עשה אחורה פנה
אז לפחות שנרוויח משהו מהשוחד הזה. בינתיים לא יוצא מזה כלום.
אולי נגלה שבארסה (כלומר ברתומיאו יימח שמו) שילמה שוחד ב2016-2018 בשביל שיבוץ שופטים כמו הרננדס הרננדס ודומיהם כדי שנפסיד.
לא יפתיע אותי. בכל פעם שאני חושב שהנה, עכשיו התגלה הדבר הכי גרוע שברתומאו יכל לעשות, צץ משהו חדש.
איך אמר חכם ממני? יש רק 3 דברים אינסופיים: היקום, הטמטום האנושי, והדרכים בהם ברתומאו יכל ויכול לפגוע בברצלונה.
https://twitter.com/suppandiiii/status/1624814365445849090?ref_src=twsrc^tfw|twcamp^tweetembed|twterm^1624814365445849090|twgr^79978b413647abb6ce0c77daa4095dde087c2827|twcon^s1_&ref_url=https%3A%2F%2Fonefootball.com%2Fen%2Fnews%2Fatletico-madrid-defenders-remarkable-red-card-form-continues-36785723
כל הכבוד לסאביץ’ על ההישג המטומטם ויוצא הדופן הזה. חבל שלא חיכה עוד שבוע בשביל לפגוש אותנו ולקבל את האדום מולינו.
אז תעשו לי סדר:
ליברפול הפסידה 5-2 לריאל מדריד שממוקמת שניה לברצלונה בליגה הספרדית שהפסידה למנצ’סטר יונייטד שמובסת מול אותה ליברפול.
אז מהי הליגה הטובה בעולם?
זו שמובקעים בה שערים.
הליגה הספרדית באחת העונות הכי גרועות שלה בהיסטוריה.
חייב לצאת להגנתה של הליגה הספרדית בהקשר האחר וזה האוהדים והאווירה באיצטדיונים. אחד הדברים הכי שובים בפרימייר ליג זה הקולות הבלתי פוסקים מהיציעים ולפחות לפי החוויה שלי הליגה הספרדית הייתה במשך שנים דיי ׳שקטה׳ בהקשר הזה עד לשנתיים שלוש האחרונות ככה. כמעט כל משחק שאני צופה יש אווירה מעולה מהיצעים.
אולי זה רק אני ואולי רק שמתי לב לזה לאחרונה כשבעצם זה תמיד היה ככה, אבל כשמגיע מגיע
אני זוכר עונות שבספרד היו הרבה שערים ובאנגליה פחות, ואז זה היה “הגנות פח של אלמריות ואוססונות” מול “הגנות ברזל קשוחות עם מקררים בהרכב”.
בסוף כל אחד מסתכל על זה מהזווית שלו, אחרים הולכים אחרי הדעה הפופולרית.
הטיעון הזה לא תופס. רוב הכותבים שמגיבים פה היו פרו לה ליגה כשהיא הייתה איכותית, עכשיו הם לא כי לצערי אני מתקשה לראות את המשחקים בה (ואני משתדל בשביל הפנטזי לפחות). הליגה לא טובה כי… היא בכנות פחות טובה, שואפת לצ’וליסימו וכדורגל סגור ומשעמם ובאיכות לא טובה. אני מקווה שהעובדה שאי אפשר להתחרות על שחקנים עם האנגלית ייתן יותר אינסנטיב לקבוצות להשקיע בנוער והאקדמיה כי בדבר אחד אני כן מסכים: אני מאמין באנשי המקצוע הספרדים על פני הבריטיים.
גם אני אומר שלצערי הכותבים פה הם מיעוט, אני זוכר את דעת הקהל הרווחת באותם שנים, וזה חשוב לי לא מעט למרות שאיתכם אני מדבר יותר על כדורגל.
זה שהליגה הגנתית יותר היום זה נכון, זה שהמשחקים מהנים פחות, זה נכון. אבל השיטה הזאת יחסית יעילה, גם אם למשחקים ספציפיים, מול קבוצות גדולות יותר.
קאדיס הוא דוגמה קלאסית לקבוצת תחתית שתמיד תעשה את המוות לקבוצות הגדולות, אבל תהיה חסרת רעיונות במשחקים בגובה העיניים.
אבל שוב, מה שאני אומר זה שיש דברים חיוביים, פשוט כשזה נוגע לליגה הספרדית קל יותר להיסחף אחר העדר ולחפש רק את השלילי, וכן, יש דברים שליליים.
אני חושב שזה משעשע שאוהדי ריאל נזכרים שהליגה הספרדית חלשה שהם 9 פור מהמקום הראשון.
אני כתבתי את זה, עוד שלקחנו את האליפות האחרונה עם ואלורדה (למי שזוכר את ברצלונה בועטת בדלי ללא הפסקה ואז היריבות שלה בועטות יותר חזק ממנה…). גם שריאל לקחו אליפות עם זידאן מהקורונה והלאה זה היה בגלל הפתטיות של ברצלונה ואתלטי.
