כדורגל ספרדי - שוטף

אני מסכים. המשחק שלו מורכב גם ככה, אז לנסות להעמיד נבחרת טובה בזמן אפס היה כישלון ידוע מראש.

שובו של מערך 4-0-6 הידוע
הוא מגיע אחרי שהחזיר את מארסיי עונה קודמת לליגת האלופות כשסיים שני בליגה וכמו ארגנטינאי טוב רב עם ההנהלה ועזב

מה שקרה לו בארגנטינה היה מביך פתאטי ולא מקצועי. הוא היה כזה כושל שאשכרה מסצ’רנו לקח ממנו את המושכות של מקבל ההחלטות, ומסי נזף בו שלא ישאל אותו יותר את מי להכניס. זאת הייתה טרגדיה לנו האוהדים.

בנזמה צפוי לזכות בכדור הזהב
גאבי צפוי לזכות בפרס “קופה” לשחקן הצעיר
טיבו קוראטה בפרס יאשין

הישג משמעותי לליגה הספרדית יחסית לירידה שהליגה הספרדית חוותה בהישגים במפעלים האירופים בעונה שעברה.
אישית לא ברור לי מדוע גאבי זוכה בפרס “קופה” על חשבון בלינאגהם שהציג עונה נהדרת בדורמונטד או על חשבון קאמבינגה שפשוט היה נכס משמעותי בזכייה בליגה האלופות כל פעם שעלה כמחליף.
ניחא, כל הכבוד לו על הזכייה.

קצת לא ברור לי לאן נעלמו כל אלה שקשקשו בעונה שעברה על הזכייה של מסי שהיא על חצי שנה בברצלונה וקיץ בארגנטינה ופתיחת עונה לא טובה בפריז. בנזמה, עם כל הכבוד לגול אתמול, עם פתיחת עונה על הפנים. הייתי מצפה שאותם אלו שטענו שאי אפשר לתת כדור זהב לשחקן שפותח את החצי השני של השנה ככ גרוע כדור זהב, יגידו את אותם הדברים נגד הזכייה של בנזמה.

אני אישית חושב שהזכייה מוצדקת. מעבר לפתיחת השנה הטובה שלו, לא היה עוד מישהו שיכול לטעון שמגיע לו לזכות. הכי קרוב זה דה בריינה, ווואלה זו לא שנה של זוכה בכדור זהב. עם כל ההצלחות של הסיטי.

כדור הזהב הוא על עונה עכשיו, לא על שנה קלנדרית (כפי שהיה צריך להיות תמיד בעצם). פתיחת העונה הגרועה שלו לא נחשבת.

מהזכיות המוצדקות אי פעם.

כמה וכמה קרטריונים השתנו מעונה שעברה.
העיקרי שבהם זה שבמקום שנה קלנדרית זה הופך עפ"י עונה.
דבר חשוב נוסף שהשתנה זה שאחד מהקרטריונים הישנים היו שנדרש להחשיב הישגי עבר כחלק מהבחירה וכיום זה לא קיים.
אם אתה מעוניין בשאר השינויים, תגיד ואני אפרסם קישור.

אתה יודע זה מצחיק, אני כתבתי לפני כמה שבועות את אותו משפט ובאופן מוזר הרגשתי שלפחות חלק מאוהדי ריאל די נוזפים בי על זה.

חייב לציין שמוזר לי שהטקס מתקיים באוקטובר כאשר יש עוד חודשיים לשנה הקלנדרית ומונדיאל בדרך, טורניר שבדרך כלל בשנות מונדיאל היה גורם משמעותי לבחירות בטקס

לא שאני נגד הבחירה של בנזמה לגמרי מגיע לו אבל זה בעצם בלון דאור 2022 על 10 חודשים ולא על 12 ובלי מונדיאל…קצת מוזר

זה פשוט על 2021/2022 ולא על 2022 בלבד.
פר עונה כמו שזה תמיד היה צריך להיות ולא פר שנה קלנדרית עם פגרות וכו’ בין לבין.

