- מי תיקח אליפות? בארסה המתחדשת, ריאל העקבית או מתחרה חדשה?
ריאל, אנצ’לוטי עד כה לא הצליח לשמור על האליפות בשום ליגה שהוא שיחק, מאמין שהעונה זה ישתנה.
ויני יעלה את הרמה, קוראטה ישמור על הרמה מהעונה הקודמת. החיזוק בהגנה יעזור עם ההגעה של צ’ומאני הקישור התחזק. הקישור שלנו עם השלישיה האדירה תמיד התקשה לספק שערים ובישולים, אבל עקב הרוטציות הצפויות וחילופי הדורות אני צופה לשיפור מבחינת המספרים+רודיגר הוא גם כח משמעותי במצבים נייחים+יש לו אחלה בעיטות מרחוק.
בארסה לא תיקח אליפות מכמה סיבות, צ’אבי עוד לא הצליח להראות שהוא מצליח לעזור לקבוצה לעבור משחקים קשים שדרושה שם התעלות מנטלית[בואו לא נשכח שהוא קיבל בראש מפרנקפורט בבית, הפסיד בגמר הסופר הקופה+ההפסד לבילבאו בגביע].
הם הביאו המון שחקנים חדשים, הם יצטרכו זמן להתחבר. בנוסף על כך זאת עונת מונדיאל, 2משחקים בשבוע זה לא פשוט לאף אחד. פינטו הוא מלך העולם בהכנה גופנית והוא מתעלה[לפחות עפ"י דעתי] על מאמן הכושר של בארסה. נוכל לראות את זה בצורה משמעותית בחצי השני של העונה. - אתלטיקו לאן? האם סימאונה יצליח להוציא משהו מאתלטיקו מאוד סטגנתית?
הם יסיימו מקום שלישי. סימואנה צריך לעזוב ולשחרר את אתטליקו, הבנאדם תקוע על אותה שיטת משחק הגנתית והוא פשוט הורס את שחקני ההתקפה שלו. אם הוא לא יביא שום דבר חדש לעונה, הוא יהיה חייב להניח את המפתחות בסופה. - מועמדות לירידה?
ג’רונה, קדאיס וולנסיה. - מי לדעתכם תהיה ההפתעה של העונה (קבוצה)?
בטיס, הם שיחקו כדורגל נהדר בעונה שעברה. לא היו כה רחוקים מלהגיע לרבייעיה, מצפה שהעונה הם יעשו זאת עם ההחלשות של סביליה. - מי לדעתכם יפתיע או יחווה עונת פריצה (שחקן)?
לא מכיר ממש שחקנים מחוץ לשלושת הגדולות, אז אני אהמר על פריצה של קאמבינגה.
הוא הולך פשוט להשתלט על הקישור של ריאל ולהמשיך להתפתח להיות מפלצת. מצפה שיסיים את העונה עם לפחות 5 שערים ועוד 3-4 בישולים.
- מי תיקח אליפות? בארסה המתחדשת, ריאל העקבית או מתחרה חדשה?
ריאל מדריד, אליפות משעממת ואפורה.
מתלהבים מההחתמות של ברצלונה, אבל אף אחד מהם לא פותח בריאל מדריד, כל עוד סילבה לא מגיע אני רגוע, היו להם בעיות גדולות בקישור ובעמדת המגינים, ואלה 2 העמדות שהם לא חיזקו.
- מועמדות לירידה?
מקווה שהיורדות יהיו הקבוצות שישחקו את הכדורגל הכי הגנתי וסגור.
- מי לדעתכם יפתיע או יחווה עונת פריצה (שחקן)?
קמאבינגה, יהפוך למפלצת וישתלט על מקום בהרכב.
אני ממש לא מסכים.
- כל אחד מבין דמבלה, פאטי, ראפיניה, ופראן עדיפים על רודריגו ופדה באגף ימין. אלונסו לא נופל ממנדי, וכנראה שעם לבנדובסקי היינו עוברים לשחק עם 2 חלוצים.
- ברצלונה החתימה 2 בלמים. אולי הם לא בהכרח עדיפים על אלאבה, רודיגר ומיליטאו, אבל כמעת יש להפ 3 בלמי טופ עולמי (אראוחו, קונדה וקריסטנסן) מצמדי בלמים מביכים יש להם כעת מרכז הגנה חזק ביותר מה שמצמצם את הפרשי הרמות.
״ההתלהבות״ מההחתמות של ברסה היא לא בגלל שכעת היא הקבוצה הכי חזקה בספרד, אלא בגלל שפערי הרמות צומצמו באופן דרסטי, ולהזכירך גם לפני כן הם הצליחו להכניס לנו רביעיה.
