו-מיורקה-קאדיס-אלצ’ה, אבל שימו עין על סלטה ויגו שנמצאת בבלאגן רציני. ברייס מנדס נמכר, סנטי מינה הורשע בעבירות מין, הסוכן של דניס סוארס הסתכסך עם הנשיא והשחקן בדרך החוצה, ובכלל הקבוצה בבנייה, שחקנים צעירים הגיעו. לא אופטימי.

4. מי לדעתכם תהיה ההפתעה של העונה (קבוצה)? חטאפה ואספניול. חטאפה עוד מינואר עושה רכישות פנטסטיות, אספניול בגלל הפרויקט החדש והמעניין עם אחד המאמנים הכי מבטיחים, דייגו מרטינס, שהוליך את גרנאדה מהליגה השנייה עד לרבע גמר הליגה האירופית.

5. מי לדעתכם יפתיע או יחווה עונת פריצה (שחקן)? אני אתייחס קצת לקבוצות מתחת לבארסה-ריאל-אתלטיקו. ברייס מנדס בריאל סוסיאדד זה בינגו. בוויאריאל מקווה שנראה את ניקולאס ג’קסון כי ממה שראיתי ממנו זה כישרון מעניין.

6. מי יהיה מלך השערים? בשביל לגוון ובשביל הסיכון, אני אגיד מוראטה.

7. קבוצה לעקוב אחריה השנה: אמרתי כבר חטאפה, אספניול וסלטה, אבל אוססונה מתקדמת כל עונה ואף אחד לא סופר אותה לא כלפי מעלה ולא כלפי מטה.

8. מי תהיה הקבוצה המאכזבת? סביליה, ויאריאל, בטיס - נותרו שבועיים וחצי לחלון ההעברות הזה, כרגע זה מדאיג, אבל דברים ישתנו.