אם כדור הזהב הפך לעונה, אני מקווה שהפרס של פיפא ישאר על שנה קלנדרית. תמיד היה מטומטם שיש שני פרסים, והפיצול שלהם בחזרה היה הזייה מוחלטת. דווקא עכשיו כשאחד על עונה והשני על שנה יש להם זכות קיום והם יכולים אשכרה ליצור שונות מעניינת בזוכים.
אני בעד חשיבה חיובית, שלא תבין אותי לא נכון. להסתכל על חצי הכוס המלאה, לעשות מהלימונים לימונדה, לדון לכף זכות וכו וכו.
אבל במקרה הזה זה פשוט לא מגיע להם.
אין שום שמץ של היגיון בלתת את הפרס על שנה קלנדרית. כלום. כל מה שזה עושה, זה בוחן עד כמה הזיכרון של האנשים קצר, כשפתאום משחקים סתמיים ושרירותיים לגמרי, אבל שזכו שהתאריך שלהם נופל במהלך חודש דצמבר, מקבלים משמעות כפולה ולא מוצדקת. כולנו זוכרים את השטויות האלה היטב. פתאום שלושער של כריסטיאנו במשחק שולי מול אוססונה, הופך את התחרות על כדור הזהב ל’צמודה יותר’. 90% מהשונות שתקבל, תהיה על דברים כאלה.
וגם אם מנקים את הנטייה האנושית הזאת לזיכרון קצר, עדיין אין שום היגיון.
זה כמו לתת פרס אוסקר לבמאי, על השעה וחצי האחרונה מהסרט הקודם שלו, והחצי שעה הראשונה של הסרט החדש שלו.
מה שאתה אומר נשמע לי כמו בעיה באנשים ולא בפרס. פרס שמחולק על שנה קלנדרית צריך לבדוק גם את מחצית העונה שלפני, וגם את פתיחת העונה החדשה באופן כללי. נכון שזה יוצר מצב שלפעמים הקריטריונים לא מספיק ברורים, אבל עכשיו יש שני פרסים שונים ונפטרה הבעיה.
אוהדי מדריד: אומרים כל העונה שהקבוצה שלהם זבל אבל יש כישוף אז הם מנצחים בצ’מפיונס בתוספת זמן.
גם אוהדי מדריד: זועמים שהקבוצה הטובה בעולם בעונה החולפת, שהייתה עדיפה עליהם בבירור במפגש ביניהן, ואלופת אנגליה (אשכרה עם יריבה על התואר, בניגוד למקבילה בספרד בשנה המדוברת) זכתה בתואר קבוצת השנה ולא הקבוצה שלהם.
(בהערת שוליים, עצם זה שיש פרס “קבוצת השנה בעולם” זה מגוחך, כל שנה מחדש)
לגבי ההודעות החוזרות פה של אוהדי מדריד שהזכייה של בנזמה היא הכי מוצדקת שהם זוכרים… נו, תמיד אמרנו שיש לאנשים זיכרון קצר
הזכיה צודקת יותר בגלל היעדר תחרות, לא בגלל שהרמה שהציג היא משהו שלא נראה כמותו.
לבנדובסקי בשנת הקורונה אנחנו שורפים קלטות?
ומצטער, אני חושב שהמשפט עדיין מצחיק. אם מישהו ברצינות חושב שאף אחת מהזכיות של מסי לא הייתה קונצנזוס ברמת בנזמה הנוכחי (ובמיוחד 2011 ו-2015), אז בעיניי הוא או משקר לי או משקר לעצמו.
שמע זה לא משפט שאמרתי. רציתי להסביר אותו כדי שלא יבואו השוואות למסי.
בסוף מסי גם התחרה ברונאלדו בשיאו ששיחק בקבוצה פחות טובה וזה היה הקייס שלו. זה לא קייס שאני תומך בו וגם לדעתי הזכיות של מסי מוצדקות, אבל בסוף בגלל שהוא התחרה ברונאלדו מודל 2012 ולא בסלאח בשפל עשה את שלו.
אתם רואים מה קורה בין סלטה לויאדוליד?
4-1 לקבוצה של שון הכבשון ו3 פנדלים שנעצרו על ידי השוערים (יותר מדויק לומר 2 פנדלים ואחד חוזר).
מטורף.
הקבוצה הטובה בעולם שזכתה רק בתואר אחד והייתה קרובה גם להפסיד אותו[אפילו שהיה לה פער על היריבה שלה ולא נשכח את הפער הכלכלי העצום בין 2 הקבוצות], בנוסף על כך גם הפסידה מול קבוצה נחותה ממנה בליגת האלופות?