איש לא הפך אותם לפייבוריטים מוחלטים, רק טוענים שהם חזרו להיות יריב אמיתי.
ממתי קריסטנסן,אראוחו וקונדה הם בלמי טופ עולמי? מתי ואיפה הם הוכיחו את זה? קונדה ואראוחו הוכיחו את עצמם רק בליגה הספרדית ההגנתית גם ככה,קריסטנסן היה בלם רוטציה בצ׳לסי שתמיד ניסתה להביא חיזוק במקומו (קונדה בקיץ שעבר).
קיצוני ימני- דמבלה היחיד שעדיף כרגע על רודריגו מבחינת יכולת,אבל זה בא עם אופי של ילד חרא ונטייה מטורפת לפציעות.
פאטי לא יכול לשחק בימין,ראפיניה לא הוכיח את עצמו אפילו בחצי מרודריגו(ומבוגר ממנו ב 4 שנים),פראן לא קשור לרמות האלה בכלל,חתול בשק שפפ דחף להם כמו גדול,מזכיר לי את קאייחון.
קודם כל, דמבלה, פאטי ופראן הם לא החתמות הקיץ, רק ראפיניה הוואן טריק פוני נחשב להחתמה.
שנית, חוץ מדמבלה לא לוקח אף אחד מהם על פני רודריגו, ראפיניה שחקן עם נשק אחק ויחיד בארסנל נשקים ונראה שכבר למדו אותו, מבוגר באיזה 4 שנים מרודריגו והוכיח פחות מהברזילאי שלנו בקריירה.
פאטי טוב מאוד בצד שמאל כשהוא כשיר 100% שזה בממוצע 4 משחקים בעונה. ועל פראן אני לא רוצה להרחיב במילים.
עם לבאנדובסקי לא היינו עוברים ל 2 חלוצים מהסיבה הפשוטה שלא צריך אותו והוא בחיים לא היה מגיע, לא בגיל 34 ולא כשבנזמה הוא החלוץ והשחקן הטוב בעולם.
רק תשים לב ששני ההחתמות הכי משמעותיות שלהם בהתקפה הם על העמדות שהיו הכי חזקות שלהם עונה שעברה, ראפיניה על המשבצת של דמבלה והפולני על המשבצת של אובמיאנג, כלומר שחקנים טובים החתימו, אבל בפועל בממוצע ההרכב לא התחזק משמעותית.
3 בלמים טופ עולמי ? בוא נגזים…1.5 בלמים סבירים
אבל…הייתה לנו הגנה הרבה יותר טובה מהם, הם הביאו את הבלם שצ’לסי לא רצו וקונדה, אנחנו הבאנו את הבלם שצ’לסי מאוד רצו שישאר והוא באמת בלם שאפשר לקרוא לו טופ עולמי, כלומר הפער רק גדל בהגנה.
בקישור היינו יותר טובים והבאנו את הקשר המרכזי שאמור להיות בין הטובים בעולם בעשור הקרוב, הם הביאו איזה קשר נחמד מהליגה האיטלקית, הפערים גדלו.
בהתקפה הפערים קטנו אבל את מהאחוזים שהפולני מוסיף יש להוריד את האחוזים של אובמיאנג שמאבד הרכב.
וכן, הם אצליחו להשחיל לנו רביעייה, אז מה ? משחק שלישי שהם לא מצליחים להבקיע מול ראיו, אז צריך לחשוש גם מראיו שלא ספגה מברצלונה שהבקיעה רביעייה לריאל מדריד ?
כל עוד סילבה בסיטי הכל טוב.
אוי איזו הגזמה. ממש הדשא של השכן. רודריגו בינתיים הוכיח לא פחות מפאטי פראן או ראפיניה. הראשון שיעמוד על הרגליים קודם כל, ואני מהמר על פציעה שלו לפני שרודריגו ייפול ביכולת. פראן שחקן בינוני שנגרר אחרי הקבוצה לטוב ולרע, וראפיניה נתן עונה סבירה בקבוצה גדולה שבה היה הכוכב של הקבוצה הוא גם בערך בגיל השיא שלו, בטח כשלוקחים בחשבון שהוא שחקן ברזילאי.
רק דמבלה שחקן משמעותית טוב יותר, אבל בוא לא נשכח את הבעיות שמגיעות איתו.
אלונסו עולה על מנדי. אבל אלונסו בגילו לא רכישה טובה, מה גם שמעולם הוא לא היה חלום רטוב של אף אחד פה.
