אם לא שמת לב אנחנו די בדרך לשם,ריאל וברצלונה בונות על שחקנים שיעשו הקרבה ויוותרו על כספים כדי להגשים את החלום לשחק אצלן,אין לנו דרך להתחרות מול סיטי/פריז/יונייטד/צ׳לסי,ברגע שהמחיר חוצה את רף ה 100 מיליון בערך אנחו די יוצאים מהמירוץ,ולכן לדעתי בלינגהם יסיים את הקיץ באנגליה ולא במדריד.
אם אני מנסה להגן זה אומר שאני עוצם את העיניים? אני יודע טוב מאוד מה הליקויים, אבל אני לא הולך עם העדר שמחפש בכח להשמיץ, כי אני כן מחפש את הדברים החיוביים.
עם כל הירידה בהכנסות בקורונה שתקעה את המועדון כמה שנים במקום, בטיס עדיין הצליחה, עם הוצאות מצומצמות מאוד, לייצר קבוצה תחרותית שמתמודדת על מקום בליגת האלופות ובנוקאאוט של הליגה האירופית. משום מה ההישגים ביחס ליכולות התקציביות נעלמים מעיני הרבה מבקרים.
זה שנגד ריאל מדריד וברצלונה הן משחקות הגנתי וסגור ועושות את המוות זה משהו אחר. הרבה שחקני התקפה התפתחו העונה בשתי הקבוצות האלה, במיוחד באוססונה, מועדון שמתפתח מעונה לעונה תוך כדי קידום צעירים ממחלקת הנוער (אולי מהמועדונים הבודדים שלא מחויב למכור את הכוכבים שלו. אז זו דוגמה למופת להתנהלות של מועדון).
ושוב יש את הדבר הכי משעשע מבחינתי: יורדים על איכות השחקנים והמאמנים בספרד, ואחרי כמה חודשים רואים אותם באנגליה ומצקצקים שהכסף הגדול באנגליה מבריח מוחות מספרד.
בפרמיירליג.
אולי הלחצתי אותך עם המילה סוציאליסטית😂 הכוונה היא כמובן לחלוקה שווה יותר של העוגה בין החזקות והחלשות.
אז מה הפתרון? להמשיך בדרך הזו? או אולי לנסות לפעול בדרך שהובילה את הפרמיירליג למקום בו היא נמצאת?
בלי קשר אני לא לגמרי מסכים. למעט סיטי, לאיזו קבוצה יש יותר כוח קניה מאיתנו באנגליה?
עם כל הכבוד לצ׳לסי, הם שפכו כספים על שחקנים בינוניים והפסידו לקבוצה בפשיטת רגל בתחרות על שחקנים.
כמובן שהמצב לא מבשר טובות בראיה עתידית, אך בדיוק בגלל זה אני אומר שהמודל הנוכחי נכשל וכדאי לחפש מודל חדש שישפר את המוצר שנקרא ״לה ליגה״.
אתה מודע לזה שמה שהפך את הפרמייר ליג לפרמייר ליג זה הרים של כסף חיצוני שהוזרק לליגה? בעיקר לגדולות.
איך לדעתך הכסף מחולק בליגה הספרדית?
אתה חושב שהכסף שבארסה וריאל מקבלות זה חלק מהחוק?
גם בליגה הספרדית החלוקה היא די שוויונית, בדיוק כמו באנגליה.
50% מהכסף מחולק שווה בשווה בין כל הקבוצות. בדיוק כמו באנגליה.
25% מחולק לפי מקום בליגה, בדיוק כמו באנגליה. החל מ 17% לאלופה ועד ל 0.25% לאחרונה בטבלה. כאן אני לא בטוח שזה בדיוק כמו באנגליה, אבל לא על זה אנחנו מדברים, נכון?
היתר 25% זה facility fee, בדיוק כמו באנגליה. באנגליה נותנים עדיפות לכמה פעמים הראו את הקבוצה בלייב, בספרד נותנים עדיפות לכמה כרטיסים הקבוצה מוכרת
פרטים בכתבה של המארקה
מה לעשות שהעוגה בספרד פי 3 או פי 4 קטנה יותר, ויש 2 קבוצות שלא יורדות ממקום 3. אז הן מקבלות יותר מהאחרות. גם באנגליה זה היה קורה אם היו שם 2 קבוצות כאלה. יש להם אחת כזאת (סיטי) אז היא תמיד מובילה בהכנסות מהליגה.