ניחא, בוא תסביר לי איך קיבלנו מקום שלישי כאשר ליברפול קיבלה מקום שני?
כבודו מקבל את פרס שודד הדעת המצטיין.
איזה תואר אחד זה היה? גביע השוקו? שואל בשביל חבר.
אין לי כוח להתייחס לשקר הזה כל פעם מחדש.
אני דיברתי על מי הייתה עדיפה במגרש ואתה מציין את הברור מאליו שמדריד ניצחה. זה אומר שאתה מסכים שסיטי הייתה עדיפה, ופשוט היה לכם מזל נגדה כי כדורגל זה פאקינג משחק אקראי?
אגב, אם אתה כבר כל כך אובססיבי לניצחונות והפסדים במשחקים נקודתיים, וכל כך מרוצה מניצחון אחרי 180 דקות בתוצאה שיוויונית, איך אתה חיי עם ההפסד 4-0 שלכם לברצלונה באותה תקופה ממש? או ששם אתה פתאום כן מצליח להבין שתוצאה (ואפילו יכולת, במקרה הזה) במשחק אחד לא מספרת סיפור של עונה שלמה?
שכחתי שאני עובד אצלך וצריך לספק לך הסברים.
אבל אם אתה שואל לדעתי, אני חושב שכל בר דעת יסכים שליברפול מודל 21/22 הייתה קבוצת כדורגל טובה יותר מריאל מדריד מודל 21/22.
שוב, בכדורגל. אני מבקש שאם כל התגובה שלך תהיה לספר לי את הברור מאליו, שבמשחק אחד בין הקבוצות בסוף מאי ניצחתם על חודו של שער, אז אל תצפה שאמשיך להתייחס אליך ברצינות.
תואר אחד מתוך 6.
חבר שלך מוזמן לגוגל את זה.
הא, אז בעצם לסיטי אין יותר כסף מליברפול?
כדורגל זה משחק אקראי, אז בוא נפטר את כל המאמנים וזהו.
שאר הפסקה זה וואטאבאוטיזם זול, אתה טוב מזה.
כמובן שאין לך הסבר, אתה סה"כ אוהב לבלבל את המח אבל מבחינת עובדות ודיבור ענייני זה לא בשבילך.
אל תדאג, אני כבר מזמן לא מתייחס אלייך ברצינות כאשר מדברים על פפ/סיטי/פסז/מסי.
אני אנחש שאינך גם יודע את הקריטריונים של של בחירת הקבוצה הטובה בעולם, אבל ניחא.
יום טוב, גבר.
אף-אחד לא זוכר מי היה הסגן של בר-כוכבא.
מה לעשות שבספורט מה שחשוב זה מי שניצח? אולי נשלול מיוון גם את הזכייה ביורו 2004, כי הם השמימו לכולם את החיים כל הדרך לזכייה?
קבוצה שלקחה את הליגה שלה ואחת משתי הליגות הבכירות באירופה + לקחה את הגביע היחידי שמפגיש בין הקבוצות הטובות באירופה + ניצחה במפגש ישיר כפול את ‘קבוצת השנה’ לכאורה - היא בהגדרה קבוצת השנה באירופה.
קצת כמו לזכות ב-MVP בסדרת גמר שהפסדת בה - סיטי הייתה צריכה לעשות משהו מאוד חריג כדי לזכות בטייטל של קבוצת השנה, אחרי שהפסידה את הגביע היבשתי הראשון בחשיבותו. וצר לי, היא לא עשתה דבר כזה. היא בקושי לקחה את הליגה המקומית שלה.
ובניגוד לוויכוחים הקבועים על המשקל של תארים קבוצתיים בכוכב הזהב האישי - פה מדובר על פרס קבוצתי בהגדרה. אין שאלה בכלל.
א. דובר פה על ‘אחת מהזכיות המוצדקות ביותר’. תנוח, אף-אחד פה לא ניסה לפגוע בזכרו של הצדיק שלכם.
ב. כמו שכבר נכתב כאן - מעבר ליכולות הפנומנליות עצמן שבנזמה הציג השנה, מדובר גם על הפער העצום בינן לבין היכולת האינדווידואלית של השחקן הבא אחריו ברשימה. פער שבאמת לא נראה כבר הרבה מאוד שנים.
ג. להזכיר את המקרה של לבנדובסקי בשנת הקורונה זה כבר סתם לעג לרש. שם זה בדיוק המקרה המובהק ההפוך - אי הזכייה הלא מוצדקת ביותר בהיסטוריה.
תראה, אם אתה רוצה תואר מנוון שפשוט ניתן לקבוצה שזכתה בליגת האלופות - אז סבבה. זה קצת מטומטם אבל סבבה.