אני חושב שכולנו פה מסכימים שיש בעיה עם הלה ליגה במצב הנוכחי שלה, אז בוא נתקדם ונחשוב סתם בשביל הדיון איך אפשר לשפר את המצב.
אני יחזור כמו תוכי על זה. הדבר הראשון שצריך לעשות זה לבעוט בתחת של טבאס (ולחקור אותו). אין לי מושג מה השני עושה ומה התפקיד שלו בחיים (רוביאס או משהו כזה) אבל בלי שינוי בראש אז הגוף ימשיך להיות חולה.
שהתאחדות באנגליה הבינה שהם מפגרים אחרי אירופה הם עשו צעדים קיצונים כמו הבאת מומחים ומאמנים זרים ו. . זה הצעד שני שצריך לעשות בספרד. מספיק עם כל הפלגריני של העולם. הגיע הזמן לדם חדש. הספרדים עדיין חושבים שהם בעידן הזהב שלהם אחרי הזכיות באליפות אירופה והמונדיאל. אני גם חושב שהמצב של הנבחרת הספרדית די משקף את המצב הרע בליגה. כולל המאמנים שנבחרים לשם.
גם חובה לעשות רפורמה בשיפוט לשפר את התדמית והיחסי ציבור של הלה ליגה.
אני לא חושב שאוהדי ריאל נזכרו בזה העונה. אנחנו אומרים את זה שנים, גם כשזכינו באליפות.
יותר מזה, אנשים דיברו על כמה הקבוצה לא מספיק טובה אחרי האליפויות של 2020 ו2022, זה משהו שלא קרה באליפויות של 2017 ו- 2012 לשם השוואה.
קשה לשים לב לחולשה של הליגה כשאתה כל הזמן זוכה גם בליגת האלופות
עכשיו בלי קשר לחולשה או לא,הליגה הזו מוציאה את החשק לצפות בכדורגל גם בגלל דברים אחרים כמו זה למשל:
https://twitter.com/rmadridistareal/status/1632660108323815424?s=46&t=R2lcA26gQA8WZ4TiG_SfKQ
דוגמה מצוינת לטעות שיפוט.
באנגליה זה לא היה קורה, נכון?
אגב, סאנסט מבילבאו קיבל אתמול אדום על פחות מזה, ובאופן כללי שופטי לה ליגה מוציאים יותר כרטיסים מהשופטים באנגליה.
כמעט כולנו פה אוהדי קבוצות ספרדיות. אנחנו צופים בקבוצות הספרדיות לרוב.
לפעמים יוצא לי לראות משחק מהליגה האנגלית, בדרך כלל סיטי, ואני לא רואה שקבוצה קטנה ממול משחקת פתוח. גם שם לא רוצים לשחק יפה ולחטוף עשיריה.
לא דיברתי על השיפוט,דיברתי על הכניסה עם הפקקים לרגל במטרה לשבור רגל רק כי זה ויניסיוס ומותר,התגובה של הקהל בהתאם״מותר לשבור לך את הרגל ולך אסור להתלונן,או יותר נכון להתבכיין״.
שעשו את זה לניימאר הכל היה בסדר. זה היה לגיטימי. מה הבעיה? גם באנגליה הוא היה מקבל את הכניסות האלה.
מעניין לחשוב מהן הסיבות לכך שבאנגליה המשחקים זורמים יותר מבספרד? הרי זה מעבר להבדלים ברמות. זה קבוצות קטנות שמשחקות נגד הגדולות באותה דרך בה הן משחקות נגד הקטנות.
יכול להיות שמדובר בנאיביות? בקידוש הכדורגל היפה? בהבדלי רמות קטנים מבליגה הספרדית? משיפוט?
באמת שמעניין להבין למה. רק אחרי שנבין למה, יהיה אפשרי להתמודד עם זה.
בתור התחלה, אציין שהשיפוט בספרד מעודד משחק ציני. יותר סביר ששחקן יקבל צהוב על דיבורים עם השופט מאשר על עבירות או תפיסות. חייבים לעדכן את החוק ולהתחיל להכניס מעט שיקול דעת לחלוקת הצהובים. לראות מתי שחקן מכסח ולא מנסה לגעת בכדור בכלל ולתת צהובים מהר יותר. נקבל ככה משחק פתוח יותר שלא יעצר כל שניה בגלל עבירה.
אני לא חושב שלקבוצות קטנות בספרד יש סיכוי קטן יותר לנצח את ריאל או ברסה במשחק פתוח משיש לקבוצות קטנות באנגליה מול סיטי למשל. אני באמת שלא מבין מאיפה האמונה שהסיכויים באנגליה טובים יותר. קצב צבירת הנקודות של הקבוצות החזקות ב2 הליגות הוא די דומה בסוף.
יכול להיות שזה יקרה גם באנגליה, פשוט ייקח לזה זמן? הרי גם בספרד לא שיחקו ציני תמיד אלא רק כשהבינו שרק כך ניתן לעצור את ריאל וברסה.
אולי אותן ריאל וברסה ההיסטוריות היו אלה שהפכו את הליגה הספרדית לליגה של בונקרים?