אמרתי את זה כבר ואחזור על זה שוב. הרכשים של בארסה לא מפחידים אותי כמו דמבלה ופדרי. אחרי ההחתמה של קונדה אני אסייג את דבריי ואוציא אותו, כי הוא באמת יכול להיות הברקה. אתמול ראינו את אותה קבוצה של פדרי ודמבלה, הם הכוח של ברצלונה החדשה, ואף רכש בינוני לא ישנה את זה.
עם כל הכבוד ללבנדובסקי הוא הגיע על המשבצת של אובמיאנג שהיה כפפה ליד לברצלונה.
אסבסיר את עצמי מעט טוב יותר.
אני לא נביא זעם, אני רק חושב שהזלזול הזה ברכש של ברסה הוא שגוי.
אנשים פה מצד אחד מסתכלים על סיום העונה וההפרש ושוכחים שזה בעיקר בגלל ברסה של קומאן.
ברצלונה בחצי השני של העונה השיגה 45 נקודות (קצב של 90 לעונה).
לשם השוואה ריאל סיימה את העונה עם 86 נקודות.
אז אם אתם רוצים להגיד לי שפראן הוא לא רכש תשוו בבקשה לעונה בה ריאל וברסה צמודות, כי זה מה שהיה מאז שהגיע (לא טוען שרק בזכותו).
דמבלה של צ’אבי ודמבלה של קומאן הם שחקנים שונים, ופאטי עם כל הכבוד לא היה רלוונטי העונה בגלל פציעה.
בנוגע לבלמים. אני לא טוען שהם נכנסים להרכב של ריאל, אני טוען שההגנה של ברצלונה התחזקה יותר משההגנה של ריאל התחזקה.
ככה אני גם טוען לגבי ההתקפה של ברסה (ברסה נהנו מראפיניה ולבנדובסקי (ופראן) ומהחזרה של פאטי בעוד אנחנו נהנה אולי מראול דה תומאס.
גם בקישור, קסיה הוא לא טשואמני, אבל קסיה הוא חילוף ראשון שמקווה להכנס להרכב ויכניס לברסה המון, טשואמני נכון לעכשיו הוא הקשר השישי בהיררכיה הוא אולי טוב מקסיה אבל כלל לא בטוח שהוא יתרום לנו יותר מקסייה לברסה.
אני לא טוען שברסה פייבוריטיים, לדעתי אנחנו עדיין קבוצה עדיפה, אך הפערים קטנים בהרבה.
בכללי אני לא מבין את הכבוד המוגזם לו רודריגו זוכה. כל הכבוד על סיטי וצ’לסי, אבל בסוף לא הייתה לו שום המשכיות והוא עדיין סימן שאלה אחד גדול. גם סיום העונה הטוב שלו היה לאחר שהליגה הייתה די גמורה והלחץ ירד מאוד. מבחינתי יש לו עוד לא מעט להוכיח. ראפיניה היום כנראה שטוב ממנו ולראיה שעל רודריגו לא היו הצעות של 70 מיליון.
ברצלונה התחזקה יותר ביחס אלינו זה ברור וידוע ואף אחד לא התווכח על זה,אבל אני מקווה שאתה מודע לסיבה הברורה,שהסגל שלנו היה זקוק להרבה פחות חיזוקים ותיקונים בתחילת הקיץ מאשר זה של ברצלונה.
בנוגע לראפיניה-שחקן בן 25 עם עונה אחת טובה ברזומה,וגם זה רק ברמת הליגה,0 ניסיון באירופה ובמעמדים גדולים,טוב יותר מרודריגו? יכול להיות,לא יודע,העונה הוא צריך להוכיח את זה,כרגע הוא שחקן טוב שבא מקבוצה קטנה לגדולה,חובת ההוכחה עליו.
לשם השוואה,על אנקונקו למשל שמעתי שהוא לא מספיק מוכח כי הוא עשה רק עונה אחת טובה,וזה אחרי שהוא קרע רשתות גם בליגת האלופות.
אני אישית מעדיף את רודריגו,הרבה יותר צעיר,עם קילומטראז׳ ברמות הכי גבוהות,סקורר בחסד ומקצוען אמיתי,חסרה לו רק היציבות.
*אני לא מזלזל ברכש של ברצלונה,אבל מצד שני גם יש נטייה לפאר אותו יתר על המידה בגלל שכולם חשבו שאין להם יכולת להתחזק והם יעברו קיץ פיננסי,על לבאנדובסקי אין לי מילה להגיד כי הבן אדם הוכיח את עצמו ברמות הכי גבוהות במשך שנים,אין ספק לגבי היכולת שלו (לגבי הנחיצות כן) ,אם יחתימו את ברנרדו אז כנ״ל,שחקן טופ לכל דבר ועניין,אבל השאר? יש להם עוד הרבה להוכיח.