עריכה:
לא דייקתי לגבי הליגה האנגלית.
מה שרשמתי נכון לחלוקת כספים מהטלויזיה באנגליה, אבל לא לחלוקת כספים של TV בחו"ל.
הסכום מחו"ל כולו מתחלק שווה בשווה בין כל 20 הקבוצות.
באנגליה הסכום מחו"ל מהווה בערך 35% מסך הכסף. הספרד הרבה פחות.
טענת שהעוגה בספרד קטנה פי 3-4 מהעוגה באנגליה.
הקבוצה הכי רווחית באנגליה ובספרד מרוויחות סכום מאוד דומה.
הקבוצה האחרונה בספרד מרוויחה 45 מיליון, בעוד באנגליה היא מרוויחה 98 מיליון.
אז כן, אני חושב שבהחלט החלוקה באהגליה שיוויונית יותר, לא התייחסתי יותר מידי ללמה זה ככה ובגלל איזה חלק, רק ציינתי את העובדה שהיא בעצם הבעיה.
אני לא אומר שכל הקבוצות בספרד יקבלו אותו דבר, אך במקום שהטווח ינוע בין 45 ל160, שינוע בין 60 ל120 למשל (לא חישבתי במדויק).
אין צורך להסביר לי שהליגה הספרדית לא תשתווה לאנגלית בעזרת השינויים הללו. אך צריך להתחיל מאיפושהו. המצב הנוכחי גורם רק להגדלת הפערים, ועל זה כולנו נסכים שזה לא טוב.
כן , זה לא פי 3-4 כמו שכתבתי בלי לבדוק, אלא רק פי 2.
באנגליה החלוקה טיפה יותר שוויונית כי הם החליטו שרירותית לחלק שונה את הכספים מהטלויזיה המקומית והטלוויזיה מחו"ל.
אז בעקרון אתה צודק, באנגליה זה יותר שוויוני.
אבל מהותית אתה טועה. אם תיקח נגיד 50 מיליון מריאל ומבארסה, ותחלק אותם בצורה של 5-10 מיליון לכל שאר הקבוצות, לא תקבל ליגה תחרותית יותר או התקרבות כלשהי לאנגליה.
התקציב של אוססונה הוא 65M, ושל בארסה וריאל 600-700 מיליון.
אין פתרון קל. צריך לעשות את הליגה מעניינת לצופים. שלב ראשון זה שופטים, אחר כל ריכוך של הפייר פליי, אחר כך למנות מישהו שמתעסק במשהו אחר חוץ מלריב עם כל העולם ולקבל הכל אישי.
ברור שלא נדביק את הפערים. גם הפער בין נוריץ׳ וסיטי הוא הרבה מעבר ל70 מיליון, לא?
בדיון אני מחפש סיבות לכך שבליגה האנגלית הקבוצות הקטנות באות עם אומץ ומנסות לנצח את הגדולות בכדורגל פתוח, בעוד בליגה הספרדית הקטנות רק מתבנקרות ועושות פאולים כל 3 שניות כדי למנוע כל ניסיון של לפתח משחק כדורגל.
לדעתי להבדל הכלכלי יש גם סיבה שנובעת לצורת המשחק באנגליה. לא מאוד מפתיע שהליגה בה המשחקים יותר קצביים תהיה גם יותר רווחית.
אחת הדעות שעלו כאן הייתה אספקט מנטלי.
אם הקטנות בספרד היו מרוויחות בצורה קצת יותר שיוויונית, אז אולי מנטלית הן היו מרגישות פחות בנוח להתבנקר.
הרי הרבה יותר קל להתבנקר כשיש גם תחושת קיפוח מצד הליגה בנוסף לפערים הרגילים.
אני בטוח שנוריץ׳ לא קרובה לתקציב של סיטי, ועדיין היא שיחקה מולה באומץ, הרבה יותר אומץ משיש לכל האוססונות בספרד.
