כדורגל ספרדי - שוטף

אם זה נכון וגם כדורגל נשים מעורב פה אז זה עוד יותר לא מעניין. התואר הזה כולל בתוכו חלק שהוא לא מהענף שלנו, שהוא כדורגל, כדורגל נשים זה משהו שמנסים לקדם בכוח ולמרות שאני אוהב לצפות בו זה אף פעם לא באמת בשביל הכדורגל.

בכל מקרה לדעתי צריך שיהיה תואר לגיטימי שיוענק לקבוצה האטרקטיבית ביותר בעבור הצופה הממוצע. הקבוצות שהבקיעו הכי הרבה, שיחקו בצורה ספורטיבית ולא מרחו זמן, לא רצו לשופט בכל רגע. חייב לקדם את זה.

מחזיר אותי לדיונים בספורטאנטר על סגנונות המשחק ועל הטענה של אוהדי צלסי ואתלטיקו שהיו שם שהם מעדיפים משחק בונקר ולחימה מאשר מהלכי כדורגל. לך תמצא הגדרה ל׳אטרקטיבית׳.

אחי…

בעונה שעברה הליגה הספרדית הייתה הרבה יותר דומה לליגה הגרמנית מאשר לליגה האנגלית, מבחינת התחרות בה. אתה בהמשך כותב את זה עוד כטיעון לזכותה של מדריד, אבל אני מקווה שנוכל להסכים שהסיבה שמדריד טיילה לאליפות היא פחות החוזק שלה ויותר החולשה של היריבה. כלומר, ייתכן בהחלט שהייתם לוקחים אליפות גם נגד ברצלונה עם הצדיק ההוא שאתה כל כך אוהב, אבל בסוף זה היה הגורם העיקרי לפער הכה גדול.

כמו שציינתי, אני חושב שסיטי וליברפול היו הקבוצות הטובות והעקביות ביותר בעונה שעברה, ויותר קרובות זו לזו מאשר לבאה אחריהן. אז כן, לא היה מפריע לי שהפרס המצחיק הזה היה ניתן לליברפול. היא לקחה את שני הגביעים הקטנים, והייתה מרחק יריקה מלקחת גם את שני הגביעים הגדולים. אני לא מהאנשים שקוראים להם לוזרים כי הם הגיעו “רק” לגמר ליגת האלופות ועשו עונה של “רק” 92 נקודות. אני גם חושב שהעונה שהם היו הסגנית הטובה בהיסטוריה של הליגה האנגלית היא עונה שהם צריכים להיות מאוד גאים בה. הפרויקט של קלופ בליברפול הוא מדהים, למרות שהם זכו “רק” באליפות אחת.

סורי, לאורך זמן אני שופט את מבחן התוצאה, אבל אני מכיר באקראיות של הכדורגל ומנסה לא לתת למשחק בודד לסנוור אותי. מי שלוקח את הטיעון הזה ורומז שאני לא נותן משקל רב לניצחונות הוא…

(או לא מבין בסטטיסטיקה)

זה כיוון אחד. או כיוון אחר הוא לתת לאנשים להצביע לקבוצה הכי טובה לדעתם, בדיוק כמו שהם מצביעים לשחקן הכי טוב לדעתם, וכל אחד מכניס את הקריטריונים שבעיניו חשובים, ומשקלל אותם בהתאם.
בשלב כלשהו כשהודיעו שכדור הזהב יהיה עכשיו יותר על הישגים אישיים או משהו כזה (על מה זה היה עד עכשיו…?) איזה עמוד ליצן ניסה להראות שאם זה היה ככה בעבר, אז מסי היה זוכה באיזה 10 כדורים רצופים, כי בכל עונה הייתה לו את כמות השערים+בישולים הגבוהה בעולם. בעיניי זה כיוון נוראי. זה טוב שיש פרס אחד אובייקטיבי ופרס אחד סובייקטיבי, זה לא שמישהו פה יריץ את מנור סלומון לכדור הזהב רק כי אין קריטריון מוגדר היטב…

וממילא, הפרס של קבוצת השנה הוא מטומטם. גם המהות שלו, ועכשיו מסתבר שגם השיטה שלו. אבל להציג את זה כאילו שהבחירה בקבוצה שזכתה בליגה הטובה בעולם היא שערורייתית - זה שערורייתי לא פחות.
אם רוב הלייקים הגיעו מסוגיית גאבי אז אין לי משהו מאוד חכם להגיד בנושא. גם הוא לא בחירה מופרכת, אגב, אבל אני מניח שאפשר בקלות למצוא עוד 5 שמות סבירים במידה דומה.

