כדורגל ספרדי - שוטף

אני לא רואה הבדלים משמעותיים. אלא אם מישהו כאן יכול להסביר לי מה ההבדל בין דקת משחק לפה או לשם.
הבעיה שלי עם הליגה הספרדית לעומת האנגלית זה איכות הכדורגל, אבל צריך לקחת בחשבון שבאנגליה יש שחקנים פשוט יותר טובים, גם אם לבסוף התלכיד הקבוצתי די חלש לטעמי.
הבעיה השנייה שאותה כן אפשר לתקן זה איכות הבימוי והצילום. יש איצטדיונים חדשים ויפים בספרד אבל עדיין מרגיש לי שמשהו לא עובר אליי כצופה. לדעתי יש גם הרגשה שבספרד שמים פחות רמקולים ובכלל פרוזקטור על הקהל שהם בתאכלס עושים את האווירה.

אפשר גם לטפל יותר בדשא, ואפשר להחזיר את השדרים הספרדים שהם חלק מהקסם בספרד. אני מאוד מעריך את וואן שלקחו על עצמם לשדר בחינם את כל משחקי הלה ליגה (בספרד עצמה הכל PAY PER VIEW), אבל אני חושב שאנחנו נהנה יותר מהשדר הספרדי מאשר כמעט כל האופציות שיש לערוץ להציע.

חבל שאי אפשר לבחור פסקול. אני למשל רוצה לשמוע את הקהל, לא שדר כזה או אחר.
בחלק מהערוצים בחו"ל אפשר לבחור שפה ויש גם אפשרות בלי שדרן.
פעם ראיתי את הליגה הספרדית עם ערוצי BEIN באנגלית, עם גרי לינקר כמנחה. אפשר לעשות אווירה גם מכדורגל ספרדי אם רוצים. גם גרהם האנטר יודע לשדר.
הבעיה בערוץ וואן שהפרשנים או שלא מתמצאים, או שלא יודעים לדבר או שסתם מטומטמים.

בערוצי צ’רלטון ספורט 1 עד 4 אפשר לבחור את הפסקול המקורי, חוויה לצפות ככה בליגה האנגלית עם השדר האנגלי והשידור המקורי של סקיי אנגליה, חבל שלא קיים בספורט5 וב one

מניח שזה עניין של כסף. כשלא משלמים פרימיום אל תצפו לקבל פרימיום.

בלי קשר, לוואן יש את אורי קופר שהוא דווקא סבבא לגמרי. בעולם בו נדב יעקבי משדר לי וקופר לצידו מפרשן אני שמח להישאר עם האופציה בעברית, לא תמיד קשקושים באנגלית עדיפים.

מה שכן - שידור בספרדית זה חוויה.

לוואן יש פרשנים לא רעים. הבעיה מתחילה שהם מביאים כל מיני פרשנים עם שמות גדולים כביכול, נמני למשל. דווקא את המשחקים הקטנים יותר שאותם משדרים השמות הפחות גדולים אני נהנה לשמוע.
אם הם היו מביאים את נדב במקום יורם ארבל זה היה מושלם.

לגבי השידור באנגלית… לא עף עליהם בכלל. אני רואה המון כדורגל דרך האינטרנט ואין לי צ’רלטון. תמיד באנגלית. לא התחברתי אף פעם לשידור שלהם, הם משעממים ובנאליים.
בספרדית יותר כיף. אולי אם הייתי מבין את השפה הייתי חושב אחרת.

רז אמיר וקופר זה השילוב היחיד בערוצי הספורט הישראלים שאני נהנה ממנו, קופר טיפלה חופר אבל הוא מבין עניין ורז אמיר מצוין ועם קול נעים.

שנות אור מהחתייארים של ערוץ הספורט וצ’רלטון. צפיתי בריאל-סלטיק עם גיא לוי ויהונתן כהן ומעבר לשגיאות הרבות הידע שלהם בכדורגל הספרדי פשוט רדוד. כשהאזר נכנס הם התעקשו שויניסיוס יעבור לשחק חלוץ והאזר יהיה בשמאל ואפילו גיא לוי הסביר ש"אנצ’לוטי מכניס קשר כדי שיוכל לאזן בהמשך ולהכניס שחקן התקפה" כאילו האזר הוא היורש של מודריץ’.

פורסמו מגבלות השכר הרשמיות לעונת 2022\23.