היה כבר דיון על זה עונה שעברה, יש להם סגל יותר טוב משאר הליגה בפער(כמובן לא כולל ריאל), והעונה הייתה גמורה והם שיחקו משוחרר, אחרי הניצחון שלהם בקלאסיקו כתבתי בוא נראה מה הם שווים עכשיו כשיש עוד סיכוי תיאורטי לאליפות, כולם זוכרים מה היה.
כך גם מול בנפיקה כשהיה עוד סיכוי לעלות שלב וככה גם מול פרנקפורט הקיקיונית.
וצ’אבי לקח 45 נקודות בליגה אבל לא בחצי עונה אלא יותר, הוא בברצלונה מנובמבר ככה שזה לא יוצא 90 נקודות בעונה.
לא מזלזלים ברכש שלהם, כפי שכתבו יחסית למצופה עשו רכש מרשים, אבל אנחנו לא היינו מרוצים מאף אחד מהם אם היה מגיע לריאל, כולל הפולני שמשחק עך המשבצת של השחקן הכי טוב שלנו.
הסגל שלנו היה יותר טוב וגם עשינו רכש יותר טוב מהם, האוהדים שלנו פשוט מתוסכלים מאי הגעת אמפבה ומדמיינים דברים.
בעקבות דיון על בזבוזי הזמן של ראיו במשחק מול בארסה, והטענה שזאת מחלה של הליגה הספרדית, רציתי לבדוק את הנושא מבחינה סטטיסטית.
מצאתי מידע מ 2018
: כמו שניתן לראות, ב 2018 הספרדית הייתה אחרונה, בפער לא משמעותי מהאנגלית.
הפער בין הקבוצה עם האחוז הגבוהה ביותר לעומת הנמוך ביות היה 10% (60 מול 50).
לא הצלחתי למצוא מידע כל כך מפורט על 2020\21, או על 21\22, אבל יש כתבה במארקה
כמו שאפשר לראות, בכל הליגות מבזבזים יותר זמן, אבל הספרדים עדיין אלופים בזה והפער רק גדל.
בשנתיים-שלוש, זמן אפקטיבי בליגה הספרדית ירד ב 5 דקות, וזה מאוד משמעותי.
חייבים לעשות עם זה משהו ברמה של אופ"א\פיפ"א, לא רק ברמה של הליגה. יש הרבה פתרונות פשוטים שגם קל לאכוף.
יש גם מידע שונה כאן וגם כאן . המספרים שונים, אבל בכל המקומות הליגה הספרדית מפגרת אחרי שאר הליגות הגדולות בכל מה שקשור לזמן משחק נטו.
מוליכת הליגה, אוסאסונסה, הבקיעה 4 שערים העונה. 3 מהם פנדלים.
מתנצל טל אבל זאת הודעה די דמגוגית.
אנחנו באמצע המחזור השני, למעשה בעת כתיבה זאת אוססונה אפילו לא המובילה יותר אלה בטיס.
בקיצור מסקנה על יבש
סתם עובדה משעשעת. עכשיו אני מקווה שמאיורקה תשווה ובטיס לא תצנח
מחזור הפנדלים
6 עד כה, כולם בפנים
לא ראיתי את הפנדלים של אוסאסונה, ריאל וסלטה אבל הפנדל השני של בטיס היה שערורייתי. אין לי מושג בשביל מה יש VAR אם הם לא מבטלים בדיחות כאלה בטענה ש"זה לא חד משמעי".
הפנדל השני של בטיס היה ברור 100%.
בלי קשר לכך שהשיפוט שם היה קרקס אחד שלם.
ראה שהשחקן לא נותן לו לעבור בכיף שלו אז נכנס בו ונפל. אפילו במרכז המגרש זה לא צריך להיות עבירה.
תגידו, הוגו מאיו יודע שהקונספט בלהגן זה אשכרה לנסות לעצור את השחקן התוקף, או לפחות ללוות, ולא להאט ואז לרוץ בכלל הצידה?
(1:54 בערך)
זה היה הזוי גם בשידור ישיר. איך הוא רץ הצידה במקום לנסות להפריע לויניסיוס. יש זווית יותר טובה מזאת שבתקציר, מהמצלמה מאחורי השער של ריאל. הוא פשוט רץ שמאלה.
אבל מהמשחק הזה נזכור את הגולאסו של מודריץ’ .