אם זה היה הקריטריון זה היה מאוד שערורייתי. לקבוצות כמו באיירן מילאן ריאל בארסה או פסז’ אין שום סיכוי לזכות בזה גם אם הייתה להן עונה היסטורית. ריאל זכתה בכל תואר נחשב כשעברה את סדרת המשחקים הקשה ביותר בליגת האלופות כשהיא מגיעה לכל אחד מהמפגשים כאנדרדוג מוחלט, ועדיין מגיע לסיטי כי היא זכתה בתואר בליגה טובה יותר מהספרדית? אני לא חושב.

אני חי בשלום עם זה כי לא הגיע לנו בגלל הכדורגל שלנו. הוא לא עושה שירות לעולם הכדורגל. אני יכול להינות מהשינויים במערכים תוך כדי משחק והשינויים בקצב, לא כולם נהנים מזה ואוהדים עלולים לאבד עניין עם הכדורגל האיטי שלנו, בעיקר צעירים.

מקבל את דעתך שיפתחו את זה להצבעה. הרבה יותר הגיוני.

באמת מצחיק לראות כמה מלל נשפך על זה בתקשורת וברשתות בימים האחרונים בלי לציין את זה. נתנו את זה לקבוצה עם הכי הרבה נציגים (נשים וגברים) בטופ 30 של כדור הזהב. ליון שלישית עם ריאל יחד :clown_face: אפשר להתווכח האם זה נעשה בכוונה ככה כדי שריאל לא תזכה, אבל אין פה באמת שיקול של “מי הציגה כדורגל טוב יותר” או מי “שיחקה טוב יותר במפגשים בין הקבוצות”.

ועל פי ההיגיון המטומטם הזה סיטי עדיפה על ליברפול בגלל הגיוון המגדרי?, וחשבתי שהם לא יכולחם לרדת יותר נמוך מהביטול זכייה של לבנדובסקי. טעיתי, אין ספק שאין גבול לטמטום

בגלל זה כל כך חשוב ההבדל בין “קבוצת השנה” ל-“מועדון השנה”.

אמנם אלצ’ה קבוצה קטנה מאוד אך היא התנהגה בג’נטלמניות של מועדון גדול. לפני המשחק אמש נשיא המועדון העניק לקארים בנזמה שלט מוזהב לרגל זכייתו בכדור הזהב. “מועדון הכדורגל של אלצ’ה רוצה להעניק לבנזמה תשורה. אנו גאים לשחק נגדך ונגד ריאל מדריד לאחר בחירתך לשחקן הטוב בעולם”. מאמן הקבוצה, אלמירון, אמר לאחר המשחק כי “מעולם לא ראיתי קבוצה שמשחקת כמו ריאל מדריד”.

מחווה קטנה-גדולה מאוד, כל הכבוד להם. לא שהייתי מצפה מיריבה גדולה שלנו כמו ברצלונה או אתלטיקו מדריד לנהוג כך, אבל מכל קבוצה בדרג בינוני - למה לא? המחוות הקטנות האלה בספורט הן דבר קסום.

למען הסר ספק, כמובן לא הצעתי את זה כקריטריון. פשוט לא רציתי לחזור על מה שכתבתי כבר קודם ועורר מהומות, שלא מופרך לתת את התואר לקבוצה הטובה בעולם, אפילו אם היא לא זכתה בליגת האלופות. אני גם לא חושב שזו איזו חרפה נוראית אם ריאל שזכתה בדאבל הייתה זוכה בתואר הזה, פשוט גם לא מופרך שסיטי - מהסיבות שציינתי כבר בדיון - תזכה בו.

my point exactly.
וכאמור, לא המצאה שלי, זה באמת ובתמים מה שקראתי בפורום שלכם אחרי כל משחק של מדריד בעונה שעברה.

מישהו יודע על מה מדובר?

https://twitter.com/barcacentre/status/1583080531838656512

באמת מעניין.