אתם זכיתם בליגת האלופות, ותנוח דעתך, זה תואר טיפה יותר חשוב מאשר “קבוצת השנה בעולם”. טיפה.
מרגע שאנחנו מוסיפים בחירה סובייקטיבית (בניגוד לליגת האלופות) בקבוצה הכי טובה - אז זה ממש בסדר שגם נתחשב בכדורגל ולא רק במי זכה בליגת האלופות (כי שוב, כבר יש תואר כזה - ונחש מה, כבר זכיתם בו! הכפילות מיותרת).
זה קצת כמו (קצת, אבל אני לא אופתע אם אנשים מסוימים יצטטו רק את החלק הזה בהודעה ויחגגו עליו) ההבדל בין נעל הזהב לכדור הזהב. שניהם מנסים למדוד מי היה הכי טוב. האחד בצורה אובייקטיבית, והשני בצורה סובייקטיבית. לשניהם יש יתרונות וחסרונות. אם כי ההבדל הוא ביוקרה, כי ברור שליגת האלופות (האובייקטיבית) יוקרתית יותר מקבוצת השנה בעולם (הסובייקטיבית), וברור שכדור הזהב (הסובייקטיבי) יוקרתי יותר מנעל הזהב (האובייקטיבית).
מעבר לזה, אתה מייחס משקל יתר לזה שניצחתם את סיטי ניצחון דחוק במשחק בודד. אגב, בדיוק באותה מידה - ליברפול נתנה עונה טובה בערך כמו סיטי, מבחינת תוצאות לאורך זמן (ולפי החבר השיכור שלנו טובה אפילו יותר, כי היא זכתה בשני תארים וסיטי רק באחד) - אפילו אם היא סיימה עם 92 נקודות וסיטי עם 93.
ושוב, זה נטו עניין של הסתכלות על כדורגל. ההבנה שמדובר בענף עם הרבה אקראיות, ולכן הסתכלות על תוצאות בפריזמה צרה כל כך היא שגויה. עוד משחק לפה או לשם, ודאי משחקים צמודים כל כך, לא מגלה לנו המון מידע, לעומת הסתכלות על עונה שלמה.
מכמות הלייקים שדוד קיבל להודעה שלו אני יכול לדמיין שהרבה אוהדי מדריד (ואחרים) נפגעו מחוסר הכבוד שהקבוצה שלהם קיבלה, אבל זו פשוט האמת - וזו אותה אמת שאתם כותבים עונה שלמה. אז פשוט כאשר מישהו מבחוץ אומר מה שאתם אומרים, אתם כועסים עליו. למה?
תנוח תגיד לאבא שלך ובבקשה תדייק יותר להבא:
בהערת שוליים, אני מבין שפלורנטינו בחר להריץ את בנזמה, אבל האמת היא שהפער בינו לבין קורטואה לא היה גדול בכלל. שניהם התעלו בטירוף בעונה האחרונה, וחתומים על התארים שלכם יותר מכל אחד אחר. ואם אנחנו יוצאים רגע מגבולות בירת ספרד, אז גם דה בריינה היה מצוין.
אני מבין שבצורה קצת עקומה אתה תומך בי פה, אז תודה.
צריך קודם להגדיר את הקריטריונים לתואר הזה.
הקבוצה הטובה בעולם היא זאת ששיחקה את הכדורגל האטרקטיבי ביותר לצופה הממוצע? זאת שלקחה הכי הרבה תארים משמעותיים? זאת שעשתה את הדרך הכי קשה בליגת האלופות וזכתה? מה הקריטריונים?
לא זוכר איפה קראתי שיש קריטריון מאוד ברור לקבוצת השנה בעולם והוא כמות השחקנים שהגיעו לרשימה של השחקנים הטובים באותה השנה (גברים ונשים) וזה לא משהו סובייקטיבי.
לכן כל הדיבורים על למה סיטי לא רלוונטיים.
אז אגיד לך שחיפשתי ולא מצאתי, אשמח לקישור.
לא יודע עד כמה זה מקור אבל מתוך ויקיפדיה:
״פרס מועדון השנה מוענק למועדון ששלח את מספר המועמדים הגבוה ביותר לכדור הזהב, גברים ונשים כאחד. הפרס הוענק לראשונה ב־2021.״
אגב, ב2021 זו היתה צ׳לסי עם 10 מועמדים (5 גברים ו5 נשים) וסיטי השנה עם 6 מועמדים (5 גברים ואשה אחת)
טוב, אז כולנו הוכחנו בורות מרשימה, והצרפתים הוכיחו טמטום מעורר הערכה.