זו הכוונה של דבריי ולכן העליתי את נושא הכספים. אני ממש לא חושב שהעוד 10 מיליון שהקטנות יקבלו ישנה יותר מידי את מאזן הכוחות, אך זה אולי יגרום להם להרגיש פחות בנוח להתבנקר
הפערים בספרד בין בארסה וריאל לבין הקבוצות הקטנות הרבה יותר גדולים מבאנגליה.
בספרד זה פי 10 ויותר , באנגליה זה פי 5 במקרה הכי גרוע.
הנה מה שהיה באנגליה ב 20\21 לפי דלואיט מאני ליג.
בספרד לא מצאתי טבלה כזאת, אז הלכתי לאתר של אוססונה כי אנחנו אומרים “אוססונות”.
התקציב שלה לעונה הזאת היה 65M. כמו שכולנו יודעים , בארסה וריאל מגיעות ל 600-700 מיליון.
אבל אין להאשים את הנהלת הלה ליגה בחלוקת כספים לא שוויונית.
הפערים הם בגלל שבארסה וריאל עושים הרבה יותר כסף מכרטיסים, מספונסרים ומהמרצ’נדייז.
באנגליה סיטי וצ’לסי הם קבוצות נובורישים, אין להם בסיס אוהדים עולמי שיקנה מרצ’נדייז בקצב של בארסה, האיצטדיונים שלהם הרבה יותר קטנים, ולכן הפער בינם לבין קבוצות תחתית יותר קטן.
עיקר תקציב של הקבוצות הקטנות מגיע מהטלויזיה, ובאנגליה זה פי 2 יותר גדול. אז שם קבוצות כאלה עוברות את ה 100 מיליון, ובספרד מגרדים את ה 50.
זה והעובדה שחלק מהגדולות הן לא באמת גדולות גורמים לפערים קטנים יותר.
ואם התקציב שלך פי 2 יותר גדול , אתה יכול להרשות לעצמך שחקנים טובים יותר ובכך להתמודד טוב יותר מול קבוצות עדיפות.
אני לא קונה את סיפור המנטליות כי הפרמיירליג היא ליגה של זרים.
יוצא לי להגן לא מעט על הליגה הספרדית בקרב החבר’ה, אשמח אם אחד התותחים יוכל לספק כאן את הנתונים המחמיאים של הקבוצות הספרדיות במאה הנוכחית (בייחוד בזירות האירופיות), מדובר בעבודת קודש שהרי ‘ליגת הזרים’ של אנגליה פשוט מעוררת בי סלידה. תודה =]
אתה עושה את זה לא נכון.
תכתוב “_____ זאת הוכחה נוספת שהליגה האנגלית טובה בהרבה מהספרדית”, ותראה איך תוך 5 דקות @Oleguer23 מגיע לסתור אותך עם נתונים.
העניין הוא שזו לא מהות הדיון אותו אני מנהל עם היתר, כלל לא מדובר בהשוואה ישירה בין הספרדית לאנגלית אלא יותר בכיוון של הישגים בולטים שראויים לציון, בנוסף שחקנים איכותיים שיצאו מהליגה הספרדית והצליחו וכו’. אין לי ספק בכלל שהכדורגל האירופי מתבסס יותר על כדורגלנים תוצרי הליגות הספרדיות והצרפתיות, רק שסביר להניח שלא אצליח להביא את הנתונים המדויקים טוב כמו אולגר למשל, אותו כבר הזכרת.
מספיק להסתכל על כמות המאמנים והמנהלים הספרדים באנגליה נכון לעכשיו. כשהם היו בספרד אמרו שהמאמנים בספרד לא טובים.
סיפור מצחיק אם לא היה עצוב על ולנסיה.
ולנסיה גרועה בחוץ והאוהדים בקושי מלווים אותה.
בהנהלה החליטו לממן אוטובוסים ל 2 משחקי החוץ הקרובים, והאוהדים צריכים לשלם רק על הכרטיסים.
עד כאן סבבה.
אבל עכשיו בהנהלה החליטו לחזור בהם ולא לממן את האוטובוסים.
השחקנים התנדבו לממן אותם.
מה קורה עם האדומים של בטיס?
מארקה אומר שבטיס היא אחת הקבוצות שעושה הכי מעט עבירות בליגה ובאירופה, אבל מקבלת הכי הרבה אדומים.