ממה שאני זוכר, כבר בשנה שעברה כל ההסכם עם ה cvc הריח למרחוק מאי-חוקיות, בעיקר בגלל ההגבלה של הסופרליג. חוץ מבארסה ומדריד נדמה לי גם בילבאו לא הסכימו לחתום על הכבילה הזו, ואם אני זוכר נכון אז גם הנהלה מסוג כלשהו של הליגה טענה שההסכם לא חוקי (הנהלת המועדונים או משהו כזה? מה ההבדל בעצם בין רובילאס וטבאס? למה יש שם יותר מדי גופים?).

על כל פנים, מעניין לראות לאן זה יתפתח. תמשיך לעדכן.

טבאס: ברצלונה וריאל מתלוננים על זה שאופא זה מונופול. בתגובה אני אאיים להשבית את הליגה ולא לתת לאף אחד לשחק.

תודה על החיים הקלים שהוא עושה לנו בדרך לסופרליג.

יפה בן דוד הגרסה של הכדורגל.

מדברים על השביתה בעוד שבוע, החל מ 28 לאוקטובר.
לפי הבנתי, לא מדובר באי חוקיות של ה CVC, אלא על אפשרות של קבוצות להצטרף לסופרליג ולעזוב את הליגה.
לא כל כך הבנתי על מה מדובר. מה, קודם קבוצות שלא הצטרפו ל CVC לא יכלו לעזוב?
הלינק לכתבה המקורית

הקטע הכי מטומטם של טבאס זה שהוא לא מבין שהסופרליג זה הדרך היחידה להילחם בפרימייר ליג ולהשאיר עוד את הליגה הספרדית רלוונטית באיזושהי צורה.

במצב הקיים אנחנו בדרך לעולם שבו הפרימייר ליג היא הסופרליג, ריאל ובארסה יהפכו לבנפיקה ופורטו והליגה הספרדית תהפוך ללא רלוונטית.

לטבאס פשוט לא אכפת. הוא כנראה רואה רווח יפה בעסקה הזאת של ה cvc. הסתום הזה לא באמת מדבר במונחים או הטיעונים שאנחנו מעלים פה. יש מי שנרוויח מהמצב הנוכחי, והם רוצים שזה ימשיך ככה.

ואני בטוח שהוא לא מטומטם, והוא רוצה את הליגה הכי חזקה שאפשר.
הוא יעדיף להישאר הליגה השניה הטובה בעולם בפער גדול מהליגה האנגלית, מאשר לאבד את ריאל ובארסה ולהפוך להרבה פחות מהליגה הפורטוגלית.
אני מניח שההנחה שלו שהכסף בסופרליג כל כך גדול שהקבוצות לא ירצו לשחק בליגות של המדינות שלהן, או לפחות לא לשתף את הכוכבים הגדולים.
אני רואה בסופרליג תחליף לליגת האלופות בלבד ומקווה שזה יהפוך למציאות.

COPE מפרסם את הסכומים שיחלקו הסעודים על הסופרקופה הספרדית.
סה"כ יחולקו 40M יורו. במקרה ובארסה או ריאל לא יעלו לגמר הסכום יקטן ל 35M.
שימו לב מי יקבל את הנתח הגדול ביותר - 4M הולכים לחברת קוסמוס בבעלות של ג’ררד פיקה שתטיווחה בעיסקה.
בארסה וריאל יקבלו 2.8M כל אחת, ולנסיה תקבל 1.7M ובטיס תקבל 0.75M. זאת למרות שבטיס זכתה בגביע וולנסיה הפסידה לה בגמר.
בנוסף, מי שתעלה לגמר תקבל עוד מיליון, ומי שתזכה בו תקבל עוד מיליון.
כל היתר הולך להתאחדות, שרוב הכסף יחולק לקבוצות כדורגל לא מקצועיות. כ 3 מיליון יישארו בכיס של רובאייס.

המשחקים יתקיימו בינואר.

אם ריאל ובארסה ילכו לסופרליג, העסקה עם CVC תתפוצץ, פשוט מאוד. והשביתה לכאורה תהיה על חוק בספרד שמכשיר את הסופרליג.

בכל אופן, בקרוב אמורות להיות בחירות לנשיאות לה ליגה, מקווה שתצא בשורה חיובית מזה.

רוביאלס התאחדות, טבאס מנהלת, כמו בכל ליגה בריאה בעולם.

זה משהו שאנחנו יודעים בודאות או השערה שלך? כי אם כן זה חוקי בכלל?