בכל מקרה, ברמת הכדורגל, הנקודות עדיין תקפות ואפשר להתווכח עליהן, אם רוצים.
אולי הוא ידע ולא רצה לספר לנו
אשמח לדעת לפי מה אתה מגדיר מי קבוצה עדיפה ומי יותר טובה.
מה הקריטריונים? ועל סמך מה החלטת שעל פי דעתך יישק דבר.
(יש לציין שאני לא נוקט פה עמדה, אלא רק מעוניין לקרוא)
לא צריך להיות דמגוג. בסוף אנחנו מדברים על שתי קבוצות שלקחו את הליגה המקומית שלהן (ושמדובר בשתי הליגות הטובות באירופה כיום), ואחד הדברים המשמעותיים שמפרידים ביניהן, זה שאחת לקחה את הצ’מפיונס והשניה לא.
במקרה של קבוצה שלקחה רק את הצ’מפיונס ולא את הליגה המקומית שלה מן הסתם השיח אחר לגמרי. אבל זה לא המקרה.
קודם כל, אני לא חושב שלתת משקל רב לדבר הכי חשוב בספורט תחרותי - ניצחון - זה לתת משקל יתר.
ולצורך העניין והטיעון, אני לא נותן לזה משקל יתר. כאמור, אני משקלל יחד את הדברים העיקריים שמפרידים בין 2 הקבוצות (בסדר חשיבות יורד):
א. ריאל לקחה את הגביע האירופי החשוב ביותר, סיטי לא.
ב. במאבק הישיר על אותו גביע, ריאל גברה על סיטי.
ג. האליפות של ריאל הייתה משכנעת יותר מזו של סיטי, אם כי בליגה פחות טובה.
גם הדוגמה שלך בהמשך של ליברפול משרתת את הטיעון שלי. אז אולי באמת ניתן לליברפול את פרס קבוצת השנה? מה ההבדל בינה לבין סיטי, ולמה אף-אחד לא יחשוב לטעון שמגיע לליברפול? רמז - אחת לקחה את אליפות אנגליה (על חודו של שער/נקודה) והשנייה לא. סה לה וי.
אני חוזר על הטיעון הזה שוב ושוב, אבל אומר זאת שוב כאן - זהו הספורט התחרותי. השחקנים מקבלים מיליונים (פשוטו כמשמעו), כדי להביא ולרכז את היכולת שלהם לשיא ב-90 דקות ספציפיות, ולנצח. כל שאר התירוצים לא מעניינים. יש ענפי ספורט שבהם ההבדל בין צל"ש לתר"ש זה 10 שניות. אלה הם חייו של ספורטאי.
בתור אחד הלייקים של דוד, אני יכול להגיד ש:
א. החלק ה"מרכזי" של הלייק שלי היה בכלל על החלק גאבי בהודעה (אני לא מאמין שאני אשכרה מנתח כאן חלקיקי לייקים… ). שחקן שגם רבים מהפורום שלכם לא מבינים מה עשו ממנו.
ב. לא חסר לי הכבוד של הפרס הזה, תאמין לי. כמו שאמרת - אני סופר גביעים עם אוזניים גדולות, לא פרסי שקר של ‘קבוצת השנה באירופה’ עם קריטריונים מונפצים. זה לא אומר שאני לא יכול להתווכח עם בחירה דבילית.
ג. כמעט כל הודעה שתרד על התחרות הדבילית הזאת תקבל לייק ממני, בייחוד כשהיא מגובה בדוגמאות קונקרטיות. לא מרשים אותי שבמקרה הפעם הם פגעו בול בבחירה בכדור הזהב. כאמור, לא הייתה תחרות בכלל. זה לא גורם לי לשכוח פתאום את ההיסטוריה שלהם (כולל זו הקרובה, אפרופו לבנדובסקי).
ורק כדי להסיר דאגה מליבך, הפרס הזה מעניין לי את המריאנו השמאלי. אני פשוט לא אוהב כשטוענים לצביעות של טענות אוהדי ריאל, בייחוד כשאני אחד מהשניים שזה נטען כנגדם.
מכל העלבונות שרצים פה בפורום, על זה בחרת להיתפס? הלוואי שמישהו היה אומר לי ללכת לנוח. אולי לא הייתי כותב הודעות כאלה ב-1 בלילה.
בהקשר הזה, יש מערכון מוצלח של לני ברוס על ה"קללה" fuck you. מומלץ.
אבל כמובן שהבחירה בשחקנים המצטיינים היא סובייקטיבית. לדוגמה אי הבחירה השערורייתית בקורטואה, שגם אנדר הזכיר. אז זה עדיין לא פותר את הטמטום של התוצאה הסופית.