זכייה די תמוהה
מספרית ותרומתית הוא לא היה הטוב ביותר

עזוב אל תתייחס, אנחנו אוהדי ריאל יש לנו נטייה להתלונן גם על מאמנים ושחקנים שמביאים לנו אליפות וצ’מפיונס בעונה אחת. זה מה ששומר על עור הפנים שלנו בריא ורענן.

הזכיות של גאבי בתואר השחקן הצעיר ושל סיטי בתואר מועדון השנה די הופכות את כל הערב זה למגוחך. לא יודע מה הערך לסט פרסים שזה מה שהוא מוציא מהארון.

אוהדי ריאל הבכיינים האלו. מתלוננים על גאבי, בזמן שהמזודות של פלורנטינו הספיקו גם לזכייה של בנזמה, וגם לשינוי השם הפרטי של דה בריינה.

מה זה משנה. אף אחד לא יזכור את הזכיה הזאת. אבל אם כבר זה טוב לנו שעדיין כל הפרסים האלה זורמים לשחקנים מהליגה הספרדית. טוב לנו שעדיין הכוח של ברצלונה וריאל חזק. מי שמאיימות עלינו באמת אלה האנגליות.

תמיד חשבתי שהתיזמון של הטקס על הפנים. למה לא לעשות אותו על פתיחת העונה, שהזכרון והיכולת עוד טריים? אני מבין שעיתונאים ומאמנים צריכים להצביע, אבל למישהו יש הסבר למה מושכים את זה כמה חודשים ?

עד שנה שעברה זה היה בגלל שהפרס ניתן על שנה קלנדרית כאמור, ולכן מטבע הדברים - צריך לחכות לסוף השנה הקלנדרית.
עכשיו שהפרס ניתן על עונה, אין שום סיבה בעולם לגרור את הפרס לאמצע אוקטובר.

כמו כל דבר בניהול הכדורגל העולמי, מקבלים את ההחלטות הנכונות באיחור של שנים, וגם אז עושים רק חצי עבודה.
מכניסים את הואר לשימוש סוף-סוף - ונשארים עם חוקי יד ונבדל ארכאיים.
משלבים את טכנולוגיית עין הנץ לקו השער - רק בחלק מהליגות.
יש מצלמות ומערכות אוטומטיות לבדיקת נבדל - ועדיין שופטים מציירים במשך שעה קוים עקומים באופן ידני.

פתאום אני מבין למה כדורגל הוא הספורט הפופולארי בישראל. מתחברים לרמת הניהול. פאס פאס איטס אה קאם.

איך @Shusaku נוהג להגיד? סופרליג. עכשיו.

ראיתי אתמול את הטקס, ואני חושב שהיה משהו מאוד מקסים בחלק שסבב סביב בנזמה. האיש באופן ברור הינו אנטי-גיבור וזה מאוד מאוד מאוד בלט בהופעה שלו על הבמה. ביישנות של נער תיכון כמעט, עיניים נוצצות מהתרגשות, קורא לאמא, מדבר בהערצה על זיזו ורונאלדו. החברים מעודדים מהיציע כאילו היה זה תחרות ביסודי.

דווקא לאחר ה15 שנה בשליטה מוחלטת של מסי ורונאלדו זה היה מאוד מרענן לראות בן אנוש עולה לבמה לקבל את הפרס, ומתנהג לחלוטין כמו בן אנוש. אתמול בערב האהבה שלי לקארים בנזמה עלתה פלאים.

אתה זוכר שהיה איזה אחד שקוראים לו לוקה מודריץ’ שעשה את זה גם ודווקא התקבלו ביקורות על הזכייה שלו?

עשו על כל הסיפור קטע מצחיק בצ’מפיונס:

הביקורות היו מקצועיות על הזכייה (שאני יכול להבין), זה לא קרה אתמול. נדמה לי שזו הזכייה הכי מוצדקת של כדור הזהב שאני זוכר מאז שהתחלתי לעקוב.

אגב, גם זידאן ריגש. בכל רמ"ח איבריו הוא איש של המועדון ומאוד חבל לי שהוא כבר לא שם.