העונה הם עם 12 אדומים, מובילים בחמש הליגות הגדולות. למרות שהם מספר 2 מהסוף בכמות העבירות בספרד ומספר 74 מתוך 98 באירופה.
17% מהכרטיסים של בטיס הם אדומים. בשאר הקבוצות בספרד זה באיזור 2%.
בנוסף, השופטים הספרדיים הוציאו יותר אדומים מהאנגלים,הגרמנים והאיטלקים ביחד. מתאו להוז זה מדבק.
מעניין אם יש סטטיסטיקה שמפלחת את סוגי העבירות עליהם הוציאו כרטיסים, ואילו כרטיסים.
האם הכמות הפסיכית לגמרי של כרטיסים בליגה הספרדית, ביחס לאחרות, קשורה להוצאות כרטיסים על דיבורים, או שזה מפולח דומה לשאר הליגות?
פחות עוקב אחרי בטיס השנה, אבל אתמול הייתה צריכה לקבל אדום אחד פחות (של קנאלס), אבל גם אדום אחד יותר (מירנדה והמרפק). אז 2 האדומים, כולל הדבר המטומטם שרויבאל עשה, זה בדיוק מה שהגיע לה.
חוץ מזה, מדובר בקבוצה של נביל פקיר - כל משחק מתחיל עם אדום.
וזה אפילו לא הסיפור הגדול. לפני כמה מחזורים מטאו לאהוס הרחיק את קנאלס בגלל דיבורים. קנאלס התבטא בפומבי, אמר שבינו לשופט תמיד היו יחסים טובים ומכבדים, והאדום הזה היה לגמרי לא מכבד בהתאם לכך.
אמר, ונענש ב-4 משחקים בחוץ. כמו עם לבנדובסקי, בטיס לא מוותרת, והלכה לבית משפט. בינתיים, העונש הושעה וקנאלס הורשה לשחק נגד קאדיס עד לקביעה סופית.
קנאלס עלה לשחק, וקיבל אדום. הבעיה היא שהעבירה בכלל לא שווה אדום, וקנאלס לא האחרון לשער. מה מסתבר? לפי זוויות הצילום, השופט בכלל לא ראה את האחרון, אבל שופט ה-VAR לא קרא לו לתקן את הקריאה.
הדבר הכי מקומם זה שבדקה ה-10 הקהל של בטיס מחא בדקה שקטה ללא עידוד כמחאה על פגיעה בחופש הביטוי (לבנדובסקי וגאיה כבר קיבלו 4 משחקים בחוץ על ביקורת על השופט), ואז ההרחקה הזאת של קנאלס בהחלט מפורשת כנקמה של השופטים על המלחמה של בטיס.
הבעיה היא שזו לא רק מלחמה של בטיס, אלא של כל הליגה. בשבועות האחרונים מועדונים מתבטאים נגד השיפוט באופן כללי, וטבאס רוצה לקחת את תחום השיפוט מההתאחדות (שוב, מלחמה נגד רוביאלס) ולאמץ אותו תחת לה ליגה.
הנה פרשנות (בספרדית) של שופט העבר, איטורלדה גונסאלס, היום פרשן קבוע ברדיו סר:
ואם כבר שיפוט בספרד, אזכיר ששופטים ספרדיים מרוויחים הרבה יותר מעמיתיהם בליגות הגדולות האחרות .
רוביאלס מגלגל את זה על טבאס, אז יש לטבאס סיבה נוספת לנסות לקחת את השופטים אליו.
אם זה יקרה, אני לא מאמין שהשיפוט ישתפר.
דרך אגב, אני חושב שבשאר הליגות הגדולות השופטים שייכים לגוף חיצוני ולא לגוף שמריץ את הליגה הבכירה של המדינה.
אני לא מצאתי.
יש סטטיסטיקה כמה כל שופט ספרדי מוציא בממוצע.
מתאו להוז הוא לא שיאן בכרטיסים, מה שאומר שאותם משחקים מפורסמים עם 15 כרטיסים הם תוצאה של ג’וק בראש.
היום ראיתי את הדרבי הבאסקי.
משחק נהדר, קצבי, טכני, חם . נהניתי יותר מרוב המשחקים של בארסה וריאל.
הליגה אולי נחלשה, אבל עדיין יש הרבה כדורגל מחוץ ל 3 הגדולות.