כמובן הדבר הגדול הוא החזרה של ברצלונה ממגבלת שכר שלילית לכמעט רמה של ריאל. כולנו יודעים איך זה קרה.
מה שהפתיע אותי זאת הכפלה של המגבלה של אתלטיקו. היו על 160-170 מיליון בשנה שעברה, פחות מסביליה.
גם בטיס עלתה מ 61 מיליון לכמעט 100.

דימטירי מגבלת שכר זה אומר על השכר של השחקנים? או שכלול בו גם הוצאות והכנסות של קבוצה?

זו מגבלת השכר לעונה הבאה? כי בעונה הזאת בטיס התקשתה לבנות סגל עם תקרת השכר, גם אתלטיקו שלא יכולה להרשות לעצמה את המשכורת של גריזמן.

הטבלה היא מגבלת השכר לעונה הזאת. כתוב שם בכותרת.
הקשיים של בטיס ושל אתלטיקו כנראה נובעים מדחיות השכר, בדומה לברצלונה. למרות מגבלה גדולה, בארסה התקשתה לרשום את קונדה, והייתה צריכה לנצל סעיף מיוחד של הבטחות אישיות של החונטה. מן הסתם שכר רגיל לא מגיע ל 650 מיליון.

אני חושב שזה שכר של כל העובדים של המועדון. פשוט השחקנים זה מעל 90% , ורק להם ואולי לצוות האימון צריך אישור של הליגה. לא נראה לי שהמנקה צריך אישור כזה. הוא לא רשום.

יש משהו שלא ממש ברור לי בהתנהלות הכלכלית של הליגה. אני בטוח שיש לזה הסבר אבל הוא נשגב מבינתי. כן, יש פערים כלכליים בין הליגה באנגליה לספרד, אבל הם לא עד כדי כך גדולים. זאת אומרת, מי שמסתכל על ההפרש בזכויות השידור רואה שבספרד ההכנסה היא יותר מחצי ממה שבאנגליה. גם אחרי שלוקחים בחשבון חלוקה פחות שוויונית, זה לא אמור להוביל לפערים העצומים האלו בין קבוצות הבטן והתחתית בספרד ובאנגליה.

יש למישהו הסבר לזה? איך יכול להיות שכל פלוץ בתחתית הליגה האנגלית יכולה להוציא 100 מליון יורו בקיץ אחד וקבוצות בטן בריאות בספרד לא מוציאות לרכש יותר מ-10-15 מליון?

משהו במספרים פה לא עובד לי עד הסוף.

כמו שעתבתי בדיון אחר , באנגליה נותנים יד חופשית למימון הבעלים, בספרד לא. יש תקרת שכר.
נוטינגהם או ניוקאסל יכולים להשקיע המון בשחקנים חדשים ולשם כך לקבל השקעות או הלוואות.
בספרד לא מרשים את זה. קודם תוכיח שאתה מסוגל לשלם לשחקן, גם אם הבעלים עוזב, ורק אחר כך תחתים שחקן.
בדיון ההוא אנדר לא הסכים איתי, אז יש אנשים שחושבים אחרת.

סיפור הזוי בין הסוכן של RDT לבין הנשיא של ראיו.
היו מכות והזמינו משטרה

@RDT רוצה לשפוך קצת אור על הפרשה?

יש גם אפ הפייר פליי של אופ"א שאמור להוביל למגבלות דומות. לא יודע, מרגיש לי שלא זה כל הסיפור.

יכול להיות שגם בלי קשר לזכויות השידור בספרד המועדונים מסוגלים הרבה פחות לייצר הכנסות. אבל השאלה היא למה ובלי קשר, איך יכול להיות שהפער הוא עד כדי כך גדול.

במשפט אחד: משרת את השליטה של ריאל ובארסה.

יש לקבוצות האלה כח רציני והליגה נאלצה לבלום את מלאגה של הקטארי. זה גם ההסבר לקריסה של המועדון הזה.

אולי, בבחירות הבאות, יהיה שינוי, אבל אני לא יודע כמה גדול יהיה.

למה שלליגה או לבארסה/ריאל יהיה אינטרס לבלום תחרותיות בליגה? נשמע לא סביר.

זה הרבה פחות קשה ממגבלות בליגה הספרדית.
עד עכשיו זה היה 70% מההכנסות. גם כשהבעלים מזרים כסף למועדון שלו, זאת הכנסה.
עכשיו יש תכנית חדשה של פייר פליי באופ"א, אבל יש גם תקופת מעבר של 3 שנים, בהן המגבלות החדשות ייכנסו בהדרגה. באופ"א אמרו שזה בגלל הקורונה, אבל זה נותן זמן למועדונים להסדיר חשבונות.
ובאופ"א תמיד יש שאלה של האכיפה.